واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: گوهرهاي مدفون در خاك؛ يادواره مرحوم «محمد غفاري»،قاري و مؤذن/6دو خاطره از«احمد ابوالقاسمي» درباره مرحوم «محمد غفاري»
گروه فعاليتهاي قرآني: در خلال سالهاي61 تا 65 در كلاسهاي درس مرحوم غفاري شركت ميكردم، يك روز درباره كيفيت تلفظ حرف واو پرسيدم و ايشان گفت: تلاوت تو آنقدر جذاب و دلنشين است كه من به نكات تجويدي تلاوتت توجهي نميكنم، در واقع استاد با زدن اين حرف باعث ترغيب و تشويق من ميشد.
«احمد ابوالقاسمي»، داور و قاري بينالمللي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: در سال 1361 براي اولين بار به توصيه يكي از دوستان كه من را با جلسه اين استاد آشنا كرده بود در جلسه مرحوم غفاري حاضر شدم.
وي افزود: برخورد مرحوم غفاري با بنده كه در آن زمان 14 سال بيشتر نداشتم بسيار خوب، گرم و ملايم بود و من از همان روز اول شيفته استاد شدم و ايشان نقش بسيار زيادي در پيشرفت من داشتند.
ابوالقاسمي تصريح كرد: از ويژگيهاي جلسه ايشان، بذلهگويي استاد بود كه در هر جلسه هر 15 دقيقه يكبار براي ايجاد نشاط در روحيه قرآنآموزان از لطايف قرآني استفاده ميكرد، همچنين بنده بخش اعظم مطالبي را كه در زمينه تجويد فراگرفتم، مديون ايشان هستم.
نفر اول مسابقات بينالمللي قرآن كريم مالزي در سال 71 ادامه داد: در خلال سالهاي61 تا 65 در كلاسهاي درس مرحوم غفاري كه در آن زمان در مسجد امام رضا (ع) در ميدان فلاح تهران برگزار ميشد شركت كرده و از محضر ايشان استفاده ميكردم.
وي با اشاره به نفس طولاني مرحوم غفاري در تلاوت قرآن تأكيد كرد: از نكات حائز اهميت در تلاوتهاي مرحوم غفاري نفس بسيار طولاني وي در قرائت آيههاي طولاني بود و هرجا كه كسي نميتوانست آيهاي را كه نسبتاً طولاني بود تلاوت كند خود استاد به اين كار مبادرت ميورزيد.
اين قاري بينالمللي با اشاره به خاطرهاي از زبان خود استاد اظهار كرد: مرحوم غفاري براي ما تعريف ميكرد كه در يكي از شبها يكي از فرزندانش سخت مريض شد و مرحوم غفاري كه در آن زمان در منزل يك ماشين شخصي و يك ماشين دولتي داشت به قصد رساندن فرزندش به بيمارستان سوار ماشين شخصي خود شد، ولي گويا هر كاري براي راه انداختن ماشين كرده بود مثمر ثمر نبود.
ابوالقاسمي ادامه داد: استاد ناچار سوار ماشين دولتي ميشود ولي ناگاه به ياد آياتي از قرآن كريم در مذمت كساني كه از بيتالمال سوء استفاده ميكنند ميافتد و از حركت با آن ماشين منصرف ميشود.
وي خاطرنشان كرد: خود استاد غفاري ادامه ماجرا را اينگونه براي ما نقل ميكند: وقتي با يادآوري آموزههاي قرآني مبني بر عدم سوء استفاده از بيتالمال از عازم شدن به بيمارستان منصرف شدم با خداي خود دردل كردم و گفتم خداوندا تو شاهدي كه من در زمان سختي نيز از ياد تو غافل نبودم، پس اگر منظورت امتحان من بود اميدوارم از اين امتحان سرافراز بيرون آمده باشم.
ابوالقاسمي ادامه داد: مرحوم غفاري براي كار انداختن دوباره ماشين شخصي خود تلاش ميكند و اينبار خوشبختانه ماشين بهكار ميافتد و اين خاطره شريني بود كه از زبان استاد شنيدم و هرگز فراموش نميكنم.
اين داور بينالمللي با ذكر خاطرهاي ديگر از مرحوم غفاري گفت: روزي سئوالي تجويدي درباره كيفيت تلفظ حرف «واو» از استاد پرسيدم و گفتم آيا اين حرف را خوب ادا كردم، استاد در پاسخ گفت كه تلاوت تو آنقدر جذاب و دلنشين است كه من توجهي به نكات تجويدي تلاوتت نميكنم و در واقع استاد هميشه با زدن حرفهايي اينچنيني باعث ترغيب و تشويق من در تلاوت قرآن كريم بود.
ابوالقاسمي با اشاره به ويژگيهاي صداي استاد غفاري تأكيد كرد: مرحوم غفاري از صدايي زنگدار و پردههاي صوتي زير و بم متناسب و خوب برخوردار و داراي نفسي طولاني در تلاوت بود و به سبك مرحوم عبدالباسط محمد عبدالصمد تلاوت ميكرد.
وي در پايان گفت: آنقدري كه مرحوم غفاري براي جامعه قرآني كشور زحمت كشيد و در قبال زحمتهايش حتي كوچكترين توقعي نيز نداشت تقدير و بزرگداشت از شخصيت او كم بوده است.
يادآوري ميشود، مرحوم محمد غفاري، از جمله قاريان بينالمللي و مؤذنان برجسته كشوري است كه در سال 1329 در همدان چشم به جهان گشود و طي سالها فعاليت در عرصه قرآني موفق به كسب رتبه دوم مسابقات بينالمللي مالزي در سال 1356 و رتبه اول مسابقات سراسري اوقاف در همان سال شد. اذان مشهور وي هماكنون از صدا و سيما پخش ميشود.
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]