واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: مشكل خصوصيسازي بانكهاي دولتي چيست؟تعويق مجدد واگذاري بانكها
بخش خصوصي با ارسال نامهاي به رييس جمهوري خواستار تغيير شيوه واگذاري «مخابرات» شد.
آخرين وضعيت پذيرش بانك ملت در بورس بررسي شد
واگذاري سهام بانك ملت باز هم به تاخير افتاد
در جلسهاي كه ديروز با حضور مديرعامل بانك ملت، يكي از اعضاي هيات مديره و مديران آن بانك با مديرعامل و مديران بورس در محل بورس اوراق بهادار تهران برگزار شد، آخرين وضعيت احراز شرايط ورود به بورس بررسي و تصميماتي اتخاذ شد.
به گزارش ايسنا، در اين نشست مصوب شد كه اخذ تصويبنامه اساسنامه از وزارت امور اقتصادي و دارايي توسط مديرعامل بانك پيگيري و تا نيمه اول تيرماه در اداره ثبت شركتها به ثبت برسد و متعاقب آن نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت شود.
همچنين اعلام شد كه مانده مطالبات بانك از دولت و ارقام وصولي در سال 1386 و برآورد آن در سال 87 در اميدنامه منظور شده و در مورد تطبيق حسابهاي فيمابين با بانك مركزي شامل بدهيهاي ارزي و ريالي به گزارش حسابرسي سالانه يا ميان دورهاي اتكا شود.
در اين جلسه موضوع تعهدات بازنشستگي كاركنان بانك هم مطرح و تصميم گرفته شد كه تعهدات بازنشستگي كاركنان بانك بر اساس محاسبات اكچوئري در يادداشتهاي توضيحي افشا و بانك متعهد شود در يك دوره 10 ساله ذخيره كافي در حسابها منظور كند. ارقام سالهاي بعد با توجه به نرخ تنزيل مورد استفاده در محاسبات اكچوئري افزايش يابد. در عين حال بانك پيگيري لازم براي فك اين تعهدات و انتقال آن به وزارت امور اقتصادي و دارايي را پيگيري كند.
پنجمين تصميم اين جلسه نيز اين بود كه مديرعامل بانك اعلام كند كه با توجه به تعهد وزارت امور اقتصادي و دارايي در صورتي كه وجوهي تحت عنوان كارمزد و امثالهم دريافت شود و دولت از مقطعي آن را فاقد وجاهت قانوني اعلام كند، مبالغ مربوط به حساب سهم سود دولت منظور شود.
در ابتداي امسال كه جدول واگذاريهاي عمده سهام شركتها و بانكهاي دولتي اعلام شده بود قرار بر واگذاري سهام بانك ملت در 29 خرداد ماه بود كه به اين ترتيب اين اتفاق دستكم يك ماه به تاخير خواهد افتاد.
شايعه تبديل بانكها به قرضالحسنه واگذاري بانك ملت را به تعويق انداخت
سازمان خصوصي سازي عدم ثبت اساسنامه، مشخص نشدن وضعيت بدهي دولت و صندوق بازنشستگي را سه دليل اصلي تعويق واگذاري سهام بانك ملت در هفته جاري در بورس اعلام كرد.
به گزارش خبرگزاري مهر، با وجود اينكه براساس ليست واگذاري سهام شركتهاي دولتي سازمان خصوصيسازي، قرار بود سهام بانك ملت در روز 29 خردادماه جاري؛ يعني دو روز ديگر در بورس عرضه شود و مسوولان اين سازمان به كرات از واگذاري سهام اين بانك به عنوان اولين بانك دولتي كه در كشور خصوصيسازي خواهد شد، ياد ميكردند، اما به دلايل متعدد واگذاري سهام اين بانك به تعويق افتاد.
سازمان خصوصي سازي سه دليل عمده يعني عدم ثبت اساسنامه، مشخص نشدن وضعيت بدهي دولت و صندوق بازنشستگي را سه دليل اصلي تعويق واگذاري سهام بانك ملت در موعد مقرر در بورس اعلام كرد.
عدم برگزاري جلسه معارفه، تبديل نشدن به سهامي عام و مشكلات ديگري از جمله موضوع تبديل بانكها به بانك قرضالحسنه نيز از ديگر موانع واگذاري سهام مورد نظر در زمان مقرر است.
