واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: نمايندگان امروز ركورد تذكرات شفاهي را شكستند
جلسه علني امروز مجلس شوراي اسلامي توام بود با تذكرات شفاهي نمايندگان كه رييس مجلس نيز جز چند مورد محدود، هيچكدام را وارد ندانست و در پاسخي مشترك به همه تذكر دهندگان، گفت: تذكر شما مربوط به اداره جلسه نيست.
به گزارش خبرنگار سياسي برنا، در جلسه علني امروز مجلس شوراي اسلامي، نماينده مردم ايلام به عنوان اولين تذكر دهنده شفاهي، نسبت به روند انتخاب اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي انتقاد كرد و از هيئت رييسه خواست كه به نحوه تعيين اعضاي كميسيون ها فعلا رسميت بخشيده نشود و تركيب كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي با بررسي سوابق اعضاي آن مجددا تعيين شود.
قنبري ضمن تاكيد بر اينكه در اعتراض به عدم عضويتش در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي عضو هيچ كميسيون ديگري نخواهد شد، گفت: به جاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي ،فراكسيون تخصصي امنيت ملي و سياست خارجي را تشكيل مي دهيم و از هيئت رييسه نيز مي خواهيم كه به آن رسميت ببخشد.
لاريجاني در پاسخ به قنبري با بيان اينكه خدمات روساي شعب نبايد زير سوال رود، اظهار داشت: تذكر شما مربوط به نحوه اداره جلسه نيست و ايراد به موارد حاشيه اي مجلس است.
بعد از اين ، سليمان جعفرزاده، نماينده ماكو و چالدارن نيز در تذكري با بيان اينكه در انتخاب كميسيون ها ملاك آيين نامه است و بر اساس آن اداره كل قوانين موظف است تا سوابق نمايندگان را بر اساس تجربه، تخصص، تحصيلات و كار در كميسيون آماده كند، عنوان كرد: اگر تصميم شعبات و نمايندگان درست بوده و آيين نامه را به درستي اجرا كرده ايم، پس بايد در كار روساي شعبات تجديد نظر شود و اگر كار ما درست نبوده و اجازه نداديم تعدادي از نمايندگان به شعبات و كميسيون هاي مورد دلخواه بروند، تخلف كرده ايم.
لاريجاني ضمن وارد ندانستن اين تذكر نيز تصريح كرد: اينكه تصميم روساي شعب دقيق بوده يا خير مربوط به اداره جلسه نيست و براي اصلاح آن نيز مكانيزمي مشخص شده است.
سپس مهدي كوچك زاده، نماينده تهران طي تذكري با اشاره به ديدار رييس قوه قضائيه با رييس مجلس شوراي اسلامي، بيان داشت: در اين ديدار بنا بر اين شده كه كميته هايي در راستاي هماهنگ تر عمل كردن دو قوه تشكيل شود و تعامل بهتري برقرار باشد.
وي افزود: اما متاسفانه ما شاهد حركاتي بوديم كه صورت و ظاهر حركت برخي از ابواب جمعي قوه قضائيه موجب اين تذكر شده و از رييس مجلس مي خواهم كه براي حفظ شأن، منزلت و اقتدار مجلس و دفاع از حقوق و جايگاه قانوني نمايندگان، حتما در جلسه آتي با آيت الله شاهرودي اين موارد را متذكر شود.
لاريجاني در پاسخ، تذكر كوچك زاده را هم مربوط به اداره جلسه ندانست.
در ادامه جلسه، اسماعيلي، نماينده گرمي به دنبال ساير اعتراضات به نحوه تركيب كميسيون هاي مجلس،خطاب به هيئت رييسه، خاطر نشان كرد: به قرآن قسم ياد كرده ايد و موظفيد از حق دفاع كنيد.
وي اضافه كرد: در ابتداي تشكيل مجلس شوراي اسلامي بي قانوني و ناديده گرفتن قانون مصوب كه همان آيين نامه داخلي است، به منزله نهادن خشت كج بوده كه اين قافله را به سرمنزل مقصود نمي رساند.
لاريجاني در واكنش به تذكر نماينده گرمي ، خطاب به نمايندگان تصريح كرد: تذكرات آرام آرام در حال تبديل شدن به نطق پيش از دستور است؛ تلاش كنيد تذكرات مربوط به صحن مجلس باشد.
