واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: دولت تاكسيهاي رانندگان را تحويل نميدهد
تاكسي- زهرا كشوري:
خلف وعده دولت براي تحويل تاكسيهاي جديد رانندگاني كه خودروي فرسوده خود را اسقاط كردهاند سبب شده تا خانواده 10 هزار راننده در سراسر كشور از چند ماه گذشته در تامين امرار معاش خود دچار مشكل شده و حتي در چند ماه گذشته مجبور به پرداخت قسطهاي خودرويي شوند كه دولت هنوز آن را تحويل نداده است.
براساس وعده ستاد مديريت حملونقل سوخت كشور 10 هزار راننده تاكسي خودروهاي فرسوده خود را تحويل دادند تا با گرفتن وام بتوانند ماشين جديد از خودروسازان تحويل بگيرند. اما با وجود انعقاد قرارداد بين اين افراد و ستاد مديريت هيچ بانكي حاضر به پرداخت وام 5 ميليون توماني به آنها نيست. همين مسئله سبب بلاتكيفي اين افراد از شهريورماه گذشته تا به امروز شده است.
وضعيت نامناسب رانندگاني كه تنها وسيله امرار معاش خود را بر پايه وعده دولت براي نوسازي ناوگان تاكسيراني كشور از دست دادهاند، سبب شده تا برخي از رانندگان در شرايط گراني و تورم كنوني، براي تامين ابتداييترين نيازهاي زندگي با مشكل جدي مواجه شوند.
گرچه تا كنون مسئولان تاكسيراني كشور بارها از دولت خواستهاند تا به اين ناهماهنگي در بخش بانكي پايان دهد اما با بينتيجه ماندن درخواستها چارهاي نمانده جز اينكه مسئولان تاكسيراني كل كشور در تبريز جلسه فوري تشكيل دهند.
اتحاديههاي تاكسيراني سراسر كشور اميدوارند روز 11تير در مجمع خود در تبريز بتوانند دولت را مجاب كنند هرچه زودتر تكليف 10 هزار راننده منتظر را روشن كنند.
به گفته «امير اماني»، رئيس هيأتمديره اتحاديه تاكسيراني كشور، خودروسازان براساس قرارداد فيمابين تنها زماني خودروي جديد را تحويل متقاضيان ميدهند كه وام 5 ميليون تومان به حساب آنها ريخته شود. اما به گفته اماني بانكها در مقابل تقاضاي تاكسيداران اعلام كردهاند هيچ اعتباري براي پرداخت به آنها در اختيار اين بانك قرار نگرفته و آنها بايد به بنگاههاي زود بازده مراجعه كنند.
در قراردادهاي منعقد شده بين رانندگان متقاضي كه براساس آمار 2 هزار نفر آنها بهصورت دستي و 8 هزار و 127 نفر بهصورت اينترنتي ثبت نام كردهاند درج شده كه پس دريافت وام از بانكهاي تجارت، ملي، ملت يا صادرات و تحويل آن به خودروسازان، امكان تحويل خودروي خود را دارند. البته اين مقام مسئول هم اين سؤال را مطرح ميكند:« چرا زماني كه در قراردادها منعقد شده است يكي از بانكهاي دولتي بايد وام 5 ميليون توماني را در اختيار آنها قرار دهد متقاضيان بايد به بنگاههاي زود بازده مراجعه كنند؟»
در شرايطي كه ستاد تبصره 13 سال گذشته با تبليغات وسيع تلاش كرد تا رانندگان خودروهاي فرسوده را به نوسازي تشويق كند و حتي وعده وامهاي 5 ميليون توماني را يكي از « كمكهاي تشويقي دولت » اعلام كرد اما خلف وعده دولت و سرپيچي بانكها از ارائه وام سبب شده تا رانندگان تاكسي اين روزها بلاتكليف فاصله ميان وزارت كشور در خيابان فاطمي تا رياستجمهوري در خيابان پاستور را بدون در اختيار داشتن حتي همان تاكسيهاي فرسوده براي احقاق حقشان طي كنند.
تماسهاي مكرر خبرنگار همشهري عصر براي پرسيدن چرايي اين اتفاق و ناهماهنگي از حاجنصرالهي دبيرستاد مديريت حملونقل سوخت كشور بينتيجه ماند.رئيس هيأتمديره اتحاديه تاكسيراني كشور اظهار اميدواري كرد در مجمع عمومي اتحاديه كه امروز (يكشنبه) با حضور حاج نصرالهي دبير ستاد حملونقل سوخت كشور برگزار ميشود بتوان به نتيجه اميدواركننده رسيد و يك جمعيت 10 هزار نفري را بلاتكليفي نجات داد.
شانه خالي كردن بانكها و ارجاع به بنگاههاي زودبازده
اين سؤال كه چرا بانكها از زير بار مسئوليت شانه خالي كرده و رانندگان را به بنگاههاي زودبازده پاس ميدهند حال آنكه در هيچ جاي قرارداد رانندگان قيد نشده كه براي گرفتن چنين وامي بايد به سراغ اين بنگاهها بروند و اين پروسه طولاني را طي كنند.
