پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849189349
خلف وعده وزير ارتباطات در ارايه يك نرم افزارگراني پيامك هم از راه ميرسد
واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: خلف وعده وزير ارتباطات در ارايه يك نرم افزارگراني پيامك هم از راه ميرسد
م.ر.بهنام رئوفعكس: آكو سالميتنها سه روز به اعمال تعرفه جديد پيامك لاتين زمان باقي مانده است اما هنوز هم از نرم افزار فشردهسازي پيامك فارسي خبري نيست.
تنها سه روز به اعمال تعرفه جديد پيامك زمان باقي مانده است اما گفته محمد سليماني مبني بر اعمال تعرفه 89 ريالي پيامك فارسي از ابتداي سال 87 هنوز عملي نشده است.
تنها سه روز به اعمال تعرفه جديد پيامك زمان باقي مانده است اما هنوز نهادهاي نظارتي كه پيش از اين نيز تعرفه فعلي پيام كوتاه را گران عنوان كرده بودند و خواستار اعمال نظر وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات نسبت به اين تعرفه بودند، هيچ واكنشي از خود نشان ندادهاند.
سه روز ديگر قرار است تعرفه پيامك لاتين با 167 كاراكتر كه تا پيش از اين 147 ريال بود به 222 ريال افزايش يابد و اين درحالي است كه بر اساس آمار ارايه شده از سوي مدير عامل شركت ارتباطات سيار در سال گذشته، روزانه بيش از 40ميليون پيام كوتاه در شبكه اين اپراتور رد و بدل ميشده است. اما اين آمار مربوط به زماني است كه هنوز تعداد كاربران ارتباطات سيار به 26ميليون و 523 هزار و 161 نفر نرسيده است. آمار ارسال 40ميليون پيامك در روز زماني از سوي وحيد صدوقي اعلام شد كه شايد در آن زمان تعداد مشتركان اين غول مخابراتي كشور تنها 17ميليون مشترك بوده است.
تعرفه پيامك فارسي اعمال نشد
محمد سليماني، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در آخرين نشست مطبوعاتي سال گذشته خود يك خبر خوش پيامكي به نمايندگان رسانههاي ارتباط جمعي ارائه داد. وي در حالي كه در آن زمان از تمام جهات مورد هجوم انتقاداتي مبني بر گراني تعرفه پيامك قرار گرفته بود از تغيير تعرفه پيامك لاتين و فارسي خبر داد.
خبر خوش پيامكي وزير ارتباطات اما فقط براي مجموعه تحت امر وي خبري خوش محسوب ميشد. چرا كه با تغييراتي كه وي و همكارانش در تعرفه پيامك لحاظ كرده بودند، تعرفه پيامك لاتين كه تا امروز 147ريال است از ابتداي تير ماه سال جاري به 222 ريال افزايش خواهد يافت.
البته در اين ميان وزير ارتباطات كه اين بار خود را بر مسند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ميديد، بيان داشت كه به منظور فرهنگ سازي استفاده از خط و زبان فارسي در محيط پيام كوتاه تعرفه ارسال پيام كوتاه فارسي كه تا آن زمان براي يك پيامك 76 كاراكتري 147 ريال محاسبه ميشد كاهش و به 89 ريال تغيير خواهد يافت. هرچند كه به گفته وزير ارتباطات در آن زمان كاهش تعرفه پيامك فارسي از ابتداي سال 87 اجرايي خواهد شد، اما تا لحظه نگارش اين گزارش نه تنها كاهشي در بخش پيامك فارسي صورت نگرفته است، بلكه پيامكهاي فارسي به دليل حجم كم در انتقال كاراكتر همچنان دو و يا سه برابر يك پيامك لاتين هزينه از جيب كاربران تلفن همراه كسر ميكند.
گواه اين ادعا نيز ميتواند محاسبه هزينه ارسال يك پيامك فارسي و مقايسه آن باهزينه كسر شده يك پيامك لاتين در سيم كارتهاي اعتباري شركت ارتباطات سيار باشد. كارشناسان ميگويند: تعداد كاراكترهاي زبان فارسي بيشتر از زبان انگليسي در پيام كوتاه محاسبه ميشود. يعني به عنوان نمونه حرف ي، دو كاراكتر به حساب ميآيد در حالي كه حرف E يك كاراكتر.
