تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بالاترین عبادت، عفت شکم و شهوت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837173115




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفتگو بزيرگان باروزنامه زمان/برداشتن روسري با بريدن سر من يكسان است/ لائيكها فرزند مرا سقط كردند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گفتگو بزيرگان باروزنامه زمان/برداشتن روسري با بريدن سر من يكسان است/ لائيكها فرزند مرا سقط كردند
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: از زماني كه دختري محجبه در يك برنامه تلويزيوني اعلام كرد كه به بنيانگذار جمهوري تركيه علاقه‌اي ندارد و امام خميني را دوست دارد، خشم بسياري از بخشهاي سكولار جامعه برانگيخته شد. اما هيچكس تا كنون بر علت حقيقي بي‌علاقگي وي نسبت به آتاترك دقيق نشده است، روزنامه زمان با نوري كنعان بزيرگان كه علت اصلي اين مناقشه بود گفتگو كرده تا دليل اين ديدگاه را دريابد.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه زمان چاپ تركيه، نوري كنعان بزرگان 31 ساله مادر 3 كودك و محجبه است. وي يكي از چند صداي مخالف ممنوعيت پوشش اسلامي در دانشگاهها است كه از سال 1998 در پرتو مداخله نظامي تركيه عليه ائتلاف دولت در راستاي ممانعت از ظهور جنبشهاي اسلامي اعمال شد.

زماني كه وي در شبكه تلويزيوني كانال يك در برنامه گفتگوي سياسي ظاهر شد و گفت كه به آتاترك علاقه ندارد و آيت الله خميني را دوست دارد همه مردم تركيه و فراتر از آن ازهويت وي مطلع شدند. بزرگان كه از ساده‌سازي مقصود خود به يك عبارت ساده توسط رسانه‌ها خشمگين شده گفت: ابتدا بايد روشن كنم كه من چنين چيزي را نگفته‌ام.

وي گفت كه به عنوان مهمان به اين برنامه دعوت شده تا در مورد حكم اخير دادگاه قانون اساسي مبني بر فسخ مصوبه پارلماني آزادي حجاب در دانشگاهها كه با حمايت دولت تصويب شده بود صحبت كند. وي به عنوان يكي از مهمانان به اين برنامه دعوت شده بود چرا كه پس از تصويب اين مصوبه توسط پارلمان با ستادهاي ضدحجاب به مشكلات حقوقي برخورده است.

وي اظهار داشت : در سال 1998 من دانشجوي سال دوم در دانشگاه استانبول بودم. يك روز چند هفته پيش از جشن فارغ‌ التحصيلي در ماه ژوئن همان سال يكي از مديران از من خواست جلسه امتحانات پايان ترم را به علت پوشيدن روسري ترك كنم و زماني كه من امتناع كردم مدير با پليسي كه پيشتر براي انجام اقدامات امنيتي عليه معترضان به ممنوعيت حجاب و روزنامه ‌نگاراني كه از آنها فيلم تهيه كردند در دانشگاه حضور داشت تماس گرفت.

پليسي كه اين زن محجبه آنها را به پليس آهنين تشبيه كرد وارد كلاس شد و او را در حضور چند نفر از اعضاي رسانه‌ها به خارج از كلاس كشيد و سرانجام از دانشگاه اخراج كرد.

محاكمه وي در ژوئن سال 2000 خاتمه يافت و بزرگان به 6 ماه زندان محكوم شد، محكوميتي كه بعد از آن با جريمه نقدي تعويض شد. بسياري از افراد ديگر نيز تجارب مشابهي داشتند اما تعداد معدودي از آنها درباره آن صحبت مي‌كنند.

اين زن محجبه 31 ساله گفت : نخستين باري كه به مسئله حجاب علاقمند شد زماني بود كه تظاهرات‌كنندگان را در سن 14 يا 15 سالگي تماشا مي‌كرد.

وي در اين رابطه گفت : تا آن زمان هيچ چيز درباره اسلام يا حجاب نمي‌دانستم. تنها دانشجويان محجبه دانشگاه پزشكي را به خاطر داشتم كه براي يك مشكل پزشكي به آنجا رفته بودم. از آنها پرسيدم براي چه تظاهرات مي‌كنند و آنها برايم توضيح دادند. اين نخستين باري بود كه درباره وجود چنين مشكلي در تركيه شنيده بودم.

مادر وي كه ريشه‌هاي نژاديش به يوگسلاوي سابق بازمي‌گردد اهل منطقه تراس غربي بود، همان منطقه كه نوري كنعان در آن بزرگ شده بود، در حالي كه خانواده پدري وي اهل بخشهاي سنتي و مركز كوتاهيا (Kütahya.) بودند. وي نخستين زني بود كه سرخود را پوشاند و درست از زماني كه اعتقادات ديني جديد خود را پذيرفت با خانواده خود دچار مشكل شد و اين مشكلات در حالي كه وي با خانواده زندگي مي‌كرد بسيار دشوار بود. اما بعدها كه وي به يك خوابگاه دولتي نقل مكان كرد مسائل برايش تسهيل شده بود و درزماني كه در دانشگاه تحصيل مي‌كرد با همدرس خود عمر بزرگان 33 ساله كه داراي چنين ديدگاهي به زندگي است ديدار كرد.

