تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هیچ تهیدستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سودمندتر از عقل نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848386832




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسي آسيب‌شناختي منازعات زن‌ مسلمان در دنياي ‌مدرن /25يك مدرس حوزه: منشور نحوه حضور زن مسلمان در اجتماع را طراحي و به جهان عرضه كنيم


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي آسيب‌شناختي منازعات زن‌ مسلمان در دنياي ‌مدرن /25يك مدرس حوزه: منشور نحوه حضور زن مسلمان در اجتماع را طراحي و به جهان عرضه كنيم
گروه اجتماعي: شناخت حقوق اجتماعي زنان توسط خود آنها، تدوين قوانين حمايتي در اين زمينه و تدوين منشور نحوه حضور زنان مسلمان در جامعه و عرضه آن به جامعه جهاني از جمله راهكارهاي مؤثر در زمينه كاهش چالش‌هاي زن مسلمان با دنياي مدرن است.
«معصومه ظهيري» عضو هيئت علمي «جامعة‌الزهرا»ي قم در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با اعلام اين مطلب گفت: حضور زن در دنياي امروز به‌عنوان نيمي از پيكره اجتماع يك حضور واقعي و حقيقي است و نمي‌توان آن را به ظهور مدرنيسم و يا تفكرات ديگر ربط داد.

وي با اشاره به اين مطلب كه هر يك از افراد جامعه اعم از زن و مرد اختصاصات و مسئوليت‌هاي ويژه‌اي دارند لذا نمي‌توان محدوديت‌هاي اجتماعي را فقط ويژه زنان دانست، در تشريح آن افزود: مقابله‌اي كه از ديرباز بين ملت‌ها و قبائل وجود داشته، شرايطي را فراهم كرده كه قدرت‌ها و دولت‌ها به دليل انحصارطلبي خويش درصدد ايجاد چالش بين افراد و گرو‌ه‌ها باشند زيرا دستيابي به منافع فردي و گروهي قدرت‌ها و دولت‌ها در گرو اين منازعات بود كه در دوره‌اي از تاريخ به منازعات زن و مرد اختصاص داشت.

ظهيري در ادامه تصريح كرد: مشتركات ميان انسان‌ها مي‌تواند زمينه‌ساز شرايطي باشد كه ضمن آن افراد بتوانند با صلح و آرامش با يكديگر زندگي كنند اما در طول تاريخ شرايطي از سوي خانواده و اجتماع به زنان تحميل مي‌شد و توانمندي‌هاي آنان را تحت‌الشعاع قرار مي‌داد.

اين مدرس حوزه علميه آداب و رسوم را از جمله اين عوامل دانست و اظهار كرد: البته ظهور رنسانس شرايطي را براي استيفاي حقوق زنان فراهم كرد كه اين موضوع نيز دو رويكرد را به وجود آورد؛ نخستين رويكرد مربوط به زناني مي‌شد كه به دليل اين حق‌خواهي دچار چالش‌هاي ديگري همچون مردستيزي شدند و برخي ديگر نيز به دليل فكر جاهلي و متحجرانه، فريب برخي از شعارها همچون «خواهري جهاني» را خوردند و بر ميزان اين چالش‌ها افزودند.

اين استاد دانشگاه مفيد قم در ادامه نبود حكومت اسلامي در آن برهه را از ديگر دلايل افزايش چالش‌هاي زن مسلمان در دنياي مدرن عنوان و اظهار كرد: با مطالعه‌اي در تاريخ قرون اخير به اين نتيجه مي‌رسيم كه هيچ حكومتي حافظ زن مسلمان و منافع وي نبود از همين‌رو زنان نه تنها نمي‌توانستند با حقوق خود آشنا شوند بلكه دائماً به دليل حاكميت حكومت‌هاي ارتجاعي يا مدرن از حقوق اصلي خويش فاصله مي‌گرفتند.

وي در تكميل اين بخش از سخنان خود افزود: از همين‌رو هيچ عرصه‌اي براي استيفاي حقوق زنان بر اساس ديدگاه اسلامي، تأمين‌كننده آزادي و تساوي بهره‌مندي آنان از حقوق يكسان با مردان (نه تشابه) نبود و در صورت تدوين اين قوانين ضمانتي براي اجراي اين مباني وجود نداشت.

ظهيري در ادامه شناخت حقوق زنان توسط خود آنها، تدوين قوانين حمايتي در اين زمينه و تدوين منشور جامعه فراگير زنان مسلمان و عرضه آن به جامعه جهاني را از جمله راهكارهاي مؤثر در زمينه كاهش چالش‌هاي زن مسلمان با دنياي مدرن دانست و گفت: انجام اقدامات اينچنيني شرايط لازم براي حضور مؤثر زنان بدون نگاه جنسيتي به آنان را فراهم مي‌كند.

به گفته اين مقام فرهنگي ناآشنايي نسبت به چهره اصلي زن مسلمان و فقدان زمينه مناسب براي اجراي صحيح احكام اسلامي از ديگر موانع پيش‌روي كاهش اين چالش‌هاست كه حتي اين مسائل در دو دهه گذشته و با پيروزي انقلاب اسلامي نيز مرتفع نشده است؛ مسائل مربرط به حوزه زنان از مباني ديني است و جزء حاشيه‌هاي آن نيست اما با اين وجود هنوز به‌صورت قانون در نيامده و در برخي از موارد نيز ضمانت اجرايي ندارند كه از جمله آنان مي‌توان به مواردي همچون ارث، قضاوت زنان، مهريه و ... اشاره كرد.

استاد دانشگاه مفيد قم در ادامه كاهش چالش‌هاي زن مسلمان در دنياي مدرن را فراتر از تدوين مفاد قانوني دانست و افزود: اصلاح ذهنيت‌ها و فرهنگ‌سازي جامعه نسبت به مطالبات زنان و شفاف‌سازي حقوق آنان اقدامي فراتر از قانون را مي‌طلبد زيرا در حال حاضر ذهنيت‌ موجود در جامعه آمادگي پذيرش اين حقيقت را ندارد كه زنان از حقوق زيادي برخوردارند و مطالبه آن حق آنهاست.

ظهيري تبيين شفاف شاخص‌هاي توسعه امور اجتماعي زنان بر اساس اسلام و مطالبه آن در قالب تشكل‌ها را يكي ديگر از راهكارهاي مؤثر در اين زمينه دانست و تصريح كرد: بيشتر نهضت‌هاي مربوط به زنان در ايران مقطعي است زيرا هيچ كدام از آنها از حمايت و پشتوانه قوي برخوردار نيستند.

وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايكنا مبني بر اجرايي‌شدن اين مسائل اظهار كرد: چالش‌هاي موجود، با تعامل و هماهنگي زنان مسلمان با يكديگر مرتفع مي‌شود زيرا آنچه كه ما در حال حاضر شاهد آن هستيم اين است كه زنان مدرن با شعار جهاني‌سازي به ترويج فرهنگ خود مي‌پردازند و اين در حالي است كه زنان اين سوي جهان با ضعف و تك‌صدايي نمي‌توانند به ارائه پيام خود بپردازند.

اين مدرس حوزه يكپارچگي زنان مسلمان و تدوين منشور توسط آنان را از جمله اقدامات مهم در اين عرصه دانست و افزود: البته انجام اين اقدام به‌صورت منطقه‌اي و ملي نمي‌تواند بازتاب مناسبي داشته باشد علاوه بر اين مطالبات زنان بايد توسط گروه‌هاي غيردولتي آنان تنظيم و در قالب يك اتحاديه دولتي پيگيري شود.

ظهيري در پاسخ به پرسش خبرنگار ايكنا مبني بر اينكه آيا اين ظرفيت را در تشكل‌هاي فعلي زنان مي‌بينيد يا خير؟ گفت: فعاليت زنان در عرصه‌هاي سياسي و اجتماعي بسيار مطلوب است اما مشكل اصلي اينجاست كه اين اقدامات پراكنده است كه با مروري به تاريخ متوجه مي‌شويم كه هرجا زنان با هم متحد شده‌اند اقدامات مؤثري صورت گرفته است.

اين استاد دانشگاه با بيان اين مطلب كه مباحث زنان هنوز در كشور ما جدي نيست و به‌صورت رسمي و اجرايي به آنها توجه نمي‌شود، گفت: نقش زنان در كشورهاي اسلامي بيشتر در حد مشاور است نه سمت عالي كه همين مسائل بر چالش‌ها و منازعات دامن زده است.

اين كارشناس حوزه زنان در تشريح خدمات مدرنيسم به زن مسلمان به خبرنگار ايكنا تصريح كرد: تحولات بعد از رنسانس و پيشرفت تكنولوژي را به هيچ‌ وجه نمي‌توان ناديده گرفت اما نبايد فراموش كرد كه اين امتيازات در سايه نگاه ابزاري به زن براي رسيدن به قدرت، اعمال ستم نوين جنسي به وي، خريد و فروش زنان و ... در اختيار آنان قرار گرفته است كه اين آفات با هوشياري زنان خنثي مي‌شود.

وي با تأكيد بر اينكه اسلام مقابله و ضديتي با توسعه، پيشرفت و منفعت نوع بشر ندارد بلكه پيام‌آور اين نوآوري نيز است، اظهار كرد: اين نگرش از صدر اسلام در تمام سطوح جامعه وجود داشته و چيز جديدي نيست كه ظهور آن را به مدرنيسم ربط دهيم بنابراين پيروي صحيح از دستورات آن نويدبخش روند رو به رشد در زندگي انسان است.

ظهيري در پايان اين گفت‌و‌گو افزود: شاخصه‌هاي فعاليت زنان در حكومت مهدوي نيز مورد توجه است بنابراين شناخت صحيح احكام اسلامي زمينه بهره‌مندي زن و مرد را از اين مباني فراهم مي‌كند كه اين روند رو به رشد هنوز براي زنان محقق نشده است و بخشي زيادي از آن به دليل كم‌كاري خود آنهاست.
 جمعه 31 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن