واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پيشنهاد هاي رييس جمهوري اسلامي ايران براي مديريت بهينه بازار انرژي
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): دكتر محمود احمدي نژاد در بيست و نهمين اجلاس شوراي وزيران صندوق اوپك در شهر اصفهان پيشنهادهايي براي بهبود و بهينه كردن وضعيت بازار انرژي در جهان ارايه كرد.
بيست و نهمين اجلاس شوراي وزيران صندوق اوپك و يكصد و بيست و سومين جلسه هيات عامل صندوق اوپك براي توسعه بين الملل روز سه شنبه با حضور وزرا و مقامات 12 كشور عضو اين صندوق و با سخنراني رييس جمهوري اسلامي ايران در محل هتل عباسي اصفهان آغاز شد.
دكتر" محمود احمدي نژاد" در سخنان خود در اين اجلاس با تاكيد بر اهميت ماموريت صندوق اوپك در كنترل بازار انرژي در جهان و با تاكيد بر اينكه ما امروز جمع شديم كه راهكارهاي مناسب را براي فعال تر شدن صندوق اوپك طراحي كنيم پيشنهادات خود را براي اين منظور ارايه كرد.
رييس جمهوري با اشاره به اينكه كاهش ارزش برابري دلار و افزايش قيمت انرژي دو روي يك سكه هستند كه از عوامل نابساماني هاي اخير معرفي مي شوند،تاكيد كرد: اصولا نظام توسعه و مكانيسم بازار بدون كنترل كننده قوي و تعيين كننده مسلط كه روابط را در جهان به صورت عادلانه تنظيم كند فاقد اعتبار است.
دكتر احمدي نژاد گفت: امروز از وجود چنين كنترل كننده اي بي بهره هستيم ضمن اينكه دخالت هاي سازمان يافته، هدفمند و مخرب سياسي اقتصادي در موازنات اقتصادي و بازار عامل بوجود آورنده شرايط موجود است.
وي افزود: برخي قدرت هاي بزرگ به ناچار براي كاهش اثرات عملكرد گذشته خود و همچنين تحميل اراده خودشان به بازار اقدام به كاهش ارزش دلار مي كنند و آنها سال هاي طولاني تورم و مشكلات اقتصادي خود را از طريق تجويز دلار بدون پشتوانه به بازار و ملت ها تحميل كردند.
رييس جمهوري با تاكيد بر اينكه وضع موجود در جهان حاصل انديشه و مديريت ناصالح و سازو كارهاي حاكم بر جهان است و اصلاح آن مستلزم تغيير در انديشه و مديريت و نظامات حاكم بر جهان است ، اظهار داشت : در چنين شرايطي ترويج انديشه ديني ، انساني و ارزش هاي اخلاقي حاكميت مديران صالح و عدالت گستر بيش از پيش ضرورت مي يابد.
احمدي نژاد در ادامه خاطرنشان كرد: اينك به رغم گسترش ياس در بسياري از ملت ها از كارآمدي سازو كارهاي موجود حاكم بر جهان به دليل اهميت مشكلاتي كه با آن مواجه هستيم ، پيشنهادات زير را ارايه مي كنم.
رييس جمهوري به عنوان اولين پيشنهاد گفت: كاهش روزافزون ارزش دلار از مهم ترين مشكلات امروز جهان است و خسارت ناشي از اين امر اقتصاد جهاني به ويژه كشورهاي صادركننده انرژي را تحت تاثير قرار داده است و با توجه به اينكه اين پديده همچنان ادامه دارد و به ارزش ذخاير ارزي كشورهاي عضو اوپك ضربه وارد شده است لذا پيشنهاد خود در اجلاس سران كشورهاي اوپك در عريستان مبني بر اينكه بايد تركيبي از ارزهاي معتبر را مبناي معاملات نفتي قرار داد و كشورهاي عضو ارز جديدي را به همين منظور تعريف كنند، تكرار مي كنم.
