واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: گزارشي ازروند پيشرفت مصوبات دور اول سفر رئيس جمهوري و هيأت وزيران به لرستان
اشاره: اجراي طرحهاي مصوب هيأت دولت در دور اول سفر رئيس جمهوري به لرستان از شتاب چشمگيري برخوردار است و در حالي كه مردم صميمي، دلاور و وفادار لرستان تحقق هرچه سريعتر وعدههاي دولتيان و به ثمر رسيدن اين مصوبات را به انتظار نشستهاند، در آستانه دور دوم سفر هيأت دولت، برآنند گوشههايي ديگر از محروميتها و كمبودهاي خود را با دكتر احمدينژاد در ميان گذارند و از ثمرات عظيم عمران و سازندگي كه براي رفع تنگناها و زدودن محروميتها از چهره ميهن سرفراز آغاز شده است، بهرهمند شوند.
نخستين دانشگاه در لرستان پس از 30 سال از محل مصوبات هيأت دولت در مساحت 33هكتار ساخته شده و در مرحله بهرهبرداري است.
رئيس دانشگاه لرستان پروژههاي محوطهسازي و تأسيسات زيربنايي، مخزن 2500مترمكعبي بتني، مسجد دانشگاه، سالن ورزشي، دانشكده علوم پايه، انبار مركزي، خوابگاه دانشجويي، نانوايي و ساخت سر در ورودي دانشگاه را از جمله فعاليتهاي اجرايي انجام گرفته در 30 ماه گذشته عنوان كرد.
صادقي از اجرايي شدن مصوبه ارتقاي سرانه فضاهاي آموزشي، كمك آموزشي و خوابگاهي دانشگاههاي اين استان انتقاد كرد و گفت: اين مصوبه در طول برنامه چهارم توسعه به تصويب رسيد كه با وجود پيگيريهاي انجام گرفته هنوز اجرايي نشده است.
مدير طرح و برنامه جهاد كشاورزي لرستان گفت: تاكنون 380 حلقه چاه در اين استان برقي شده است.
حاجينژاد دربارهِ ظرفيت سردخانههاي لرستان با اشاره به ساخت سردخانه از محل مصوبات دولت تصريح كرد: عمليات ساخت 8 سردخانه آغاز شده و در مرحله تكميل و بهرهبرداري هستند.
كوهدشت نگيني بر پيشاني زاگرس
كوهدشت شهر كوچكي است كه در دشتي فراخ واقع شده و كوهها، اين دشت را مانند حلقهاي دربر گرفتهاند.
اين شهرستان با وسعت 3904 كيلومترمربع داراي جمعيتي معادل 188 هزار و 964 نفر است كه داراي آب و هواي معتدل كوهستاني و آثار تاريخي متعددي از جمله نقوش صخرهاي، محوطههاي سرخدم لري و لكي، پل سيپله و... است.
چهاربانده كردن محور خرمآباد كوهدشت
موج سازندگي و سرعت بخشيدن به پروژههاي عمراني در بخش راه و ترابري در لرستان پيشرفت چشمگيري دارد و اداره كل راه و ترابري اين استان در بخش راههاي اصلي، فرعي و روستايي كه از مصوبات سفر هيأت دولت در سال 85 است بعنوان يكي از 4 دستگاه برتر استان شناخته شد.
مديركل راه و ترابري لرستان در اين باره گفت: براي مطالعه پروژه چهاربانده خرمآباد كوهدشت مبلغ 50 ميليون تومان اختصاص يافت و برآورد براي اتمام آن 39 ميليارد تومان است.
رضايي افزود: محور خرمآباد كوهدشت به طول 5 كيلومتر توسط پيمانكار در دست اجرا است و مطالعه فاز ديگر اين محور به طول 10 كيلومتر آغاز شده است.
موزه مردمشناسي كوهدشت
فرماندار كوهدشت در ديدار خبرنگاران از موزه مردمشناسي در دست ساخت اين شهرستان گفت: براي ساخت اين موزه كه امسال به بهرهبرداري خواهد رسيد 115 ميليون تومان هزينه دربر داشته است.
