واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: حجتي اعلام كرد: حجم مبادلات اقتصادي ايران و عراق امسال به ۴ميليارد دلار ميرسد
به گزارش روز جمعه اتاق مشترك بازرگاني ايران و عراق، مهندس محمود حجتي، در آستانه برگزاري نخستين همايش و نمايشگاه فرصتهاي سرمايهگذاري دارو، بهداشت و درمان ايران و عراق كه هشتم تيرماه در تهران برگزار ميشود، افزود: از آنجا كه كشور عراق خصايص مشتركي از لحاظ مذهبي با ايران دارد ، راهبرد ما اين است كه هر ساله سهم بيشتري از بازار عراق را بدست آوريم.
وي با اشاره به روابط مثبت ديپلماتيك بين ايران و عراق افزود: با توجه به تمام قرابتي كه بين دو كشور از نظر حجم توسعه صادرات وجود دارد، اما ايران رتبه سوم را در مبادلات تجاري دارد كه اتاق بازرگاني به عنوان يك نهاد بخش خصوصي با هماهنگي دولت و نهادهاي مربوطه در نظر دارد با افزايش ميزان صادرات اين رتبه را ارتقاء دهد.
حجتي با استقبال از همايش فرصتهاي سرمايهگذاري دارو و بهداشت و درمان ايران و عراق در تهران خاطرنشان كرد: سال گذشته نيز همايش و نمايشگاههاي تخصصي در زمينه انرژي، بانكداري و بيمه و پتروشيمي برگزار شد و امسال نيز علاقه منديم با برپايي همايشهاي تخصصي همچون بهداشت، درمان، دارو ، ساختمان و فراوردههاي وابسته ، صنايع غذايي، هتلداري و گردشگري، بازسازي صنايع عراق، نمايشگاه نفت و گاز، همايش و نمايشگاه برق و آب چه در داخل ايران و چه در عراق حجم بالايي از صادرات را نصيب كشور كنيم .
وي در مورد امنيت اقتصادي عراق و منطقه تصريح كرد: اكنون حدود پنج سال از تشكيل دولت جديد عراق ميگذرد و بسياري از توليدكنندگان و صادركنندگان در حال فعاليت اقتصادي با عراق هستند و با اين حجم فعاليت، امنيت اقتصادي وجود دارد و شركتهاي داخلي و خارجي در جنوب، شمال و مناطق شيعهنشين عراق در حال فعاليت اقتصادي هستند.
اين مقام ايراني افزود: وجود ۹نقطه تجاري مرزي مشترك و همچنين تاسيس شعب بانكهاي ايراني در عراق و مزيتهايي كه مركز توسعه تجارت در اختيار صادركنندگان ميگذارد از قيبل ايجاد نمايشگاههاي تخصصي و دايمي و دادن امتيازات خوب به صادركنندگان براي صدور كالا به عراق ، مهمترين مزاياي صادراتي براي توليدكنندگان محسوب ميشود.
مهندس حجتي تبليغات شركتهاي ايراني در زمينه بهداشت درمان و دارو در عراق را ضروري دانست و تاكيد كرد: متاسفانه بسياري از شركتهاي توليدي ايراني فعاليت تبليغي براي شناساندن مزاياي كالاي خود در عراق ندارند و به طور مثال در بسته بندي كالاهاي توليدي ايران هيچ گونه برچسب انگليسي يا عربي درج نشده يا روي بسته بندي استانداردهاي بينالمللي اخذ شده به چشم نمي خورد.
وي با اشاره به ورود و خروج روزانه تعداد زيادي افراد به عنوان زائر و تاجر به كشور و بالعكس افزود داروي ايراني مصرفكنندگان زيادي دارد كه عدم ارايه خدمات پس از فروش سبب ميشود تا ديگر كالاها جايگزين آنها شود بنابراين ايجاد نمايندگي و تبليغات در اين زمينه كاملا ضروري به نظر مي رسد و با برگزاري اين همايش ميتوان با ارايه راهكارهاي اساسي به اين مشكل فائق آمد.
حجتي افزود: با توجه به حجم بالاي مبادلات بين دو كشور تحريمها هيچ گونه تاثيري در مبادلات اقتصادي ايران و عراق ندارد و حضور هياتهاي عراقي در همايش مذكور خود نوعي تحريم شكني محسوب ميشود.
رييس كميسيون صنعت اتاق مشترك بازرگاني و صنايع و معادن با اشاره به اينكه راهبرد اتاق ايران و عراق بدست آوردن سهم بيشتر در بازار اين كشور است تصريح كرد هم اكنون تراز تجاري با عراق مثبت است و ايران قصد دارد در طرحهاي اجرايي و بازسازي اين كشور سرمايهگذاري لازم را انجام دهد تا از اين طريق روابط بين دو كشور بيشتر گسترش يابد.
نخستين همايش و نمايشگاه فرصتهاي سرمايهگذاري دارو، بهداشت و درمان ايران و عراق به طور هم زمان از هشتم تا نهم تيرماه به مدت دو روز با همت شركت طرح ساز مهر در مركز همايشهاي بينالمللي هتل المپيك تهران برگزار مي شود.
جمعه 31 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]