واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: گروه همكاران اوباما
آمريكايشمالي- ترجمه نيلوفر قديري:
وعدهها و سخنرانيهاي باراك اوباما درباره تغييرات در واشنگتن را در دنيا بعضيها باور نميكنند.
اما نكتهاي كه از همين حالا قابل باور است اين است كه چهرههايي كه او بهعنوان گروه همكاران خود انتخاب كرده با چهرههاي آشنا و هميشگي سياست در واشنگتن متفاوت هستند.
اگر او در انتخابات رياستجمهوري آمريكا پيروز شود و به كاخ سفيد برود، گروه همكاران جديدي را با خود براي اداره دولت فدرال و همچنين حزب دمكرات ميآورد.
بدون شك چهرههاي كنوني حزب جمهوريخواه ديگر حضور نخواهند داشت اما بسياري از اعضاي دستگاه قديمي دمكراتها هم از اين حزب خواهند رفت.
در اين صورت چه كساني كشور آمريكا را اداره خواهند كرد؟ اوباما در حوزه سياست هاي داخلي گروهي از كارشناسان اقتصادي دانشگاهي تيزهوش را جمع كرده كه كار خود را با تكيه بر تواناييشان در عرضه سياستهاي پخته و رشد يافته انجام ميدهند.
برجستهترين اين افراد در اين فهرست آستن گولزبي است. او يك استاد دانشگاه در شيكاگوست كه بسياري پيشبيني ميكنند رئيس شوراي مشاوران اقتصادي اوباما در كاخ سفيد خواهد شد.
در سابقه گولزبي نه نشاني از دشمني با سرمايهداري جهاني شده است و نه تمايلي به توزيع دوباره و وسيع ثروت. اينها موضوعاتي هستند كه محافظهكاران با استناد به سخنان اوباما از آن ابراز نگراني ميكنند.
گولزبي بهدنبال حل مشكل است و از طرحهايي مانند تغيير در شكل و ماهيت ماليات حمايت ميكند. او اوايل امسال بهدليل اينكه به كاناداييها گفت كه نگران سخنان ضدنفتا ( قرارداد تجارت آزاد آمريكاي شمالي) اوباما نباشند، در داخل كمپ انتخاباتي دمكراتها دچار مشكل شد.
نفر ديگر جفري ليبمن است كه اوباما او را با خود از هاروارد آورده است. او هم در حوزه اصلاحات مالياتي تخصص و مطالعه دارد.
بيل گالستون از مشاوران برجسته سابق كلينتون درباره اين گروه ميگويد، پيام گروه همكاران اوباما اين است كه او ميتواند آمريكاييها را تحت يك پرچم واحد دوباره متحد كند؛ حتي اگر مشكلات پيش روي آنها بيشمار باشد.
سامانتا پاور كه يك استاد دانشگاه است، پيش از آنكه بهدليل هيولا خواندن هيلاري كلينتون از گروه تبليغاتي اوباما كنارهگيري كند، تلاش ميكرد تا سخنان و تعهدات اوباما را براي خارج كردن نيروهاي نظامي آمريكا از عراق ملايم كند.
اما سياستگذاري، دشوارتر از نوشتن نظريه و تئوري است. اوباما اول بايد در انتخابات پيروز شود. بعد بايد به نبرد با كنگره و افكار عمومي برود. براي هردوي اين كارها او به يك تيم سياسي قوي نياز دارد.
در اين تيم از همه مهمتر ديويد اكسلرد است، مردي كه در ماهيت تبليغات و رقابت انتخاباتي تغيير ايجاد كرد. او واقعا به كلام اوباما اعتقاد دارد و درباره او بسيار احساسي سخن ميگويد. بسياري، نقش او را براي اوباما مانند نقش كارل روو براي جورج بوش ميدانند.
آرزوهاي گروه همكاران اوباما هيجانانگيز است. اوباما همه شعارهايش را به تغييرات و مسائلي محدود كرده كه به شخص خودش مربوط ميشود. اگر مردم آمريكا از او نااميد شوند، همه اين شعارها هم معناي خود را از دست ميدهد.
تيم اوباما براي عراق
يكي از محورهاي برنامههاي اوباما براي تغييرات در واشنگتن، خروج از عراق است. مخالفت هميشگي و از همان ابتداي اوباما با جنگ عراق باعث جذب عدهاي از فعالان سياست خارجي آمريكا كه آنها هم مخالف اين جنگ بودهاند شدهاست.
مشهورترين اين افراد توني ليك است كه مشاور امنيت ملي كلينتون بودهاست. او كسي است كه در ايجاد صلح در بالكان نقش مهم و پررنگي داشت.
ديگر افراد برجسته گروه كلينتون مانند مادلين آلبرايت و ريچارد هالبروك از هيلاري كلينتون حمايت ميكردند نه اوباما.اما سوزان رايس معاون امور آفريقاي وزارت خارجه دوران كلينتون، نامزد بالقوه مشاور امنيت ملي اوباماست.
اكونوميست- 12 ژوئن
تاريخ درج: 27 خرداد 1387 ساعت 21:18 تاريخ تاييد: 28 خرداد 1387 ساعت 01:02 تاريخ به روز رساني: 28 خرداد 1387 ساعت 01:02
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 269]