بعد از آن، قدرت الله عليخاني، نماينده قزوين نيز نسبت به عدم پذيرش عضويت در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي اعتراض كرد و گفت: در اين خصوص از هيئت رييسه گله اي ندارم بلكه اعتراض من به بخشي از اعضا و روساي شعب است.
وي در ادامه با اشاره به سوابق خود، از افرادي چون توكلي، ابوترابي و باهنر به دليل عدم دفاع از حقش انتقاد و بيان كرد: وقتي زورمان نمي رسد، آروزي شهادت براي بعضي مي كنيم كه جا براي ديگران خالي شود.
لاريجاني در پاسخ به وي با بيان اينكه تذكر شما هم مربوط به اداره جلسه نيست، اظهار كرد: من اطلاع دارم كه نواب رييس وظيفه خود را كاملا انجام داده و تذكر دادند و حرفشان را زدند .
وي سپس خواستار ختم اين مباحث شد، اما نمايندگان بدون توجه به درخواست رييس مجلس خواهان طرح تذكرات خود بودند.
لذا در ادامه توكلي، نماينده تهران در واكنش به تذكر عليخاني، گفت:روساي شعب طبق ماده 47 بايد بر اساس تجربه ، تخصص و سابقه نمايندگان داوطلب و عللي مانند اين ها تصميم بگيرند كه طبيعتاً تشيخص مصداق سخت است.
وي ضمن تاكيد بر اين كه به تصميم روساي شعب اعتراض كردند، اظهار داشت:بنده هم قبول دارم كه ترجيح تعدادي از افراد حذف شده در برخي كميسيون ها با آن هايي كه انتخاب شده اند واضح است ولي كاري از دستم بر نمي آيند؛ من وظيفه انقلابي و اسلامي خود را انجام دادم.
تذكر دهنده بعدي ، شجاعي كياسري، نماينده ساري بود كه وي نيز به عدم رعايت آيين نامه داخلي مجلس در نحوه عضويت نمايندگان در كميسيون ها به خصوص كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي اعتراض و تاكيد كرد: روساي شعب كار عادلانه اي نكردند.
طبق معمول تذكرات پيشين، لاريجاني در پاسخ گفت: تذكر شما وارد نيست.
بعد از شجاعي نوبت به دلخوش، نماينده صومعه سرا رسيد كه به عدم رعايت نوبت در طرح تذكرات شفاهي اعتراض كرد و بيان داشت: همه نمايندگان در پيگيري امور قانونگذاري و نظارت يك سان هستند و نبايد برخي بر برخي ديگر برتري داشته باشند اما متاسفانه هيئت رييسه در اين باره خوب تصميم نمي گيرد.
وي در ادامه از مطالب منتشره در برخي روزنامه ها درباره ديدار روز گذشته تعدادي از نمايندگان با دولت كه از آن تحت عنوان جلسه مجلس با دولت ياد كرده اند، انتقاد كرد و افزود: گير ما در كشور اين است كه برخي از تئوري هاي پوسيده اقتصادي در بعضي جاها براي ما مشكلات اقتصادي ايجاد كرده است.
دلخوش در اين باره خاطرنشان كرد: جلسه مجلس با دولت را بايد بدنه مجلس تشخيص دهد.
وي همچنين ضمن انتقاد از دستگيري يكي از نمايندگان مجلس، اظهار داشت: همكار نماينده اي كه چهار سال در مجلس هفتم در جهت تحقق اخلاق نظام كمك كرده چطور مي شود كه بعد از جريان تحقيق و تفحص از قوه قضائيه مصونيت خود را از دست بدهد در حالي كه بر اساس اصل 86 قانون اساسي، نمايندگان براي ايفاي وظيفه نمايندگي خود آزادند.
لاريجاني در پاسخ، تنها ايراد نماينده صومعه سرا در مورد عدم رعايت نوبت را وارد دانست و بقيه موارد را همچون ديگر تذكرات مربوط به اداره جلسه ندانست.
مصطفي كواكبيان، نماينده سمنان بعد از اظهارات لاريجاني با صدايي بلند، گفت: اگر حقي كه از نمايندگان ضايع شده، در اينجا مطرح نشود و زمانش بگذرد، كجا بايد مطرح شود.
وي افزود: من ضمن احترام به همه اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مي خواهم بگويم اين كه پزشكان وضعيت سياست خارجي مملكت را تعيين مي كنند، كجاي رعايت آيين نامه و سوگند هيئت رييسه است.
