تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زيبايى مرد به شيوايى زبان اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816549146




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در همايش نظارت بر اجراي سياست‌هاي كلي اصل ‪/۴۴‬ لاريجاني :روند جلوگيري از توسعه بخش‌هاي دولتي به خوبي طي نشده است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: در همايش نظارت بر اجراي سياست‌هاي كلي اصل ‪/۴۴‬ لاريجاني :روند جلوگيري از توسعه بخش‌هاي دولتي به خوبي طي نشده است
علي اردشير لاريجاني روز شنبه در مراسم افتتاحيه همايش نظارت بر اجراي سياست‌هاي كلي اصل ‪ ۴۴‬قانون اساسي در سخناني اظهار داشت:ابلاغ سياست‌هاي كلي اصل ‪ ۴۴‬قانون اساسي توسط مقام معظم رهبري يك نقطه عطف در اقتصاد كشور بود كه شرايط را تغيير داد.

وي افزود: يكي از بندهاي مهم سياست‌هاي كلي اصل ‪ ،۴۴‬جلوگيري از توسعه بخش هاي دولتي و بزرگ شدن آن است اما متاسفانه اين روند به خوبي طي نشده است رييس مجلس تاكيد كرد: مكانيزم‌هاي نظارت بر اصل ‪ ۴۴‬بايد به نحوي باشد كه در كار دستگاه‌هاي اجرايي اخلال ايجاد نشود و جنبه پيشگيرانه و نه مچ گيري، داشته باشد .

لاريجاني ادامه داد: با همه اهتمامي كه دستگاه‌هاي اجرايي و تقنيني براي اجراي سياست‌هاي كلي اصل ‪ ۴۴‬قانون اساسي دارند، اما اين حركت بدليل اينكه يك حركت عميق است نياز به اين دارد كه ذهن نخبگان كشور بر روي آن متمركز شده و راه‌هاي نيكوتر و صحيح تري براي اجراي آن انديشيده شود.

وي با بيان اينكه اين موضوع بايد با نگاه ملي و مديريت علمي سامان يابد، تصريح كرد: پيش از ابلاغ اجراي سياست‌هاي كلي اصل ‪ ۴۴‬قانون اساسي از سوي مقام معظم رهبري، اين اصل منجر به نوعي فربه شدن بحش دولتي شد و مشكلات معدودي براي كشور ايجاد كرد كه اين به دليل نارسايي اين اصل و يا تلقي غلط از آن بود.

رئيس مجلس شوراي اسلامي يادآور شد:پيش از ابلاغ اين سياست ها، دولت در توليد، جايگزين ملت شده بود كه نوعي انحصارات مختلف را در كشور دامن مي زد.

وي يادآور شد: جايگزيني دولت به جاي ملت و ايجاد انحصارات، با روح تفكر اسلامي سازگار نيست؟ چرا كه تفكر اسلامي به استقلال شخصيت افراد توجه دارد و نه خلع يد از اختيارات مردم.

لاريجاني با اشاره به اختصاص دو سوم از بودجه كشور به شركت‌هاي دولتي اظهار داشت: اين رقم از اختصاص بودجه، نشان مي‌دهد كه ما در كجاي كار قرار داريم و به نظر مي‌رسد در توسعه كشور از روح تفكر اسلامي منحرف شده ايم.

وي در ادامه سخنان خود نتيجه تلقي‌هاي نادرست از توسعه و اصل ‪ ۴۴‬قانون اساسي را رانتي شدن و تورمي شدن اقتصاد عنوان كرد و گفت: در پناه تقويت بنگاه‌هاي دولتي به گونه‌اي از بيماري مزمن دچار شديم كه بدترين شكل از بي عدالتي در اين دو بيماري، تورمي شدن اقتصاد و رانتي شدن آن مستتر است؟ چرا كه ثروت كشور را به شدت كاهش مي‌دهد.

