تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى على هر كس حلال بخورد، دينش صفا مى‏يابد، رقّت قلب پيدا مى‏كند، چشمانش از ترس خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855731832




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بوش در گفت‌وگو با اسكاي‌نيوز: اقدامات بيشتري بايد درافغانستان انجام گيرد مشكلي با مديريت براون درعراق ندارم اميدوارم ديگر شاهد جنگ نباشم


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بوش در گفت‌وگو با اسكاي‌نيوز: اقدامات بيشتري بايد درافغانستان انجام گيرد مشكلي با مديريت براون درعراق ندارم اميدوارم ديگر شاهد جنگ نباشم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بين‌الملل - فرامنطقه‌يي

جورج بوش در سفر به انگليس و در گفت‌وگو با شبكه‌ي خبري اسكاي نيوز بار ديگر از جنگ در عراق و افغانستان دفاع كرد و تاكيد داشت كه جهان بدون صدام مكان امن‌تري است، اقدام براي خلع صدام از قدرت كار درستي بود و افغانستان به رغم تمامي مشكلات و خشونت‌هايي كه شاهد آن است در مسير توسعه گام برمي‌دارد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) لورا بوش، همسر رييس‌جمهور آمريكا نيز كه براي اولين بار به همراه همسرش در يك گفت‌وگوي مطبوعاتي با يك شبكه‌ي خبري انگليس شركت مي كرد از توسعه در افغانستان و پيشرفت‌هاي اجتماعي و سياسي ايجاد شده در اين كشور ياد كرد.

جورج بوش مدعي شد كه با زندانيان ابوغريب و گوانتانامو براساس قانون برخورد مي‌شود و آمريكا كشور قانون است.

آنچه در ذيل مي‌آيد متن كامل گفت‌وگوي جورج و لورا بوش با اسكاي‌نيوز است:

اسكاي نيوز: آقا و خانم بوش به انگليس خوش آمديد. دوست دارم در ابتداي اين گفت‌وگو از خاورميانه و به ويژه افغانستان شروع كنم. اگر به سال 2001 بر گرديم با توجه به موفقيت‌هاي نظامي اوليه در افغانستان هيچ كس واقعا انتظار نداشت كه ما در حال حاضر با اين سطح از تلفات در ميان نيروهاي انگليسي و آمريكايي روبه‌رو باشيم.

بوش: فكر مي‌كنم از سوي ديگر مردم زيادي نيز انتظار نداشتند كه حتي در افغانستان يك دولت، پارلمان و يا رييس جمهور دموكرات روي كار آيد. مي‌دانيد كه در افغانستان طالبان ريشه دوانده بود و تسليم نيز نشده بود. اما ما با استفاده درست از ابزار نظامي توانستيم حكومت طالبان را سرنگون كنيم. اما آنچه در افغانستان بطول انجاميده است موضوع كمك به بازسازي اين كشور پس از خشونت‌هاي غير قابل باور طالبان عليه مردم افغانستان است. اميدوار بوديم كه نيروهاي طالبان اثاثيه شان را جمع كرده و فرار كنند، اما آن‌ها اين كار را نكردند. آنها وارد جنگ شدند چون به دنبال يك مكان امن براي خودشان بودند، چون مي‌خواستند دموكراسي را بي‌ثبات كنند، اما پيشرفت‌هاي چشمگيري در افغانستان ايجاد شده است. با اين حال بايد تاكيد كنم كه هنوز اقدامات بيشتري بايد در افغانستان انجام گيرد.

