واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون استانداركهگيلويه وبويراحمد:بهره برداري كامل ازكارخانه قندياسوج نيازمند همت همهجانبه است
معاون پشتيباني وتوسعهمنابع انساني استانداري كهگيلويه و بويراحمد گفت:
تلاش و پيگيري جدي مسوولان اجرايي وقضايي اين استان موجب برطرف شدن مشكلات كارخانه قند ياسوج شد و رفع ساير مشكلات آن نيازمند همت همه جانبه است.
به گزارش ايرنا، مهندس خليفه خلقيپور شنبه در مراسم معارفه مدير عامل جديد كارخانه قند ياسوج افزود: براي پرداخت مطالبات كارگران اين كارخانه از مجراي قانوني،پيگيريهاي گستردهاي انجام شده است.
وي بيان كرد: اين كارخانه نماد صنعت استان كهگيلويه و بويراحمد و شهر ياسوج است و به لحاظ توليد و اشتغال از واحدهاي مهم به شمار ميرود.
خلقيپور، راهاندازي مجدد كارخانه قند ياسوج را حركتي بينظير دانست و اظهار داشت: با تلاش مسوولان اجرايي و پرسنل كارخانه، اين واحد مهم صنعتي فعاليت خود را آغاز كرد كه چنين امري در كشور بيسابقه بود و براي ساير مناطق و استانهاي كشور الگو شد.
وي عنوان كرد: اكنون بايد با همان روحيه كار كرد و هر عامل مزاحمي در ادامه مسير موجب وارد آمدن ضرر و زيان به كل مجموعه و به ويژه پرسنل كارخانه خواهد شد.
رييس سازمان صنايع و معادن كهگيلويه و بويراحمد نيز در اين مراسم، با اشاره به تاريخچه تاسيس اين كارخانه و چگونگي پيگيريهاي اداري و قضايي براي صدور حكم استرداد آن به دولت، افزود: طي يك مدت زمان طولاني و با تلاش همهجانبه مسوولان اجرايي اين استان سال گذشته حكم قضايي مبني بر استرداد كارخانه قند ياسوج به دولت صادر شد.
مهندس محمدحسين حيدرپور افزود: كارخانه قند ياسوج از همان زمان و با وجود تمام مشكلات و موانع موجود با همت پرسنل خود آغاز به فعاليت كرد و اميداست كهبامعرفي مديرعامل جديد و تعامل سازنده در محيط كارگري كارخانه، شاهد رونق و شكوفايي اين صنعت مهم در استان كهگيلويه و بويراحمد باشيم.
معاون برنامهريزي استاندار كهگيلويه و بويراحمد نيز در اين مراسم، گفت:
سياست دولت حمايت مشروط ازتوليد و مبارزه با هرگونه رانت خواري است.
مهندس اميدعلي پارسا افزود: اقدامات قواي مجريه و قضاييه براي استرداد كارخانه قند ياسوج به دولت به منزله حمايت از توليد است و اميدواريم كه اين كارخانهبه طور منظم و فعال به حيات خود ادامه دهد و تحقق اين امر همت و تلاش همهجانبه را ميطلبد.
مديرعامل جديد كارخانه قند ياسوج نيز در اين مراسم، با اشاره به ضرورت بازسازي و نوسازي اين كارخانه، افزود: لازم است كه مسوولان و پرسنل كارخانه باهمكاري خود تلاش كنند كه اين واحد مهم صنعتي به طور فعال و پويا به چرخه توليد برگردد و تحقق اين امر مهم به همكاري متقابل همگان نياز دارد.
مهندس احمد سرفراز افزود: اميد است با كمك پرسنل كارخانه قند ياسوج و جمعبندي نظرات مفيد آنان بتوانيم در كمتر از يك ماه برنامه كاري خود را ارايه دهيم.
قرارداد واگذاري كارخانه قند ياسوج كه در سال ۷۳و در راستاي سياست خصوصيسازي به بخش خصوصي واگذار شده بود، در سال ۸۶توسط مراجع قضايي ابطال و اين كارخانه همراه با تمام امكانات و داراييها به وزارت صنايع و معادن واگذار شد.
اين كارخانهاز زمان واگذاري به بخش خصوصي به حالت ركود درآمدوبا پيگيري مسوولان استان كهگيلويه و بويراحمد پارسال مجدد راهاندازي شد.
كارخانه قند ياسوج در سال ۱۳۴۴و با استفاده از تجهيزات بلژيكي نصب شد و در سال ۱۳۴۶به طور رسمي آغاز به كار كرد.
ظرفيت اسمي اين كارخانه يك هزار تن است طوري كه در هر شبانهروز ، يك هزار تن چغندر مصرف ميكند و توليد روزانه آن بين ۲۰۰تا ۲۵۰تن شكر است.
دبي آب ورودي به كارخانه قند ياسوج ۱۴اينچ است و به دليل استفاده از مواد كاملا طبيعي، هيچگونه آلايندگي محيط زيست ندارد.
كارخانه قند ياسوج تا سال ۱۳۷۳به صورت دولتي و زير نظر سازمان صنايع مليايران فعاليت داشت هرچند در طي سالهاي ۶۲لغايت ۶۹به دليل برخي مشكلات فعاليت آن به سختي و همراه با تعطيليهاي موقت پيش رفت.
در سال ۱۳۷۳اداره اين كارخانه به اعضاي هيات مديره واگذار شد و تا سال ۸۲و در چند مرحله فروخته و واگذاري مجدد،دچار وقفههاي كوتاه مدت شد.
فعاليت كارخانه قند ياسوج عملا از سال ۱۳۸۲راكد ماند و تا سال ۸۴كاملا تعطيل بوداما در اين دو سال كارگران به كارخانه ميآمدند و مطالبات معوقه در اين مدت دارند.
در نيمه دوم سال ۸۴كه وضعيت كارخانه قند ياسوج به حالت بحراني رسيد ، كارگران اعتصاب و مسوولان كارخانه نيز تقاضاي ورشكستگي خود را به وزارت كار اعلام كردند.
درزمان حاضر حدود ۲۰۰نفر كارگر و ۶۰نيروي روزمزد و موقت دراين كارخانه مشغول به كارند.ك/۲
شنبه 1 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]