در پيامكهايي كه به زبان انگليسي نگارش ميشود و يا به قولي از زبان فينگليش براي نگارش آنها استفاده ميشود براي هر كاراكتر يك بايت (8 بيت) اختصاص داده شده، در حالي كه در پيامك زبان فارسي (عربي) به دليل نياز به ايجاد يك كد قابل فهم براي سيستمهاي كامپيوتري (0 و 1)، دو بايت مورد نياز است. نتيجه اينكه تعداد كاراكتر مجاز براي نوشتن يك پيامك با حروف انگليسي، 150 و تعداد كاراكتر مجاز براي نوشتن يك پيامك با حروف عربي، 75 است. همين مساله باعث ميشود در برخي موارد، هزينه فرستادن پيامك عربي، گرانتر از پيامك انگليسي تمام ميشود.
گراني، راهي نو براي فرهنگسازي
البته وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در لحظه اعلام خبر خوش پيامكي درحالي كه با انتقادات خبرنگاران حاضر در آن جمع روبرو شد خاطرنشان كرد: تاريخ اعمال تعرفه پيامك لاتين را براي اين تير ماه 87 تعيين كرديم كه تا آن زمان با ارايه يك نرم افزار ويژه پيامكي مشكل تعداد كاراكتر در هر پيامك فارسي به راحتي حل ميشود.
بعد از اعلام اين خبر از سوي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، نهاد ناظر بر اين وزارت خانه يعني رگولاتور نيز كه تا آن زمان تنها در گفت و گوهاي مختلف، مخالفت خود را با تعرفه گران پيامك اعلام كرد بود، بيان داشت كه وزارت ارتباطات ميتواند با ارائه اين نرم افزار مشكل پيامك فارسي را حل كند.
از سوي ديگر وزير ارتباطات كه اين بار علاوه بر همكاري با وزارت ارشاد براي فرهنگ سازي خود را ملزم به همكاري با وزارت بازرگاني نيز ميديد عنوان داشت كه تمامي واردكنندگان قانوني گوشي بايد تا تير ماه سال 87 گوشيهايي وارد كشور كنند كه حرف فارسي را پشتيباني كنند.
اين اقدام وزارت ارتباطات و شركت ارتباطات سيار به باور بسياري از تحليلگران حوزه مخابرات گران فروشي آن هم به شيوه آشكار بوده و گله مندي نهادهاي ناظر همچون سازمان بازرسي كل كشور از بي توجهي اين وزارت به پيشنهادهاي اين مرجع نظارتي را به دنبال داشته است اما آن طور كه مسلم است انتقادات وارده به اين طرح نه تنها در اجرا شدن آن خدشهاي وارد نكرده بلكه براي باري ديگر نيز وزير ارتباطات در برابر مشتركان ميليوني اش بد قولي كرده است.
چرا كه قرار بود به گفته شخص وزير نرمافزار مورد اشاره ايشان تا زمان اعمال تعرفه پيامك لاتين روي سايت شركت ارتباطات سيار براي استفاده كاربران قرار گيرد. اتفاقي كه نه تنها تا اين لحظه رخ نداده است بلكه به باور و گفته بسياري از برنامه نوسان ساخت چنين برنامهاي و تطبيق آن با استانداردهاي جهاني تقريبا امري محال و غيرممكن است.
نرم افزاري در كما!
مازيار گنجهاي از كارشناسان حوزه پيامك در اين باره ميگويد: نوشتن نرم افزاري كه بتواند يك پيام كوتاه را از گوشي مبدا زيپ و در گوشي مقصد باز كند كار بسياري دشواري است. او ميگويد بر فرض آنكه اين نرم افزار نوشته شود چنددرصد از گوشيهايي كه در حال حاضر در بين كاربران تلفن همراه وجود دارد توانايي نصب اين نرم افزار را دارند؟ وي ادامه ميدهد براي اين كار به يك نرم افزار Counter Filtering نياز است. يعني چيزي شبيه به همان نرم افزاري كه از چين خريداري شده و در بخش اينترنت در حال حاضر به كار گرفته شده است.
