واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فراكسيون توسعه صادرات غيرنفتي ايجاد شود
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): معاون وزير بازرگاني، از مجلس هشتم شوراي اسلامي خواست تا نسبت به ايجاد فراكسيون توسعه صادرات غيرنفتي اهتمام ويژه ورزد.
"مهدي غضنفري" روز سه شنبه در نشست خبري با خبرنگاران، با بيان آنكه پيشتر سازمان توسعه تجارت طرح ايجاد فراكسيون توسعه صادرات را به مجلس هفتم پيشنهاد داده، گفت: متاسفانه حساسيت لازم در اين خصوص نبود و اميد كه در دوره جديد اين پيشنهاد تحقق يابد.
به اعتقاد رييس كل سازمان توسعه تجارت ايران، فراكسيون توسعه صادرات غيرنفتي در بسياري مواقع مي تواند در توسعه صادرات كشور تاثير گذار باشد.
پرداخت به روز جوايز صادراتي
معاون وزير بازرگاني از پرداخت كامل جوايز صادراتي در فاصله سالهاي 83 تا پايان 85 خبر داد و گفت: تمام پرونده هاي دريافتي از استانها به اداره بورس و خصوصي سازي ارسال شده و سهام آنها آماده است.
وي با بيان آنكه سازمان توسعه تجارت ايران در انتظار دريافت پرونده هاي جوايز صادراتي سال 86 از سراسر كشور است، افزود: با توجه به ضرورت طي اين مسير طبيعي است كه مي توان گفت پرداخت جوايز صادراتي به روز است.
ضريب حمايتي جوايز صادراتي سال 87 نهايي نشده است
معاون وزير بازرگاني در خصوص نحوه پرداخت جوايز صادراتي درسال 87 گفت: ضريب جوايز صادراتي هنوز نهايي نشده و پس از نهايي شدن و به محض دريافت پرونده، جوايز پرداخت مي شود.
ارزش بالاي سود سهام پرداختي به صادركنندگان
معاون وزير بازرگاني با بيان آنكه امسال، نخستين سالي است كه سازمان توسعه تجارت در خصوص منابع با كمبود مواجه نيست، گفت: سهامي كه براي صادركنندگان در نظرگرفته شده، مربوط به فولاد مباركه است.
وي اظهار داشت: اين سهام به نرخ 319 تومان به صادركننده عرضه مي شود و اگر وي مايل به فروش آن باشد در زمان تحويل مي تواند آن را در كارگزاري بورس با 5/1 برابر قيمت دريافتي، به قيمت 440 تومان به فروش برساند.
غضنفري بر ارزش افزوده سهام فولاد مباركه تاكيد كرد و از ابراز تمايل صادركنندگان براي دريافت سهام فولاد مباركه خبر داد.
افزايش جوايز غيرمستقيم صادراتي
معاون وزير بازرگاني همچنين گفت: به علت فشارهاي تورم، حمل ونقل، مشكلات محيطي، بانكي، پرداخت، پرداخت جوايز صادراتي به صورت غيرمستقيم افزايش مي يابد و از اين طريق مسير صادرات سهل تر مي شود.
وي ادامه داد: توسعه صادرات در گرو كمك به زيرساخت ها است زيرا كه صادركننده همواره از طريق كمبود زيرساخت ها هزينه بسياري را متحمل مي شود.
طرح هدايت صادرات از استانها
وي با اشاره به اجرايي شدن طرح "هدايت صادرات از استانها"، از سال گذشته، گفت: در سال 86، نزديك به 30 ميليارد تومان به استانها اختصاص يافت.
غضنفري، ابراز اميدواري كرد: تا ميزان اعتبار در نظر گرفته براي استانها در جهت توسعه صادرات در سال جاري به دو برابر برسد.
وي درعين حال از اختصاص 500 ميليون تومان براي كمك به طرح هدايت صادرات از استانها در سال جاري خبر داد.
به گفته معاون وزير بازرگاني، در اين طرح استانداريها در توسعه صادرات تاثيرگذار خواهند بود و علاوه بر اعتبار در نظر گرفته مي توان مبالغي را از طريق استانداريها به توسعه صادرات اختصاص داد.
استقرار نمايندگان استانداريها در دبي
اين مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت ايران، معتقد است: در صورت هماهنگي هاي لازم و انجام تعاملات مناسب مي توان نسبت به استقرار نمايندگان استانها در مركز تجاري دبي اقدام كرد.
هدفمند كردن جوايز صادراتي
معاون وزير بازرگاني در پاسخ به پرسشي درباره نحوه حمايت از صادرات گفت: با توجه به منابع محدود در اختيار سازمان توسعه تجارت ايران بايد نسبت به تخصيص بهينه منابع با برنامه ريزي بهتري عمل كرد.
غضنفري در توضيح اظهارات خود تصريح كرد: هدفمند كردن جوايز صادراتي به اين معنا است كه به كالاهايي كه ارزش افزوده بيشتري به كشور بر مي گرداند، ضريب حمايتي بيشتري تعلق گيرد.
وي سقف جايزه صادراتي اختصاصي براي بخش عمده اي از كالاهاي صادراتي را سه درصد بيان كرد و گفت: فقط جوايز صادراتي ميزان فرش (پنج درصد) و خدمات فني ومهندسي(هشت درصد) با ديگر كالاها تفاوت دارد.
رييس كل سازمان توسعه تجارت يادآور شد: ضريب جايزه صادراتي مواد خام صفر است.
اقتصام ** 1601 ** 1558
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]