واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /ضرورتهاي اختصاص يك كرسي دائم شوراي امنيت به كشورهاي اسلامي/ گفتوگوهاي ايسنا با صدر، ثروتي ،كرميراد ، قادري و دهقان
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
خلاء برخورداري جمعيت يك ميليارد و دويست ميليوني مسلمانان جهان از داشتن يك كرسي مستقل در شوراي امنيت سازمان ملل امري است كه طي سالهاي متمادي فعاليت اين شورا به ابزاري در جهت تحت فشار قرار گرفتن كشورهاي مسلمان از سوي ديگر اعضا دائم اين شورا تبديل شده است.
بر اين اساس و در راستاي نگاه داهيانه مقام معظم رهبري به عنوان ولي امر مسلمين ايشان در ديدار اخير خود با رييس جمهور كومور لزوم توجه به اين مساله و اهتمام مسلمانان در اين مساله را مورد تاكيد قرار دادند.
سرويس پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نظر به تبيين اين پيشنهاد مقام معظم رهبري گفتوگوهايي را با نمايندگان خانه ملت انجام داده است.
با اختصاص يك كرسي شوراي امنيت به كشورهاي مسلمان، دستاوردهاي بيشتري براي مسلمانان حاصل ميشود
سيدشهابالدين صدر در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، تصريح كرد: با توجه به روندي كه ابرقدرتها براي تضعيف مسلمانان و برخورد با آنها در پيش گرفتهاند، اختصاص يك كرسي در شوراي امنيت سازمان ملل به كشورهاي اسلامي، بسيار ضروري است.
اين نماينده اصولگراي مجلس با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري مبني بر "ضرورت اختصاص يك كرسي در شوراي امنيت سازمان ملل به كشورهاي اسلامي" تصريح كرد: قدرت جهان اسلام در پرتو وحدت و يكپارچگي مسلمانان همه كشورها خواهد بود كه با توجه به جمعيت گسترده مسلمانان از كل جهان بايد بتوانند در مجامع بينالمللي از حقوق خود دفاع كنند.
صدر تاكيد كرد: بايد همه كشورهاي مسلمان و مخصوصا سران كشورهاي اسلامي به اين پيشنهاد حكيمانه مقام معظم رهبري كه يك حق مسلمي براي همه كشورهاست، توجه كنند، تا حداقل حق مسلمانان دنيا تامين شود.
اين نماينده اصولگراي مجلس با بيان اينكه با ايجاد يك كرسي و امكان حضور جدي، مسلمانان ميتوانند در آينده به دستاوردهاي بيشتري نيز دست يابند، عنوان كرد: يقينا مسوولان ديپلماسي كشور در اين رابطه بايد فعاليت گسترده داشته باشند و رايزنيهاي لازم و فضاي مناسب را در مذاكراتي كه با سران كشورهاي اسلامي دارند، ايجاد كنند تا اين پيشنهاد مقام معظم رهبري محقق شود.
صدر گفت: ايجاد اين كرسي موجب اعتلاي جهان اسلام و اقتدار بيشتر كشورهاي اسلامي و مسلمانان در دنيا ميشود.
ديدگاه مسلمانان بايد درتصمميات سياسي بينالمللي ملاكعمل قرارگيرد
همچنين نماينده مردم بجنورد در مجلس شوراي اسلامي گفت: جمهوري اسلامي ايران بايد اذهان مسلمانان دنيا و سرمداران آنان را آماده در اختيار گرفتن يك كرسي دائم در شوراي امنيت و ساير مجامع بينالمللي كند.
موسيالرضا ثروتي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با اشاره به پيشنهاد مقام معظم رهبري در ديدار با رييس جمهور كومور مبني بر ضرورت اختصاص يك كرسي به كشورهاي مسلمان در شوراي امنيت سازمان ملل، افزود: در شوراي امنيت سازمان ملل نمايندگان كشورهاي آمريكايي، اروپايي و آسيايي كه خود داراي مذاهبي غير از مذهب اسلام هستند، حضور دارند، ولي هيچ نمايندهاي از كشورهاي اسلامي در اين شورا حضور ندارد.
وي افزود: با توجه به جمعيت بيش از يك ميليارد و 200 ميليون نفري كشورهاي مسلمان ضرورت دارد كه جامعهي اسلامي نيز در اين شورا صاحب كرسي دائم شود، و اعتقاد و ديدگاه مسلمانان نيز بايد در تصميمات بينالمللي ملاك عمل قرار گيرد.
اين نماينده اصولگراي مجلس هشتم، با بيان اينكه اسلام تنها نگرشي است كه در برابر آمريكا قرار دارد، خاطرنشان كرد: جايگاه و اعتبار جمهوري اسلامي ايران در عرصهي بينالمللي و به تبع آن حركتهاي ساير مسلمانان موجب برهم خوردن معادلات سياسي و منطقهاي جهان شده است، كه بررسي اين روند نشان از يك خيزش اسلامي دارد.