با اين همه دستگيري وي در روز امتحانات ترم آخر آخرين برخورد وي با نظام حقوقي سكولار نبود. در فوريه سال 1999 وي بار ديگر همراه 17 نفر ديگر در طول يك تظاهرات دانشجويي در دانشگاه مرمره دستگير شد. در اين زمان وي چهارماه و نيمه باردار بود و انتظار متولد شدن دو فرزند پسر دوقلوي خود را مي‌كشيد.

وي به خاطر مي‌آورد: حتي جزئي از اين تظاهرات نبودم. در آنجا در انتظار يكي از دوستانم بودم.

زماني كه وي در سلول زندان خود به علت ضعف ناشي از بارداري از حال رفت و به بيمارستان منتقل شد متوجه شد كه يكي از دوقلوها را از دست داده است. وي درحالي درباره اين ماجرا صحبت مي‌كند كه گزارش پزشكي قانوني درباره اين سقط جنين را نشان مي‌دهد. پس از آزادي، وي متهم به اعتراض به قانون در قالب تظاهراتي مي‌شود كه از آن مبرا بود. وي همچنين به خاطر مي‌آورد كه تظاهرات‌كنندگان مرد به ‌شدت توسط پليس مورد ضرب و شتم قرار گرفته و تحقير شدند. درطول دوره درمان نيز يكي از افسران پليس تلاش كرده وي را از بيمارستان خارج كرده تا بتواند در دادگاه حاضر شود.

ضربه روحي وي بسيار سنگين بود اما او اعتراض را براي رسيدن به هدف خود ادامه داده است. در نوامبر سال 1999 وي بار ديگر توسط پليس در يك تظاهرات مربوط به حجاب دردانشگاه مرمره دستگير شد. در نوامبر سال 2000 زماني كه در يك برنامه تلويزيوني همراه محمد علي بيراند در شبكه سي ان ان ترك حاضر شد ترك كشور را مورد بررسي قرار داد چرا كه در طول برنامه يكي از بينندگان تماس گرفت و گفت : ما مي‌دانيم كه تو كجا زندگي مي‌كني. فرزند ديگرت را نيز خواهيم كشت.

در اين زمان بود كه بزرگان متوجه شد ديگر دليلي براي ترسيدن وجود دارد. بسياري از افرادي كه همراه مشكلات خود كه از پوشيدن روسري ناشي مي‌شود زندگي مي كنند صرفاً درباره روند جريانات اظهارنظر نمي‌كنند. اين امر علت مهمي است كه چرا مردم متوجه نمي‌شوند حجاب در كشور به يك مسئله بغرنج تبديل شده است. وي اعتقاد دارد كه برداشتن روسري با بريدن سر من يكسان است. اما همه افرادي كه حجاب برسرمي‌گذارند نمي‌توانند اين امر را توضيح دهند. خانواده بسياري از دختران محجبه اجازه حضور آنها در تلويزيون و توضيح اين امر را نمي‌دهند.

اين درست در شرايطي رخ مي‌دهد كه گروههاي بين‌المللي حقوق بشر چون سازمان عفو بين‌المللي و سازمان نظارت بر حقوق بين‌الملل به مسئله وي علاقمند شده‌اند. وي همراه خانواده خود با حمايت سازمان نظارت بر حقوق بشر كشور را ترك كرد و به دنبال پناهنگي در كانادا است. كانادا نيز با توجه به اينكه اين خانواده به علت عمل به آداب ديني خود از سوي دولت كشور تركيه تحت فشار بودند درخواست پناهندگي آنها را پذيرفت.

بزرگان و خانواده وي تا سال 2006 در كانادا زندگي كردند. او به همراه همسر خود در رشته انگليسي براي اهداف آكادميك و توريسم فارغ‌التحصيل شد. آنها تصميم گرفتند كه به تركيه بازگردند چرا كه كانادا بيش از گذشته ليبرال شده بود و اين امر نگراني را در رابطه با ارزشهايي كه وي مي‌خواست كودكان خود را با آن تربيت كند به وجود مي‌آورد. در اين ميان بزرگان به سرعت يادآور شد ما هنوز مقيم كانادا نشده بوديم و صرفاً زندگي خارج از تركيه را درحال آزمون قرار داده بوديم.

بزرگان كه به كشور خود بازگشته با تجسس و بررسي براي گفتن اين جمله كه من آتاترك را دوست ندارم در يك برنامه تلويزيوني رو به رو است. سه دادستان جداگانه اظهار داشتند كه جملات وي ممكن است احترام افكار را به آتاترك از بين ببرد كه اين امر تخطي از قانون محسوب مي‌شود. آنها بدين جهت در نظر دارند وي را تحت پيگر قانوني قرار دهند.

وي گفت : هيچ مسئله‌اي در رابطه با شخصيت آتاترك وجود ندارد. افرادي تلاش مي‌كنند اظهارات مرا به نوعي تعبير كنند كه گويي به آتاترك اهانت كرده ام اما حقيقت مسئله اين نيست.
 يکشنبه 2 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن