واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /درخواست تشكيل فراكسيون امنيت ملي و سياست خارجي/ قنبري:شنيده شده دولت درتعيين اعضاي كميسيون امنيت ملي دخالت داشته است لاريجاني:اين با سليقهي دولت سازگار نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
نماينده ايلام در مجلس شوراي اسلامي نسبت به روند انتخاب اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي انتقاد كرد و از لاريجاني خواست با تشكيل فراكسيوني به اين نام در مجلس موافقت كند.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، داريوش قنبري نمايندهي مردم ايلام در خانهي ملت، با استناد به مواد 17 و 23 و 46 و 47 آييننامهي داخلي تذكر داد.
وي خطاب به لاريجاني با استناد به ماده 47 در مورد شرايط حضور فرد در كميسيونها ،گفت: البته حضرت عالي هم از اين نحوه تعيين اعضاي كميسيونها اظهار نارضايتي كرديد كه قابل تشكر است، اما با توجه به اين كه بند 10 ماده 23 اذعان دارد اختلافاتي كه در شعب پيش ميآيد از اختيارات هيات رييسه است كه از آن براي حل مسائل و مشكلات شعب استفاده كند، خواهش ما اين است اين نحوه تعيين اعضاي كميسيونها را فعلا رسميت نبخشيد، به خصوص سوابق اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس را بررسي كنيد تا ببينيد تركيب اين كميسيون در حال حاضر به شكلي است كه واقعا عنوان هر كميسيون ديگري ميتوان به آن داد جزء كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي.
نمايندهي مردم ايلام در خانهي ملت، خاطر نشان كرد: در حال حاضر سه نفر از اعضاي اين كميسيون پزشك هستند، دو نفر ديگر جغرافيا خواندهاند و دو نفر حقوق و يك نفر رياضيات خوانده و به غير از چهار الي پنج نفر بقيه تخصصهاي بيربط دارند.
اين نمايندهي مجلس، گفت: خيلي از آنها سابقهي عضويت در كميسيون را ندارند و خيلي از آنها تجربيات مفيد و مرتبط با اين كميسيون را ندارند. در شرايطي كه مسائل و مشكلات امنيتي براي كشور وجود دارد و در شرايطي كه سياست خارجي ما با چالشهاي جدي مواجه است. فرصتي پيش آمده بود كه افراد متخصص به اين كميسيون بروند از جمله اين كه تعداد زيادي از اعضاي سابق اين كميسيون مجددا انتخاب شده بودند و پنج الي شش نفر با تحصيلات دكتراي علوم سياسي بودند كه ميتوانستند عضو اين كميسيون شوند و وزن آن را بالا ببرند.
وي اضافه كرد: اما متاسفانه اين اتفاق رخ نداده و ظاهرا يكسري مصلحتانديشيها حاكم شده و اخبار و شايعات ناگواري هم شنيده ميشود كه حكايت از دخالت دولت در تعيين اعضاي كميسيون دارد.
قنبري افزود: صحبت اين است كه ظاهرا ليستي را دولتيها دادهاند كه 23 نفر اعضاي كميسيون امنيت ملي تعيين شدهاند و خيلي از كساني كه الان تعيين شدهاند آنگونه كه شنيدهام از همين اعضاي ليست هستند. خواهش بنده اين است كه حضرت عالي اين مساله را هم بررسي كنيد، تا شان و جايگاه مجلس از همان ابتدا با خطر مواجه نشود و از كيان و جايگاه مجلس محافظت كنيد.
وي ادامه داد: به هر حال بنده به عنوان كسي كه هم دكتراي علوم سياسي داشته و هم سوابق و تجربياتي در ارتباط با بحثهاي امنيت ملي و سياست خارجي داشته و هم به عنوان اينكه يك دوره عضو اين كميسيون بودهام، در اعتراضي به اين كه عضو اين كميسيون نشدهام، اعلام ميكنم با تعدادي از دوستان، عضو هيچ كميسيوني نميشويم و به جاي كميسيون فراكسيون تخصصي امنيت ملي و سياست خارجي را تشكيل ميدهيم و خواهش ما هم اين است اين فراكسيون را در مجلس رسميت ببخشيد.