اسكاي نيوز: خانم بوش؛ شما اخيرا به افغانستان سفر كرده‌ايد، پيشتر نيز از خشونت‌هاي دوران طالبان عليه كودكان و زنان سخن گفته بوديد. آيا احساس مي‌كنيد كه اوضاع زنان و كودكان در افغانستان در حال حاضر بهتر شده است؟

لورا بوش: فكر مي‌كنم بهتر شده است. چون نشانه‌هايي از بهبود اوضاع را به چشم خود ديدم. دختران به مدرسه مي‌روند و حتي فرماندار زن نيز در افغانستان ديدم ؛(فرماندار باميان). شاهد نشانه‌هاي زيادي از پيشرفت در افغانستان بودم. ببينيد افغانستان به طور كامل ويران شده بود. نيروهاي ما و ائتلاف علاوه بر مبارزه با افراط گرايي در اين كشور بايد در بازسازي و تمركز بر امور زير بنايي و ديگر امور مهم در افغانستان اقدامات جدي انجام مي‌دادند. مردم افغانستان از هيچ براي خود كشور ساخته‌اند. براي همين است كه ما بايد به اين كشور و مردمانشان كمك كنيم تا بتوانند كشوري دموكراتيك با نهادهاي دموكرات ايجاد كنند.

جورج بوش: سخت است كه پيش‌بيني كنيم اقدامات ما در افغانستان تا چه زماني به طول خواهد انجاميد. هدف ما آموزش كامل و سريع نيروهاي امنيتي و پليس افغانستان است تا آنها بتوانند پس از ما امنيت را به طور كامل در اين كشور حكمفرما كنند. مطمئن هستم كه اين كار را انجام خواهند داد. فكر مي‌كنم زمان طولاني براي بهبود اوضاع، بازسازي و توسعه‌ي اقتصادي افغانستان نياز است.

اسكاي نيوز: آيا از اين موضوع ناراحت نيستيد كه نيروهاي انگليسي، آمريكايي و كانادايي در خط مقدم در جنگ بسر مي‌برند، اما نيروهاي ديگر كشور‌ها از جمله آلمان و فرانسه در امور جنگي شركت ندارند. آيا قصد نداريد تغييراتي را در اين مورد اعمال كنيد؟

جورج بوش: خوب اول از همه بايد بگويم به خوبي سياست‌هاي هم پيمانانمان را درك مي‌كنم. به هر حال ما از هرگونه همكاري هم پيمانانمان در افغانستان قدرداني مي‌كنيم. براي مثال نيروهاي آلماني. اين موضوع غير معمول بود كه آلمان نيروهايش را به خارج از كشور اعزام كند. اما دولت برلين اين كار را انجام داد.

اسكاي نيوز:‌ اما اين اقدامات در ميادين جنگي نبوده است.

جورج بوش: بله شايد بود، شايد هم نبود. اما برلين به ما كمك كرد. در افغانستان ما نبايد فقط بر امور جنگي متمركز باشيم، بايد در مسير بازسازي افغانستان نيز حركت كنيم. آلمان‌ها در حال حاضر در امور توسعه در اين كشور كمك‌هاي فراواني كرده‌اند. نيكولا ساركوزي، رييس جمهور فرانسه نيز كمك‌هاي زيادي به افغانستان كرده است و قرار است نيروهاي بيشتري به اين كشور اعزام كند. حالا اين سوال را از شما مي‌پرسم كه آيا اين اقدامات ارزشش را دارد؟ آيا ارزشش را دارد كه مجامع بين‌المللي به توسعه دموكراسي در افغانستان كمك كنند. فكر مي‌كنم پاسخ اين سوالات واضح است. من و لورا به اين نتيجه رسيديم كه بله ارزشش را دارد. چون اين موضوع به نفع امنيت ما و هم پيمانانمان است. همانگونه كه از حوادث 11 سپتامبر نيز فهميديم كمك به افغانستان و خلاصي از تروريسم در اين كشور به نفع بشريت است.

اسكاي نيوز: اگر صدام زنده بود، علاوه بر او در مورد موضوع تروريسم چه مشكلات ديگري براي شما وجود ‌داشت؟

جورج بوش: ببينيد اسامه بن لادن، رهبر القاعده نيز هنوز زنده است. او فردي است كه هنوز القاعده را رهبري مي‌كند. القاعده اعلام كرده كه قصد دارد بخش‌هايي از عراق را نيز به كنترل خود در آورد. آنها خطرناك هستند و ما بايد با آنها مقابله كنيم. اكثر اين نيروها در پناهگاه‌هاي امنشان در افغانستان كشته شده‌اند. اما اين گروه هنوز نيروهايي در اختيار دارند كه مي‌تواند براي ما و هم پيمانانمان خطرناك باشند. مطمئنا ما بايد با آنها به طور كامل مقابله كنيم.

اسكاي نيوز: شنيده شده كه دستور داده‌ايد پيش از پايان دوران رياست جمهوري‌تان نيروي ويژه براي دستگيري يا ترور بن لادن تشكيل شود؟

جورج بوش: بله پس از حوادث 11 سپتامبر گفتم كه بن لادن يا بايد بميرد يا دستگير شود. هدف اصلي ما اين است كه او را محكوم كنيم، اخيرا نيز شنيده‌ام كه مي‌گويند بوش نيروي ويژه براي ترور يا دستگيري بن لادن تشكيل داده است، اين موضوع مربوط به اين برهه‌ي زماني نمي‌شود ما پس از حوادث 11 سپتامبر به دنبال اين موضوع بوديم.

اسكاي نيوز: موضوع ديگري كه دوست دارم آن را مطرح كنم اين است كه شما در زماني نيروهاي آمريكايي را افزايش داديد كه گوردون براون، نخست‌وزير انگليس اعلام كرد طرح‌هايي براي كاهش نيروها در عراق دارد. از خروج عده‌اي از نيروهاي انگليسي از عراق ناراضي نيستيد؟ فكر نمي‌كنيد خروج نيروهاي انگليسي از عراق زود است؟

جورج بوش : خير! ببينيد واقعا از روابطي كه ميان من و براون وجود دارد راضي هستم. بدترين موضوع ميان دو هم پيمان اين است كه با همديگر در مورد طرح‌ها و تمايلاتشان مذاكره و گفت‌وگو نكنند. همه ما مي‌خواهيم نيروهايمان روزي به طور كامل از عراق خارج شوند. شما درست مي‌گوييد من دستور افزايش نيروهاي آمريكايي را صادر كردم چون يك نياز بود. يكسري از نيروهاي انگليسي نيز از عراق خارج شدند. اين موضوع نيز حتما صلاح بوده است. اگر شاهد پيشرفت‌ها و عدم نياز نيروها باشيم بازهم نيروهايي از عراق خارج خواهند شد. هيچ مشكلي با نحوه مديريت براون در مورد نيرو‌هاي انگليسي در عراق ندارم.

اسكاي نيوز: گفته مي‌شود كه نزديك بودن روابط ميان آمريكا و انگليس پس از پايان دوره رياست جمهوري شما به پايان خواهد رسيد، آيا اين موضوع صحت دارد؟

جورج بوش: فكر نمي‌كنم اين گونه شود.

اسكاي نيوز: شنيده مي‌شود روابط ميان واشنگتن و پاريس بيش از پيش نزديك شده و از فرانسه به عنوان نزديك‌ترين هم پيمان آمريكا ياد شده است.

جورج بوش: ببينيد رييس جمهور آمريكا با هر كشوري كه مي‌تواند بايد رابطه برقرار كند. طبيعتا كشورهاي زيادي وجود دارند، شايعات زيادي را در اين رابطه مي‌شنوم اما بايد بگويم كه روابط ويژه ميان آمريكا و انگليس سالهاست كه وجود دارد و اين روابط در آينده نيز مستحكم خواهد بود. علاوه بر اين روابط نزديك كه با لندن داريم، با فرانسه و آلمان نيز رابطه بسيار خوبي داريم.

اسكاي نيوز: بعضي‌ها مي‌گويند انگليس به اين دليل ديگر هم پيمان خوبي براي آمريكا نيست چون ديگر از اهميت بالايي هم چون هند و چين برخوردار نيست.

جورج بوش: نه به هيچ وجه اين گونه فكر نمي‌كنم.

اسكاي نيوز: خانم بوش، دوران رياست جمهوري همسرتان يكي از پرمناقشه‌ترين دوران يك رييس جمهور محسوب مي‌شود. حوادث زياد و مهمي طي دوران حضور همسرتان در كاخ سفيد روي داد انتقاد‌هاي فراواني نيز از همسرتان شده است و حتي گفته‌اند كه جورج بوش بدترين رييس جمهور تاريخ آمريكاست. مي‌خواهم بگويم كه آيا اين موضوع به خانواده و خود شما لطمه وارد نمي‌كند؟

لورا بوش: بله تا حدودي اين موضوع مرا آزار مي‌دهد. مانند هر كس ديگري دوست دارم همسرم محبوب باشد اما از طرف ديگر مي‌دانم كه او واقعا با چه مناقشات جدي در دوران رياست جمهوري‌اش روبه‌رو بود و مي‌بايست در لحظات حساس تصميمات حساس‌تري اتخاذ مي‌كرد.

اسكاي نيوز: آقاي رييس جمهور شما از آزادي صحبت مي‌كنيد، اما وجود زندان گوانتانامو و ابوغريب و فعاليت‌هايي كه در اين زندان‌ها انجام مي‌شود همگي مغاير با دموكراسي و آزادي است.

جورج بوش: با اين موضوع مخالفم. ما بر اساس قوانين و مقررات با زندانيان رفتار مي‌كنيم. ما سرزمين قانون هستيم.

اسكاي نيوز: اما دادگاه عالي آمريكا اخيرا عليه اقدامات شما در زندان گوانتانامو حكم صادر كرده است.

جورج بوش: بله. ولي من اين حكم را قبول ندارم. دوست ندارم زندان گوانتانامو يا ابوغريب وجود داشته باشد.

اسكاي نيوز: قبل از اين كه توني بلر، نخست وزير سابق انگليس از قدرت كنار برود با او صحبت كردم. او مي‌گفت زماني كه نيروهايي از ما در عراق يا افغانستان كشته مي‌شوند وي خود را مسوول اين كشته شدن مي‌داند. آيا شما نيز اين احساس را داريد؟

جورج بوش: زماني كه سربازي در جنگ كشته مي‌شود واقعا متاثر مي‌شوم، اما به صراحت مي‌گويم كه تلاش ما براي سرنگوني صدام كار درستي بود. بنابراين در اين راستا ممكن است يكسري كشته و يا فدا شوند. دنيا بدون صدام بهتر است. متاسفم كه يكسري غير نظامي در عراق كشته مي‌شوند، اين موضوع را نيز بايد يادآور شوم كه در زمان حكومت صدام هزاران تن كشته شدند. جنگ چيز بدي است، اميدوارم ديگر شاهد جنگ نباشم. معتقدم كه در حال حاضر در مسير ايجاد صلح پايدار قرار داريم.

اسكاي نيوز: خانم بوش شما با هيلاري كلينتون صحبت كرده‌ايد و به خاطر اقداماتش به او تبريك گفته‌ايد، آيا فكر مي‌كنيد هر كسي كه در انتخابات رياست جمهوري آتي آمريكا پيروز شود آيا معاونش زن باشد بهتر است؟

لورا بوش: بله اگر اين گونه شود خيلي خوب است. اما فكر مي‌كنم هر كسي كه رييس جمهور آمريكا شود بايد خودش معاونش را برگزيند. شخصا دوست دارم يك زن رييس جمهور آمريكا شوم يك زن جمهوري خواه.

اسكاي نيوز: كاندوليزا رايس، وزيرخارجه آمريكا گزينه‌ي خوبي است؟

لورا بوش: بله او سياستمدار بسيار خوبي است. من هميشه يكي از طرفداران او بوده‌ام.

انتهاي پيام
 سه شنبه 28 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 355]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن