تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عدالت نيكو است اما از دولتمردان نيكوتر، سخاوت نيكو است اما از ثروتمندان نيكوتر؛...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836324404




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

استعمار نوين آمريكا در عراق


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: استعمار نوين آمريكا در عراق


خليج‌فارس- ليدا هادي:
همچنان كه بسياري از نيروهاي منطقه‌اي و همسايگان عراق با امضاي تفاهمنامه امنيتي ميان اين كشور و آمريكايي‌ها مخالف هستند

وليكن واشنگتن همچنان نوري المالكي، نخست‌وزير عراق را تحت فشار گذاشته است كه براي حفظ شمار بيشتري از نيروهاي نظامي آمريكايي در عراق تا پيش از پايان تابستان پيمان استراتژيك امنيتي را امضا كند. گو اين كه ايالات متحده پس از كشته شدن 4100 سرباز آمريكايي و مجروح شدن 30 هزار سرباز ديگر و خسارت يك تريليون دلار و بدنامي آن در بين ديگر كشورهاي ديگر هنوز درك نكرده است كه اشغالگري باعث طغيان و سرپيچي مي‌شود.

حمله به عراق در سال 2003 ، ويران كردن اين كشور و كشته شدن و آوارگي ميليون‌ها نفر عراقي را بايد يكي از وحشتناكترين جنايات قرن حاضر ناميد.
تلاش براي باقي ماندن در عراق پس از اين جنايات وحشتناك، و از بين بردن استقلال و سيادت سرزميني اين كشور استمرار اين جنايات و اشتباه استراتژيكي بزرگي است كه ايالات متحده و همپيمانان آن بايد تاوان سنگيني را بابت اين اشتباه بپردازند.

همان‌طور كه انتظار مي‌رفت به نظر مي‌رسد كه حكومت جورج بوش مي‌خواهد حكومت جانشينش را نيز درگير شكست‌هاي خود نمايد و ماموريت بازگشت سربازان آمريكايي از عراق را كه اوباما به آن مژده داده بود را براي آنها امري غير‌ممكن بسازد. ايالات متحده مايل است كه عراق را تا 31 جولاي درگير معاهده‌اي به نام «معاهده امنيتي» كند چرا كه مهلت باقي ماندن نيروهاي آمريكايي طبق اجازه سازمان ملل متحد كه سرپوشي قانوني براي حضور نيروها بود تا 31 دسامبر به پايان خواهد رسيد.

بهترين و مناسبترين جايگزين براي آمريكا اين است كه تلاش كند اجازه كوتاه مدت ديگري مثلا براي مدت 6 ماه براي حضور در عراق به‌دست آورد تا رئيس‌جمهور آينده بتواند اوضاع را ارزيابي و تصميم مناسبي اتخاذ كند.
به‌رغم اين كه مذاكرات عراق و آمريكا در اين مورد به صورت مخفيانه و سري انجام مي‌شود، ولي بيشتر اطلاعات و مواد اين معاهده به روزنامه انگليسي اينديپندنت گزارش شده است.

طبق اين معاهده ايالات متحده مي‌تواند براي مدت طولاني 50 پايگاه در عراق داشته باشد همچنين آزادي عمل و اجرا در عمليات نظامي داشته باشد و در چارچوب مبارزه با تروريسم آمريكا مي‌تواند هر كسي را كه اراده كند، بدون مشورت با حكومت بغداد دستگير نمايد، همچنين نيروهاي آمريكايي و پيمانكاران آمريكايي در عراق در برابر قانون عراق مصون هستند و نيز فضاي كشور عراق تا ارتفاع 29 هزار قدم در اختيار و تحت سيطره آنها باشد.

بدون شك اين شكل ديگري از استعمار جديد آمريكا عليه عراق است كه با مخالفت گسترده گروه‌هاي مختلف سياسي و ديني مواجه شده است.
مقاله 9000 كلمه‌اي كاندوليزا رايس در مجله فارين افيرز بازگوي اين حقيقت است كه بوش هنوز بسياري از اين واقعيت‌ها را درك نكرده است.

رايس در اين مقاله نوشته است: «برقراري دموكراسي در جهان به برقراري آن در خاورميانه وابسته است و هنگامي كه عراق از مشكلات خود رهايي يابد تمام كشورهاي منطقه اين تغيير و پيشرفت را احساس خواهند كرد... مشاركت طولاني مدت ما با عراق و افغانستان كه بايد به‌طور جدي ادامه يابد و رابطه جديد ما با آسياي مركزي و مشاركت‌هاي طولاني ما با كشورهاي منطقه، پايه‌هاي استراتژيكي و جغرافيايي استواري براي عمل در جهت رسيدن به خاورميانه‌اي بهتر، دموكرات‌تر و شكوفاتر است.»

با شنيدن اين حرف‌ها سخت است كه آدم بداند بايد به حال خود بخندد يا گريه كند. عراقي‌ها نمي‌خواهند كه نيروهاي نظامي آمريكايي دموكراسي را به آنها تحميل كنند. همان‌طور كه افغان‌ها نيز دوست ندارند يك الگوي غربي را در كشور خود پياده كنند. اما حادثه «پيشرفت» عراق يا در واقع ويراني آن ثبات و استقرار منطقه را مختل كرده است.
برخي نظام‌هاي منطقه‌اي به حمايت نيروهاي آمريكايي احساس نياز مي‌كنند، ولي بيشتر ملت‌هاي منطقه مخالفت خود را با اين امر اعلام كرده‌اند.

