واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: متكي: اپك در گراني نفت نقشي ندارد
آفتاب: «وزير امور خارجه ايران گفت: ««بحران كنوني انرژي و افزايش بيسابقه قيمتها حاصل يك روند طبيعي مبتني بر عملكرد واقعي عوامل بازار نيست».
منوچهر متكي در بيست و نهمين اجلاس شوراي وزيران و يكصد بيست و سومين جلسه هيات عامل صندوق اوپك براي توسعه بينالمللي كه در اصفهان به مدت دو روز برگزار ميشود، اظهار داشت: «افزايش مصرف حاصل از رشد اقتصادي جهان به ويژه رشد سريع اقتصادي برخي از كشورهاي بزرگ آسيايي از عوامل صعود قيمتهاي نفت به شمار ميروند؛ اما كارشناسان نفتي معاملات سلف، ايجاد تقاضاي كاذب در بازار جهاني نفت، وضع مالياتهاي كلان بر مصرف انرژي در كشورهاي صنعتي مصرف كننده را از عوامل اصلي اين افزايش به شمار ميروند».
به گزارش ايسنا، وي تصريح كرد: «مجموع اعتباراتي كه تاكنون در مقاطع زماني مختلف از سوي صندوق اوپك در قالب وام و كمكهاي بلاعوض در اختيار كشورهاي نيازمند قرار گرفته در رفع برخي از مشكلات اقتصادي اجتماعي اين كشور راهگشا بوده است».
وزير امور خارجه ادامه داد: «تاسيس صندوق ويژه كمك به فلسطين، به عنوان يكي از افتخارات و اقدامات بسيار موثر صندوق اوپك، نقش قابل توجهي در بازسازي ساختار اقتصادي، اجتماعي و حمايت از مردم مظلوم اين سرزمين ايفا كرده است».
متكي ادامه داد: «صندوق اوپك براي تحقق اهداف استراتژيك و رويارويي با چالشهاي اقتصادي موجود و مشاركت فعال در برنامههاي توسعهيي جهاني، نيازمند اتخاذ راهكارهايي تازه است كه استفاده بهينه از منابع موجود و تلاش در جهت حداكثر استفاده از اعتبارات صندوق از طريق افزايش همكاري با ديگر سازمانها و مجامع مالي و توسعهيي بينالمللي به ويژه موسسات وابسته به سازمان ملل با هدف حمايت و مشاركت مالي اين سازمانها با صندوق در اجراي طرحهاي توسعهيي در كشورهاي هدف با هدايت و رهبري صندوق اوپك بسيار راهگشا خواهد بود».
او همچنين نظارت مستمر و دورهاي بر روند اجراي پروژهها در كشورهاي هدف از طريق ارزيابي نقش و عملكرد دولتها و نهادهاي ذيربط بر اجراي پروژهشها به منظور تخفيف بهينه اعتبارات و تشويق آنها به مشاركت مالي و يا تامين نيروي انساني لازم براي پيشبرد پروژهها، لازم و ضروري است.
متكي تلاش صندوق اوپك در جهت حداكثر استفاده از توان فني كشورهاي عضو براي اجراي طرحها و پروژههاي زيربنايي در كشورهاي هدف به جاي استخدام پيمانكاران كشورهاي غيرعضو را مورد اشاره قرار داد و گفت: «تلاش مضاعف و برنامهريزي صندوق اوپك براي تبيين راهكارهايي براي مقابله با آثار منفي ناشي از بحران غذا در كشورهاي آسيبپذير با استفاده از امكانات موجود يك امر بسيار مهم است».
وزير امور خارجه در ادامه اظهار كرد: «امروز بيشترين تحريكات منفي عليه اوپك در رسانههاي گروهي جهان از سوي برخي كشورهاي صنعتي وارد كننده انرژي صورت ميگيرد كه خود آنها بيشترين سود را از افزايش قيمت نفت و گاز ميبرند. اين در حالي است كه توليدكنندگان عضو اوپك با اعلام نگراني از فشار وارده بر مصرف كنندگان از وضعيت ايجاد شده در بازار نفت راضي نيستند و در افزايش قيمت انرژي نيز نقشي ندارند. به همين منظور در مقاطع مختلف براي كاهش فشار بر قشرهاي كمدرآمد در كشورهاي وارد كننده نفت، سقف توليد خود را افزايش دادهاند».
وي با بيان اين كه با احتساب تورم جهاني نميتوان افزايش كنوني قيمتها را واقعي دانست، افزود: «تغييرات قيمت نفت تاثير قابل توجهي بر اقتصاد كشورهاي صادركننده نفت بر جا نگذاشته است. كشورهاي عضو اوپك بخش مهمي از اقلام صنعتي خود را از كشورهاي صنعتي وارد ميكنند و مجبورند براي واردات كالا از اين كشورها بهاي بيشتري پرداخته و به دليل فقدان زمينههاي مستعد و كافي براي سرمايهگذاري در وطن خود، بخش اعظم درآمد نفتي خود را در كشورهاي صنعتي وارد كننده نفت سرمايهگذاري كنند».
وزير امور خارجه تصريح كرد: «افزايش بيقاعده قيمتهاي نفت، در ماههاي اخير، تاثير نامطلوبي بر روند رشد اقتصادي كشورهاي كمتر توسعه يافته و نيز كشورهاي در حال توسعه مصرف كننده نفت بر جاي گذاشته است».
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]