واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: كارشناس خاورميانه در گفتگو با سايت شبكه خبر: پذيرش آتش بس نشانه استيصال رژيم صهيونيستي بود
كارشناس مسائل خاورميانه گفت: اينكه اسرائيل تفاهم آرام سازي را پذيرفته نوعي استيصال اين رژيم در مقابل جنبش حماس و عقب نشيني سياسي اسرائيل به شمار مي آيد.
به گزارش شبكه خبر ، محمد رويوران در گفتگو با سايت شبكه خبر گفت: رژيم صهيونيستي اساسا اين عقب نشيني را به اين علت كه تمام شيوه هاي تجاوز كارانه و ناجوانمردانه اش بدون نتيجه مانده است به كار گرفته است.
وي ادامه داد: رژيم اسرائيل انزاوي سياسي، تحريم اقتصادي، حمله نظامي، محاصره غزه، قطع تمام تداركات سوخت، برق، غذايي، ترورهاي منظم عليه غزه و حملات عليه غير نظاميان و مسائلي از اين دست را براي از صحنه به در كردن حماس انجام داد ولي موفق به چنين كاري نشد و سرانجام ناگزير به قبول پديده حماس و مقاومت شد.
كارشناس مسائل خاورميانه تصريح كرد: اسرائيل قول داده بود هرگز اين قضيه را به رسميت نخواهد شناخت ولي در نهايت ناچار شد با آن تعامل كند و اين عقب نشيني از طرف اسرائيل بوده است،
وي افزود : واقعيت اين است كه حماس با آتش باري بر اسرائيل به عنوان ابزار بازدارندگي و مقابله با تجاوز رژيم صهيونيستي موفق شد، اين رژيم را تا حدي آسيب پذير كند و تجربه حزب الله را در مقياس هاي كوچكتري تكرار كند و سر انجام اسرائيل اين مسئله را پذيرفت و از طريق مصر اين تفاهم را قبول كرد.
وي ادامه داد: البته يك نوع عقب نشيني هم از طرف حماس به صورت جزئي وجود دارد و آن اينكه حماس همواره بر اينكه بين كرانه باختري و نوار غزه ارتباط مستقيم وجود دارد تاكيد مي كرد و اظهار داشت بايد تفاهم شامل كرانه باختري و نوار غزه باشد.
كارشناس خاورميانه افزود: اما در اين ميان اسرائيل دنبال تفكيك دو پرونده غزه است همچنين اسرائيل شرط كرده بود كه مبادله اسير نظامي اسرائيل بايد بخشي از اين پرونده باشد ولي اصرار حماس و ناچاري اسرائيل موجب شد كه اين رژيم ناگزير در اين زمينه هم عقب نشيني كند.
وي در مورد عمده ترين مواردي كه توافق بر آنها تاكيد دارد گفت: بحث زمان 6 ماهه و توقف عمليات نظامي از دو طرف و باز گشايي گذرگاه ها پس از آتش بس و پايان دادن به محاصره غزه است.
رويوران اظهار داشت: در اين ميان جايگاه آمريكا بحث خودش را دارد زيرا آمريكا هيچ گاه به عنوان ميانجي نبوده و همواره طرف بوده و مهم ترين حامي اسرائيل و مهمترين طرفي است كه تجاوزات اسرائيل را پوشش داده است و به همين دليل مردم فلسطين، آمريكا را همواره شريك جنايت هاي رژيم صهيونيستي مي دادند.
وي در مورد پايداري اين آتش بس ادامه داد: خيلي ها تلاش مي كنند اين پايداري فرو بريزد و البته اين از سوي اسرائيل بيشتر احساس مي شود و در طرف فلسطيني همه گروه ها عليرغم ملاحظاتي كه دارند مثل جنبش جهاد اسلامي، جبهه خلق براي آزادي فلسطين اين موضوع را پذيرفته اند كه اراده دولت را محترم بشمارند، بر خلاف آن اقدام نكنند و آتش بس را نقض نخواهند كرد.
كارشناس خاورميانه تصريح كرد: اما در طرف اسرائيل شاهد طيف وسيعي از ديدگاه ها هستيم كه اين ديدگاه ها گاهي با هم اختلاف نظر دارند، بعضي با راه حل نظامي و حمله به غزه و از بين بردن همه جنبش هاي جهادي را درخواست مي كنند برخي ها بحث آرام سازي را قبول دارند.
وي گفت: اين مسئله مي توانددر درون و بيرون كابينه رژيم صهيونيستي را از پايبندي به اين مسئله باز بدارد و اين مسئله را هم دچار مشكل بكند به هر حال خوي تجاوزگري اسرائيل در آينده خودش را نشان خواهد داد.
جمعه 31 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 257]