وي با بيان اينكه كشورهاي اسلامي به ويژه ايران در عرصههاي منطقهاي و بينالمللي صاحب نفوذ هستند، تاكيد كرد: بنابراين كشورهاي استكباري و كشورهاي عضو دائم شوراي امنيت همچون گذشته نميتوانند نقش كشورهاي مسلمان را در معادلات بينالمللي ناديده بگيرند.
نمايندهي مردم بجنورد در خانهي ملت خطاب به آمريكا، متذكر شد: اگر آمريكا ميخواهد در عراق مقداري روي آرامش را ببيند، بايد با جمهوري اسلامي ايران مذاكره كند، و در ساير صحنههاي بينالمللي نيز نيازمند به رسميت شناختن نقش و تاثيرگذاري مسلمانان و دخيل كردن آنان در مجامع بينالمللي است.
به گفته ثروتي گرايش و اقبال افكار عمومي جهان نسبت به مسلمانان و مجموعه شرايط سياسي جهان ايجاب ميكند، كه مسلمانان نيز در جايگاههاي قدرت به ويژه شوراي امنيت صاحب كرسي دائم شوند، به عبارت ديگر كشورهاي اسلامي بايد به تدريج به پايگاههاي سياسي موثر وارد شوند.
اين عضو كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، همراه داشتن افكار عمومي جهان را بهترين سلاح براي پيشبرد پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران دانست و تصريح كرد: آراي كشورهاي اسلامي در مجمع عمومي سازمان ملل در كنار همراه كردن افكار عمومي جهان از سوي كشورهاي اسلامي يقينا باعث ميشود، كشورهاي اسلامي صاحب يك كرسي دائم در شوراي امنيت شوند.
وي ادامه داد: قدرتهاي استكباري وقتي با پيگيريها و تاكيدات همهجانبه و مستمر كشورهاي مسلمان مواجه شوند، به طور حتم در معادلات سياسي نميتوانند قدرت سياسي در حال غلبه مسلمانان را ناديده بگيرند و بالاخره تن به خواست كشورهاي اسلامي ميدهند.
ثروتي گفت: هر قدر نقش سياسي كشورهاي اسلامي به ويژه جمهوري اسلامي ايران در جهان پررنگتر شود، كشورهاي استكباري ناچار به پذيرش خواست آنان ميشوند، و پيروزي حزبالله در مساله نظام سياسي لبنان نمونهاي از ايستادگي، مقاومت و ديپلماسي مسلمانان است.
اختصاص يك كرسي در شوراي امنيت به كشورهاي اسلامي بايد به صورت يك مطالبه به حق بيان شود
محمد كرميراد نيز تصريح كرد: دولتمردان و حاكمان اسلامي بايد رفته رفته بپذيرند كه به اين اتحاد و انسجام با يك رويكرد مثبت نگاه كنند كه منافع اسلام مهمتر از اينهاست، اگر كشورهاي اسلامي يكپارچه و منسجم باشند، ميتوانند جلو تضعيف حداقل حقوق خود را از سوي قدرتهاي استكباري بگيرند.
نمايندهي مردم كرمانشاه در مجلس شوراي اسلامي، در گفتوگو با خبرنگار سرويس پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ارزيابي از پيشنهاد مقام معظم رهبري در ديدار رييس جمهور كومور با ايشان مبني بر ضرورت اختصاص يك كرسي در شوراي امنيت براي كشورهاي اسلامي، گفت: اين پيشنهاد از سالهاي قبل از سوي مقام معظم رهبري داده شده بود و واقع مطلب اين است خلايي در اين رابطه براي كشورهاي اسلامي وجود دارد كه كشورهاي اروپايي و برخي قدرتها، حتي حق وتو دارند ولي كشورهاي اسلامي كه جمعيت قابل توجهي از دنيا را به خود اختصاص ميدهند، متاسفانه از اين حق و حقوق در نظام بينالمللي برخوردار نيستند.
وي افزود: اين مساله را بايد به صورت فرهنگ در بين كشورهاي اسلامي ايجاد و مطرح كرد و به صورت يك خواسته و مطالبه به حق مسلمانان بايد بيان كرد و آن را توسعه داد.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، در رابطه با راههاي دستيابي به اين ضرورت با وجود خوي استكباري و ددمنشانهي برخي كشورهاي مستبد در شوراي امنيت، گفت: طبيعي است كه آنها اجازه اين كار را نخواهند داد. منتهي بايد كشورهاي مسلمان از قدرت خود كه قدرت كمي هم نيست در بسياري از جاها به عنوان يك ابزار مهم به كار گيرند تا بتوانند از اين حق واقعي و طبيعي خود استفاده كنند.
نمايندهي مردم كرمانشاه در خانهي ملت، افزود: هر چند كه كشورهاي عضو شوراي امنيت در برابر اين خواسته به حق مسلمانان مقاومت خواهند كرد ولي در طول زمان اگر مسلمانان از ابزارهايي كه در دست دارند، خوب استفاده كنند قطعا و لاجرم آنها، بايد رفته رفته در مقابل خواست مسلمانان تمكين كنند.
وي در پايان نيز تصريح كرد: طبيعي است ما با الهام از آموزههاي ديني به خصوص قرآن كريم و روايات و احاديث فراواني كه در اين رابطه داريم و با توجه به اين كه دين توحيدي دين دعوت به اتحاد و وحدت بين مسلمانان است، بايد اتحاد و وحدت خود را نشان دهيم.