بر اساس آنچه در سايت شركت ارتباطات سيار در بخش خدمات آتي همراه اول به آدرس www.mci.ir آمده است تهيه نرم افزار ارسال پيام كوتاه فارسي با قابليت ارسال 200 كاراكتر در يك پيام به عنوان يكي از خدمات اين شركت در آينده عنوان شده است. آيندهاي كه تاريخش به گفته وزير ارتباطات بايد پيش از يكم تير ماه سال 87 باشد.
مابه التفاوتها پرداخت ميشود
با اين حال و درحالي كه هنوز از تاريخ دقيق عرضه نرم افزار مورد نظر وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات خبري نيست، اين بار مدير كل روابط عمومي شركت مخابرات ايران به جاي ارتباط سياريها با تاييد اينكه هنوز تعرفه پيامك فارسي به دليل فني كاهش نيافته، گفته است: تعرفه پيامك فارسي بر اساس مصوبه دولت از 20اسفند ماه سال گذشته با قيمت 89ريال محاسبه خواهد شد. داود زارعيان در گفتوگو با يكي از خبرگزاريها عنوان داشته است كه: اجراي هر مصوبهاي نياز به برخي اقدامات فني دارد كه بايد براي لحاظ كردن مصوبه دولت نيز شرايط فني در شبكه شركت ارتباطات سيار فراهم ميشد.
وي علت تاخير در كاهش تعرفه پيامك فارسي را فراهم كردن شرايط فني شبكه عنوان كرد و افزود: مابهالتفاوت تعرفه پيامك فارسي در صورت حسابهاي دوره بعد محاسبه ميشود و كساني كه از 20اسفند ماه سال گذشته اقدام به ارسال پيامك فارسي كردهاند به صورت اتوماتيك بستانكار ميشوند.
وي خاطر نشان كرد: هم اكنون بخش فني شركت ارتباطات سيار در حال فراهم كردن شرايط فني شبكه هستند و كاهش تعرفه پيامك فارسي همزمان با افزايش تعرفه پيامك لاتين از ابتداي تير ماه اجرايي ميشود.
مدير روابط عمومي شركت مخابرات ايران در پاسخ به اين سوال كه آن دسته از پيامكها كه هم از زبان فارسي و هم لاتين استفاده كردهاند چگونه محاسبه ميشود، گفت: از آنجا كه در پي محاسبه كاراكترها در پيامك لاتين با دادن تنها يك حرف فارسي به صورت اتوماتيك به همان تعداد 70كاراكتر فارسي كاهش پيدا ميكند، مخابرات اين پيامكها را با تعرفه فارسي در صورت حساب مشتركان منظور خواهد كرد.
زارعيان افزود: اگر مشترك به دليل نوع پيامي كه ارسال ميكند مجبور به استفاده از زبان لاتين در پيامك فارسي خود باشد مخابرات تعرفه پيامك فارسي را براي آن لحاظ مي كند.
وي همچنين با اشاره به اينكه پيامكهاي ارسالي مشتركان در سرورهاي شركت ارتباطات سيار به صورت دورهاي ذخيره ميشود عنوان كرد: هم اكنون در حال شناسايي مشتركاني هستيم كه اقدام به ارسال پيام به زبان فارسي از تاريخ 20اسفند ماه سال گذشته كردند تا در صورت حساب دوره بعد تعرفه اضافهاي كه دريافت شده به مشتركان برگردانده شود. زارعيان در پاسخ به سوال ديگر مبني بر اينكه با توجه به قانون مصوب راگلاتوري تعرفه خدمات و سرويسها در سيمكارتهاي اعتباري بايد 20درصد بيشتر از سيمكارتهاي دائمي باشد، آيا تعرفه پيامك در سيمكارتهاي اعتباري نيز تغيير مي كند، گفت: با توجه به قوانين جاري بايد تعرفه سيمكارتهاي اعتباري نسبت به دائمي 20درصد بيشتر باشد و كاهش و افزايش تعرفه پيامك نيز در سيمكارتهاي اعتباري لحاظ مي شود.
وي افزود: تعرفه پيامك فارسي در سيمكارتهاي اعتباري 20درصد از قيمت فعلي كاهش مييابد و در پيامك لاتين نيز 20درصد از قيمت كف 22تومان براي هر پيامك لاتين بيشتر محاسبه ميشود.
يكي از ابهاماتي كه در بخش افزايش تعرفه پيامك از سوي كارشناسان اعلام ميشد تصويب اين تعرفه توسط مجلس بود و اين درحالي است كه وفا غفاريان رييس هياتمديره شركت مخابرات ايران با بيان اينكه پيام كوتاه جزو خدمات اصلي نبوده و به عنوان خدمات ارزش افزوده محاسبه ميشود گفته كه شركت مخابرات ميتواند تعرفه خدمات ارزش افزوده خود را بدون تصويب در مجلس كاهش و يا افزايش دهد.
با اين حال هيات دولت در مورد تعرفه پيامك مصوبهاي تعيين كرده است كه خبرگزاري فارس آن را به شرح ذيل منتشر كرده است:
به منظور حمايت عملي از گسترش و ترويج خط و زبان فارسي در فنآوري اطلاعات و رسانههاي پيشتاز، تعرفه پيامك فارسي و انگليسي به شرح ذيل تعيين شود:
1 - نرخ هر پيامك به زبان فارسي در سيم كارت دائمي مبلغ 89ريال (2 پالس) تعيين و از تاريخ ابلاغ اين تصويبنامه اعمال ميشود.
2 - نرخ هر پيامك به حروف انگليسي در سيم كارت دائمي مبلغ 222ريال
(5 پالس) تعيين و از تير ماه سال 87 اعمال خواهد شد.
3 - نرخ هر پيامك در سيم كارت اعتباري 20درصد بيشتر از سيم كارت دائمي است.
4 - كليه دستگاههاي اجرايي بانكها، نهادها و موسسات عمومي دولتي و غير دولتي و شركتهاي دولتي موظفند پيامكهاي خود را با حروف فارسي ارسال كنند.
5 - وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات اقدام لازم را جهت رعايت مفاد كلي اين تصويبنامه توسط اپراتورهاي غير دولتي به عمل آورد. اين مصوبه در تاريخ 13/12/1386 با شماره 39246/202898 از سوي معاون اول رييس جمهور براي اجرا ابلاغ شده است.
مخابرات دست در جيب مردم نميكند
طرح مسايلي درباره نرمافزار فشردهسازي پيامك فارسي و بدهكار و يا بستانكاري مشتركاني كه اقدام به ارسال پيامك فارسي كردهاند، در حقيقت به نوعي شبيه به پاك كردن صورت مساله است.
چندي پيش وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در گفتوگو با خبرگزاري فارس با ارائه خاطرهاي از تاجران كشور تركيه تاكيده كرده بود، زماني منتقدان اظهار ميكردند كه تنها هنر مخابرات «دست در جيب مردم كردن است» ولي اكنون مخابرات نه تنها بيش از 4 سال بهاي تعرفه خدمات خود را افزايش نداده بلكه اقدام به تنوع سرويس نيز كرده است.
صرف نظر از آنكه معلوم نيست تنوع خدمات مورد نظر شخص وزير كدام سرويسها بوده است اما به نظر ميرسد افزايش تعرفه پيامك لاتين به بهانه فرهنگسازي و ملزم كردن 35ميليون كاربر تلفن همراه بر استفاده از اين نوع پيامكها در حقيقت نوعي بي احترامي به شعور مخاطبان ميليوني شركت ارتباطات سيار و ديگر اپراتورها و گران فروشي محسوب ميشود.
پرسشهاي بي پاسخ
اينكه استفاده و اشاعه اين نرم افزار آيا عملي ميشود يا خير بحثي نيست كه در يك گزارش بتوان به آن پرداخت اما آنچه مسلم است، پرسشهايي است كه تا به حال از سوي مسوولان بدون پاسخي باقي مانده است.
بر اساس آخرين آمارهاي ارائه شده هم اكنون نزديك به 39ميليون نفر، كاربر تلفن همراه در كشور وجود دارند كه بيش از 26ميليون نفر آن متعلق به همراه اول هستند.
