تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد هر كس قرآن را بياموزد و به ديگران آموزش دهد و به آنچه در قرآن است عمل كند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837736276




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

استاديار گروه اقتصاد كشاورزي دانشگاه علوم كشاورزي ساري: بيش از 96 درصد خاك ايران در معرض خشكسالي قرار دارد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاديار گروه اقتصاد كشاورزي دانشگاه علوم كشاورزي ساري: بيش از 96 درصد خاك ايران در معرض خشكسالي قرار دارد
خبرگزاري فارس: استاديار گروه اقتصاد كشاورزي دانشگاه علوم كشاورزي ساري در خصوص خشكسالي اخير كشورمان گفت: بيش از 96 درصد خاك ايران در معرض خشكسالي قرار دارد.


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي دانشگاه مازندران، حميد اميرنژاد خشكسالي را عبارت از كمبود بارش در دوره‌اي بلندمدت به نحوي كه باعث كمبود رطوبت در خاك و سبب كاهش آب هاي جاري شود و بدين طريق روند طبيعي فعاليت‌هاي انساني، حيات گياهي و زندگي جانوري را بر هم مي‌زند، تعريف كرد.
وي اظهار داشت: با توجه به موقعيت ايران و شرايط آب و هوايي موجود، احتمال افزايش خشكسالي در كشور وجود دارد.
اميرنژاد افزود: بر اساس اطلاعات هواشناسي تا تاريخ هفت ارديبهشت امسال، 17 استان كشور بين 51 تا 75 و 12 استان كشور نيز كمتر از 50 درصد بارش به نسبت ميانگين بلند مدت مشابه داشتند.
وي تصريح كرد: مطابق گزارش اين موسسه، شدت خشكسالي در سال جاري در استان‌هاي قم و مازندران ضعيف و در استان‌هاي تهران، آذربايجان شرقي، اردبيل، قزوين، سمنان، خراسان شمالي، گلستان، زنجان، آذربايجان غربي، گيلان و همدان متوسط و در استان‌هاي لرستان، خوزستان، اصفهان، خراسان جنوبي، كردستان، كرمانشاه، يزد، چهارمحال و بختياري، خراسان رضوي و هرمزگان شديد است.
امير نژِاد اضافه كرد: همچنين در گزارش موسسه تحقيقات ديم كشور آمده است، خشكسالي در استان‌هاي فارس، كهگيلويه و بويراحمد، كرمان، ايلام، خراسان جنوبي و بوشهر بسيار شديد است.
مدرس سابق گروه اقتصاد دانشكده علوم اقتصادي دانشگاه مازندران ادامه داد: ميانگين بارش در استان مازندران، 800 تا 900 ميليمتر است كه اين ميزان بارش از شرق به غرب افزوده مي شود به طوري كه در شهر رامسر از غربي‌ترين شهر مازندران، يك هزار و 200 ميليمتر و در شهرهاي گلوگاه و بهشهر به 500 ميليمتر مي‌رسد و اين ميزان بارش چنانچه به مقدار 30 درصد كاهش داشته باشد موجب بروز خشكسالي در استان خواهد بود.
وي ادامه داد: در بررسي‌هاي انجام شده، كاهش هر يك ميلي‌متر بارندگي مي‌تواند در حدود 150 تا 200 ميليارد ريال به ‌بخش كشاورزي آسيب وارد كند.
استاديار گروه اقتصاد كشاورزي دانشگاه علوم كشاورزي ساري تاكيد كرد: بديهي است اثرات پديده خشكسالي نه تنها روي توليد محصولات كشاورزي موثر بوده، بلكه به طور همزمان روي تمام موجودات زنده شامل گونه‌هاي گياهي و جانوري (اهلي و وحشي) و همچنين انسان‌ها تاثيرگذار است.
وي گفت: هرچند كه خطر خشكسالي، امسال تاكنون در استان مازندران به جديت سال‌هاي پيش نبوده، اما به هر حال از اسفند سال قبل در اين استان بحران خشكسالي آغاز شده و خسارت قابل توجهي به بخش‌هاي كشاورزي و باغات استان وارد كرده است.
استاديار گروه اقتصاد كشاورزي دانشگاه كشاورزي و منابع طبيعي ساري با اشاره به اينكه عمده مصرف‌هاي كشاورزي از منابع آب‌هاي زيرزميني تامين مي‌شود و مردم به دليل فقدان مديريت جامع در بخش كلان آب كشور، به استفاده بيشتر از اين منابع روي آورده‌اند، اذعان داشت: با برداشت هرچه بيشتر از اين منابع زيرزميني، احتمال تشديد بحران آب در سال‌هاي آتي وجود خواهد داشت.
وي اثرات اقتصادي خشكسالي را كاهش توليدات و تهديد امنيت غذايي، ضايعات شديد بر زيستگاه‌ها و اكوسيستم‌هاي جنگلي، كاهش توليدات علوفه مراتع، پايين رفتن سطح رودخانه‌ها و كاهش منابع آب و در نتيجه به مخاطره افتادن پرورش آبزيان در استان، ايجاد پديده بيابان‌زايي و كويرزايي برشمرد و در توضيح اين موارد گفت: خشكسالي براي بر توليدات و عملكرد كشاورزي و امنيت غذايي تهديد به شمار مي‌رود و با توجه به اينكه استان مازندران از قطب هاي مهم كشاورزي كشور است، بنابراين اين جنبه از اثرات خشكسالي بر اقتصاد استان بسيار قابل توجه بوده است.
وي در ادامه با اشاره به اينكه همه ساله زيان اقتصادي قابل توجهي ناشي از خشكسالي متوجه اقتصاد استان مي شود، بيان كرد: با توجه نياز بسيار زياد محصول استراتژيك برنج به آب، خشكسالي به اين گياه به ويژه در زمان غرقاب محصول و نشاكاري، بيش از ساير محصولات در استان صدمه وارد كرده است، به طوري كه بر اثر كم آبي، سطح زيركشت برنج در كشور كاهش يافته است.
اميرنژاد تاثير تنش ناشي از خشكسالي را بر درختان جدي توصيف كرد و گفت: اين درختان اغلب اوقات مورد حمله حشرات و قارچ‌ها به عنوان آفات و بيماري هاي ثانويه قرار مي گيرند.
وي همچنين با اشاره به تبعات اجتماعي خشكسالي در جامعه گفت: بايد توجه كرد كه اثرات اجتماعي خشكسالي در درازمدت به هيچ وجه مدنظر قرار نگرفته است، در حالي كه در كنار مسائل اقتصادي و تهديد امنيت غذايي جوامع، خشكسالي اثرات اجتماعي متعددي نيز خواهد داشت كه اين اثرات را مي توان در بهداشت عمومي، اشتغال و بيكاري، سياست‌ها و حتي در روابط خارجي مشاهده كرد.
اميرنژاد با بيان اين مهم كه ادامه روند خشكسالي، كاهش توليدات را به دنبال خواهد داشت به موضوع افزايش جمعيت در هر دوره اشاره كرد و تصريح كرد: اين امر در نهايت به تورم، افزايش واردات، خروج زارعان از اين بخش را در پي خواهد داشت.
عضو هيئت علمي دانشگاه كشاورزي و منابع طبيعي ساري با اذعان به اينكه به طور استاندارد با بروز و دوام پديده خشكسالي، سطح زندگي مردم كاهش مي‌يابد، گفت: اين مسئله به ويژه در مناطقي كه وضعيت عمومي زندگي در سطح پاييني بوده، خطرناك است و مي‌تواند حتي به بحران هاي سياسي منجر شود و پيش بيني ها حاكي از آن است كه نزاع جوامع جهاني در آينده‌اي نزديك بر سر آب و فرار از پديده خشكسالي خواهد بود كه نمودهايي از اين تنش در كشور در مناطق مرزي و يا كشورهاي همسايه ديده مي‌شود.
انتهاي پيام/م
 سه شنبه 28 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن