واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در مراسم توديع و معارفه مديركل سازمان تبليغات اسلامي استان تهران مطرح شد: بايد از تصديگري بپرهيزيم و رقابت سالم ميان كانونها و انجمنهاي مردمي ايجاد كنيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - فقه
مراسم توديع حجتالاسلام روحانينژاد، مديركل سازمان تبليغات اسلامي و معارفه مديركل جديد اين سازمان، حجتالاسلام نيكنژاد صبح روز سهشنبه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، حجتالاسلام والمسلمين روحانينژاد، مديركل سابق سازمان تبليغات اسلامي و معاون امور تبليغي و فرهنگي سازمان گفت: دوستان توجه داشتند ما هنگامي كه از دوران دفاع مقدس فارغ شديم، جبههي ديگري در كشور ما تحت عنوان جبههي فرهنگي شروع شد. در جبههي فرهنگي يك طرف شيطان و ابناء آن بودند كه تمام توان، امكانات و فناوري را در اختيار داشتند و در طرف ديگر مردم مومن و متدين كشور وجود داشتند.
وي با توصيف وضعيت سازمان در حوزهي فرهنگي به وضعيت جبههها اشاره و عنوان كرد: 6 سال از دوران حضور من در استان تهران گذشت و چه زود گذشت. بايد ببينيم در اين 6 سال چهقدر توانستيم به مسووليتي كه به دست بنده سپرده شده بود موفق به انجام آن شويم. ما در 6 سال در جامعه توانستيم از نظر فرهنگي نشاط باورها را ايجاد كنيم و جامعه حيات نبوي و ديني خود را تداوم دهد.
روحانينژاد با طرح اين سوال كه اگر غفلتي كرده باشيد چه پاسخي داريم؟ گفت: ميلياردها تومان منابع مردمي و ملي در اختيار قرار گرفته؛ خدايا اگر نتوانيم همهي اينها را پاسخگو باشيم چه بايد كنيم.
معاون امور تبليغي و فرهنگي سازمان تبليغات عنوان كرد: فكر ميكنم همه بايد تلاش كنيم و مراقب باشيم كه خودمان را از لغزشها مصونيت بخشيم.
وي در پايان صحبتهايش از مرحوم محمدخاني و زحماتشان در مديركل سازمان در گذشته قدرداني كرد.
در ادامهي اين مراسم، رضواني، مديركل اجتماعي و انتخابات استانداري تهران بيان كرد: يكي از مسايل مهم اجتماعي كه در واقع در سال 45 به عنوان يكي از موضوعات مهم زمان از طرف استاد مطهري مطرح شد، مسالهي اسلام و مقتضيات زمان بود كه امروز به مراتب محسوستر و اهميت آن غيرقابل انكار است.
رضواني با اشاره به اينكه مطهري معتقد بود مبلغان دين مبين اسلام دو ضرورت را بايد مورد توجه قرار دهند، گفت: اول شناخت صحيح اسلام كه به عنوان اسلام ناب از آن ياد ميكنيم و دوم شناخت شرايط و مقتضيات زمان است كه اگر ما نتوانيم يك پل ارتباطي معنيدار ميان اين دين عميق و قرآن، گنج موجود در ميان بشر و مقتضيات بشر ايجاد كنيم نتوانستهايم در تبليغ اين دين همه آنچه انتظار ميرود و حق مطلب را ادا كنيم.
وي افزود: اين لوازم از موضوعاتي است كه در تبليغ دين بسيار مهم است و جز سازمان تبليغات كسي اين وظيفهي خطير و مهم را بر عهده ندارد.
وي با خاطرنشان كردن اين نكته كه مديريت استان تهران كار سادهاي نيست، گفت: در طول اين 6 سال يك بار در اتاق ايشان را بسته نديدم و ايشان همواره در جلسات سر موقع حاضر ميشدند و منظم بودند.
قرباني در پايان استدعا كرد كه در برنامهريزيها به استان تهران توجه ويژه شود.
مرادي، دبيركل انجمنهاي اسلامي استان تهران نيز در اين مراسم گفت: آنچه كه براي دوام و قوام يك تشكيلات موثر است گزينش و انتصاب مديران شايسته است.
وي با بيان اينكه زماني دكتر خاموشي در كارهايشان موفق خواهند بود كه بازوان موثر و قوي داشته باشند، گفت: به اين ترتيب ايشان هم روحانينژاد را به عنوان مديركل فرهنگي و تبليغي انتخاب كردند.
لواساني، رييس شوراي هيئات مذهبي استان تهران نيز از زحمات و خدمات خاموشي تشكر كرد.
سازگار، رييس كانون شوراي ذاكرين استان تهران گفت: تبليغات حضرت زينب(س) كربلا را كربلا كرده و امروز اين پرچم مهم بر دوش خاموشي و انتخاب به جاي روحانينژاد هستند.
دكتر خاموشي، رييس سازمان تبليغات اسلامي نيز در ابتداي صحبتهايش با تشكر از همهي مسوولان و نهادهاي شركتكننده در جلسه عنوان كرد: سازمان تبليغات اسلامي در نگاه جديد خود مواردي دارد كه من نميتوانم همهي موارد را در اين جلسه بيان كنم اما مسلم است ما تربيت طلبه نميكنيم. مسلما ما كاركرد مردمي نميتوانيم داشته باشيم و جاي مردم را بگيريم. مردم بايد وظيفهي خود را در توسعهي فرهنگي داشته باشند.
وي ادامه داد: مقايسه بين تعداد مساجد ايران و مساجد كشورهاي همسايهمان نشان ميدهد كه اين حركت چون مردمي بوده است عمق دارد. مثلا جمع اماكن مذهبي عراق از 3500 مورد بيشتر نميشود؛ در حالي كه جمع اماكن مذهبي ايران 72 هزار مورد است.
خاموشي در ادامه گفت: 42 هزار تشكل و هيات شناسنامهدار وجود دارد و نسل جوان، نوجوان، مردان و زنان ما در نقاط مختلف به تاسيس نهادهاي ديني دست ميزنند.
وي گفت: نبايد 80 درصد پول بگيريم كه 20 درصد كار كنيم بلكه بايد 20 درصد براي هزينه جاري بگيريم و 80 درصد كار كنيم. اگر اين تغيير را در سازمان شاهد باشيم حتما شاهد رشد برنامهاي خواهيم بود.
رييس سازمان تبليغات اسلامي عنوان كرد: سازمان تبليغات اسلامي بايد براي مردم برنامهريزي كند. صرف نگاه جغرافيايي به آمايش سرزميني را اشتباه ميدانيم. بايد در جايي كه تراكم بيشتري وجود دارد برنامههاي بيشتري اجرا شود.
وي ادامه داد: يك پنجم جمعيت كشور در استان تهران است. پس بايد نگاه ويژهاي به نظام برنامهريزي و اجرا و عدم تصديگري در مجموعه استان تهران داشته باشيم و پيوسته به نقاط ديگر كشور توجه كنيم.
وي گفت: سازمان تبليغات در نقشهي جامع فرهنگي بايد به ميزاني كه اطلاعات، تحقيقات و توان علمي دارد به مديريت كلان كشور وارد شود. معتقد بوديم در بحث قرآن بايد افزايش كمي و كيفي بودجهريزي شود.
خاموشي در ادامه اظهار داشت: چون ديد كارشناسانه در سازمان وجود داشت به كمك نظام توسعهاي و برنامهريزي كشور رفتيم و به طور جدي مطالبه ما اين است كه هر كاري بخواهيم انجام دهيم بايد بحث پيوست فرنگي آن لحاظ شود. مثلا ما بايد بدانيم فناوريهاي جديد موبايل چه تاثيرات فرهنگي بر جا ميگذارد.
وي ادامه داد: ما تقاضا داريم حوزههاي علميه نيروهاي مبلغ را به ما بدهند. ما به جغرافياي مورد نياز اعزام كنيم و تربيت در اين حوزه با مقتضيان بومي و زماني منطقهاي منطبق باشد.
در ادامهي مراسم، مديركل امور مجلس استانهاي سازمان تبليغات به قرائت حكم انتصاب نصير نيكنژاد به سمت مديركلي سازمان تبليغات استان تهران پرداخت.
نصير نيكنژاد هم اظهار داشت: به عنوان نزديكترين فرد به روحانينژاد درسهاي فراواني از ايشان آموختم كه هيچكدام از كساني كه صحبت كردند به اندازهي بنده نميدانند ايشان چه كشيد و چه كرد. لحظهاي در طول تصدي مديريت ايشان اتفاق نيفتاده حتي در روزهاي تعطيل كه ايشان دغدغهي كار را نداشته و پيگير كارها نباشند.
نيكنژاد ادامه داد: همه استانهاي كشور از كارهايي كه در استان تهران انجام ميشود الگو ميگيرند و همانطور كه دكتر خاموشي گفتند تهران به عنوان پايگاه و توليد الگو براي ساير استانهاي كشور است.
وي گفت: ما بايد از تصديگري بپرهيزيم و رقابت سالم ميان كانونها و انجمنهاي مردمي ايجاد كنيم.
در پايان لوحهاي تقديري به حجتالاسلام روحانينژاد و نيكنژاد اهدا شد.
انتهاي پيام
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]