واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /كامل/ اسد در دهلينو: سوريه، فلسطين و لبنان بايد وارد مذاكرات مشترك صلح با اسراييل شوند بهبود روابط با آمريكا با دولت كنوني اين كشور امكان پذير نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
رييس جمهور سوريه تصريح كرد: بهترين راهحل براي سوريه، لبنان و فلسطين اين است كه وارد مذاكرات مشترك صلح با اسراييل شوند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از روزنامهي السفير -چاپ لبنان- بشار اسد، رييس جمهور سوريه كه امروز (جمعه) به سفرش به هند خاتمه ميدهد، در جمع خبرنگاران هندي اظهار داشت: بهترين راهحل براي لبنان و سوريه و فلسطينيها اين است كه وارد مذاكرات مشترك صلح با اسراييل شوند.
بشار اسد دربارهي دعوت رژيم صهيونيستي از لبنان براي مذاكرات مستقيم خاطرنشان كرد: دو طرف سوريه و لبنان موضعگيري خود را در قبال صلح در اوايل دههي 90 هماهنگ ساختند.
وي افزود: اين امر به موضعگيري دولت لبنان بستگي دارد تا تعيين كند كه به توافقنامهي صلح با اسراييل چگونه نگاه ميكند.
وي در عين حال تصريح كرد: وجود مرزهاي مشترك دال بر آن است كه منافع مشترك ما در همكاري با يكديگر محقق ميشود حتي منافع فلسطينيها نيز در هماهنگي مشترك با سوريه و لبنان محقق خواهد شد.
اسد هم چنين هر گونه بهبود در روابط با آمريكا در سايه حضور دولت كنوني آمريكا را بعيد دانست و تاكيد كرد: دمشق در راستاي برقراري روابط مناسب با آمريكا حتي در زمان اتحاد جماهير شوروي تلاش كرد اما اساس سياست سوريه اين بوده است به منافع ديگر كشورها احترام بگذارد، اين به آن معني نيست كه ما بايد تنها در راستاي منافع آمريكا عمل كنيم.
اسد از دهلي نو خواست تا دولت آتي آمريكا را تشويق به قرار دادن مسالهي صلح در اولويتهايش كند.
وي در عين حال نسبت به آينده منطقه ابراز اميدواري كرد و گفت: من بسيار كم به آينده بدبينم.
اسد در عين حال گفت: البته برخي مسايل هستند كه ما را كمي بدبين ميكنند بويژه نبود نگرش آمريكا درخصوص ايجاد راهحل واقعي در عراق، در واقع در صورتيكه از تحولات مثبت حاصل شده حمايت نشود منطقه ممكن است بار ديگر دچار بحران شديد شود.
رييس جمهور سوريه عنوان داشت: دمشق از دو سال گذشته تاكنون به ياري فلسطينيها در راستاي تحقق صلح ملي پرداخته است و هم چنان به تلاشهايش در اين زمينه ادامه خواهد داد.
وي خاطرنشان كرد: ديدار احتمالي ميان خالد مشعل، رييس دفتر سياسي حماس و محمود عباس، رييس تشكيلات خودگردان فلسطين ماه آينده برگزار ميشود.
اسد هم چنين بر حق ايران در دست يابي به برنامهي صلح آميز هستهيي بر اساس قوانين بينالمللي تاكيد كرد. اسد تصريح كرد: آنچه كه در حال حاضر در جريان است مسالهي سياسي است.
وي همچنين بر حمايت دمشق از پيوستن هند به شوراي امنيت تاكيد كرد و گفت: ما سعي داريم تحولي جديد در روابط تاريخي دو كشور ايجاد كنيم.
از سوي ديگر روزنامهي لبناني النهار نوشته بشار اسد هم چنين به مقامات عربي كه اخيرا با آنها ديدار داشته گفته است: "من ناتوان از تحقق صلح با اسراييل بدون دخالت مستقيم آمريكا هستم." اسد گفته است، دولت جورج بوش، رييس جمهور آمريكا پيشنهادات سوريه را در اين زمينه رد كرده است.
همچنين رييس جمهور سوريه انجام هر گونه مذاكرات مستقيم با ايهود المرت را در حاشيهي نشست آتي كشورهاي حاشيه مديترانه در پاريس بعيد دانست.
به نوشتهي روزنامهي الشرق الاوسط -چاپ لندن- رييس جمهور سوريه در دهلينو، در پاسخ به سوالي مبني بر احتمال مذاكرات مستقيم با ايهود المرت، نخست وزير رژيم صهيونيستي گفت: اين مساله مانند نوشيدن چاي نيست، چرا كه نياز به زمينه سازي مناسب دارد.
اسد خاطرنشان كرد: نشست ميان من و ايهود المرت بدون اينكه مذاكره كنندگان كنوني اصول و اساس مسايل دو طرف را بررسي كنند، معنايي ندارد. انجام اين كارشناسيها بدون تحقق نتايج واقعي بيمعنا است.
وي به خبرنگاران اظهار داشت: مذاكرات غير مستقيم سوريه و اسراييل و توافق اخير لبنانيها در دوحه، از جمله تحولات مثبت در منطقه است.
رييس جمهور سوريه عنوان داشت: ما نيازمند پيشرفت بيشتر در مذاكرات غير مستقيم صلح با اسراييل تحت نظارت تركيه هستيم.
اسد درخواستهاي رژيم صهيونيستي مبني بر عقب نشينياش از ائتلاف با ايران و گروههاي حماس و حزبالله لبنان را به عنوان شرط اساسي صلح رد كرد.
وي تصريح كرد: دولت اسراييل اگر ميخواهد ما مذاكرات مستقيم با المرت داشته باشيم، بايد تلاش بيشتري داشته باشد.
وي افزود: مذاكرات غير مستقيم با ميانجيگري تركيه در هفتههاي اخير كمي اميدوار كننده بود.
همچنين يك مقام سوري نزديك به مذاكرات سوريه و رژيم صهيونيستي به اين روزنامه گفت: حل و فصل مسالهي مزارع شبعا بايد در چارچوب توافقنامه مادريد باشد.
وي خاطر نشان كرد: ما مشكل اسراييل را با لبنان حل ميكنيم و خطوط مرزهايمان را نيز ترسيم ميكنيم، اما در مقابل چه چيزي؟
اين مقام افزود: پيشنهاد آمريكا در خصوص مزارع شبعا سوالات زيادي به دنبال داشته چرا كه موضعگيري آمريكا در قبال سوريه روشن نيست. اين مساله منجر ميشود لبنان نيز در روند نامشخص و بدون هيچ تضمين واقعي گام بردارد.
اين مسوول خاطرنشان كرد: آيا عاقلانه است از سوريها بخواهيم با خطوط مرزي موافقت كنند كه يك طرفش لبنان است و طرف ديگرش نميدانند چه كسي است. سوريه يا اسراييل؟ اگر خاك سوريه است، پس اسراييل بايد آن را به سوريه پس دهد.
وي افزود: آغاز مذاكرات مستقيم در گرو تلاش مستقيم آمريكا در اين زمينه است. آمريكاييها در حال حاضر پاي ميز مذاكره نيستند و مذاكره با آنها از طريق ميكروفنهاي رسانهها ممكن نيست.
از سوي ديگر، نبيل كاستلو معاون رييس بخش خاورميانه در وزارت خارجه آمريكا، به اين روزنامه گفت: واشنگتن از مذاكرات ميان اسراييل و سوريه استقبال و از گسترش دايرهي مذاكرات به طوريكه به دو طرف اجازه ايجاد روابط دوستانه را بدهد، حمايت ميكند.
وي در عين حال نسبت به نابودي مذاكرات صلح كنوني ميان اسراييل و فلسطينيها هشدار داده و گفت: ما در راستاي امضاي توافقنامهي صلح ميان دو طرف در پايان سال جاري تلاش ميكنيم.
وي هم چنين در ادامه در خصوص اخبار منتشره مبني بر دعوت ايهود باراك وزير جنگ رژيم صهيونيستي از آمريكا جهت حضور در مذاكرات با سوريه و شرط مشاركت آمريكا در آن گفت: ما هيچ درخواست رسمي نه از سوي اسراييل و نه از سوي سوريه براي مشاركت در مذاكرات دريافت نكردهايم.
وي خاطرنشان كرد: سوريه بايد استقلال و حاكميت لبنان را به رسميت بشناسد و خطوط مرزياش را با لبنان ترسيم كند تا مشكل مزارع شبعا حل شود.
وي افزود: اميدواريم در اين مذاكرات حمايت سوريه از گروههاي حزب الله لبنان و حماس و نفوذ شبه نظاميان به عراق نيز بررسي شود.
همچنين متان فلنائي معاون وزير جنگ رژيم صهيونيستي پيش بيني كرد كه سوريه جسد ايلي كوهن جاسوس اسراييلي را به منظور نشان دادن حسن نيت خود در قبال صلح ميان دو طرف، تحويل اسراييل دهد.
فلنائي گفت: در مذاكرات غير مستقيم كنوني پيشرفتهاي اندكي حاصل شده اما پيشرفت در اين مذاكرات مستلزم تلاش جديتر و بيشتر است.
از سوي ديگر، ايهود المرت در گفتوگويي تصريح كرد: هيچ لزومي براي ورود به جنگ با سوريه نميبينيم.
وي بر آمادگي اسراييل جهت چشم پوشيهاي بزرگ براي دستيابي به صلح با فلسطينيها و سوريها تاكيد كرد.
كارشناسان و بازرسان آژانس بينالمللي انرژي اتمي نيز قرار است يكشنبه آتي جهت بازديد از تاسيسات هستهيي سوريه كه توسط جنگندههاي رژيم صهيونيستي هدف قرار گرفت، وارد دمشق شوند.
قرار است اين گروه بازرسان سه روز در سوريه حضور داشته باشند.
انتهاي پيام
جمعه 31 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]