واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: باقري: روش برخورد ما با اروپا عوض شده است بعيد است سينيوره كابينه مورد نظرش را تشكيل دهد هفته آينده ميلههاي مرزي ايران وعراق براساس قرارداد1975بنا ميشوند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي - ايران
معاون وزير امور خارجه تصريح كرد: اصول سياست خارجي كه در طول 30 سال انقلاب اتخاذ كرديم استقلال كشور را برايمان به ارمغان آورد.
به گزارش خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدرضا باقري، معاون آفريقايي وزير امور خارجه كشورمان پنجشنبه در نشست عمومي اعضاي انجمن اسلامي پزشكان ايران با تاكيد بر اين كه ايران منافعش را براساس رسيدن به اهداف انقلاب اسلامي قرار داده و نه سلطهگري و زير سلطه رفتن، تصريح كرد:سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران از ابتداي انقلاب نيز اين هدف را دنبال كرده است به گونهاي كه با تغيير دولتها اين سياست عوض نميشود چرا كه در شوراي عالي امنيت ملي تدوين شده و به تاييد مقام معظم رهبري ميرسد.
وي با اشاره به اتخاذ روشهاي متفاوت در دولتها گفت: در دولت قبلي نسبت به غرب تسامحي وجود داشت كه نتيجه بخش نبود اما در مجموع مبناها تغيير نميكرد اما ممكن است گاهي روشهايي اتخاذ شود كه لطمه زننده است.
وي افزود: دولت قبلي در برخورد با غرب براساس تسامح مي گفت كه بايد با غرب گفتوگوي انتقادي داشته باشيم كه بعدها به عنوان گفتوگوي سازنده از آن ياد شد؛ اما امروز اين را نميپذيريم و روش برخورد با اروپا عوض شده است؛ نبايد در موضع مرعوب شدن قرار بگيريم.
باقري با يادآوري اين نكته كه بايد قبول كنيم كه اگر روشهايمان را عوض كنيم، غربيها تغيير نظر نميدهند، گفت: پشت لبخند آنها چيزهاي ديگري است كه در اين 30 سال مشاهده كرديم.
باقري همچنين با يادآوري اين نكته كه ما به كشورهايي كه محب اهل بيت هستند نظر داريم و در سياست خارجي روابط با آنها را لحاظ ميكنيم، اظهار كرد: كشورهاي كوچك اسلامي در همكاريهاي بينالمللي در كنار ما هستند و در حقوق بشر به نفع ما راي ميدهند.
وي در ادامه در پاسخ به سوالات مطرح شده و در پاسخ به سوالي در مورد استراتژي ايران در قبال عراق و نيز موافقتنامه 1975 اظهار كرد: به قول دنيا ما نقش اول را در قضاياي عراق داريم و ما و آمريكا در واقع منافع ملي خودمان را دنبال ميكنيم؛ اما اهداف ما كاملا متفاوت و در برخي از جاها متناقض است.
او افزود: اگر آنها صدام را برداشتند و ما خوشحال شديم خواستشان اين نبود كه صدام را بردارند وگرنه عليه ما تحريك نميكردند.
وي ادامه داد: آمريكاييها فكر نميكردند دولت المالكي به اين شكل ايجاد شود و يك دولت شيعي بر سر كار آيد؛ امروز اگر دستشان برسد دولت المالكي را بر ميدارند.
باقري در مورد اجرايي شدن توافقنامه 1975 گفت: ظرف هفته آينده عراقيها و ما در مرز ميلههاي مرزي و پاسگاههاي مرزي را بنا ميكنيم.
اين مقام مسوول در وزارت امور خارجه همچنين مخالفتها در مورد توافقنامه امنيتي آمريكا و عراق را شديد توصيف كرد كه دولت عراق به دنبال آن است كه اين موافقتنامه امضا نشود.
به گفته باقري موضع عراق در بحث جزاير سه گانه نيز زياد نگران كننده نيست چرا كه سوريه نيز كه به عنوان دوست ايران مطرح است وقتي در تنگنا قرار ميگيرد چنين رايي را صادر ميكند. ما در مورد تنب بزرگ و كوچك با امارات هيچ مشكلي نداريم و بحث تنها بر سر سوءتفاهم در خصوص ابوموسي است.
وي افزود: هر وقت اماراتيها احساس كنند داخل كشور ضعيف است، يك سري بحثها را مطرح ميكنند كه بايد تلاش كنيم انسجاممان را بيشتر كنيم.
معاون وزير امور خارجه در ادامه بحث تحولات لبنان را مورد اشاره قرار داد و در پاسخ به سوالي در مورد محقق شدن اهداف آمريكاييها در لبنان گفت: آمريكاييها از ما در قضيه لبنان تعريف نكردند و همواره از ناحيه عربستان به ما فشار ميآوردند. ما با عربستان در بحثها درگير بوديم چون نظرات آمريكا و فرانسه را اعمال ميكردند.
وي افزود: ما محكم ايستاده بوديم به اين دليل كه هر كس در لبنان و خاورميانه دستي دارد در دنيا ميتواند حرفي بزند.
به اعتقاد باقري ميشل سليمان، رييسجمهور منتخب لبنان به نوعي به غرب و آمريكا تحميل شده است.
وي افزود: معارضه (گروههاي مخالف دولت) مايل بود كه فرمانده ارتش رييسجمهور شود و تمامي تلاش بر اين بود كه معارضه نتواند وزيران مد نظر خود را به دست آورد؛ اما معارضه توانست 11 وزير بگيرد و ميشل سليمان نيز رييسجمهور شد. در واقع حزب الله پيروز اين ميدان بود.
به اعتقاد او بعيد است كه سينيوره نيز بتواند كابينه مورد نظر خود را تشكيل دهد.
باقري گفت: فرانسه و آمريكا به خواستي كه داشتند نرسيدند در حالي كه تحولات لبنان توفيقي براي مقاومت و سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران بود.
سوال ديگر مطرح شده از باقري درباره اقدامات ايران براي حمله احتمالي آمريكا به ايران بود كه وي در پاسخ گفت: بر روي سايتها و در اظهارات مقامات آمريكايي بعضا مطالبي ديده ميشود و بعيد نيست كه مزاحمتهايي داشته باشند اما ما برنامهريزيهاي لازم را انجام داديم.
به اعتقاد وي، تحليلها حكايت از آن دارد كه آمريكا دست به اين كار نميزند چرا كه هزينهاش بسيار بالاست و شرايط فعلي آمريكا نيز اجازه اين كار را نميدهد.
وي گفت: اما نبايد به اين نتيجه برسيم كه هيچ موردي نيست و هر كس به دنبال كار خود برود. در اين ميان كشورهاي منطقه نيز فشار وارد ميآورند چرا كه هر گونه حمله به ضرر كشورهاي منطقه تمام خواهد شد.
باقري سياست جمهوري اسلامي ايران را كماكان ضد طالبان توصيف كرد و گفت: ما كماكان معتقديم كه با طالبان نميتوانيم همكاري كنيم.
يكي از پزشكان از باقري در مورد حضور اقتصادي ايران در عراق و شاخ آفريقا پرسيد كه وي در پاسخ گفت: ما در مديريت اقتصادي و سياست خارجي در جاهايي نقص داشتيم اما نمونههاي اميدوار كنندهاي نيز وجود دارد كه براي مثال ميتوان به حضور كاميونهاي ايراني و نيز ارسال محموله به عراق اشاره كرد كه در طول تاريخ ضوابط دو كشور بيسابقه بوده است.
اين مقام مسوول در وزارت امور خارجه يادآور شد: هم اكنون ما در عراق و افغانستان كسب درآمد خوبي داريم و بخش خصوصي ما حضور مطلوبي در اين كشورها دارد اما اين حضور قابل مقايسه با حضور آمريكا نيست.
به اعتقاد او نسبت به گذشته وضعيت حضور اقتصادي ايران در عراق و منطقه بهتر شده است و در آفريقا نيز با افتتاح كارخانههاي سمند و تراكتورسازي و نيز ساخت سد و كارخانه سيمان وضعيت اقتصادي خود را در اكثر كشورها بهبود ميبخشد.
وي تاكيد كرد: اما اين كارها كافي نيست چون ما ايرانيم.
باقري در ادامه در مورد مذاكرات سوريه و رژيم صهيونيستي نيز گفت: سوريها با رژيم صهيونيستي بارها مذاكره داشتهاند؛ نبايد آنها را با ملاك خودمان بسنجيم. آنها معتقدند كه با مذاكره ميتوانند وقت بخرند و منافعشان را تحديد كنند. در حالي كه ما اصولا اسراييل را قبول نداريم. اما در مجموع كار سوريه و اسراييل به جايي نميكشد.
سوال ديگر مطرح شده از باقري در مورد حضور رييسجمهور در شوراي همكاري خليج فارس بود كه وي در پاسخ اظهار كرد: شوراي همكاري خليج فارس در ضديت با ايران ايجاد شده اما رييسجمهور در آنجا سخنراني ميكند و پيشنهادات رييسجمهور را ميپذيرد. اين يك رويكرد جديد و پيشرفت در سياست خارجي ما بوده است.
وي افزود: سابقه نداشته كه در طول 30 سال بعد از انقلاب ما را به اجلاس عربي و حتي سران آفريقا دعوت كنند اما سياست خارجي قابل احترام و تمجيد ما اين شرايط را فراهم آورد.
معاون وزير امور خارجه در پاسخ به سوال ديگري درباره هزينه فعاليتهاي هستهيي گفت: اگر امروز ما بر سر حقوق هستهيي مان نايستيم آنها حتي آزمايشگاههاي ما را در دانشگاهها تعطيل ميكنند. امروز آنها با ما بر سر سه هزار سانتريفيوژ چانهزني ميكنند در حالي كه قبل از دولت نهم ما از آنها ميخواستيم اجازه فعاليت 20 سانتريفيوژ را بدهند.
او ادامه داد: وقتي رييسجمهور اعلام كرد ما كشور هستهيي هستيم زبان محاوره عوض شد و با ما مساوي برخورد كردند.
باقري در مورد سفر سولانا نيز گفت: با وجود اين كه سولانا در تهران حضور يافت و با وي سرد برخورد شد پس از بازگشت گفت كه توقع نداشتم اين چنين با من خوب برخورد كنند.
وي در پايان در پاسخ به سوال ديگري درباره مساله اعراب، فلسطين و رژيم صهيونيستي گفت: اين طور نيست كه فكر كنيم اعراب مشغول مساله فلسطين هستند. فلسطين تنها مساله ظاهري اعراب است كه رعايت ميكنند و ارتباطات خود با اسراييل را نيز دارند.
معاون وزير امور خارجه ادامه داد: اكثريت اعراب مساله اصليشان فلسطين نيست و نبايد اين گونه فكر كنيم كه مشغله اعراب فلسطين است كه بعد از حل شدن قضيه به سراغ ما ميآيند. امروز نيز اعراب به سراغ ما آمدهاند و ما با آنها به نوعي درگيريم.
انتهاي پيام
جمعه 31 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]