اختصاص يك كرسي دائم در شوراي امنيت به كشورهاي اسلامي دور از ذهن نيست
نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: در صورت همنوا و همراستا شدن كشورهاي اسلامي با نظام جمهوري اسلامي، از طريق تعداد آراء بالا ميتوانند در مجمع عمومي سازمان ملل شوراي امنيت صاحب يك كرسي دائم شوند.
جعفر قادري در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، درباره پيشنهاد اختصاص يك كرسي دائم در شوراي امنيت به كشورهاي اسلامي از سوي مقام معظم رهبري، تصريح كرد: در اختيار داشتن بيش از 20 درصد جمعيت جهان و منابع عظيم خدادادي از سوي كشورهاي مسلمان و موقعيت استراتژيك جغرافيايي آنها ايجاب ميكند كه تاثيرگذاري مناسبتري در معادلات اقتصادي، سياسي، فرهنگي و اجتماعي جهان داشته باشند.
وي احياء عدالت در مجامع بينالمللي را مهمترين رويكرد پيشنهاد مقام معظم رهبري برشمرد و اظهارداشت: فرصتهاي كاري در مجامع بينالمللي بايد به شكل عادلانهاي توزيع شود، و كشورهاي اسلامي بايد بتوانند در محافل بينالمللي از جمله شوراي امنيت صاحب جايگاه شوند، چراكه پنج عضو دائم شوراي امنيت به دليل حق وتويي كه دارند، و به دليل اختلافات مذهبي و فرهنگي با كشورهاي اسلامي در بسياري موارد حقوق كشورهاي اسلامي را پايمال كردهاند.
اين نماينده اصولگراي مجلس هشتم در اختيار گرفتن يك كرسي دائم در شوراي امنيت سازمان ملل را از سوي كشورهاي مسلمان دور از ذهن ندانست و افزود: با توجه به جايگاهي كه كشورهاي مسلمان و سازمان كنفرانس اسلامي در عرصه بينالمللي دارند و با توجه به تعداد آراء آنها در مجمع عمومي سازمان ملل در صورت پيگيري مجدانه ميتوانند صاحب يك كرسي دائم در شوراي امنيت شوند و تحقق اين موضوع دور از ذهن نيست.
قادري در پايان عنوان كرد: البته نبايد فراموش كرد كه اخيرا بحث افزوده شدن ژاپن و آلمان به جمع كشورهاي صاحب حق وتو نيز در سازمان ملل در جريان است، بنابراين بر كشورهاي اسلامي لازم است تا با هم راستا شدن با جمهوري اسلامي ايران از اين موقعيت نهايت استفاده را ببرند.
پيشنهاد اختصاص يك كرسي در شوراي امنيت به مسلمانان، در سايه اتحاد كشورهاي اسلامي محقق ميشود
نماينده مردم ايذه و باغملك در مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: پيشنهاد مقام معظم رهبري مبني بر اختصاص يك كرسي از شوراي امنيت سازمان ملل به كشورهاي اسلامي نشان از بالا بودن ظرفيت سياسي كشورهاي مسلمان دارد.
عليرضا دهقان در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، پيشنهاد اختصاص كرسي دائم در شوراي امنيت سازمان ملل به كشورهاي اسلامي كه از سوي مقام معظم رهبري مطرح شده است، را پيشنهادي مدبرانه دانست و گفت: اگر مجلس نيز گامي در جهت وقوع اين اتفاق بردارد، آرزوي ديرينه ملتهاي مسلمان محقق خواهد شد.
وي با بيان اينكه با نگاه به سياستهاي كلان دنيا ميبينيم كه شوراي امنيت با توجه به تكروي آمريكا به سادگي اختيارات خود را واگذار كرده است و در اين روند كشورهاي عضو دائم سازمان ملل، سياستهايي را كه ميخواهند، اعمال ميكنند؛ ادامه داد: بايد بپذيريم عملي كردن اين پيشنهاد بسيار سخت است و طرح و پيگيري آن عكسالعملهاي خاصي را برميانگيزد.
وي اضافه كرد: تجربه ثابت كرده است، آنچه مقام معظم رهبري در قالب پيشنهاد در حوزهي فرهنگي، اقتصادي، سياسي و مسايل بينالمللي مطرح كرده است، بعد از چند سال پيگيري در عرصهي بينالملل به آساني پذيرفته شده و نتايج قابل ملاحظهاي را به همراه آورده است.
نماينده مردم ايذه و باغملك در خانه ملت با تاكيد بر اينكه آنچه مقام معظم رهبري بر آن تاكيد كردند، در سايهي اتحاد واقعي كشورهاي اسلامي و فاصله گرفتن از نقاط تفرقهافكن رخ خواهد داد، اظهار داشت: كار زيربنايي و فرهنگي زيادي در اين زمينه لازم است و البته ظرفيت موجود در كشورهاي اسلامي براي پيگيري اين روند بسيار بالاست.
انتهاي پيام
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]