واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديركل دامپزشكي خراسان رضوي: *خشكسالي بيماريهاي دامي را تشديد ميكند *مديريت منابع آب مورد استفاده در دامداريها طي زمان خشكسالي ضروري است
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: كشاورزي و دامپروري
مديركل دامپزشكي خراسان رضوي گفت: حساسيت دامها نسبت به عفونت و بيماريها در زمان خشكسالي افزايش مييابد.
دكتر سيدمحسن دستور در گفتوگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، افزود: مهمترين نقش در پرورش دام در زمان خشكسالي به لحاظ بهداشتي و اقتصادي تغذيه با كميت و كيفيت مناسب دام است.
مديركل دامپزشكي خراسان رضوي با بيان اينكه خشكسالي بيماريهاي دامي را تشديد ميكند، ادامه داد: حساسيت دامها نسبت به عفونت و بيماريها در زمان خشكسالي افزايش مييابد.
وي ابتلا به بيماريهاي انگلي داخلي و خارجي دام، تجمع جمعيت دامي در مكانهاي باز و بسته، تجمع قاتلان بالقوه بيماريها در اطراف منبع آب و غذاي حيوانات و ايجاد بيماريهاي تنفسي را از جمله آثار خشكسالي بر روي سلامت دام دانست.
دستور با اشاره به ديگر آثار خشكسالي بر روي سلامت دام، اظهار كرد: عوارض سوء تغذيه به صورت كمبودها و اختلالات متابوليك، ايجاد بيماريهاي گوارشي در نتيجه مصرف خوراكهاي جديد نظير غلات، كاهش مراتع و تغذيه دامها از علوفه سمي، زخم و خراشهايي در اطراف دهان و بيني حيوان در اثر تغذيه با ريشههاي گياهان خشك، براي دام سبب ميشود.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: واكسيناسيون و پوشش كامل واكسنهايي نظير شاربن، تب برفكي، هاري و طاعون نشخواركنندگان كوچك PPR را در كاهش مخاطرات بهداشتي ناشي از خشكسالي بر روي دام را موثر دانست.
وي با اشاره به مخاطرات اقتصادي زيانبار بيماريهاي انگلي كه در زمان خشكسالي به اوج خود ميرسند، گفت: خوراندن داروهاي ضد انگلي داخلي و مبارزه با انگلهاي خارجي از طريق حمام دادن به موقع دامها و سمپاشي اماكن استقرار دامها از ديگر راهكارهاي كاهش آثار خشكسالي در سلامت دام است.
دستور با بيان اينكه مديريت منابع آب مورد استفاده در دامداريهاي در زمان خشكسالي مهم است، تاكيد كرد: سالم و بهداشتي بودن آب و جلوگيري از آلودگي منابع آب با باقي مانده غلات و مدفوع حيواني در زمان خشكسالي در دامداريها ضروري است.
مديركل دامپزشكي خراسان رضوي نگهداري تعداد زياد دام به صورت گرسنه يا نيمه گرسنه در دوران خشكسالي را يكي از بزرگترين اشتباهات دامداران دانست.
دستور تصريح كرد: اتخاذ تصميمات سريع شامل كاهش تعداد دام و انتقال آنها به مكانهايي كه امكان تغذيه مناسب وجود دارد يا كشتارگاه سريعترين اقدام مقابله با خشكسالي است.
وي با اشاره به تاثير خشكسالي بر پرورش زنبور ماهي و طيور، اظهار كرد: با توجه به از بين رفتن پوشش گياهي مناسب و مطلوب در زمان خشكسالي زنبورداران بايد با رعايت دستورالعملهاي بهداشتي دامپزشكي كندوهاي خود را به محلهاي داراي پوشش گياهي بهتر انتقال دهند.
مديركل دامپزشكي خراسان رضوي با بيان اينكه پرورشدهندگان ماهي بايد جهت پيشگيري از تاثير خشكسالي بر توليد آبزيان، به ايجاد تعادل بين ماهيريزي و حجم آب ورودي استخرها اقدام كنند، خاطرنشان كرد: با توجه به وابستگي شديد صنعت طيور به آب شرب بايد شرايط مطلوبي را براي تقويت اين صنعت و كاهش خسارات احتمالي آن در ايام بروز خشكسالي فراهم آورد.
انتهاي پيام
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]