رييس جمهوري به عنوان پيشنهاد دوم گفت:تفاوت درآمد توليد و صادركنندگان انرژي با برخي دولت هاي واردكننده نگران كننده و غيرعادلانه است و با توجه به اينكه در اين كشورها حدود 70 درصد از نرخ فروش به مصرف كنندگان نهايي ماليات است اين يك اجحاف آشكار به مصرف كنندگان است، كاهش ماليات ها را راه برون رفت از تبعات افزايش نرخ انرژي در اين كشورها مي دانم.
احمدي نژاد به عنوان سومين پيشنهاد خود گفت: تهديدها و ناامني هاي تحميلي ناشي از خودخواهي هاي برخي دولت هاي زياده طلب به خصوص در بعضي از مناطق انرژي خيز جهان با ايجاد التهاب رواني در بازار انرژي آثار فزاينده اي بر اقتصاد جهاني تحميل كرده و همچنين هزينه لشكرگشي هاي اين قدرت ها از طريق تحميل ماليات هاي سنگين و كاهش ارزش دلار جبران مي گردد كه دولت ها و ملت ها بايد جلوي چنين اقداماتي را سد كنند.
رييس جمهوري تاكيد كرد:ملت ها بايد اين دولت هاي زورگو را وادار كنند كه به جاي اشغالگري و جنگ به صلح و دوستي روي آورند و هزينه هاي نظامي گري خود را صرف كمك به مردم فقير كشورهاي خود كنند.
چهارمين پيشنهاد رييس جمهوري تاكيد بر تاسيس بورس جديد نفت با همكاري اعضا ، تبديل ذخاير ارزي موجود به ارزهاي معتبر و تاسيس بانك اوپك براي صيانت از ذخاير ارزي و منافع ملي اعضا بود.
رييس جمهوري همچنين پيشيباني كامل خود را از پيشنهاد هوگوچاوز رييس جمهوري ونزوئلا مبني بر تاسيس بانك اوپك اعلام كرد.
احمدي نژاد به عنوان پنجمين پيشنهاد گفت: تاسيس مركزي براي تبادل فناوري هاي توليد و فرآوري نفت كه تجربيات اعضا را در اختيار يكديگر قرار دهد، مي تواند در كاهش هزينه هاي توليد و كاهش استيلاي ديگران بر مبناي نفت بسيار موثر باشد.
رييس جمهوري همچنين در ششمين پيشنهاد خود با اشاره به اينكه بسياري از كشورهاي ضعيف در نوسانات قيمت انرژي دچار خسارت هاي فراوان مي شوند تقويت صندوق اوپك و تهيه برنامه راهبردي حمايت از اين كشورها را يك امر خداپسندانه ، انساني و تاثيرگذار دانست.
احمدي نژاد در بخش پاياني سخنراني خود با تاكيد بر اينكه راه حل نهايي مشكلات بازگشت به عدالت است گفت: نظامات حاكم سياسي و اقتصادي بين المللي بايد مبتني بر عدالت، انساندوستي و حفظ كرامت و حقوق انسان ها اصلاح شود.
رييس جمهوري خاطرنشان كرد: خداپرستي ، اخلاق و معنويت رمز همه موفقيت هاست و در پرتو اين اصول است كه خودخواهي ها و زورگويي ها كنار مي رود و انسان هاي صالح تربيت مي شوند و با مديريت و حكومت انسان هاي صالح، امور جهان اصلاح مي شود.
احمدي نژاد تاكيد كرد: جهان امروز منتظر دگرگوني واصلاح و صلح وثبات و برادري است و همه مي توانيم در ساختن جهاني پر از عدالت، اخلاق و صلح نقش داشته باشيم.
سخنان رييس جمهوري اسلامي ايران با تشويق وزرا و مقامات خارجي شركت كننده در اين نشست همراه بود.
متن كامل اين سخنراني متعاقبا ارسال مي شود.
سيام.1701-9131
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]