تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تسبيحات فاطمه زهرا عليهاالسلام در هر روز پس از هر نماز نزد من محبوب تر از هزار ركعت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836358122




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مضامين فلسفه ذهن(17)ذهن ديگري به مثابه موضوعي فلسفي


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مضامين فلسفه ذهن(17)"ذهن ديگري" به مثابه موضوعي فلسفي
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: دوآليسم ، يا در هر صورت دوآليسم دكارتي، آشكارا به دو شقه شدن پژوهش در مورد عاملهاي هوشمند ره مي‌سپارد. مي‌توانيم پژوهش مربوط به زيست‌شناسي و فيزيولوژي چنين عاملهايي را انجام دهيم اما با انجام چنين كاري اذهان آنها را از قلم انداخته‌ايم. يا اينكه اذهان آنها را مورد پژوهش قرار مي‌دهيم اما تركيب مادي‌شان را از قلم مي‌اندازيم.

با اين همه ما با يك مشكل مواجه هستيم. علم به پي‌جويي حالات عيني و عام امور محدود مي‌شود. يك حالت عيني از امور مي‌تواند از طريق چند چشم‌انداز و چند مشاهده‌كننده فهم شود. با وجود اين محتوات ذهني ما تنها از طريق خودمان قابل مشاهده است. ( اگر اين مشاهده وجود داشته باشد). مسير ما به سوي آن محتويات از مشاهدۀ آنچه مي‌گوييم و انجام مي‌دهيم مي‌گذرد.

اين امر اذهان را خارج از گسترۀ پژوهش علمي قرار مي‌دهد. ما مي‌توانيم مغزها را مورد پژوهش قرار دهيم و نتيجه بگيريم كه انواع مشخص پديده‌هاي عصب‌شناختي با انواع پديده‌هاي ذهني هم‌بسته هستند. اين امر ما را قادر مي‌سازد تا با اطمينان با مشاهدۀ فعاليت مغز به حالات ذهني اشاره كنيم. اما نبايد خود آن حالات ذهني را جز در مورد خود مشاهده يا برآورد كنيم.

هنگامي‌كه پا به اين وادي مي‌گذاريم ممكن است شك كنيم كه حالات ذهن – كه متمايز از هم‌بسته‌هاي فيزيولوژيكي هستند – موضوع مناسبي براي پژوهش علمي باشند. در نهايت اينكه اين ايدۀ درست كه ما در موضعي هستيم كه حتي هم‌بستگي‌هاي ميان پديده‌ها و رخدادهاي ذهني را در نظام عصبي برقرار كنيم مي‌تواند مورد ترديد قرار گيرد.

اين‌گونه تجسم كنيد كه هر زمان كه نوع خاصي تجربه را واجد هستيد – هر زمان كه سايۀ قرمز روشني را مي‌بينيد، به طور مثال قرمزي گوجه فرنگي رسيده – مغز شما به حالت مشخصي دست مي‌يابد. علاوه بر اين هر زمان كه مغز شما به حالت مشخصي دست مي‌يابد شما سايۀ واقعي قرمز را تجربه مي‌كنيد. به نظر مي‌رسد گويي بايد هم‌بستگي ميان تجربيات از اين نوع و حالات عصب‌شناختي نوعي وجود داشته باشد.

حالا فرض كنيد كه شما مغز را در حالتي مشاهده مي‌كنيد. من اظهار مي‌كنم كه در حال تجربۀ سايۀ مشخصي از قرمزي هستم و اين سايه‌اي است كه قرمزي گوجه فرنگي رسيده است. به نظر مي رسد اين [مورد] برهان بيشتري را براي هم‌بستگي پيشاپيش ديده شدۀ در مورد شما ارائه مي‌كند.

اما آيا مطلب از اين قرار است؟ در مورد خود شما، هم به حالت ذهني و هم هم‌بستۀ عصب‌شناسانۀ آن دسترسي داريد. با اين همه، هنگامي‌كه مرا مي‌بينيد شما فقط به موقعيت عصب‌شناسانۀ من دسترسي داريد. چه چيزي اين اجازه را به شما مي‌دهد كه فرض كنيد حالت ذهني من شبيه حالت ذهني شما است؟

حق آن است كه من تجربه‌ام را همان‌گونه كه شما تجربه‌تان را شرح مي‌دهيد توصيف مي‌كنم. اما اين البته كيفيتي است كه هر يك از ما براي شناسايي تجربيات مربوطه مفروض مي‌گيريم. هنگامي‌كه يك گوجه فرهنگي رسيده را در نور خورشيد درخشان مشاهده مي‌كنم نوع خاصي از تجربۀ بينايي را واجد هستم. من اين تجربه را به عنوان نوعي از تجربه كه هنگامي‌كه گوجه فرهنگي رسيده‌اي را در نور خورشيد درخشان مي‌بينم واجد هستم در نظر مي‌گيرم.

شما هم هنگامي‌كه آن گوجه فرنگي را در همان شرايط مشاهدتي مشابه مشاهده مي‌كنيد همان تجربۀ خاص را دارا هستيد. آموخته‌ايد تا اين تجربه را به عنوان نوعي تجربه هنگامي‌كه گوجه فرنگي رسيده را در آن نور مشاهده مي كنيد داشته باشيد. اما چه چيز هر يك از ما را محق مي‌سازد بگوييم تجربياتي كه اين چنين شرح داده مي‌شوند دقيقاً مشابه و هم‌سان هستند.

شايد تجربه‌اي كه شما داريد شبيه تجربه‌اي باشد كه من هنگام ديدن ليمو در نور خورشيد به دست مي‌آورم. توصيفات ما در اينجا بر هم منطق هستند اما حالتي ذهني كه من شرح مي‌دهم از جهت كيفي از حالت كيفي شرح داده شده توسط شما بسيار متفاوت است.
 يکشنبه 2 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن