واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گفتوگو با عبدالمهدي مستكين دربارهي«تبادلات فرهنگي امور بينالملل صداوسيما با افغانستان» *«مدرسهي موشها» سريال فروخته شده به تلويزيون افغانستان*
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
يكي از كارشناسان ارشد سازمان صداوسيما در امور بينالملل در گفتوگويي با خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا در خصوص صادرات محصولات فرهنگي صداوسيما به كشور افغانستان توضيحاتي ارايه كرد.
عبدالمهدي مستكين با اشاره به فروش سريال پرمخاطبي چون «مدرسه موشها» در سال 84 به افغانستان اعلام گفت: تاكنون در حدود 278 حلقه نوار فيلم، سريال و برنامههاي مستند تلويزيوني، 7 هزار كاست موسيقي، 39 حلقه لوح فشرده موسيقي فولكوريك ايراني، 15 نوار بتاكم برنامههاي كودكان و 20 نوار انيميشن در قالب VHSو CD به افغانستان ارسال شده است.
وي همچنين به ايسنا تصريح كرد: در بعد فني بروشورهاي تجهيزات به افغانستان ارسال شده است و منتظر نهاييشدن نتايج مذاكرات هستيم. همچنين دهها DVD و سيدي تبليغاتي محصولات سازمان نيز به كشورهمسايه شرقي فرستاده شده است. ضمن اينكه 10 دانشجوي افغاني در رشته كارشناسي توليد و ارتباطات در دانشكده صداوسيما پذيرفته شده و به تحصيل مشغولند. همچنين توسط نمايندگي سازمان براي 150 تن در كابل دورههاي خبرنگار برگزار شده و 20 تصويربردار افغاني آموزش داده شده است.
كارشناس ارشد امور بينالملل سازمان صداوسيما با بيان اينكه بيشترين حجم فعاليتهاي سازمان در حوزه بينالملل در كشور افغانستان و ساير كشورهاي فارسيزبان منطقه صورت ميگيرد، افزود: تاكنون درحدود دههزار جلد از كتب منتشرشده توسط انتشارات سروش به افغانستان ارسال شده است. روزانه 400 نسخه روزنامه جامجم به اين كشور فرستاده ميشود. همچنين دهها جلد كتب آموزشي نيز به وزارت معارف اين كشور تسليم شده است.
وي توضيح داد: از 28 دي ماه 84 تفاهمنامه همكاري با اعتبار سهسال با افغانستان به امضاء رسيد كه اين قرارداد خودبهخود تا سال 90 تمديد خواهد شد. سازمان تاكنون 3 دستگاه فرستده VHF و دو دستگاه فرستنده FM در كابل راهاندازي كرده است و يك ايستگاه ديگر نيز در شهر مزارشريف راهاندازي خواهد شد. ضمن اينكه دوازده ايستگاه تلويزيوني در شهرهاي مختلف افغانستان راهاندازي شده است.
مستكين بازخورد برنامههاي ايراني در افغانستان را فوقالعاده خواند و گفت: در ميان صداهاي مختلف غربي كه در افغانستان شنيده ميشود، ما توانستهايم مخاطبان خيلي بيشتري جذب كنيم. در واقع در حدود 70 درصد از مخاطبان افغاني، گرايش عجيبي به آثار تلويزيوني و راديويي ما دارند كه اين امر سبب شده است ما حجم مبادلات خود را بيشتر كنيم و پايگاه خوبي براي سازمان در افغانستان حفظ بكنيم و انشاءالله اين روند در آينده تداوم پيدا خواهد كرد.
****
عبدالمهدي مستكين كارشناس ارشد اداره بينالمللي صدا و سيما با بيان اين كه حدود 25 يادداشت تفاهم با كشورهاي مختلف داريم كه در اين توافقنامهها بر اجراي آن تاكيد شده است گفت: بيشتر يادداشتهاي تفاهمي كه امضاء ميشود با كشورهاي منطقه و يا كشورهاي همسو با ماست و دراين يادداشتها هميشه ما به تعهدات خود عمل ميكنيم، اقلام فرهنگي مختلف را براي آنها ارسال ميكنيم و اميدواريم در حوزهي رسانه با كشورهاي به يك همكاري متقابل برسيم.
مستكين با بيان اين كه در حوزه بينالملل صداوسيما تلاشهايي صورت گرفته و ميگيرد كه از جنبهها و زواياي جديد مبتني بر علم روز تابوشكني كنيم.
وي با اشاره به سريالهايي مانند «مستند ايران» كه به منظور معرفي فرهنگ، آداب و رسوم فولكوريك كشورمان به جهانيان است، اظهار كرد: تمام ارسالهاي اقلام فرهنگي ما رايگان است؛ اين سياست سازمان است.
***
گفتني است چندي پيش وزارت اطلاعات و فرهنگ و شوراي علماي افغانستان درخواست متوقف كردن پخش چند سريال هندي و خارجي را مطرح كردند، استدلالي كه آنان براي مخالفت با پخش اين سريالها دارند، عمدتا اين است كه اين سريالها در تضاد با ارزشهاي اسلامي قرار دارند و نكاتي كه در آنها مطرح مي شود، ممكن است ارزشهاي موجود در يك جامعه اسلامي را خدشهدار كند از اين رو صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران ميتواند در اين زمينه تعاملات سازندهيي را با رسانههاي اين كشور برقرار كند.
انتهاي پيام
شنبه 1 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]