واضح آرشیو وب فارسی:فارس: خاموشيها بر اساس جدول زمانبندي وزارت نيرو از امروز اعمال ميشود؛دو نوبت خاموشي براي تهرانيها
گروه اقتصاد: وزارت نيرو در جهت اعمال خاموشيهاي برنامهريزي شده در سراسر كشور اقدام خواهد كرد و بر اين اساس در حالي كه پيش از اين نيز خاموشيهاي گسترده در سراسر شهر تهران و ديگر نقاط كشور را فراگرفته بود مديرعامل شركت توانير از ارائه جدول زمانبندي درباره خاموشيها و اعمال خاموشي از امروز در كشور خبر داد.
مديرعامل شركت توانير از تهيه و تدوين جدول خاموشيهاي برق و اعمال آن از امروز در سراسر كشور خبر داد اما در خصوص ميزان و چگونگي جدول زمانبندي قطعي برق توضيحي ارائه نداد و تنها اظهار داشت كه اين جدول به اطلاع عموم خواهد رسيد.
اما خاموشيها طبق اين برنامه زمانبندي از امروز، اول تيرماه در سراسر كشور اعمال ميشود.
مديرعامل شركت توانير افزود: برنامه زمانبندي خاموشيها براي هر استاني به صورت جداگانه تهيه شده و توسط شركتهاي برق منطقهاي به اطلاع مردم خواهد رسيد.
وحدتي تاكيد كرد: اعلام برنامه زمانبندي خاموشيها بنا به درخواست مردم صورت گرفته تا مردم با توجه به جدول خاموشيها برنامهريزيهاي مناسب را انجام دهند.
اما با وجود اينكه در حال حاضر در بسياري از نقاط شهر تهران قطعي برق به روزانه دو نوبت رسيده است. وحدتي از تصميم وزارت نيرو براي اعمال خاموشي در تهران در زماني كمتر از دو ساعت در روز خبر داد و گفت: در تهران برنامه بر اين است كه بيش از دو ساعت هيچ منطقهاي خاموشي نداشته باشد.
مشاور وزير نيرو گفت: با توجه به همكاري مردم با وزارت نيرو مبني بر صرفهجويي در مصرف برق، احتمال تغييرات در جدول زمانبندي خاموشيهاي كشور وجود دارد. حسن عليزاده در گفتوگو با مهر گفت: وزارت نيرو براي تدوين جدول زمانبندي خاموشيها بدبينانه ترين شرايط را در نظر گرفته و به دليل همراهي مردم در صرفهجويي در مصرف برق احتمال تغيير در برنامه زمانبندي خاموشيها در شهرهاي مختلف كشور وجود دارد.وي در ادامه با وجود جدول زمانبندي براي اعمال خاموشي در كشور از لزوم صرفهجويي در مصرف برق گفت و اظهار داشت كه حتما بايد صرفهجويي از سوي مردم اعمال شود تا مشكلات بيشتري در اين زمينه ايجاد نشود.اما خبرگزاري مهر نيز در گزارشي از جزئيات خاموشي در تهران و قم خبر داد و تصريح كرد: ميزان خاموشيها متناسب با صرفهجويي مشتركان تغيير مييابد. در اين گزارش به دليل كاهش توان توليد برق ناشي از كمبود ذخاير نيروگاههاي برق آبي، اعمال برنامه خاموشيها اجتنابناپذير اعلام شده است.
بر اين اساس، برنامه خاموشيها، بر اساس دو نوبت 2 ساعته طي 24 ساعت براي هر منطقه تحت پوشش شركتهاي توزيع نيروي برق پيشبيني شده و برنامههاي هفتگي ذيربط توسط شركتهاي ياد شده مستقر در استانهاي تهران و قم از طريق رسانههاي محلي قبل از شروع هر هفته اعلام خواهد شد.
همچنين تعداد نوبتهاي خاموشي مشخص شده در يك دوره زماني معين به طور مساوي اعمال خواهد شد؛ ضمن اينكه متناسب با اقدام عملي مشتركان براي صرفهجويي مصرف برق حداقل به ميزان 10 درصد، سهم خاموشيهاي استاني كاهش يافته و در برنامه فوق لحاظ خواهد شد؛ بنابراين از اين طريق احتمال تغيير در مدت زمان و تعداد دفعات خاموشي نيز ممكن است.
درآمدهاي نفتي هم بيتاثير بود
گسترش خاموشيها در ايران قبل از شروع فصل گرما به حدي بود كه پرويز فتاح را كه پيش از اين با افتخار از عملكرد وزارت نيرو در دولت نهم دفاع ميكرد و از افزايش ميزان صادرات و نيز افتتاح بخش زيادي از پروژههاي نيمه تمام اين وزارتخانه خبر داده بود را مجبور كرد كه صحبتهاي خود را پس گرفته و از جيرهبندي برق در كشور و نيز اعلام جدول سهميهبندي برق خبر دهد و همچنين با اشاره به نياز كشور به واردات بيشتر برق از واردات روزانه 500 مگاوات برق از كشورهاي تركمنستان، ارمنستان و آذربايجان خبر دهد.
اين در حالي است كه پيش از اين نيز بسياري از كارشناسان در خصوص وقوع بحران توليد برق در كشور هشدارهايي داده بودند اما فتاح و مديران زيرمجموعه وزارتخانه متبوعش همچنان اصرار داشتند كه كشور در زمينه مصرف برق و مشكلاتي ناشي از خاموشي در كشور طي سال جاري بدون مشكل نشان دهند و شايد بر همين اساس بود كه فتاح در آخرين نشست خود در سال گذشته با قطعيت از كافي بودن ميزان توليد برق در كشور گفت و به صراحت اعلام كرد كه تابستان امسال بدون قطعي برق سپري خواهد شد، هر چند در آن زمان نيز فراموش نكرد كه بر لزوم صرفهجويي در مصرف توسط مشتركان تاكيد كند.
اين در حالي بود كه از زمان جنگ تاكنون هر ساله با آغاز فصل گرما و يا در زمستانهاي سرد به دليل كمبود انتقال گاز به نيروگاهها با مشكل توليد برق و نيز كمبود آن و خاموشي در كشور مواجه بودهايم و با حضور هر دولتي شاهد تصميمهايي در زمينه احداث نيروگاههاي جديد و افزايش ظرفيت نيروگاههاي موجود در زمينه توليد برق بودهايم، اما هر سال و بهخصوص طي سال جاري بيش از سالهاي گذشته خاموشي و قطعي برق در كشور نمود پيدا كرد و در حالي كه وزارت نيروي دولت نهم از به ثمر نشستن بسياري از پروژهها در زمان فعاليت اين دولت خبر داده بود قطع مكرر برق در سومين سال از فعاليت دولت نهم سبب شد تا براي اولين بار در طول فعاليت وزارت نيرو در دولتهاي پس از انقلاب تصميم به جيرهبندي برق در اين سطح مطرح شود. اين در حالي است كه در سالهاي جنگ تحميلي نيز وقوع چنين خاموشيهايي ناشي از كمبود برق بينظير بوده است كه خود نشان از بيتوجهي مسوولان براي جذب سرمايهگذاري در جهت توسعه فعاليتهاي نيروگاههاي توليد برق در كشور دارد.
افزايش درآمدهاي نفتي در طول فعاليت سه ساله دولت نهم فرصتي مناسب براي توسعه فعاليتهاي نيروگاههاي توليد برق در كشور محسوب ميشد. به اعتقاد كارشناسان، دولت نهم با توجه به افزايش درآمدهاي نفت ميتوانست به فعاليت و برنامههاي توسعهاي سرعت ببخشد اما مصرف بيهوده دلارهاي نفتي و استفاده از منابع حساب ذخيره ارزي در راه هزينههاي جاري و واردات كالاهاي مختلف از چين و برخي كشورهاي ديگر اين مجال را به دولت نداد تا نقش جديتري در توسعه مياننسلي و گسترش صنعت زيربنايي ايران ايفا كند. اين در حالي است كه رمضانعلي صادقزاده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي آفتاب با اشاره به كمبود برق در كشور ميگويد: اين عضو مجلس هفتم معتقد است:
وي در مورد صادرات برق ايران در شرايط كاهش توليد آن گفت:
در اين ميان اما سنديكاي صنعت برق درباره راههاي مقابله با كمبود برق تصريح كرد:
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
جمعه 31 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]