شكوفايي و پيشرفت كشورهاي عربي مديون حضور نيروهاي نظامي آمريكا نيست بلكه اين امر به وجود نفت و مهارت‌هاي اقتصادي و تجاري عرب‌ها مربوط مي‌شود.
گويا خانم رايس از مبارزه‌هاي طولاني ملت‌هاي منطقه براي رهايي از اشغالگران خارجي كاملا بي‌خبر است.

عراقي‌ها در سال 1920 با اشغالگران انگليسي مبارزه كردند و سركوب شدند و در سال 1941 تلاش كردند پايگاه‌هاي نظامي انگليس را عراق نابود كنند كه باز با شكست مواجه شدند و تمامي ژنرال‌هايي كه در اين اقدام دست داشتند همگي اعدام شدند. در سال 1948 عليه معاهده‌اي كه انگليس تلاش مي‌كرد آن را به عراقيان تحميل كند به مبارزه برخاستند و در نهايت در سال 1958 نظامي پادشاهي را كه از سوي انگليس حمايت مي‌شد طي مبارزه خونيني برانداختند و نوري السعيد را كه سعي داشت با لباس زنانه از بغداد بگريزد دستگير و اعدام كردند.

در مصر جمال عبدالناصر پس از بيرون راندن نيروهاي انگليسي از كشورش و ملي‌سازي كانال سوئز تاكنون به عنوان يك شخصيت ملي‌گرا شناخته مي‌شود. انگليسي‌ها و فرانسوي‌ها در سال 1956 سعي كردند طي توطئه پليدي به همراه اسرائيل و با حمله كانال سوئز حكومت وي را براندازند، ولي حمله آنها با شكست مواجه شد و برنامه‌ها و نقشه‌هاي استعماري آنها نقش بر آب شد.

در لبنان رياض الصلح نخست‌وزير آن كشور توانست در سال 1943 نيروهاي فرانسوي را از كشورش بيرون براند و استقلال را به كشورش هديه كند. وي هم‌اكنون به عنوان يكي از قهرمانان استقلال لبنان شناخته مي‌شود.
اكنون در دوره ما نيز حزب‌الله پس از موفقيت در بيرون راندن نيروهاي اسرائيلي از لبنان در سال 2000 و پس از 22 سال اشغالگري به خوشنامي ياد مي‌شود. كسي بايد اين حقايق تاريخي اساسي را به خانم رايس بياموزد.

حمايت آمريكا‌، اشخاصي مثل نوري المالكي در عراق‌، فواد سنيوره در لبنان يا محمد عباس در فلسطين را قوي نمي‌كند بلكه بالعكس حمايت آمريكا از اين افراد از قدرت آنها مي‌كاهد. اين گونه افراد هيچ‌گاه احساس امنيت ندارند و در نگراني به‌سر مي‌برند، چرا كه مورد حمايت ملت خود واقع نمي‌شوند.

آمريكا با حمله به عراق و ويراني آن كشور موازنه قوا را در منطقه دگرگون كرد و ايران را نيروي برتر منطقه ساخت. اين وضعيت با تلاش‌هاي بوش، ديك چني، ايهود اولمرت و نومحافظه‌كاران طرفدار اسرائيل غير‌ممكن است كه تغيير كند.
بخواهيم با نخواهيم جمهوري اسلامي ايران امروز مهمترين بازيگر سياسي منطقه محسوب مي‌شود كه نمي‌توان نقش مهم آن را ناديده گرفت.

اما در اين ميان تهران چه مي‌خواهد؟ تهران مي‌خواهد خود را از خطر حمله احتمالي آمريكا و اسرائيل مصون كند. بدون شك ايران سعي دارد نيروهاي دفاعي خود را تا حد امكان قدرتمند كند. ايران خاطرات تلخي از جنگ هشت ساله خود با عراق دارد كه تمام جهان (‌به‌جز سوريه) در اين جنگ عراق را عليه آن حمايت كرد. ايران خواهان وجود عراق يكپارچه است.

ايران مي‌خواهد از جانب كشور عراق و كشورهاي منطقه اطمينان حاصل كند تا ايالات متحده سرزمين‌هاي آنها را براي حمله به ايران به‌كار نگيرد. به اختصار بگوييم ايران مي‌خواهد نيروهاي آمريكايي از منطقه خارج شود!

شايد در اين ميان بهتر باشد واشنگتن به جاي دنبال كردن اهداف بي‌ارزش خانم رايس در برقراري پايه‌هاي جغرافيايي و سياسي استوار تلاش كند تا نيروهايش را هر چه زودتر از منطقه خارج و رابطه سياسي متيني را با ايران برقرار كند. ‌آمريكا بايد تلاش خود را منصفانه در جهت حل مسئله اعراب و اسرائيل به‌كار گيرد پيش از اين كه غده‌اي كه تمام روابط منطقه را مسموم كرده است در صورتش منفجر شود!

همشهري امارات به نقل از پاتريك سيل

تاريخ درج: 29 خرداد 1387 ساعت 11:24 تاريخ تاييد: 29 خرداد 1387 ساعت 20:57 تاريخ به روز رساني: 29 خرداد 1387 ساعت 20:53
 چهارشنبه 29 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن