واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتگو با مهر عنوان شد:فرآوري گياهان دارويي در اردبيل نيازمند توسعه سرمايه گذاري است
اردبيل - خبرگزاري مهر: يك محقق و گياه شناس گفت: براي فرآوري يك هزار و 500 نوع دارو از گياهان دارويي در اردبيل، بايد زمينه هاي توسعه و رشد سرمايه گذاري در اين بخش فراهم شود.
دكتر منصور باقري در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: 11 دارو براي اولين بار از گياهان دارويي در اين منطقه توليد شده اما براي تحقيقات، شناسايي و توليد داروهاي بيشتر به سرمايه گذاري بخش دولتي و خصوصي نياز است.
باقري با اشاره به تحقيقات و مطالعات 18 ساله پژوهشگران و گياه شناسان بر روي گياهان دارويي اين استان بيان داشت: به علت عدم وجود شرايط و امكانات لازم و عدم سرمايه گذاري مطلوب در اين بخش، نتيجه تحقيقات و پژوهشهاي انجام شده هم اكنون در آزمايشگاه كشورهاي آلمان، انگليس و روسيه مراحل نهايي را براي توليد دارو طي مي كند.
وي خاطرنشان كرد: نبايد بيش از اين اجازه دهيم كه اين تحقيقات، مطالعات و گياهان دارويي به نام كشورهاي ديگر رقم خورده و مورد استفاده قرار گيرد.
وي افزود: پرورش و توليد گياهان دارويي يكي از سود آورترين سرمايه گذاري ها بوده و بعضي از گياهان دارويي ارزشمند اين منطقه به قيمتهاي هنگفت در بازارهاي جهاني خريد و فروش مي شود.
محقق و گياه شناس اردبيلي با بيان اينكه 90 درصد داروهاي توليد شده در كشور آلمان از گياهان داوريي ساخته مي شود، تاكيد كرد: در حال حاضر تمام دنيا به اهميت گياهان دارويي در توليد داروهاي مختلف پي برده و در اين بخش اكثر كشورها سرمايه گذاري هاي هنگفتي را صورت داده اند.
وي يادآور شد: عصاره درخت زبان گنجشگ كه مختص اين منطقه است در زمينه رفع و درمان بيماري سرطان خوني بسيار موثر بوده و كشورهاي غربي با خريد ارزان قيمت اين گياه و فرآوري آن، داروي توليد شده را به قيمت هنگفت به كشورهاي ديگر از جمله كشورمان مي فروشند.
وي افزود: از نفت به عنوان پايه و اساس تمام مواد موجود در جهان سه هزار ماده استخراج مي شود، اين در حالي است كه از گياهان دارويي پنج هزار ماده قابل مصرف در تمام صنايع پديد مي آيد كه نشانگر ارزش و اهميت گياهان دارويي است.
باقري در ادامه سرمايه گذاري در اين بخش را در ايجاد اشتغال و رفع بيكاري بسيار موثر دانست و تاكيد كرد: 100 ميليون نفر در كشور چين به صورت مستقيم در بخش پرورش و توليد گياهان دارويي فعاليت كرده و از اين طريق امرار معاش مي كنند كه آمار بسيار بالايي محسوب مي شود.
وي بيان داشت: اگر در زمينه پرورش و توليد گياهان دارويي سرمايه گذاري كنيم به قطع حتي يك نفر بيكار در كشور نخواهيم داشت.
وي يادآور شد: سرمايه گذاري در اين بخش از نظر اقتصادي بسيار با صرفه است و در صورت سرمايه گذاري مناسب در پرورش و توليد گياهان داوريي رشد اشتغال زايي را شاهد خواهيم بود.
جمعه 31 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 493]