واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تدوين دستورالعمل رينگ صادراتي در بورس
ناظر تالار بورس كالا آخرين وضعيت بازنگري در رينگ صادراتي، ورود محصولات جديد به بورس، راهاندازي بورس نفت و نتايج كارگروه كشاورزي را تشريح كرد.
غلامحسين زنگيآبادي - ناظر تالار بورس كالا - در گفتوگو با ايسنا، از تهيه دستورالعمل بازنگري رينگ صادراتي خبر داد و گفت: دستورالعمل رينگ صادراتي در حال بازنگري است كه مراحل نهايي آن طي شده و به زودي اين دستورالعمل به منظور تعيين جايگاه خريداران و فروشندگان اعلام ميشود.
وي با بيان اينكه در اين مقطع زماني بازنگري در رينگ صادراتي محصولات پتروشيمي لازم بود خاطرنشان كرد: در حال حاضر رينگ صادراتي اين محصولات در مرحله گذر قرار دارد زيرا براي محصولات پتروشيمي دوران گذر سه ماهه تعريف شده تا در اين دوره هم مشكلات و نيازهاي بازار شناسايي و قوانين و مقررات بازار در شرايط خاص فعلي اقتصاد جامعه ملموس باشد در نتيجه اين امر منجر شد تا در روز شنبه اين موارد به بحث و بررسي گذاشته و سپس يك نسخه از آن به تمام شركتهاي پتروشيمي و فرآوردههاي نفتي جهت مطالعه و ارايه نظرات نهايي خود ارسال و در نهايت اين بازنگري براي مصوبه به هيات مديره شركت تقديم ميشود كه بعد از تصويب، لازمالاجرا است.
زنگيآبادي با بيان اينكه اين دستورالعمل براي تمامي محصولات حاضر در بورس كالا اجرايي ميشود توضيح داد: بازنگري در مورد نحوه پرداخت (پرداخت نقدي در سفارشات خارجي) نحوه تحويل كالا و جريمه فروشندگان در صورت عدم انجام تعهدات صورت ميگيرد، همچنين بازنگري دستورالعمل رينگ صادراتي با شرايط خاص اقتصادي و شرايطي كه بانكها در تحريم قرار دارند به منظور پوشش آنها انجام ميشود.
وي اضافه كرد: شرايط تحريم بينالمللي و بانكهايي كه در تحريم قرار دارند در انجام رينگ صادراتي موثرند بنابراين بايد شرايطي ايجاد شود كه خريدار بتواند با توجه به تحريم راحتتر جنس خود را خريداري كند كه اين موارد بايد در دستورالعمل جديد ديده شود.
ناظر تالار بورس كالا افزود: بايد تمام محصولات پتروشيمي در رينگ صادراتي و در يك بازار رقابتي و قانونمند وارد شده تا خريدار و فروشنده بتواند جنس خود را تحويل دهد و بازار پر رونقي از اين طريق حاصل شود.
وي عنوان كرد: در حال حاضر غير از محصولات پتروشيمي و فرآوردههاي نفتي هيچ شركتي براي معامله محصولات خود در رينگ صادراتي اعلام آمادگي نكرده است در حالي كه اگر اين آمادگي اعلام شود هيچ منعي براي آن وجود نداشته و هر كالايي ميتواند در رينگ صادراتي معامله شود.
وي با اشاره به اينكه از عمر رينگ صادراتي تنها 20 روز ميگذرد تصريح كرد: شركت بازرگاني پتروشيمي سوالاتي به شركت بورس كالا ارايه داده است كه بايد به اين سوالات پاسخ داده و ابهامات آن برطرف شود كه اميدواريم بتوانيم اين سوالات را پاسخ دهيم تا ساير محصولات پتروشيمي نيز وارد اين مجموعه شوند.
زنگيآبادي اظهار كرد: بعد از قير و نفتا، اتيلن سنگين و سپس ساير محصولات پتروشيمي به تدريج وارد رينگ صادراتي ميشوند.
هنوز منتظر سيمان هستيم
وي در مورد ورود محصولات جديد به بورس كالا با بيان اينكه در حال حاضر محصولات جديدي غير از محصولات پتروشيمي وارد بورس كالا نخواهد شد گفت: بورس كالا همچنان در انتظار ورود سيمان است زيرا بيشترين رانتي كه در بازار وجود دارد متعلق به اين محصول و از محل نرخ دستوري به بازار آزاد است كه اميدواريم هر چه سريعتر نرخ اين محصولات با ورود به بورس شفاف و قانونمند شده و رانت آن از بازار حذف شود.
وي در مورد ورود سنگ آهن به بورس با اشاره به اينكه مراحل پذيرش اين محصول در حال انجام است گفت: ورود سنگ آهن مراحل خاصي دارد زيرا فولاد مباركه و فولاد خوزستان از مصرفكنندگان اصلي سنگ آهن در ايران بوده و سهام هر دو آنها در بورس اوراق بهادار معامله ميشود و اگر قرار باشد سنگ آهن وارد بورس شده و آن شركتها با نرخ آزاد اين محصول را خريداري كنند در سود آنها اثر گذار است بنابراين بايد براي ورود اين محصول تمام جوانب آن نگريسته شود.
زنگيآبادي راهاندازي بورس نفت و معامله نفت خام را مورد توجه قرار داد و ابراز كرد: معامله نفت خام در بورس متفاوت و براساس معاملات كاغذي( (Paper است كه در نتيجه پروسه مطالعاتي طولانيتري نياز دارد همچنين اين معامله به بازارهايي نياز دارد كه نرخ ارز در آن بازارها قابليت پوشش ريسك را داشته باشد زيرا نرخ ارز را دولت از طريق بانك مركزي تعيين ميكند و اين نگراني در بازار نفت وجود دارد كه در صورت راهاندازي بورس نفت تكليف نرخ ارز و ريال در مقابل عرضههاي بينالمللي مشخص شود.
وي همچنين اضافه كرد: بورس فرآوردههاي پتروشيمي حداكثر تا دو هفته آينده به ساختمان جديد واقع در برج صدف كيش منتقل شده و رينگ معاملات آن به صبح موكول ميشود.
معافيت مالياتي براي وارد كنندگان
زنگي آبادي در مورد تشكيل كارگروه كشاورزي و نتيجه فعاليت آن خاطرنشان كرد: در روز سه شنبه مديران كشاورزي در تالار معاملات بورس كالا حضور داشته و از نزديك روند معاملات را مشاهده كردند تا براي رونق اين محصولات تصميمگيري كنند.
به اعتقاد وي براي رونق محصولات كشاورزي بايد براي وارد كنندگان ذرت و كنجاله تسهيلات ارايه شده و مشوقهايي در اختيار آنها قرار گيرد تا آنها براي وارد شدن در بورس كالا راغب شوند و اين تنها راه موفقيت در بورس كالاي كشاورزي است.
وي يادآور شد: پيگيريهايي در اين زمينه صورت گرفته است ولي انجام اين امر به قانون و قانونگذار باز ميگردد تا مشوقي مانند معافيت مالياتي واردكنندگان به آنها ارايه شود كه اين امر طبيعتا رونق بورس كالا را به همراه دارد كه اميدواريم هر چه سريعتر در اين مورد تصميمگيري شده و رونق محصولات كشاورزي را شاهد باشيم.
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]