واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: «امين تارخ» دومين هنرمند منتخب ملي در آيين پاياني16امين جشنوارهي توليدات صداوسيما مطرح شد: راديو و تلويزيون استانها نيازمند متن قوي و نويسندگان صاحب قلم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
شانزدهمين جشنوارهي توليدات راديويي و تلويزيوني مراكز استاني صداوسيما شب گذشته 30خردادماه در آرامگاه حافظ برگزار و برگزيدگان نهايي خود را شناخت.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون و راديوي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين مراسم با حضور عزتالله ضرغامي رييس سازمان صداوسيما، حجتالاسلام سيدرمضان موسوي مقدم معاون امور مجلس و استانهاي سازمان صدا وسيما، آيتالله محيالدين حائري نمايندهي وليفقيه دراستان فارس و امامجمعه شيراز، محمدرضا رضازاده استاندار فارس، حجتالله يراقطلايي مديركل صداوسيماي مركز فارس، برخي نمايندگان مجلس و جمعي از مديران صداوسيما برگزار شد.
در اين مراسم «امين تارخ» ـ بازيگر شيرازي ـ (بعد از مهدي فقيه كه در آيين آغازين جشنواره انتخاب شد)به عنوان هنرمند ملي انتخاب و از او تجليل شد. تجليل از خانوادههاي شهدا از ديگر برنامههاي مراسم اختتاميهي شانزدهمين توليدات راديوي و تلويزيوني مراكز استانها بود كه درآن از خانوادهي «سرلشگر شهيد خلبان عباس دوران»، «سردار شهيد مرتضي جاويدي»، «جهادگر شهيد سيد صادق دشتي»، «سردار شهيد عبدالمجيد سپاسي»، «سردار شهيد حاج شيرعلي سلطاني» تقدير شد.
به گزارش ايسنا، حجتالاسلام سيدرمضان موسويمقدم در ادامه مراسم دربارهي جشنوارهي شانزدهم گفت: اين جشنواره درحالي به لحظههاي پاياني خود نزديك ميشود كه اين خاتمه رنگ خداحافظي ندارد. بلكه عصاره و نتيجهي تلاشها، تخصصها، نشستها و سخنرانيها از تولدي دوباره حكايت ميكند.
من به عنوان معاون امور مجلس و استانهاي صداوسيما گواهي ميدهم كسي براي برندهشدن دراين جشنواره كاري توليد نكرده است. برندگي اين آثار از آنجاست كه بعضا شبكههاي ملي تشويق به پخش برنامههاي استاني شدهاند نياز و احتياج مردمي را به تمايل به شناخت آثار استاني و بومي ثابت ميكند و پرش تير توفيق را گاه تا خارج مرزهاي ايران ميبرد.
وي افزود: جشنوارهي توليدات صداوسيما مراكز استانها فقط يك مجال براي ملاقات عمومي، بازبيني و بازشنوايي آثاريست كه براي عرضهشدن و معرفي استعدادها و ظرفيتهاي همكاران ما در سراسر كشور حنجرهاي رساتر از راديوي شهرستان و پنجرهاي وسيعتر از تلويزيون استانها ميطلبند.
موسويمقدم درادامه گفت: مسلما تحقق اين امر مهم با شناخت دقيق مزيتهاي توليد در استان، ايجاد انگيزه براي هنرمندان راديو و تلويزيون مراكز و تامين تجهيزات فني و تخصصي و از همه مهمتر حفظ حرمت و شان هنرمندان بومي و محلي با نگاه به عيار كار هنري و برد تلاش فرهنگي اصحاب رسانهي صداوسيما موثر ميشود. هياتهاي داوري همگي براين عقيدهاند كه استعدادها و تواناييهاي توليد مراكز استانها نهتنها غيرقابل انكار، بلكه مثالزدني و آموختنيست.
وي با بيان اينكه برگزاركنندگان جشنوارهي شانزدهم دلخواستههايي دارند اظهار كرد: در راديو و تلويزيون استانهها نياز ما به متن قوي و نويسندگان صاحب قلم همچنان محسوس است كه به جرات ميتوان گفت، اگر بافت دراماتيك آثار ارائهشده به جشنواره، موفق ميشد از ادبيات كهن و معاصر ايران بيشتر بهره ببرد يقينا ما امروز از حيث كيفيت درمرتبهاي ديگري ميايستاديم.
وي افزود: فضيلت گردهمايي سالانهي مراكز توليدات صداوسيما مجاهده و خستهناپذيري، دانش و تجربه، تبليغ معارف ديني و پرچمدار مشايخ فرهنگي است كه دراين مسير ملي و خداپسندانه كار ما در رسانهي راديو و تلويزيون چيزي فراتر از شغل و درحد يك فريضهي انقلابي و ديني است.
موسويمقدم در ادامه گفت: ما مبلغان سرمايههاي عظيم ديني و فرهنگ محبوب خود هستيم و از اين رو است علاقهها، سليقهها و نيازهاي مخاطب حكم ميكند در رقابت نابرابر صداوسيماي جمهورياسلامي ايران با شبكههاي ماهوارهاي و اينترنتي معاند جهان، جهادي فرهنگي داشته باشيم.
وي با بيان اينكه صداوسيماي مراكز استانها بسيار راحتتر از شبكههاي سراسري ميتوانند ترويجكنندهي فرهنگ بومي خود باشند تاكيد كرد: مفاخر فرهنگي فقط درامارتها و بناها نيستند. آموزهها را از موزهها بيرونكشيدن و حيات و هويت فرهنگي خود را تجديد كردن، مطالبهي مهمي است كه اگر آن را از باب تلويزيون يا راديو انتظار نكشيم كدام سكوي ديگر قادر است حقانيت ايران اسلامي و ايراني را به چشم باور دنيا بنشاند.