«علي رضوي» معاون امور فني و بهرهبرداري سازمان تاكسيراني تهران نيز مراجعه رانندگان به بنگاههاي زود بازده را بيمعني خواند.البته به گفته رضوي تعداد واقعي افرادي كه بهصورت اينترنتي و در تاريخ 20 اسفند سال 86 با مراجعه به سايت ستاد مديريت حملونقل سوخت كشور ثبت نام كردهاند 11هزار 357 نفر بوده كه پس از تكميل پرونده 8هزار و 127نفر آنها به بانكهاي مرجع معرفي شدهاند و بقيه نيز در حال تكميل پروندههاي خود براي گرفتن وام هستند. در قرارداد منعقده بين متقاضيان خودرو و ستاد مديريت حملونقل و اطلاعيه اين ستاد اعلام شده بود كه متقاضيان تا آخر فروردين ماه و تنها پس از يك ماه خودروهاي خود را تحويل ميگيرند اما به گفته رضوي نزديك به 11 هزار متقاضي در همان مرحله اول متوقف شدند.
رانندگان ا ز شهريور منتظر هستند
از آنجايي كه وامهاي دريافتي هم در وجه شركتهاي خودروسازي نوشته ميشود تا زماني كه اين مبلغ به حساب اين شركتها واريز نشود با هيچ متقاضي قرارداد بسته نميشود. اين درحالي بود كه ستاد مديريت در اطلاعيه داخلي خود اعلام كرده بود كه صاحبان تاكسيها با كمتر 15سال عمر كه معاينات فني نشان بدهد از رده خارج هستند ميتوانند براي ثبت نام به اين سايت مراجعه كنند و آمارهاي تاكسيراني تهران نشان ميدهد 70درصد از افراد متقاضي شامل اين گروه ميشوند. تا پيش از اين اطلاعيه صاحبان خودروهاي با عمر 15سال به بالا حق ثبت نام داشتند.
هرچند مشكلات متقاضيان خودروهاي جايگزين به همين جا ختم نميشود و از اين 11هزار متقاضي نزديك به 2هزار متقاضي كه در شهريور ماه ثبتنام كرده و موفق به دريافت وام شدند هم هنوز نتوانستند بهخودروي خود برسند.
كاهش سهميه بنزين تاكسيها و سكوت سه هفتهاي دولت
دغدغههاي اتحاديههاي تاكسيراني سراسر كشور و سازمان تاكسيراني تهران به همين جا ختم نميشود. ستاد حملونقل سوخت كشور سهميه تاكسيهاي دوگانه سوز را 200 ليتر و مسافربرهاي شخصي را 400 ليتر اعلام كرد كه اين مسئله به اعتراض همگاني تاكسيراني سراسر كشور منجر شد اما اين اعتراضها تا به امروز بينتيجه مانده است.
با وجود تلاشهاي هفته گذشته گروههاي مختلف براي مجاب كردن دولت و ستاد مديريت حملونقل سوخت كشور براي تجديد نظر سهميهبندي بنزين هنوز كوچكترين روزنه اميدي باز نشد. مسئولان تاكسيراني شهرهاي مختلف كشور به همراه اتحاديه تاكسيراني بهدليل آنچه بيعدالتي در نحوه توزيع بنزين بين تاكسيها و مسافربرهاي شخصي دوگانهسوز مينامند طي نامه به ستاد مديريت حملونقل سوخت خواستار توزيع كوپن جديد بنزين براي جلوگيري از ايجاد بحران در اول تيرماه توسط تاكسيرانان سراسر كشور شدند. اما نه تنها اين نامه تا كنون بيجواب مانده بلكه دولت هيچ توجيهي را براي ارائه سهميه بيشتر به مسافربرهاي شخصي ارائه نكرده است.
حسين تيموري رئيس سازمان تاكسيراني تهران در گفتوگو با همشهري عصر با توجه به بيتوجهي دولت به اعتراضها اعتقاد دارد كه با آغاز اجراي سهميهبنديهاي جديد و مشكلاتي كه دامن گير رانندگان تاكسي ميشود بايد هر لحظه منتظر يك اتفاق بود.
آمارها نشان ميدهد اعتراضها تنها به تهران ختم نميشود و با توجه به اينكه در بسياري از شهرها جايگاه سوخت CNG تعبيه نشده و يا دچار مشكل فني است عملا بسياري از رانندهها امكان استفاده از اين حداقل را هم ندارند.از سويي ديگر به گفته امير اماني اتحاديه تاكسيراني سعي ميكند در جلسه امروز، ستاد مديريت حملونقل كشور را راضي به پرداخت كوپن بنزين به تاكسيرانان تا زمان تحويل جايگاههاي سوخت در سراسر كشور كنند.به گفته وي تنها در خرم آباد 530 تاكسي دوگانه سوز وجود دارد اما بهدليل نقص فني جايگاه سوخت نميشود از سهميهبندي جديد استفاده كرد.
تاريخ درج: 2 تير 1387 ساعت 12:21 تاريخ تاييد: 2 تير 1387 ساعت 13:13 تاريخ به روز رساني: 2 تير 1387 ساعت 13:12
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]