حقيقي گفت: اين موزه داراي 180 متر زيربناست كه كار ساخت آن 100 درصد انجام شده است.
به گفته وي موزه مردمشناسي كوهدشت به موضوع زندگي آداب و رسوم و آيين اين منطقه از لرستان ميپردازد.ابراهيمي مديركل سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري لرستان همچنين گفت: اين موزه جزو مصوبات سفرهاي هيأت دولت است كه علاوه بر آن 7 موزه ديگر مردمشناسي در سطح استان درحال ساخت هستند.خبرنگاران در ادامه از سالن ورزشي چندمنظوره بانوان كوهدشت و 2 پروژه مدارس ابومسلم و جامي اين شهرستان كه تخريب و مقاومسازي شده بود، ديدن كردند.
مقاومسازي خانههاي روستاي پس از سيل سال 84
در جريان ديدار خبرنگاران از روستاي مدير كل بنياد مسكن لرستان گفت: بر اثر سيل سال 84 سه روستا زير آب رفت كه مجبور به جابجايي روستانشينان شد.طاهري افزود: در اين راستا روستاي با 52 واحد مسكوني ساخته شد و 5 ميليون تومان تسهيلات در اختيار روستائيان قرار گرفت كه از اين تسهيلات يك ميليون تومان بلاعوض است.
پلدختر محل خروجي آب لرستان
پلدختر در جنوب لرستان واقع شده است كه از ناحيه جنوب غربي به شهرستان درهشهر استان ايلام، از ناحيه غرب به كوهدشت و از ناحيه جنوب به انديمشك استان خوزستان محدود است.
12 چاه نفتي در پلدختر وجود دارد كه 3 چاه آن روزانه فعال است و از طرفي ديگر محل خروجي آب لرستان به حساب ميآيد.
ساخت مركز آموزش فني و حرفهاي
از جمله رهآورد دور اول سفر رئيس جمهوري به پلدختر ساخت مركز فني و حرفهاي در اين شهرستان است.
مديركل آموزش فني و حرفهاي لرستان در ديدار خبرنگاران از عمليات ساخت مركز آموزش فني و حرفهاي پلدختر گفت: اين مركز در زميني به مساحت 7500 مترمربع و با زيربناي 4883 مترمربع در قالب مصوبات سفر هيأت دولت به لرستان در دست اجراست.
به گفته وي اين پروژه در سال 86 آغاز شد و در سال 88 نيز به بهرهبرداري خواهد رسيد كه تاكنون 5/42 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
بيمارستان 64 تختخوابي پلدختر پس از چندين سال توقف
رئيس دانشگاه علوم پزشكي لرستان گفت: بيمارستان 64 تختخوابي پلدختر از سال 70 آغاز شده است كه در سال 75 درحالي كه 50 درصد كار ساختماني آن انجام شده بود به دليل كمبود اعتبارات متوقف شد.
شمس خرمآبادي با اشاره به اين كه كار ساخت اين بيمارستان دوباره از فروردين ماه 85 آغاز شد، افزود: تاكنون اين پروژه بيش از 87 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است و با تأمين اعتبارات موردنياز اين بيمارستان تا پايان امسال به بهرهبرداري خواهد رسيد.
دكتر كلهر مشاور رسانهاي رئيس جمهوري با انتقاد از روند اجرايي بيمارستان 64 تختخوابي پلدختر گفت:پيمانكار اين پروژه به جاي ديواركشي بايد به بخشهاي تأسيساتي بيمارستان اهميت بيشتري ميداد تا اهالي پلدختر بتوانند از حداقل امكانات آن استفاده كنند و روند اجرايي آن بيش از اين طولاني نميشد. ضروري است كه بيمارستان 64 تختخوابي پلدختر باتوجه به موقعيت ترانزيتي و مسافرتي هر چه سريعتر به بهرهبرداري برسد.
بهرهبرداري از خط انتقال آب پلدختر
مديرعامل شركت آب و فاضلاب لرستان در حاشيه ديدار خبرنگاران از پروژه آبرساني به پلدختر گفت: با بهرهبرداري از اين پروژه به بيش از 68 هزار نفر از مردم اين شهرستان آبرساني خواهد شد.
