واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رييس قوه قضاييه: توليد فكر و افزايش ارتباط با مردم از وظايف روحانيت است
خبرگزاري فارس: هاشميشاهرودي توليد فكر، انديشه و افزايش ارتباط با مردم را از وظايف روحانيت و حوزههاي علميه برشمرد و گفت: حكومت اسلامي دستاورد حوزههاي علميه است و به همين دليل احكام نظام ديني جمهوري اسلامي بايد از درون حوزهها تقويت شوند.
به گزارش خبرگزاري فارس، سيدمحمود هاشميشاهرودي عصر پنج شنبه در اجلاسيه سراسرس جامعه مدرسين حوزه علميه قم و علماي بلاد در سخناني ضمن گراميداشت هفته قوه قضائيه ياد و خاطره شهيد بهشتي را گرامي داشت و افزود: حوزههاي علميه در تاريخ تشيع همواره مركز فرماندهي فرهنگهاي فكري و سياسي جامعه بوده است و نقش هدايتگري را در جامعه ايفا كرده است.
وي با بيان اينكه در روايات اهل بيت (ع) از علما به عنوان وارثان انبيا و اهل بيت(ع) ياد شده است، تصريح كرد: اين مسئله مبناي فقهي و ارزشمندي براي مسئله ولايت فقيه بوده است.
رئيس قوه قضائيه با اشاره به نقش حوزههاي علميه و فقهاي بزرگ در طول تاريخ اسلام، اظهار داشت: با پيروزي انقلاب اسلامي و تشكيل حكومت ديني ممكن است تصور شود نقش فرماندهي فكري و سياسي روحانيت به حكومت منتقل ميشود. اما بايد توجه داشته باشيم كه با تشكيل حكومت ديني نقش روحانيت گستردهتر و پر رنگتر ميشود.
وي ادامه داد: مشروعيت حكومت ديني برگرفته از فقه اسلام و ولايت فقيه است و با برپايي حكومت اسلامي زمينههاي زياد و متنوعي براي فعاليت حوزههاي علميه پيش ميآيد.
هاشميشاهرودي با بيان اينكه نقش روحانيت در تاريخ تشيع از عصر غيبت و حتي قبل از آن شروع شده و هر روز توسعه مييابد، تصريح كرد: روحانيت امروز به مرحله پيشرفت، شكوفايي و عظمتي بينظير در تاريخ اسلام رسيده است و در شرايط كنوني به بركت فرماندهي حوزههاي علميه از بعد داخلي و خارجي به پيشرفتهاي چشمگيري دست يافته است.
آيتالله هاشميشاهرودي ادامه داد: امروز نقش حوزههاي علميه عميقتر و گستردهتر شده است و فعاليتهاي جديد و متنوعي پيش روي حوزههاي علميه و روحانيت باز شده است.
وي با تاكيد بر اينكه روحانيت و حوزههاي علميه بايد مسائلي نظير نظريهپردازي، مقابله با تهاجم فرهنگي، تبليغ دين و ... را مورد توجه قرار دهند، تصريح كرد: نهادهايي همچون جامعه مدرسين حوزه علميه قم، شوراي عالي مديريت حوزه و ديگر نهادهاي حوزوي بايد همه امكانات، نيروها و منابع خود را براي تحقق بخشيدن اهداف عظيم خود به كار گيرند.
هاشميشاهرودي توليد فكر، انديشه و افزايش ارتباط با مردم را از ديگر وظايف روحانيت و حوزههاي علميه برشمرد و گفت: حكومت اسلامي دستاورد حوزههاي علميه است و به همين دليل احكام نظام ديني جمهوري اسلامي بايد از درون حوزهها تقويت شوند.
وي تقويت افراد نخبه براي پستهاي مهم و كليدي كشور را از ديگر وظايف حوزههاي علميه برشمرد و ادامه داد: بايد رابطه روحانيت با مردم از طريق سامان دادن به تشكيلات مرجعيت و روحانيت تقويت شود.
رئيس قوه قضائيه در ادامه به تشريح جايگاه نظام قضايي ايران اسلامي پرداخت و گفت: امروز نظام قضايي ما مورد ستايش حقوقدانان و قضات كشورهاي اسلامي است.
وي اصلاح قوانين و لوايح گوناگون، تدوين و بررسي قانون مجازات اسلامي و ... را از اقدامات دستگاه قضايي عنوان كرد و اظهار داشت: در قانون مجازات اسلامي كه به دولت و مجلس ارائه شد شاكله مجازات طبق فقه اسلامي تعريف و تبيين شده است.
وي با بيان اينكه ساختار استفاده از صلح و داوري يكي از مسائل مورد تأكيد دستگاه قضايي بوده است، ادامه داد: امروزه 60 درصد پروندهها به شوراهاي حل اختلاف ارجاع ميشود و در شوراهاي حل اختلاف نيز 40 درصد پروندههاي ارجاع شده، منجر به صلح و سازش ميشوند.
هاشميشاهرودي كاهش اطاله دادرسي، به كارگيري فناوري جديد در دستگاه قضايي و مبارزه ويژه با جرائم خاص در بعد زمينخواري و ... را از ديگر اقدامات قوه قضائيه برشمرد و تصريح كرد: 2هزار و 395 پرونده اقتصادي، 2هزار پرونده قاچاق كالا و 37 هزار پرونده زمينخواري از سوي دستگاه قضايي مورد بررسي قرار گرفته است و با اقدامات صورت گرفته 95 هزار هكتار از اراضي به دولت برگشت داده شده است.
وي با اشاره به اينكه در رابطه با مسئله فساد اقتصادي سر و صدا به راه افتاده است، تأكيد كرد: مفاسد اقتصادي در كشور وجود داشته و دستگاه قضايي نيز با آن برخورد كرده و ميكند ولي مهمترين علت بروز مفاسد اقتصادي، ناسالم بودن سيستم اقتصاد كشور است.
شاهرودي افزود: سيستم اقتصاد كشور ما بهگونهاي است كه امكان اعمال قدرت و بروز فساد وجود دارد.
رئيس قوه قضائيه بر ضرورت بهرهگيري از تكنيكهاي روز در صدور مجوزها تأكيد كرد و گفت: دولت، مجلس و قوه قضائيه براي حل مشكلات در اين زمينه اتفاق نظر دارند و اجرايي شدن سياستهاي اصل 44 در اين زمينه مؤثر است.
جمعه 31 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]