واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون وزير صنايع خبر داد: * نگارش برنامه استراتژيك بخش معدن *پرداخت تسهيلات به طرحهاي سيماني داراي مشكل مالي
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: صنعت و معدن
معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صنايع و معادن گفت: با توجه به آمار بانك مركزي در سال گذشته در همه بخشهاي معدن و صنايع مربوط به آن رشد قابل توجه را شاهد بوديم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر محمد مسعود سميعي نژاد در جلسهاي كه با حضور منتخبيني از صاحبان معادن و صنايع معدني استان در محل سازمان صنايع و معادن خراسان رضوي برگزار شد، با بيان اين مطلب افزود: بر طبق اين آمار 35 درصد گردش اقتصادي كشور وابسته به معدن و صنايع معدني است.
سميعي نژاد ادامه داد:30 درصد از اشتغال بخش صنعت وابسته به معدن و صنايع معدني است و همچنين 45 درصد از شاخص بورس كشور به اين بخش اختصاص دارد.
وي بزرگترين سهم صادرات كشور در سال گذشته را وابسته به بخش معدن اعلام و اظهار كرد: اين ميزان صادرات نسبت به سال 85، 11 درصد رشد از لحاظ وزني و24 درصد رشد از لحاظ ارزش را در پي داشته است.
وي با بيان اين كه در سال 86، 16 هزار و 745 واحد مربوط به صنايع معدني در كشور فعال بودهاند، گفت: اين تعداد واحد رشد 48 درصدي نسبت به سال 85 را نشان ميدهد.
سميعي نژاد رويكرد دولت نهم را ايجاد ارزش افزوده در صنايع معدني دانست و اذعان كرد: در سطح كشور چهار هزار و619 معدن داريم كه به استخراج 37 ماده معدني مي پردازند كه آمار بانك مركزي 43 درصد رشد بخش استخراج در سه ماهه اول دولت نهم در مقايسه با 30ماهه دولت هشتم را نشان مي دهد.
وي اشتغال مستقيم بخش صنايع كشور را 427 هزار و 841 نفر اعلام كرد و افزود: اين ميزان در بخش معدن و صنايع معدني 90 هزار نفر است.
معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صنايع تصريح كرد: اين آمارها و رشد قابل توجه در همه بخشهاي معدن اهميت و لزوم سياستگذاري در معدن و صنايع معدني را نشان مي دهد.
سميعي نژاد با اشاره به اين كه برنامه استراتژيك بخش معدن تعريف شده، اظهار كرد: اين برنامه در حال نگارش است كه نظرات بخش خصوصي در آن اعمال شده است.
وي فاصله ايران در بخش اكتشاف معدن را با ميزان جهاني زياد دانست و افزود: سعي وزارتخانه بر اين است كه اكتشاف را انجام دهد، كارهاي زير بنايي را در منطقه فراهم كند و سپس كار استخراج را به افراد متخصص كه توانايي مالي نيز دارند واگذار كنند.
وي به برنامه كوتاه مدت وزارتخانه در بخش معدن اشاره كرد و گفت: در رابطه با بازسازي ماشين آلات اين بخش پروتكل سه جانبه اي بين معاونت معدني وزارتخانه، بيمه توسعه معدن و بانك صنعت و معدن منعقد شده و از محل كمكهاي فني ـ اعتباري بازسازي اين ماشين آلات آغاز شده است و رويكرد بازسازي ماشين آلات تكنولوژي جديد است و تسهيلات با بهره 9 درصد اعطا مي شود.
وي به تسهيلات بخش اكتشافات اشاره و بيان كرد: به معادني كه در راستاي هدف گذاري برنامه زيربنايي كشور فعاليت كنند، هزينههاي فرآوري مواد معدني تعلق مي گيرد.
وي حل مشكلات بخش معدني و صنايع معدني را وابسته به حضور فعالان اين بخش در تصميم گيريهاي وزارتخانه دانست و اذعان كرد: وزارتخانه صنايع و معادن به طور مداوم و به صورت هفتگي با تشكلهاي معدني جلسه برگزار مي كند و تاكنون به نتايج مثبتي نيز رسيده است.
سميعي نژاد ادامه داد: انجمن زغال سنگ بزرگترين مشكل خود را قيمت پايين خريد اين ماده معدني عنوان مي كرد كه در راستاي توسعه اين بخش 50 درصد به قيمت خريد آن افزوده شد.
وي بحث آمايش صنعت را سياستگذاري جديد وزير صنايع ومعادن اعلام كرد و گفت: با توجه به پتانسيلهاي صنعتي هر استان، كار كارشناسي زمان بر انجام شد و سهم استان خراسان رضوي در اين طرح هزار ميليارد ريال تسهيلات براي 37 واحد بوده است.
معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صنايع و معادن تاكيد كرد: استراتژي اين وزارتخانه در رابطه با سيمان اين است كه عرضه بر تقاضا غالب شود.
وي ادامه داد: ميزان توليد سيمان در اوايل انقلاب هفت ميليون تن در سال بود كه اين ميزان در نيمه دوم سال 83 به 35 ميليون تن رسيد.
وي به تشكيل ستاد سيمان به دستور وزير صنايع و معادن اشاره كرد و افزود: اعضاي اين ستاد علاوه بر خود وزارتخانه، وزارت نفت، نيرو، مسكن و راه وترابري هستند كه در آن مقرر شد به طرحهاي سيماني با بيشتر از80 درصد پيشرفت فيزيكي كه مشكل مالي پيدا كردهاند تسهيلات پرداخت شود.
سميعي نژاد افزود: تاكنون 280 ميليارد تومان تسهيلات خارج از مصوبات بانكها براي اين بخش پرداخت شده است.
وي ابراز اميدواري كرد ميزان توليد سيمان كشور تا پايان سال به 64 ميليون تن برسد.
وي با بيان اين كه در راستاي حل مشكلات قانون معادن، از چندي بيش اصلاح اين قانون در دستور كار قرار گرفته است، گفت: با نظر خواهي از بخش هاي مختلف اين قانون اصلاح شد و در دست دولت در حال بررسي است و به مجلس ارائه خواهد شد.
سميعي نژاد از معدن كاران خواست تا رعايت مسايل محيط زيست را در اولويت كار خود قرار دهند و افزود: كارگروهي از معاونت سازمان محيط زيست و نماينده معاونت معدني وزارتخانه تشكيل شده تا براي رسيدن به تفاهم مشكلات سليقهاي در استانها را حل كنند.
وي با اشاره به قطعي گاز صنايع در سال گذشته تصريح كرد: براي جلوگيري از مشكلات به وجود آمده در سال گذشته جلسات متعددي با شركت ملي پخش و شركت گاز توسط شوراي سياستگذاري بخش معدن برگزار شد و به كارخانجات فولاد و سيمان اعلام شده در فصل تابستان نسبت به ذخيره سازي سوخت جايگزين اقدام كنند.
معاون امور و صنايع معدني وزارت صنايع و معادن خاطرنشان كرد: در روندي كه حركت مي كنيم بخش معدن يك بخش مظلوم نخواهد بود و حرف اول را در توسعه صنعتي خواهد زد.
انتهاي پيام
جمعه 31 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 375]