موسويمقدم در ادامهي اين مراسم اظهار كرد: آسيبشناسي مجدد جشنواره و تبديل آن به كارگاه آموزش كه درجشنوارهي شانزدهم نيز در كميسيونها رخ داده است و غلبهي محتوا با پرهيز از كميگرايي صرف و غنابخشيدن به ماموريت اصلي جشنواره با كاهش هزينههاي غيرضرور در دستور كار معاونت مجلس و استانهاست.
وي افزود: در جشنوارهي مراكز تدبير جديدي صورت گرفته است تا توزيع برگزاركنندگان مراكز به نحوي باشد تا شايستگي و لياقت مراكزي را كه بهصورت درراه اصلاح و بهبود هستند ناديده گرفته نشود و عدالت واقعي براي ارجنهادن به همهي شايستگيها اجرايي شود.
معاون امور مجلس و استانهاي سازمان صداوسيماي استان در پايان اظهار كرد: باتوجه به حمايتهاي سالهاي گذشته، برنامهريزيها و سرمايهگذاري انجامشده و مزيتهاي نسبي همهي استانها بهويژه برخي از مراكز برتر درحوزهي توليد انيميشن سال جاري را بهعنوان سال توليد انبوه انيميشن (پويانمايي) با حفظ كيفيت و محوريت موضوعات بومي و كهن ايران اعلام ميكنيم و انتظار حمايت و مساعدت داريم تا براي تحقق عملي اين رويكرد جديد، مراكز استانها همت خود را بهكار گيرند و ستاد و سازمان صداوسيما نيز رفع محدوديتهاي تامين اعتبار و پشتيباني همهجانبه را وجه همت خود قرار دهد.
***
برگزيدگان بخشهاي پنجگانهي سيما، صدا، پژوهش، خبر و موسيقي جشنواره شانزدهم به شرح زير معرفي شدند:
بخش سيما:
رتبه سوم مركز برتر: خوزستان؛ به محمد باقر كشفي مديركل صداوسيماي مركز خوزستان
رتبه دوم مركز برتر: فارس؛ به حجتالله طلايي – مديركل صداوسيماي مركز فارس.
رتبه اول مركز: گلستان؛ به مسعود احمدي – مديركل صداوسيماي مركز گلستان و مدير جديد راديو جوان
بخش صدا:
رتبه سوم مركز برتر: خراسان جنوبي؛ به نورالدين جعفري – مديركل صداوسيماي اين مركز
رتبه دوم مركز برتر: مازندران؛ به بهرام حميدي – مديركل صداوسيماي اين مركز
رتبهي اول مركز برتر: گلستان؛ به دكتر مسعود احمدي – مديركل صداوسيماي اين مراكز و مدير جديد راديو جوان
بخش پژوهش:
رتبه سوم مركز برتر: كردستان؛ به حسين تركمن مديركل صداوسيماي اين مركز
رتبه دوم مركز برتر: خوزستان؛ به محمدباقر كشفي مديركل صداوسيماي اين مركز
رتبهي اول مركز برتر: خراسان رضوي؛ به محمدباقر پيشنمازي – مديركل صداوسيماي اين مركز
بخش خبر:
رتبه سوم مركز برتر: كهگيلويه و بويراحمد؛ به حجتا... رحيمزاده – مديركل صداوسيماي اين مركز
رتبهي دوم مركز برتر: كرمان؛ به حجتالاسلام سيد جواد موسوي – مديركل صداوسيماي اين مركز.
رتبهي اول مركز برتر: خوزستان؛ به محمدباقر كشفي مديركل صداوسيماي اين مركز
بخش موسيقي:
رتبه سوم مركز برتر: خوزستان به محمدباقر كشفي مديركل صداوسيماي اين مركز
رتبه دوم مركز برتر: لرستان به فتاح كمري – مديركل صداوسيماي اين مركز
رتبه اول مركز برتر: كرمانشاه به يوسف نجفي – مديركل صداوسيماي اين مركز
سيماي محلي:
رتبهي سوم مركز برتر: «مهاباد» به قنبر مهدويزاده ـ مديركل صداوسيماي اين
بخش مراكز پويا و ساعي
رتبه دوم: كهگيلويه و بويراحمد به حجتا… رحيمزاده
رتبه اول: ايلام به رضا رحيمي – مديركل صداوسيماي اين مركز.
در ادامه از محمدرضا رضازاده استاندار فارس به خاطر برگزاري جشنوارهي شانزدهم و حجتالله يراق طلايي مديركل صداوسيماي استان فارس به طور ويژه تقدير شد.
**درحاشيه :
ـ مراسم شانزدهمين جشنوارهي توليدات راديويي و تلويزيوني مراكز استانها ساعت 21و30دقيقه آغاز شد.
ـ قرائت قرآن كريم در مراسم اختتاميه را يك نوجوان عهدهدار بود.
ـ جايگاه خبرنگاران همانند افتتاحيه به گونهاي بود كه دوربينها و خبرنگاران امكان رويت تمام اتفاقات جشنواره نداشته باشند.
ـ دكتر كامران لنكراني ، وزير بهداشت،درمان و آموزش پزشكي هنگام سخنراني حائري به جمع شركتكنندگان در جشنواره پيوست.
ـ در يكي از بخشهاي جشنواره سرودي باحضور نمايندگان قوميتهاي مختلف ايران اجرا شد كه نمايانگر تنوع زبانهاي ايرانزمين بود.
ـ در بخشي از اين مراسم از قاسمپور، طراح تنديسها تشكر شد.
انتهاي پيام
جمعه 31 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 272]