واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: جلسه معارفه شركت مخابرات ايران در بورس برگزار شد پايان ماراتن
سرويس مخابرات- مثل اينكه طلسم شكست و مخابرات بالاخره دارد به بورس ميرود.
به گزارش عصر ارتباط، رئيس هيئت عامل سازمان خصوصيسازي در مراسم معارفه شركت مخابرات ايران در بورس، سخنانش را با اين جملات آغاز كرد تا نشان دهد روند آمادهسازي شركت مخابرات براي ورود به بورس، تفاوتهاي بسياري با ديگر شركتها و كارخانهها دارد.
غلامرضا حيدري كرد زنگنه، گفت: بعد از بيش از يكسال كار سنگيني كه در مجموعه وزارت ارتباطات، دولت و سازمان خصويسازي و شفافسازي اطلاعات، سرانجام مخابرات ايران به بورس ميرود.
او افزود: در همين يكي دو روز گذشته، اقدامات زيادي براي رفع مشكلات انجام شد و حتي همين امروز صبح در خدمت رئيس جمهور بوديم و چند اشكال كوچك با مساعدت ايشان برطرف شد. او واگذاري مخابرات را شاهكليد خصوصيسازي دانست. زنگنه روند آمادهسازي شركت مخابرات ايران براي ورود به بازار بورس را به جنگ تن به تن و ماراتن تشبيه كرد كه بسيار سختتر از ديگر صنايع بوده است.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي، گفت: تجربه نشان داده مشكل فقط در ورود اوليه است و هر شركتي كه وارد بورس شود، به صورت اتوماتيك مسير را ميپيمايد.
او خطاب به سرمايهگذاران، كارگزاران بورس و فعالان بازار، گفت: عرضه شركتهاي دولتي در بورس يك فرصت طلايي است كه از خواهم از اين فرصت استفاده كنند و قطعا خريداران مخابرات و ساير شركتها و افرادي كه به دنبال سرمايهگذاري هستند، بهرهمند خواهند شد.
كرد زنگنه كه پس از سخنانش جلسه را ترك كرد، در مسير خروج، با سوالات متعدد فعالان بورس مواجه شد و چندين دفعه ناچار شد حركت خود را متوقف كرده و به پرسشهاي آنان پاسخ گويد.
او وجود سهام طلايي براي شركت مخابرات ايران را تكذيب كرد و اعلام كرد بورس چنين سهامي را نميپذيرد. همچنين مخالفان واگذاري شبكه تلفن ثابت به بخش خصوصي را كساني دانست كه به قاچاق ترافيك مخابراتي مشغولاند.
در ابتداي اين مراسم، رسول اسكندري- مديرعامل شركت كارگزاري بانك صنعت و معدن و كارگزار شركت مخابرات ايران- در سخنان كوتاهي، روند طي شده براي آمادهسازي مخابرات براي ورود به بورس اوراق بهادار را شرح داد.
او مخابرات را 5/2 برابر بزرگتر از بزرگترين شركت حاضر در بورس دانست و همچنين اعلام كرد شركت مخابرات ايران به تنهايي با 6 شركت اول بورس برابري ميكند.
در اين مراسم، وفا غفاريان- رئيس هيئت مديره شركت مخابرات ايران- به چارچوبهاي تعيين شده از سوي هيئت دولت براي خصوصيسازي مخابرات اشاره كرد و گفت: اولين مورد، اصل يكپارچگي مخابرات است كه شركتهاي مخابراتي تحت مالكيت شركت مخابرات ايران به صورت يكپارچه به بازار بورس عرضه ميشوند و دومين نكته اين است كه بعد از خصوصيسازي هرگونه سرمايهگذاري كه از نظر اقتصادي موجه نباشد، با يارانههاي دولت انجام ميشود.
وي، جذب سرمايههاي دولتي و خصوصي، افزايش بهرهوري و افزايش سرعت توسعه را از اهداف مهم شركتهاي مخابراتي دنيا در خصوصيسازي برشمرد.
او گفت: در مطالعهاي كه توسط دولت عربستان از حدود ١٢ كشور در حال توسعه صورت گرفته، بالاترين بخش جذب سرمايه مستقيم، بخش ارتباطات و مخابرات و پس از آن صنايع غذايي و توريسم است. زيرا اصولا يكي از ويژگيهاي ارتباطات اين است كه سرمايه آن زود بازده است.