كواكبيان خطاب به هيئت رييسه خاطر نشان كرد: شما از اول كار داريد اپوزيسيون مي كنيد و معتقدم كه برخي دارند شما را دور مي زنند.
لاريجاني در جواب وي، اظهار داشت: آنقدر فرياد زديد كه گوش همه را دچار آسيب كرديد؛ تذكر شما هم وارد نيست.
وي در ادامه موكداً از نمايندگان خواست از تذكراتي كه راجع به اداره جلسه نمي شود صرف نظر كنند.
سپس كوهكن، نماينده لنجان در حمايت از اظهارت هيئت رييسه، طي تذكري از نمايندگان خواست: كه پايبنديشان به آيين نامه را نشان دهند و وارد بحث هايي نشوند كه ولو مهم اما مربوط به اداره جلسه مجلس نباشد.
وي خطاب به نمايندگان ادامه داد: سازوكاري در اختيار رييس مجلس نيست كه جلوي تصميم روساي شعب را بگيرد اما سازوكارهاي ديگري مثل شكايت به كميسيون اصل 90 وجود دارد كه مي توان از آن طريق اقدام كرد.
بعد از سخنان كوهكن، زنجاني نماينده نقده و اشنويه بدون توجه به اظهارات وي در تذكر خود خطاب به هيئت رييسه خاطر نشان كرد: هر موردي كه تذكر داده شد، شما از خودتان سلب مسئوليت كرديد، پس چنين مباحثي بايد در كجا مطرح شود و نمايندگان بايد از كجا بفهمند كه چه مشكلاتي دارد برايشان ايجاد مي شود؟
وي با اشاره به اينكه در همين مدت كوتاه مجلس آيين نامه داخلي به راحتي زير پا گذاشته شده است، گفت: ما در بيرون از مجلس از مردم انتظار داريم كه قوانين را رعايت كنند در حالي كه عده اي با برنامه ريزي قبلي و حساب شده مي خواهند مجلس در مجلس تشكيل دهند و هيئت رييسه را دچار چالش كنند.
زنجاني خطاب به رييس مجلس تصريح كرد: اگر به نحوه چينش كميسيون ها دقت كنيد، متوجه خواهيد شد كه نبض حياتي مجلس در دست چه كساني است.
لاريجاني در واكنش به اظهارات اين نماينده، گفت: من خودم اهل چالش هستم و لذا نگران اين هستم كه عده اي بخواهند در مجلس چالش ايجاد كنند.
وي همچنين خطاب به نماينده مذكور اظهار داشت: شما هم مطالب مشابهي گفتيد و تذكرتان مربوط به اداره مجلس نيست.
سپس منشي جلسه تذكر دهنده بعدي را چنين اعلام كرد: برادر الياس نادران كه وي نيز در جواب گفت: شما با برادرانتان اين كار را مي كنيد، با بقيه چه مي كنيد؟
نماينده تهران در تذكر آيين نامه اي خود با بيان اينكه هيچكس نمي تواند نوبتش را به نماينده ديگري بدهد، تصريح كرد: اينجا نانوايي نيست كه برخي زنبيل بگذارند؛ بعضي از افراد كه امروز تذكر دادند 11 دقيقه صحبت كردند در صورتي كه زمان تذكر شفاهي 5 دقيقه است و اين وظيفه منشي ها است كه زمان را كنترل كنند.
وي تاكيد كرد: تذكر اصلي من اصل 160 قانون اساسي است، تذكرات و سوال از وزير دادگستري را بايد چاره انديشي كنيم ، وزير دادگستري مسئوليت كليه مسائل مربوط به روابط قوه قضاييه با قوه مجريه و مقننه را به عهده دارد و اگر به درستي عمل كند اين اتفاقات نخواهد افتاد.
به گفته نادران وزير دادگستري بايد روابط را تنظيم كند و هيئت رييسه بايد تدبيري بينديشد كه بتوان از وزير سوال كرد.
لاريجاني در پاسخ به نادران بخش اول تذكر وي را نپذيرفت و در خصوص بخش دوم، گفت: وزير دادگستري حدود وظايفي ندارد.
بعد از مطرح شدن 12 تذكر شفاهي نمايندگان در جلسه علني امروز، رييس مجلس از حاجي بابايي، عضو هيئت رييسه خواست كه دستور جلسه را قرائت كند و علي رغم ميل بسياري از نمايندگان ديگري كه خواستار طرح تذكر خود بودند، مجلس وارد دستور شد.
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]