اين در حالي است كه براساس همين ليست و اعلام مديرعامل سازمان خصوصي سازي قرار بود سهام بانك صادرات نيز در تاريخ 7 تيرماه سال جاري؛ يعني حدود دو هفته ديگر در بورس عرضه شود، بنابراين مشخص نيست كه وضعيت واگذاري سهام بانك صادرات به چه نتيجهاي برسد.
قرضالحسنه كردن بانكها خصوصيسازي آنها را دچار وقفه كرده است
طرح ادغام بانكها و تبديل آن به قرضالحسنه عمليات خصوصيسازي را در كشور با تاخير روبهرو ساخته است.محمدباقر صدري، كارشناس اقتصادي در گفتوگو با جامع نيوز بيان كرد: همان طور كه ميدانيم قرار است بر اساس اصل 44 قانون اساسي برخي از بانكها نظير بانك سپه، ملي، مسكن و غيره به بخشخصوصي واگذار شوند اما در حال حاضر به دليل وجود طرحهاي متعددي نظير طرح تبديل و ادغام بانكها به قرضالحسنه هنوز هم در اين زمينه با تاخير مواجه هستيم.
صدري افزود: در حالت فعلي بانكهاي كشور در اصل 44 قانون اساسي مورد بررسي قرار گرفتهاند و شخصيت حقوقيشان دچار تغييراتي شده است. كارشناس اقتصادي خاطرنشان كرد: اصولا قرضالحسنه يك فرضيه شرعي و الهي بوده و قواعد مختص به خود را دارد و هيچ گونه مزد و سودي را در برنخواهد داشت؛ بلكه يك فرد به برادر مسلمان خود كه بنا به دلايلي با مشكلاتي مواجه شده قرض ميدهد تا زماني كه او در توانش بود پول را بازگرداند كه البته اين زمان ممكن است بلند مدت باشد يا كوتاه مدت.
وي اظهار داشت: يك بانك قرضالحسنه بنگاه اقتصادي نيست؛ بلكه بنگاهي است كه تكليف شرعي را انجام ميدهد. صدري ادامه داد: همان طور كه شاهديم كشور ما در حوزه خصوصيسازي با تاخيرات عديدهاي مواجه است و البته طرحهاي مختلف نيز به طور مداوم و به ادامه تاخيرات دامن ميزند. اين كارشناس اقتصادي در خاتمه تاكيد كرد: گاهي شاهديم كه صندوقهاي قرضالحسنه در كشور كارهاي غيرالحسنهاي انجام ميدهند كه البته ميتوان از آنها به عنوان بنگاههاي خيريه ياد كرد نه قرضالحسنه زيرا همان طور كه قبلا هم اشاره كرديم قرضالحسنه امر مقدسي است كه در پي آن فرد به برادر مسلمان خود قرض ميدهد كه زمان باز پس دادن قرض نيز به عهده گيرنده ميباشد.
واگذاري سهام بانك ملت از زبان ديواندري
مديرعامل بانك ملت از واگذاري 5درصد سهام بانك ملت تا پايان تيرماه سال جاري خبر داد.
علي ديواندري در حاشيه امضاي تفاهم نامه طرح آمايش سرزمين ميان وزارت صنايع و معادن و بانك ملت و صنعت و معدن در جمع خبرنگاران در مورد واگذاري سهام اين بانك گفت: اقدامات لازم براي واگذاري سهام بانك ملت در حال گذراندن مراحل نهايي است. مديرعامل بانك ملت با بيان اينكه اساسنامه جديد بانك تهيه و به امضاي اعضاي مجمع عمومي رسيده است، تصريح كرد: بايد ثبت اساسنامه جديد انجام شود تا اين بانك به عنوان اولين بانكي كه خصوصي خواهد شد، در بورس درج شود. وي تغيير اساسنامه بانك به عنوان بانك سهامي عام را يكي از اقدامات بانك در راستاي اصلاح ساختار بانك ملت عنوان كرد و گفت: به زودي 5درصد سهام اوليه بانك در بورس عرضه خواهد شد.
ديواندري با بيان اينكه زمان واگذاري سهام بانك ملت چندان در اختيار بانك نيست، اظهار داشت: واگذاري سهام مستلزم هماهنگي بين سازمان خصوصيسازي، سازمان بورس و شركت بورس است با اين وجود تصور مي كنم كه سهام بانك تا اواخر تيرماه عرضه شود.
عكس: آكو سالمي
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]