چنددرصد از 39ميليون كاربر تلفن همراه به فرض ارائه اين نرم افزار ميتوانند از آن استفاده كنند؟
چنددرصد از 39ميليون كاربر تلفن همراه در كشور امكان دانلود اين نرمافزار از طريق اينترنت را دارند؟ بر اساس آمارهاي غيررسمي، تعداد رايانههاي موجود در كشور شايد نزديك به 20ميليون دستگاه باشد. در خوشبينانهترين حالت چند نفر از 39ميليون كاربر فعلي تلفن همراه امكان دانلود و نصب نرمافزار مورد نظر وزارت ارتباطات براي با فرهنگ شدن (استفاده از پيامك فارسي) را دارند؟
چنددرصد از 39ميليون كاربر تلفن همراه امكان استفاده از لوازم جانبي همانند كابل رابط گوشي به كامپيوتر را براي نصب برنامه فوق الذكر را دارند؟ به غير از آن است كه با آمدن اين نرم افزار شغل كاذب ديگري در بازار تلفن همراه ايجاد خواهد شد كه خواه ناخواه اطلاعات شخصي كاربران تلفن همراه ميتواند مورد استفاده آنها قرار گيرد؟
چند نفر از 39ميليون كاربر تلفن همراه تمايل به استفاده از پيامك فارسي را دارند؟
گوشي چند نفر از مشتركان كمدرآمد كه گوشي ارزان قيمت دارند يا به قولي گوشيهاي نسل اولي بوده ميتواند از اين نرمافزار پشتيباني كند؟
از آنجايي كه استفاده از اين شيوه به شرط نصب نرم افزار در هر دو گوشي مبدا و مقصد عنوان شده است، مشترك تلفن همراه از كجا بايد بفهمد كه مشترك مورد نظرش هم از اين نرمافزار استفاده ميكند؟
تكليف پيامكهاي برنامههاي نظرسنجي صدا و سيما كه اين روزها تبديل به منبع درآمد وسيعي براي اپراتورها شده است، چيست؟ در اين برنامهها عموما مشتركان فقط يك عدد ارسال ميكنند.
آيا به راستي اگر در يك پيامك هم از حروف لاتين و هم از حروف فارسي استفاده شود، آن پيامك فارسي است؟!
مگر به غير از اين است كه به كارگيري از اين روش به جاي گسترش زبان و خط فارسي ميتواند به مرور زمان باعث ايجاد كلمات مخفف يا واژههاي نامانوس جايگزين ديگري در بين كاربران شود كه خود ميتواند به عنوان قاتل زبان فارسي محسوب شود؟
چرا بر خلاف مصوبه هيات محترم دولت هنوز نهادهاي دولتي در ارسال پيامكهايشان به شيوه فارسي فعال نشدهاند؟
چرا شركت ارتباطات سيار كه دراين دوره صورتحساب مشتركانش از طريق پيامك به آنها اعلام كرده بود از پيامك فارسي استفاده نكرده است؟ آيا فرهنگسازي فقط براي كاربراني است كه با صرف مبالغ اندك در خريد نوع سيمكارت و نوع گوشي از اين وسيله ارتباطي استفاده ميكند؟
چرا تا اين لحظه از سوي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات يا حتي نهادهاي ديگري همچون صدا و سيما كه اقدام به ارائه برنامههاي نظر سنجي ميكند پيرامون اين موضوع هيچ نظرسنجي صورت نگرفته است؟
آيا طرح اين مساله درست است كه افزايش تعرفه پيامك لاتين با توجه به خلاء نرم افزار پيامك فارسي و عدم ميل كاربران به استفاده از اين نوع پيامك باعث درآمد كلان شركت مخابرات در آستانه ورود به بورس ميشود؟
آنچه مسلم است حتي بعد از افزايش نهايي تعرفه پيامك لاتين،درصد بسياري از كاربران همراه اول همچنان از پيامكهاي لاتين استفاده خواهند كرد،چرا مسوولان اين شركت اندكي براي انتقادات وارده و نيز نظرات كاربران خود ارزش قايل نيستند؟
چرا نهادهاي نظارتي پيرامون اين داستان هيچ گونه اقدامي انجام نميدهند؟ و چرا...
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-