دالوند افزود: طول كل خط لوله انتقال آب به پلدختر 9720 متر است كه قطر اين لولهها 500 ميليمتر در نظر گرفته شده است.
همچنين خبرنگاران در ميان راه از پل اصلي پلدختر كه بر اثر سيل سال 84 شكسته شده بود، ديدن كردند كه كار مطالعات ساخت اين پروژه آغاز شده و بزودي با آوردن قطعات موردنياز، اين پل ساخته خواهد شد.
شهر معمولان از نعمت گاز برخوردار نيست
مديرعامل شركت گاز لرستان در حاشيه ديدار خبرنگاران از خط انتقال گاز از كوهدشت به معمولان گفت: باتوجه به اين كه شهر معمولان در حال حاضر از نعمت گاز برخوردار نيست، اجراي شبكه گاز شهري در اين شهر در دور دوم سفر رئيسجمهوري قرار ميگيرد.
پزشكيان افزود: طول خط انتقال گاز معمولان 19 هزار و 400 متر است كه كل پروژه حدود 50 ميليارد ريال هزينه دارد.
همچنين خبرنگاران از سالن ورزشي چندمنظوره بانوان و خانه جوان كه به دليل مشكل تهيه زمين با تأخير آغاز شده بود، ديدن كردند.
تيم رسانهاي در ادامه از مقاومسازي 25 مدرسه غيراستاندارد، راهاندازي سردخانه 4 هزار تني، تلمبهخانه سركان مالكو، مقاومسازي مسكن روستايي و 2 پل و كه بر اثر سيل سال 84 پلدختر تخريب و بازسازي شده است، بازديد كردند.
رفع نقاط حادثه خيز در پيچ
اين منطقه از نقاط پرحادثه خيز لرستان است كه پس از اصلاح هندسي و ساماندهي آن حتي، يك مورد تصادف رانندگي در اين پيچ گزارش نشده است. مديركل راه و ترابري لرستان در اين باره گفت: پيچ واقع در كيلومتر 60 محور ترانزيتي خرمآباد بروجرد با صرف اعتباري بالغ بر 5/4 ميليارد ريال در سال گذشته ساماندهي شد.
كمربندي زاغه، طرحهاي مقاومسازي مدارس شهر زاغه و ساخت محور چهار خطه خرمآباد دورود از ديگر پروژههايي بود كه خبرنگاران از آن ديدن كردند.
نمايندگان رسانههاي گروهي در ادامه دومين روز از سفر خود از پروژههاي مصوب هيأت دولت در دورود ديدن كردند.
فرماندار دورود در اين ديدار گفت: 27 مصوبه در اين شهرستان به تصويب رسيد كه اجراي اين مصوبات 50 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است. رشنو افزود: ساخت خانه جوان و سالن ورزشي بانوان دورود امسال در هفته دولت به بهرهبرداري ميرسد.
خط 2 انتقال آب آشاميدني دورود
خط 2 انتقال آب آشاميدني دورود از سرآب دارياب به طول 5/8 كيلومتر اجرايي شده است.
معاون مهندسي سازمان آب و فاضلاب لرستان در اين باره گفت: به دليل جوابگو نبودن خط اول انتقال آب آشاميدني دورود، خط جديد به طول 12 كيلومتر اجرايي شد كه 5/3 كيلومتر آن براي لولهگذاري بقيه مانده است و پيشبيني ميشود در دهه فجر امسال به بهرهبرداري برسد. كاكاوند با اشاره به اين كه 4500 متر لوله به قطر 500 ميليمتر در اين پروژه قرار خواهد گرفت، افزود: تاكنون براي اين طرح 2 ميليارد و 400 ميليون تومان هزينه شده است.
انتقال يكي از واحدهاي صنايع دفاع تهران به دورود
صابري استاندار لرستان نيز گفت: از جمله مصوبات هيأت دولت انتقال يكي از واحدهاي صنايع دفاع تهران به دورود بود كه به دليل پيچ و خمهاي اداري اين بحث طولاني شد ولي در نهايت در آستانه انتقال است.
باند دوم جاده دورود ازنا اليگودرز
مديركل راهوترابري لرستان گفت: باند دوم محور دورود ازنا اليگودرز 50 درصد پيشرفت فيزيكي دارد كه اين محور به طول 58 كيلومتر شهرستان دورود را به ازنا و ازنا را به اليگودرز متصل ميكند و تاكنون 10 كيلومتر از اين پروژه آسفالت شده است. رضايي كل اعتبار اين طرح را 35 ميليارد تومان عنوان كرد و افزود: تاكنون 7 ميليارد تومان از اين اعتبار هزينه شده است.
در ادامه خبرنگاران از خط انتقال آب آشاميدني ازنا از محل سد كمندان، مدرسه 24 كلاسه ازنا كه با استفاده از سازههاي پيچ و مهرهاي ساخته شده است، ديدن كردند.
اشتغالزايي و حمايت از سرمايهگذاري
مشاور مطبوعاتي رئيسجمهوري در پايان ديدار خبرنگاران از روند اجراي مصوبات هيأت دولت در لرستان، حمايت از سرمايهگذاري، اشتغالزايي و ايجاد كارخانههاي بزرگ را از جمله اولويتهاي سفر دوم رئيسجمهوري به اين استان عنوان كرد.
دكتر جوانفكر افزود: لرستان به دليل ضعف مديريتي در 2 سال گذشته در برخي از مصوبات سفر دور اول رئيسجمهوري تا حدودي عقبتر از برنامه كاري است.
وي تصريح كرد: اقدامهاي مثبتي در رابطه با مصوبات سفر رئيسجمهوري به لرستان صورت گرفته است كه از جمله اين اقدامها ميتوان به بخش راه و ترابري، تخريب و بازسازي مدارس و ساير طرحهاي عمراني اشاره كرد.
همچنين دكتر كلهر مشاور رسانهاي رئيسجمهوري با اشاره به اين كه استاندار لرستان تنها 13 ماه است مشغول به كار شده، پيشرفت پروژهها و سرعت در اجرايي شدن مصوبات هيأت دولت در اين مدت را مثبت ارزيابي كرد.
از سوي ديگر صابري استاندار لرستان گفت: ديدار خبرنگاران از مصوبات سفر دور اول رئيسجمهوري زمينهساز تلاش بيشتر مسئولان است. وي افزود: سفيران اطلاعرساني كشور ميتوانند مشكلات و نقصها را به گوش اعضاي هيأت دولت برسانند تا براي دور دوم سفر كارساز باشد.
خبرنگاران پس از بازديد از طرحهاي مصوب هيأت دولت در ازنا و دورود قرار بود به سمت اليگودرز و نورآباد حركت كنند كه به دليل محدوديت زماني، برنامه تغيير كرد و پس از ديدار از پروژههاي شهرستان بروجرد با بدرقه استاندار لرستان از فرودگاه كرمانشاه راهي تهران شدند.
اين گزارش را در حالي به پايان ميرسانم كه لرستان با دارا بودن تواناييهاي فراوان خدادادي نظير آب و هواي مناسب، خاك مرغوب، مراتع، معادن سنگ و از همه مهمتر نيروي انساني كارآمد و پرتوان، هنوز از نظر توسعه و پيشرفت در زمينه كشاورزي، صنعت در محروميت و مظلوميت به سر ميبرد و با تمام خدمات انجام شده در اين استان، جوانان پرانرژي آن همچنان به لحاظ نبودن اشتغال در رنج به سر ميبرند و اين امر موجب شده است تا بنيه مالي و اقتصادي خانوادهها نيز بسيار پايين آيد.
ايجاد بسترهاي لازم و مناسب براي سرمايهگذاري جهت اشتغال جوانان، اختصاص اعتبارات ويژه به استان از سوي دولت و مجلس شوراي اسلامي، توجه ويژه رئيسجمهوري و هيأت دولت به مسأله اشتغال استان، يكرنگي و همدلي ميان نمايندگان مردم لرستان در مجلس و ... در استان ميتواند عواملي باشد كه لرستان را به استاني توسعه يافته تبديل كند.
عكس و گزارش: كامران محمديفرد
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 279]