غفاريان همچنين اعلام كرد در دو سال گذشته در ايران، پس از مسكن، مخابرات بيشترين سهم را از سبد هزينه خانوار به خود اختصاص داده است.
همچنين صابر فيضي- مديرعامل شركت مخابرات ايران- در اين مراسم گفت: با پيشبينيهاي انجام گرفته تا پايان برنامه چهارم توسعه مشتركان تلفن ثابت به 36ميليون و 300 هزار مشترك و ضريب نفوذ آن نيز از 50 درصد فراتر ميرود و در حال حاضر نيز در تمام شهرهاي كشور تلفن ثابت به روز واگذار ميشود. فيضي 80 درصد درآمدهاي مخابرات را وابسته به مكالمه و صوت دانست و افزود: برنامههاي توسعه شركت ارتباطات سيار علاوه بر رفع تقاضاي بهروز مشتركان به دنبال خدمات ارزش افزوده MMS و CPRS نيز بودند.
در ادامه اين مراسم، مديرعامل شركت مخابرات ايران، معاون سازمان خصوصي سازي، مديرعامل شركت كارگزاري بانك صنعت و معدن و نماينده سازمان بورس به برخي از سوالات حاضران پاسخ گفتند.
فيضي در پاسخ به سوالي در مورد وضعيت پست بانك و فرودگاه پيام نيز گفت: شركت پست بانك كاملا مستقل از مخابرات بوده و سهام آن متعلق به دولت است ولي 51 درصد سهام فرودگاه پيام متعلق به شركت مخابرات ايران است كه با شركت مخابرات واگذار ميشود.
در ادامه، اسماعيل غلامي- معاون سازمان خصوصيسازي- گفت: طي جلسات مختلف با مسئولان، شفافسازي حسابها و مسائل سياسي و امنيتي شركت مخابرات برطرف شده و ابهامي در اطلاعات اين شركت وجود ندارد. تنها تغييراتي در سرمايه شركت ايجاد شد كه راهكارهاي اجرايي به اين منجر شد كه سرمايه شركت مخابرات كاسته شود و اعداد و ارقام اعلامي با كسر آن سرمايه است.
او در مورد وضعيت سهام ترجيحي و نحوه قيمتگذاري هر سهم، گفت: طبق آئيننامه سهام ترجيحي، كساني كه يكسال شاغل بودند، سهام به آنها تعلق گرفته و حتي اگر يكماه حق بيمه آنها كمتر باشد، اين سهم به آنها تعلق نميگيرد.
در اين جلسه، ابهامات و سوالات بسياري در مورد EPS شركت مخابرات پرسيده شد كه بيگدلي- معاون مالي و اداري شركت مخابرات- گفت: نميتوانيم رقم دقيقي درباره EPS سال 86 اعلام كنيم زيرا در حال حاضر صورتهاي مالي گروه در حال رسيدگي بوده و گزارش حسابرسي يك شركت از 32 شركت زير مجموعه مشخص نشده است.
او افزود: تا اواسط تيرماه، گزارش حسابرسي مجموعه گروه مشخص ميشود.
در اين جلسه، مالمير- نماينده سازمان بورس- در پاسخ به واكنش حاضران به دليل ابهامات موجود در شركت مخابرات، گفت: اطلاعات مهمترين كالايي است كه در بازار سرمايه مورد داد و ستد قرار ميگيرد و به تعيين قيمت سهام شركت كمك مي كند.
او اضافه كرد: شركت مخابرات بهعنوان يك شركت بزرگ كه قرار است براساس اصل 44 واگذار شود اقدامات زيادي انجام داده و انتظار اين بود كه قبلا از برگزاري جلسه معارفه اطلاعات شفافتري در اختيار سهامداران قرار گيرد، ولي اين قول را به سرمايه گذاران ميدهيم تا زمانيكه اطلاعات شركت شفاف نشده و انتظارات سازمان بورس برآورد نشود، عرضه صورت نگيرد كه با توجه به پيگيريهاي انجام شده اميدواريم طي چند روز آينده اطلاعات شفاف به سازمان ارسال شده و در زمان كوتاهي به صورت شفاف در اختيار سرمايهگذاران قرار
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]