رئيس مجلس تاكيد كرد: براي تحقق عدالت بر خلاف تصور برخي افراد كه دولتي شدن را نزديك تر به اين امر مي‌دانستند، بايد صيانت از ماليات و ثروت مردم را يك اصل مهم دانست.

لاريجاني افزود: تورم دو رقمي كه بعد از انقلاب شاهد آن بوديم نشان مي‌دهد كه از مسير عدالت دور شده ايم؟ چرا كه حركت عدالت‌طلبانه احتياج به تحقيق و مشخص كردن مولفه‌هاي آن دارد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به مشكلات موجود در اقتصاد كشور از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي، تصريح كرد: هيچكدام از دولت‌ها در دهه‌هاي گذشته نتوانستند اين مشكلات را برطرف كنند و زماني هم تصور مي‌شد كه با شركت‌هاي بزرگ دولتي كارها بهتر پيش مي‌رود، حال آنكه اين امر، رقابت را از بين برده و مردم را منزوي مي‌كرد.

لاريجاني تصريح كرد: پس از ابلاغ سياست‌هاي كلي اصل ‪ ۴۴‬قانون اساسي با انبساطي كه در بخش تعاوني به وجود آمد گشايشي در اين بخش حاصل شد تا بتواند دورنماي ‪ ۲۵‬درصدي از وزن اقتصاد كشور را تحمل كند، اما در اين جهت نيز همچنان عقب هستيم.

وي در ادامه با تاكيد بر اينكه دولت هر چقدر بتواند خود را لاغر كند و چابك شود به نفع كشور است تا اينكه فربه و ثمين شود، افزود: يكي ديگر از نكات مهم در سياست‌هاي اصل ‪ ۴۴‬توسعه سرمايه انساني و وارد شدن و تخصص پيدا كردن مردم است كه در توسعه نقش بسزايي دارند.

لاريجاني همچنين با اشاره به موضوع واگذاري ‪ ۸۰‬درصد از سهام شركت‌هاي دولتي بر اساس اصل ‪ ۴۴‬قانون اساسي اظهار داشت: مكانيزم در نظر گرفته شده براي اين واگذاري نيز از طريق بورس است كه مكانيزم خوب و شفافي است .

لاريجاني از بين رفتن انحصارات دولتي را موجب از بين رفتن بسياري از فسادها عنوان كرد و گفت: از بين بردن انحصارات امري است كه كاملا بايد به آن پايبند باشيم، البته انحصارات به انحاء مختلف پوشيده و يا آشكار وجود دارد كه اين بيماري بايد رفع شود.

رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه رسيدن به چشم انداز ‪ ۲۰‬ساله جز با ايجاد فضاي رقابتي امكان پذير نيست، خاطرنشان كرد: دولت بايد مردم را هدايت كند نه اينكه در توليد با مردم رقابت داشته باشند.

وي با تاكيد بر اينكه بايد تلاش كنيم روح كلي سياست‌هاي اصل ‪ ۴۴‬را درك كنيم تا در چرخه اجرا و نظارت‌ها اين روح لگدمال نشود، تصريح كرد: اصل كلي در اين ميان آن است كه اراده ملي براي اجراي آن وجود داشته باشد و همه بخش‌هاي كشور بدانند اين سياست‌ها نقشه راه توسعه كشور است كه بايستي به آن پايبند باشند.

لاريجاني با اشاره به اينكه در اجراي سياست‌هاي اصل ‪ ،۴۴‬آزادسازي نبايد خود هدف باشد افزود: آزادسازي وسيله‌اي براي تحقق يك فكر است كه بايد به ايجاد فضاي رقابتي كمك كند بنابراين خروج اين منابع در جهت هزينه‌هاي جاري، عمراني و .. مخالف روح اين سياست‌ها است.

رئيس مجلس يادآور شد: روح اين سياست‌ها صدقه پروري نيست، بلكه نوعي توانمندسازي و به ميدان آوردن مردم است.

وي با تاكيد بر اينكه روش اجراي سياست‌هاي اصل ‪ ۴۴‬بايستي براي مردم كاملا شفاف بوده و به رقابت واقعي و نه تصنعي دامن زده شود، گفت: در اين ميان شرايط فرهنگي كشور نيز بايستي مويد اين حركت باشد به نحوي كه فرهنگ سهامداري، سودآوري و مسابقه در توليد بايد مورد توجه بخش‌هاي مختلف كشور واقع شود.

لاريجاني، احترام به حقوق مالكيت، اصلاح رابطه دولت و بازار و پرهيز از دخالت‌هاي غيرموجه در بازار را امري بسيار مهم در اجراي سياست‌هاي اصل ‪۴۴‬ عنوان كرد و گفت: در اين ميان مبارزه با انحصار و ايجاد فضاي قابل محاسبه براي سرمايه‌گذاري نيز بسيار ضروري است چرا كه غيرقابل پيش بيني بودن سرمايه گذاري، سرمايه دار را به اين امر ترغيب مي‌كند كه سرمايه خود را در جايي قرار دهد كه زودتر بتواند نتيجه آن را ببيند چرا كه عدم ثبات ، پيش بيني آينده را براي آنها سخت مي‌كند.

وي با بيان اينكه براي تحقق اين سياست‌ها بايد همه قوا نقش آفرين باشند، تصريح كرد: قوه قضاييه بايستي امنيت سرمايه‌گذاري را فراهم كرده، قوه مقننه قوانين موجود را شفاف و ساده و اصلاح و قوانين جديدي را فراهم كند و در اين بين قوه مجريه نيز به خوبي اين قوانين را به اجرا درآورد.

لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر اينكه در اجراي اين سياست ها سيستم نظارتي نيز بايد به خوبي فعاليت كند، خاطرنشان كرد: بايستي سيستم‌هاي نظارتي با سطح بندي و حيطه بندي وارد شود؟ چرا كه اگر همه كس بر همه چيز نظارت كند در كار اختلال بوجود مي‌آيد و شلوغ كردن شهر با نظارت، سرگيجه اجرايي ايجاد مي‌كند.

رئيس مجلس با تاكيد براينكه سه سطح در بعد نظارت قابل پيش بيني استاظهار داشت: اين سه سطح عبارتند از سطح عالي كه جايگاه مجمع تشخيص است، سطح كارشناسي مياني كه بازرسي كل كشور، اصل نود و كميسيون‌ها و ديوان محاسبات و ديوان عدالت اداري و .. در آن مدخليت دارند و در نهايت سطح نظارت‌هاي خرد كه هم كميسيون اصل ‪ ۹۰‬مجلس و هم سازمان بازرسي و .. مي‌توانند در آن دخالت كنند.

وي با تاكيد بر اينكه در دو سطح كارشناسي مياني و نظارت‌هاي خرد، تفكيك دقيق صورت نگرفته و كارهاي موازي در حال انجام است، اظهار داشت: مكانيزم هاي نظارتي بايد به نحوي باشد كه در كار دستگاه‌هاي اجرايي اخلال ايجاد نشود، ضمن اينكه نظارت‌ها بايد صبغه پيشگيرانه داشته باشد و نه مچ‌گيري .

لاريجاني با تاكيد بر اينكه اگر دستگاه واحدي براي اجراي سياست‌ها در نظر گرفته شود كه تخصصي و مورد اعتماد قوا باشد، بسيار بهتر است، افزود: اين امر سيستم نظارتي را بسيار راحت تر مي‌كند؟ چرا كه در كل، بايستي تلاشمان اين باشد كه فضاي اجرايي كشور از فضاي ملتهب كه به هيچ وجه مناسب سرمايه گذاري نيست دور شود و از اين روي ايجاد فضايي آرام ، منطقي و قابل مقايسه كه مردم در پناه آن احساس راحتي كنند، فوق‌العاده ضروري است.

لاريجاني دربحشي پاياني سخنان خود گفت: افشاگري كردن در هنگام رسيدن به يك مساله، بعضا اخلال ايجاد مي‌كند.
 شنبه 1 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن