واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شمار معتادان در افغانستان يك ميليون و 500 هزار نفر اعلام شد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): كابل ـ وزير مبارزه با موادمخدر افغانستان نسبت به افزايش شمار معتادان هشدار داد و گفت: براساس گزارش هاي دريافتي از ولايت ها، حدود يك ميليون و 500 هزار نفر در كشور به انواع موادمخدر معتاد هستند.
به گزارش ايرنا، ژنرال "خدايداد" روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران وجود اين تعداد معتاد را نگران كننده خواند و خواهان تدابير لازم از سوي مردم، دولت و مجامع جهاني شد.
وي علت افزايش شمار معتادان را فقر، بيكاري، عوامل اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي و بازگشت مهاجران ذكر كرد و اظهار داشت: دو سال قبل حدود 920 هزار نفر به موادمخدر معتاد بودند.
اين مقام افغان همچنين از افزايش معتادان در ولايات بلخ، قندهار، هلمند، ننگرهار، ميدان وردگ، غزني، سمنگان و فارياب ابراز نگراني كرد.
وي تعداد مراكز درماني معتادان را 40 باب ذكر كرد و افزود: بيشتر مراكز 10 و 20 تختخوابي هستند و تعدادي نيز سرپايي است .
وزير مبارزه با موادمخدر افغانستان تصريح كرد: با توجه به كاهش كشت خشخاش در 21 ولايت از 34 ولايت، توليد موادمخدر در كشور، چالشي خطرناك براي جامعه جهاني نخواهد بود.
خدايداد تاكيد كرد كه به علت نبود ثبات، صلح، ضعف حاكميت دولت و فعاليت شورشيان، كشت موادمخدر در در ولايت هاي جنوب و جنوب غرب بويژه در هلمند، ارزگان، زابل، فراه و قندهار همچنان رونق دارد.
وي كاهش سطح زيركشت بوته خشخاش را در گرو همكاري مردم با دولت، سرمايه گذاري زيربنايي، ايجاد اشتغال، همكاري جامعه جهاني دانست و گفت: بايد براي نابودي مزارع خشخاش تدابير جدي اتخاذ شود.
خدايداد از اجراي طرح نابودي مزارع خشخاش در فصل پاييز خبر داد و گفت كه با توسعه حاكميت دولت و تعميم طرح صلح مي توان با كمك مردم، روحانيون، رسانه ها، كشت و توليد موادمخدر را در ولايت ها كاهش داد.
وي تاكيد كرد همزمان با كاهش كشت خشخاش در برخي مناطق كشور مانند بلخ، ننگرهار و لوگر، توليد حشيش مورد توجه قرار گرفته كه مبارزه با اين دو ماده مخدر در دستور كار دولت قرار دارد.
اين مقام افغان، مصرف ترياك را خطرناك و استعمال حشيش را خطرناكتر از ترياك دانست و گفت: متاسفانه شمار زيادي از معتادان حشيش مصرف مي كنند كه گسترش مصرف اين ماده زنگ خطر را در جامعه به صدا درآورده است.
خدايداد اظهار داشت: دولت نوپا قادر به آباد كردن افغانستان در يك شب نيست و آباداني كشور، توسعه و اشتغال به تشريك مساعي همه بويژه رسانه هاي ارتباط جمعي نيز وابسته است.
سال 2007 ميلادي هشت هزار و 200 تن ترياك از 193 هزار هكتار زمين هاي زير كشت بوته خشخاش در افغانستان برداشت شد.
افغانستان با 24 ميليون نفر جمعيت از لحاظ اقتصادي پنجمين كشور فقير دنيا مي باشد و در سال گذشته 92 درصد ترياك و 95 درصد هرويين جهان در اين كشور توليد شده است.
آساق**332**1071**1366
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]