وي ادامه داد: در حالي كه كار عظيمي كه آنها در مورد تقسيم آقايان و خانمها در كميسيونها كردند، نبايد زير سوال برود. اين چند مورد در برداشت از ضوابط آييننامه اختلافنظر بود و آييننامه هم يك سكتهاي در اينجا دارد و روشن نكرده كه اگر مطابق بند 10 از ماده 23 هيات رئيسه تنظيم كننده اين اختلافات باشد از چه راهي بايد رفت. چرا كه روساي شعب بايد تصميم بگيرند.
رييس قوهي مقننه، تصريح كرد: شما هم ميدانيد، ولي با فرمايشات شما زحمات طولانيمدت دوستاني كه روساي شعب بودند، زير سوال ميرود. همچنين تذكرات شما در جلسه بايد به نحوه ادارهي جلسه باشد. اگر شما ايرادي به كار بخشي از موارد حاشيهاي مجلس مانند كميسيونها داريد طريق آن در آييننامه مشخص شده و مربوط به اين جلسه نيست.
وي افزود: همچنين بايد از ظن و گمان در اين مسائل پرهيز شود كه دولت در تهيه ليست افراد در كميسيونها دخالت ميكند. چنين شاهدي به هيچوجه نداريم و با سليقهي دولت هم سازگار نيست و اگر هم خداي نكرده باشد اجازه چنين كاري را نخواهم داد. لذا اين تصورات را بايد كنار گذاشت. تصميم روساي شعب بود كه خودتان انتخاب كرديد.
نمايندهي مردم قم در خانهي ملت، ادامه داد: آنها جلسه گذاشتند و بررسي كردند و اين اولويتها را انتخاب كردند. اگر راه ديگري مدنظر شماست بايد در آييننامه اصلاح شود و هيات رييسه اختيار داشته باشد و موارد را حل كند. در اين جهت بنده فكر ميكنم هيات رييسه به وظيفهي خود عمل كرده و روساي شعب هم بنا به تشخيص خود عمل كردهاند و ايرادي نميتوان گرفت.
وي خاطر نشان كرد: اما اگر راه ديگري را از نظر ايجابي در پيش پاي مجلس بگذاريد و قسمتي از آييننامه اصلاح شود اين امر ديگري است و ميتوان حل كرد. خواهش ميكنم به ظن و گمان در اين زمينه پناه نبريد. من روال را خيلي طبيعي و منطقي ميديدم. منتهي نظرات افراد متفاوت بود كه اين بحث ديگري است.
همچنين به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نماينده مردم ايلام در مجلس شوراي اسلامي گفت: فراكسيون امنيت ملي و سياست خارجي تشكيل شده و جلسه آن امروز برگزار ميشود.
داريوش قنبري در جمع خبرنگاران با بيان اينكه اين فراكسيون در حال حاضر 11 عضو دارد، گفت: 6 نفر از اعضا نمايندگان سابق عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي هستند و 5 نفر ديگر نيز از نمايندگان مجلس هشتم در اين فراكسيون حضور دارند.
وي با بيان اينكه از نمايندگان اصولگرا نيز در اين فراكسيون حضور دارند، گفت: 5 نفر از اعضاي اين فراكسيون دكتراي علوم سياسي دارند، اين در حالي است كه در كميسيون امنيت ملي سه نفر پزشك و تعدادي ليسانسيه حقوق به عضويت پذيرفته شدهاند و كميسيونهاي بهداشت و درمان و حقوقي و قضايي به حد نصاب نرسيدهاند.
قنبري علت اينكه برخي اصرار دارند در اين كميسيون عضو باشند، را تعدد سفرهاي خارجي عنوان كرد.
نماينده مردم ايلام گفت: تصميم روساي شعب كاملا غيرقانوني بوده است، زيرا طبق آييننامه داخلي مجلس بايد به تخصص و تجربيات افراد در انتخاب كميسيونها توجه شود.
انتهاي پيام
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]