واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دهمرده:افزايش 200 درصدي تاسيس واحدهاي صنعتي و معدني در سيستان و بلوچستان
زاهدان - خبرگزاري مهر: استاندار سيستان و بلوچستان اعلام كرد: تاسيس و راه اندازي واحدهاي توليدي، صنعتي و معدني اين استان در دولت نهم 200 درصد افزايش يافته است.
به گزارش خبرنگار مهر در زاهدان، حبيب الله دهمرده در بازديد از اداره كل صنايع و معادن سيستان و بلوچستان افزود: تعداد واحدهاي توليدي، صنعتي و معدني از 550 واحد به بيش از يك هزار واحد افزايش يافته است.
وي با اشاره به اينكه در دولت نهم رشد سرمايه گذاري در بخش صنعت و معدن در سيستان و بلوچستان سالانه حدود 30 درصد است، عنوان كرد: رشد اشتغال نيز در اين بخش در سه سال گذشته از رشدي معادل 50 درصد برخوردار بوده به طوري كه ميزان اشتغال از 14 هزار نفر به 20 هزار ارتقاء يافته است.
استاندارسيستان و بلوچستان اظهار داشت: بر اساس سياستهاي وزارت صنايع و معادن و طرح آمايش صنعت و معدن 800 طرح صنعتي در كشور مشمول اولويت هاي ملي و منطقه اي شده كه 42 طرح آن به سيستان و بلوچستان اختصاص داده شده است.
دهمرده بيان داشت: براي اجراي 42 طرح ياد شده 700 ميليارد تومان از سوي دولت نهم اعتبار پيش بيني شده كه با بهره برداري از آنها در سه سال آينده نزديك به شش هزار نفر به طور مستقيم مشغول به كار خواهند شد.
وي همچنين با اشاره به اينكه سيستان و بلوچستان به لحاظ تنوع معدني به رنگين كمان معروف است تاكيد كرد: اين استان داراي 300 نشان (انديس) معدني شامل 200 انديس فلزي از قبيل كروميت، مس، منگنز، آهن، سرب روي، جيوه ، طلا، قلع و تنگستن است.
استاندار سيستان و بلوچستان يادآور شد: 45 مورد انديس هاي غير فلزي شامل منيزيت، تالك٬ كائولن٬ گل سفيد٬ آزبست، گرافيت، گرانت، فلدستاب، فزولان است و 55 نشانه نيز معادن مصالح ساختماني شامل گرانيت، مرمر، مرمريت، تراورتن است.
وي افزود: بهره برداري ازمعدن مس چهل كوره نصرت آباد با 35 ميليارد تومان سرمايه گذاري دولتي و استحصال 17 هزار تن مس هفته گذشته به مناقضه رفته و ذخاير اين معدن تاكنون هشت ميليون تن مس برآورد شده است.
دهمرده خاطرنشان كرد: از 300 نشانه (انديس ) معدني در سيستان و بلوچستان تاكنون 50 معدن داراي پروانه بهره برداري بوده كه 25 معدن در حال استخراج و بهره برداري است.
مديركل صنايع و معادن سيستان و بلوچستان نيز در اين بازديد عنوان كرد: با توجه به تنوع معادن و ذخاير شناخته شده در استان، ايجاد صنايع معدني از جمله احداث كارخانه هاي سيمان، تغليظ كروميت، سنگبريهاي مجهز و پيشرفته براي صادرات از مزيتهاي اين استان است. مهندس جهرمي افزود: براي اكتشاف معادن در سيستان و بلوچستان تنها در دولت نهم در مجموع 15 ميليارد تومان سرمايه گذاري شده و بخش خصوصي نيز در سال گذشته پنج ميليارد تومان در امر بهره برداري سرمايه گذاري كرده است.
وي مهمترين قابليتهاي سيستان و بلوچستان را سرمايه گذاري در بخش صنايع معدني، شيلات، صنايع دريايي و صنايع تبديلي كشاورزي دانست.
مديركل صنايع و معادن استان تصريح كرد: در حال حاضر هزار واحد توليدي با 20 هزار اشتغال در بخشهاي مختلف در سطح استان با سرمايه گذاري اوليه 190 ميليارد تومان مشغول فعاليت و بهره برداري است كه به قيمت روز هزار ميليارد تومان حجم سرمايه گذاري فعلي است.
وي ادامه داد: كارخانه سيمان خاش، كشتي سازي چابهار، فرآوري خرما، ساخت شناورهاي فايبر گلاس، بافت بلوچ، ريسندگي و بافندگي زابل، پودر شوينده، تور ماهيگيري، واحدهاي كنسروسازي از اهم اين واحدهاي توليدي است.
جهرمي يادآور شد: در حال حاضر 400 طرح توليدي صنعتي با 500 ميليارد تومان سرمايه گذاري و 10 هزار اشتغال در سيستان و بلوچستان در دست اجرا است كه تا يكي دو سال آينده به بهره برداري مي رسد كه اهم آن كارخانه هاي سيمان زابل و چابهار، تغليظ مس نصرت آباد، فرآوري خرما و چند طرح شيلاتي بزرگ است.
وي افزود: در حال حاضر 19 شهرك و ناحيه صنعتي در سطح سيستان و بلوچستان تاسيس و راه اندازي شده كه تمامي امكانات زيربنايي از قبيل آب، برق، مخابرات، جاده، واگذاري زمين مورد نياز و... تامين شده است.
مديركل صنايع و معادن سيستان و بلوچستان خاطرنشان كرد: تاكنون 16 ميليارد تومان در شهركهاي صنعتي ياد شده هزينه كه بيش از 50 درصد آن تنها در دولت نهم سرمايه گذاري شده است.
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]