واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ايستگاههاي آتشنشاني در برابر زلزله، مقاومسازي ميشوند
سازمان آتشنشاني در اولين اقدام خود براي وقوع زلزله ايستگاههاي آتش نشاني را استاندارد سازي ميكند تا در زمان بحران آسيب نبينند و در امداد رساني به مردم نقش موثري داشته باشند.
داوود براتي معاون حفاظت و پيشگيري از حريق و حادثه سازمان آتشنشاني تهران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي برنا، گفت: ساختمانهاي تهران بايد مقاومتشان در دو وضعيت زلزله و آتش سوزي مورد بررسي قرار بگيرد. از طرف ديگر زلزله آثار ثانويه و باعث بروز آتشسوزي است.
براتي در ادامه افزود:ساختمان هايي را كه ساخته مي شود بايد به نكات ايمني آتش سوزي در برابر زلزله را مورد توجه قرار بگيرد و فقط به آوارگي و تخريب آن در برابر زلزله مورد توجه قرار نگيرد.
وي ابراز كرد: يكي از تبعات وقوع زلزله، نشت گاز شهري و سوخت و آتش سوزيهاي گسترده اي كه با نشست مواد شيميايي در محيط شهري مي تواند رخ دهد.
وي تصريح كرد: در تهران مخازن بزرگ سوخت، خطوط انتقال گاز شهري، نفت، سوختهاي مايع و جايگاههاي سوخت از دغدغه هاي سازمان آتش نشاني در هنگام وقوع زلزله در شهر است. همواره آتش سوزي پس از زلزله در نقاط مختلف بوده و هست و در اين رابطه تاكنون با انعكاس موضوع به مسوولان ذيربط تلاش كرديم تا با مشاركت همه نهادها، ايمني شهر تهران با يك ديد همه سو نگر و با در نظر گرفتن حوادث انسان ساخت و بلاهاي طبيعي مطرح و حساسيت لازم را ايجاد كنيم.
معاون حفاظت سازمان آتش نشاني با اشاره به عملكرد نهادها در وقوع زلزله، خاطر نشان كرد: درا ين رابطه ما شاهد بوديم كه در گذشته در بسياري از رويكردها و نگاههاي ايمني در برابر زلزله و با سيستم هاي مديريت بحران با پرداختن ناقص به آثار زلزله همراه بوده و فاكتورهاي مهمي از جمله آتش سوزي ها و نشت مواد شيميايي و خطرناك مغفول واقع شده است.
وي بيان كرد: از سويي ديگر تجربه جهاني به ويژه در رابطه با كشورهايي كه همواره به دليل شرايط منطقهاي با زلزله و يا ساير بلاياي طبيعي مواجه هستند، حاكي از آن است كه اگر اقدامات و فعاليتها و به ويژه سيستمهاي مديريت بحران را با همپوشاني و تداخل لازمه بين حوادث روزمره (حالت عادي يا انسان ساخت) و بلاهاي طبيعي مد نظر قرار ندهيم لذا اقدامات اجرايي و طرح ها و برنامهها نه تنها با سعي و خطا و يا افزايش هزينه ها همراه است مي تواند موجب افزايش و تشديد خسارت ها و تلفات باشد.
براتي تاكيد كرد: بنابراين حضور موثر و همه جانبه كليه عناصر و حلقه هاي مرتبط از جمله سازمان ها و نهادها در برنامه هاي پيشگيري همچنين اقدامات تدافعي و كنترل حوادث روزمره و يا امداد رساني مي تواند موجب ارتقا سطح پاسخگويي و با عمليات در زمان بروز بحران با لحاظ پيشينه اثر بخشي و كمينه تلفات و خسارات باشد.
وي به عملكرد و فعاليت سازمان آتش نشاني اشاره كرد و افزود: سازمان آتش نشاني تلاش كرده تا نظارت موثري بر اعمال فاكتور ايمني در مراحل ساخت و ساز داشته باشد،در اين رابطه با همكاري مناسب شهرداري تهران كليه ساختمان هاي يك طبقه و بيشتر كه كاربري عمومي و پر خطر دارند از مرحله صدور پروانه تا پايان كار با تعامل اين سازمان با رعايت كد ها و فاكتورهاي ايمني ساخته مي شوند و مجوز اين سازمان در مراحل صدور پروانه تا پايان كار از جمله مدارك الزامي تعيين شده است.
براتي تصريح كرد: از طرفي ديگر تمام ساختمان هاي بيش از پنج طبقه نيز از ابتدا تا انتها در جهت حسن رعايت فاكتورهاي معماري ايمني از جمله در خصوص پله هاي فرار و همچنين اجراي تاسيسات ايمني و پيش بيني سيستم هاي هشداري و مناسب در ساختمان هاي بلند با همكاري حوزه شهرسازي و معماري، شهرداري تهران با اين سازمان به درستي انجام گرفته و لذا ساختمان هايي كه در سال هاي اخير ساخته مي شود داراي طرح معماري مناسب و امكانات لازمه از نظر حفاظت در برابر آتش سوزي است.
وي اظهار كرد:در اين رابطه ساختمان هاي قديمي و يا ساختمان هايي كه پس از اخذ پايان كار مورد كنترل و نظارت بر ايمني آن ها قرار ندارند از جمله نگراني هاي اين سازمان محسوب شده و تلاش بر اين است با اتخاذ ساز و كار مناسب و با همكاري نهادهاي مرتبط در مورد بهبود ايمني و يا تثبيت و پايداري آن اقدام شود.
براتي با اشاره به ايمن سازي اماكن مهم در سال جاري اشاره كرد و افزود:سازمان آتش نشاني و ايمني تهران در ساليان اخير از مهمترين محورهاي فعاليتي خود را با پيروي از رويكرد نوين شهرداري تهران، فعاليت هاي پيشگيري از بروز حريق و حوادث ذيربط قرار داده و در اين راستا توجه ويژه به مشاركت مردم و شهروندان در برنامه هاي ايمن سازي دارد و با توجه به وسعت قابل توجه شهر تهران و شرايط خاص آن و از همه مهم تر عدم توجه جدي به فاكتور ايمني در برنامه ريزي شهري و همچنين روش هاي مورد ملاك عمل در ساخت و ساز، لذا در فعاليت سال جاري ايمن سازي اماكن مهم و پرخطر را در سرلوحه اقدامات خود قرار داده است.
معاون حفاظت سازمان آتش نشاني ادامه داد: به عبارت ديگر با يك رويكرد منطقي و تقدم نرم افزاري تلاش در جهت توسعه و تكميل ضوابط و استانداردها، شيوههاي نظارتي و افزايش سهم مشاركت شهروندان، مسوولان و طراحان و به طور كلي تمام عناصر مرتبط باشند.
وي گفت: سازمان آتشنشاني در اولين اقدام خود براي وقوع زلزله ايستگاههاي آتش نشاني را استاندارد سازي كرده است تا در زمان بحران آسيب نبينند و در امداد رساني به مردم نقش موثري داشته باشند.
براتي به اهميت بازار تهران در مواقع بحران اشاره كرد و تاكيد كرد: بازار تهران يكي از مهمترين كانون هاي اقتصادي و اجتماعي است و بارها اعلام و هشدار خطر داده شده است و سازمان آتش نشاني با همكاري شهرداري منطقه 12 و شهرداري تهران با بهره گيري از شرايط موجود و سوابق آن يك بار ديگر بايد مورد مطالعه قرار بگيرد و طرح و برنامه جامع و كامل تدوين شود تا در حالت عادي و بحران بتوان از وقوع خطرها و بلاها جلوگيري كرد.
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1609]