واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: گزارشي از سفر مقام معظم رهبري به استان فارس (12)
در جمع دانشگاهيان فارسي
همانطور كه در اين سلسله يادداشتها عرض كردهام، سفر مقام معظم رهبري به استان فارس، از جمله طولانيترين سفرهاي استاني ايشان بوده است. سفري كه 9 روز به طول انجاميد. رهبر انقلاب پس از ملاقاتها و ديدارهاي اوليه در شيراز، روزهاي يكشنبه و دوشنبه را در نورآباد ممسني و كازرون ديدار مردمي داشتند، سهشنبه و چهارشنبه مجددا در شيراز در ملاقاتها و ديدارهاي ديگري شركت داشتند و در اخرين مرحله از سفر نيز به منطقه لارستان عزيمت كرده و با مردم شهر لار و منطقه لارستان ديدار كردند. در هر جلسه و ديداري هم متناسب با مجلس سخنان و مطالبي ايراد كردند كه هر كدام اهميت خاص خودشان را دارند و قاعدتا در اين گزارش سفر نميتوان مشروح همه آنها را ذكركرد.
ضمن آنكه نگارنده روزهاي يكشنبه و دوشنبه را در ممسني و كازرون و دوشنبه شب تا پنجشنبه را در لار گذراندهام و جلساتي را از دست دادهام از جمله ديدار مهم نخبگان را كه همواره يكي از مهمترين جلسات سفرهاي رهبري انقلاب به حساب ميآيد و معمولا جلساتي 3 ساعته و بيشتر است. يكي از برنامههاي رهبري انقلاب ديدار 3 ساعته از نمايشگاه نوآوري، اختراعات و ابتكارات استان فارس بوده است كه روز سهشنبه صبح صورت گرفت. همچنين در اين سفر يك جلسه هيات دولت در حضور رهبر انقلاب برگزار شد. جلسه شوراي اداري استان هم از جمله برنامههاي ديگر مقام معظم رهبري بوده است. اما قبل از حركت به سوي منطقه نورآباد ممسني، صبح شنبه در جلسه پرشور دانشجويان حضور پيدا ميكنم.
اگر به شيراز رفته باشيد ساختمان زيباي دانشگاه شيراز بخصوص در شبها تقريبا در اكثر نقاط شيراز ديده ميشود و جدا ديدني هم هست. معماري قشنگ و زيباي دانشگاه و بويژه خوابگاه آن كه در دل كوه و سبزهزار خودنمايي مي كند بر يكي از بلندترين مناطق شيراز ساخته شده است. برج باشكوه نشسته بر دل صخره، خوابگاه دانشجويان است كه گويي در دل كوه روييده است. محوطه دانشكاه از دامنه تا نزديك قله ادامه دارد و اكثر دانشكده هاي دانشگاه در اين محل قرار گرفته است، اما دانشكدههايي در خارج از اين محيط هم دارد، مسجد دانشگاه تقريبا در دامنه كوه قرار گرفته و به خيابان نزديكتر است اما براي رفتن به محل اصلي دانشگاه و خوابگاه حتما بايد از سرويسهاي حمل و نقل داخلي دانشگاه استفاده كرد.
از ابتداي صبح كه ميخواستيم به محوطه دانشگاه پاي بگذاريم گروههاي مختلف دانشجويان درحال بالا رفتن از خيابان ورودي بودند.
غرفههاي عرضه آثار فرهنگي و كتاب هم در ورودي ديده ميشد. جزوههايي هم در مورد زندگي و ويژگيهاي شخصيتي مقام رهبري بين دانشجويان پخش ميشود. ديدگاههاي ايشان هم در قالب تابلونوشتههايي درجاي جاي راهروهاي ورودي ديده ميشود. يك محوطه بزرگ و وسيع در محوطه بالاي مسجد دانشكاه را براي اين ديدار آماده كردهاند. از همين ابتداي صبح حضور پرشمار دانشجويان نشان ميدهد كه جلسه امروز جلسه پرشوري خواهد بود.
دانشجويان ذوقهايي هم به خرج دادهاند و شعارها و پوسترها و نوشتههاي قشنگتري تدارك ديدهاند. من در جايگاه جلويي نشستهام. جمعي از اساتيد دانشگاه در كنارم نشستهاند. اما حادثه قشنگ وقتي شكل ميگيرد كه رهبري در جايگاه حاضر ميشود. واقعا شور و حال دانشجويان وصف ناشدني است. اين جوانهاي دانشجو چنان با عشق و اشك شعار ميدادند و شيدايي ميكردند كه با تحليلهاي روشنفكرانه قابل هضم نيست... بگذريم...
يك گروه سرود به زيبايي به اجراي برنامه ميپردازند كه شنيدني است. بعد از آن دكتر زاهدي وزير علوم سخناني ايراد ميكند:
... قبل از انقلاب جمعيت دانشجويي كشور 170 هزار نفر بوده است اما درحال حاضر ما در كشور سه ميليون و سيصد هزار دانشجو داريم. جمعيت دانشجويي استان فارس در ابتداي انقلاب تنها دو هزار نفر بوده و حال متجاوز از 170 هزار دانشجو در استان داريم. در سال 57 فقط معدودي دوره تحصيلات تكميلي در كشور داشتهايم، اما اكنون بيش از 5500 رشته محل كارشناسي ارشد در كشور داريم و قريب 1200 دكترا در رشته محلهاي مختلف، آمار سال 57 حدود 170 تحقيق ISI در كشور بوده و در سال گذشته بيش از 9000 تحقيق داشتهايم... دكتر زاهدي در زمينه گسترش عدالت آموزشي در سطح شهرهاي مختلف كشور و افزايش ظرفيت دانشگاهها نيز آمارهايي ارائه ميدهد.
پس از صحبتهاي وزير علوم، دكتر ضياءالدين تابعي، دكتراي پاتوبيولوژي نخستين سخنران مراسم است كه به پيشينه فارس و شيراز و منزلت علمي آن اشاره ميكند و درخواستهايش را فهرستوار مطرح ميكند:
اعطاي استقلال واقعي به دانشگاهها، ايجاد رشتههاي مناسب و رشته فلسفه علم، اهتمام خاص به پژوهش، اعطاي امتياز پيوند اعضا به شيراز از جمله خواستههاي اوست.
امامزاده نفر دوم مسابقات سوئيس به پرورش نخبگان، حمايت واقعي از نوآوري، درك ارزش فكر توسط مسوولين و حرمتگذاري به فكر و انديشه اشاره ميكند و ضمنا يادآور ميشود كه بسياري از دستاوردهاي علمي براي جامعه قابل هضم نيست.
مسعود كنعاني نماينده بسيج دانشجويي در زمينه تمدن سازي اسلامي و ضرورت آن در جامعه امروز صحبت ميكندو سعيده پوراحمد دانشجوي دكترا لزوم برقراري عدالت در تخصيص امكانات به دانشجويان علوم پايه پزشكي در دانشگاههاي علوم پزشكي را مطرح ميكند و درخواست ميكند كه علوم پايه پررنگتر ديده شود.
پژوهشمدار شدن آموزش پزشكي ايجاد زمينههاي فعاليت براي فارغالتحصيلان علوم پايه در مراكز تحقيقاتي و لزوم تجميع دانشكدههاي مختلف دانشگاه فارس از ديگر مطالب مطرح شده توسط اين دانشجوي دكتراست.
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]