واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مسير توسعه استان كردستان از بخش كشاورزي ميگذرد( بخش دوم و پاياني)
كارشناسان و متخصصان معتقدند كه ظرفيتهاي اشتغالزايي بخش كشاورزي نسبت به حوزههايي مانند صنعت، كمتر است ولي با توجه به گستردگي و تنوع زياد بخشهاي كشاورزي ميتوان با تعريف مشاغل جديد و مرتبط با اين بخش در زمينه ايجاد اشتغال بيشتر و پايدار گام برداشت.
به اعتقاد آنها در كشورمان از ظرفيتهاي موجود در بخش كشاورزي براي ايجاد اشتغال به خوبي بهره گرفته نشده است و اكنون ميتوان خلاهابي را در اين بخش مشاهده كرد كه امكان ايجاد اشتغال در آنها هست.
اين كاستي در استان كردستان نيز هست چرا كه در حوزه كشاورزي كردستان هم ظرفيت ايجاد اشتغال بسيار اندك است و لازم است كه مسوولان با برنامهريزي و تعريف شغلهاي جديد در اين بخش به رفع بيكاري در استان كمك كنند.
رييس سازمان جهاد كشاورزي كردستان ظرفيت اشتغالزايي در بخش كشاورزي اين استان را بسيار بيش از ميزان ظرفيت فعلي ميداند و ميگويد اين بخش ظرفيت زيادي در زمينه ايجاد اشتغال دارد و سرمايهگذاريهاي انجام شده ضريب اشتغال اين بخش را بالا خواهد برد.
به اعتقاد محمد ابراهيم حسن نژاد بخش كشاورزي استان كردستان از استعداد خوبي برخوردار است كه سازمان جهاد كشاورزي اين استعدادها را جهت رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال در استان پرورش ميدهد.
وي اولويت اصلي جهاد كشاورزي كردستان را ايجاد اشتغال و بالا بردن راندمان توليد محصولات كشاورزي دانست و گفت: در جهت اجراي اين امر سرمايه گذاريهاي كلاني در سطح استان انجام شده است.
وي اظهار داشت: اكنون ۵۰۰واحد گاوداري نيمه صنعتي در روستاهاي كردستان در حال احداث است كه با راهاندازي اين واحدها ميتوان دانشآموختگان بخش كشاورزي و دامداري را در اين گاوداريها بكار گرفت.
وي به مجتمع پرورش ماهي سيروان اشاره كرد و گفت: تا دو ماه آينده سايت اول اين مجتمع به بهرهبرداري ميرسد و مكان بسيار خوبي براي ايجاد اشتغال دانش آموختگان اين بخش است.
وي به بحث احداث باغ در كردستان اشاره كرد و گفت: باغداري در اين استان در سالهاي گذشته به صورت سنتي و پراكنده انجام ميشد كه در سالهاي اخير فعاليتهاي خوبي در جهت ايجاد باغ به شيوه علمي و مدرن انجام شده است.
به گفته وي سال گذشته چهار هزار هكتار باغ جديد در كردستان ايجاد شد.
وي به ايجاد هشت مجتمع روستايي در كنار هشت شهر استان اشاره كرد و گفت:
اين مجتمعها با ۵۰درصد پيشرفت فيزيكي در هفته دولت به بهرهبرداري ميرسد.
به گفته وي براي احداث اين مجتمعها ۴۰ميليارد ريال هزينه شده و ۲۴۰ ميليارد ريال نيز از محل تسهيلات بانكي براي تكميل و توسعه به تصويب رسيده است.
وي در ادامه به مشكلات و تنگناهاي بخش كشاورزي كردستان اشاره كرد و كم آبي در دشتهاي استان را يكي از مشكلات اين بخش دانست.
وي افزود:انتقال آب از بخش غربي استان به دشتهاي شرقي يكي از اولويتهاي سازمان جهاد كشاورزي استان است كه دولت نيز به اين بخش عنايت ويژهاي دارد.
وي تقويت و حمايت از بخش كشاورزي را مهم و موثر دانست و گفت: در صورت تقويت بخش كشاورزي بسياري از بخشهاي ديگر نيز تحت تاثير قرار ميگيرند و مشكلات كشور از جمله بيكاري نيز برطرف خواهد شد.
رييس جهاد كشاورزي كردستان به مصوبات سفر نخست هيات دولت در آبان ماه سال ۸۵اشاره كرد و گفت:اين مصوبات سبب تسريع در توسعه و پيشرفت كشاورزي اين استان شده است.
وي افزود: هيات دولت با عنايت ويژه به كردستان در آن سفر ۲۸ميليارد ريال به بخش كشاورزي اين استان اختصاص داد كه تخصيص اين ميزان اعتبار بخش كشاورزي استان را متحول خواهد كرد.
وي گفت: اين اعتبار به احداث پنج پروژه مجتمع گاو شيري و مجتمع پرورش ماهيان سردآبي سيروان كه يكي از بزرگترين مجتمعهاي پرورش ماهيان سردآبي خاورميانه است اختصاص يافته است.
به گفته وي از اعتبارات اختصاص يافته هيات دولت ۱۵ميليارد ريال به پنج مجتمع گاو شيري و ۱۳ميليارد ريال نيز به تكميل فاز اول مجتمع پرورش ماهيان سردآبي سيروان اختصاص يافته است.
وي همچنين از اختصاص اعتبارات ويژه از سوي وزير جهاد كشاورزي در سفر به استان كردستان خبر داد و گفت: وزير جهاد كشاورزي نيز در سفر خود به استان سه ميليارد و ۱۰۰ميليون ريال اعتبار از محل اختيارات خود به بخش كشاورزي استان اختصاص داد.
به گفته وي از اين ميزان اعتبار ۷۰۰ميليون ريال به مجتمع پرورش ماهيان پالنگان كامياران، يك ميليارد ريال به طرح توسعه باغات سريش آباد و يك ميليارد و ۴۰۰ميليون ريال نيز به طرح انتقال آب در بيجار اختصاص يافته است.
وي در ادامه به بحث اشتغال در بخش كشاورزي اشاره كرد و گفت: ايجاد اشتغال براي دانش آموختگان بخش كشاورزي در اين استان يكي از برنامههاي مهم و اولويتهاي كاري اين سازمان است.
در هفتهاي كه گذشت در قالب گراميداشت هفته جهاد كشاورزي در كردستان ۲۸۴ طرح در حوزههاي مختلف در سطح اين استان به بهرهبرداري رسيد.
بهرهبرداري از اين طرحها براي ۸۵۸تن اشتغالزايي جديد و تثبيت شغل براي يك هزار و ۳۵۱تن ديگر را به دنبال داشته است.
به گفته حسن نژاد براي بهرهبرداري از اين طرحها بيش از ۱۲۹ميليارد و ۹۰۲ميليون ريال هزينه شده است.
وي گفت: از مجموع اعتبارات هزينه شده ۹۳ميليارد و ۴۴۳ميليون ريال از طريق تسهيلات بانكي و ۳۴ميليارد و ۵۷۰ميليون ريال از محل اعتبارات عمراني تامين شده است.
وي در مورد مهمترين طرحهايي كه در اين هفته به بهرهبرداري رسيد گفت: در بخش كشاورزي چهار مورد كانال عمومي آبياري به طول ۱۰هزار و ۹۰۰متر در چهار روستا، ۹۸طرح آبياري تحت فشار، احداث ۹هزار و ۴۰۰متر جاده دسترسي به مزارع، احداث ۹هكتار باغ الگويي و بازسازي دو رشته قنات از مهمترين اين طرحها است.
به گفته وي در بخش امور دام ۳۲واحد گاوداري شيري با ۴۱۰راس گاو، ۲۰ واحد مرغداري ۳۱۰هزار قطعه، ۳۰واحد پرواربندي بره و گوساله با چهار هزار و ۴۴۰راس و بهسازي ۹واحد دامي از مهمترين طرحهاي اين بخش است.
تعداد بهرهبرداران بخش كشاورزي كردستان ۱۱۱هزار و ۱۱۴تن است كه از اين تعداد بهرهبردار برخي به عنوان شغل به اين كار اشتغال دارند و عده بسياري نيز به صورت سنتي و بدور از روشهاي علمي اقدام به كشاورزي ميكنند.
همچنين عدم ارايه آمار و اطلاعات دقيق از ميزان سرمايه در گردش، سطح درآمد بهرهبرداران بخش كشاورزي استان كردستان و نا مشخص بودن سقف ظرفيت جذب سرمايه و علمي نشدن فرآيند توليد موانعي جدي براي بحث توسعه پايدار در اين بخش است كه رفع آنها ميتوان روند توسعه كردستان از مسير كشاورزي را سرعت بخشد. ك/۴
پنجشنبه 30 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]