واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: كارشناس اداره برآورد اجتماعي: معضلات فرهنگي در سيستان و بلوچستان ناشي از مشكلات فرهنگي در اين استان است
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز: يك كارشناس اداره برآورد اجتماعي با بيان اينكه هم مرز بودن استان سيستان و بلوچستان با دو كشور پاكستان و افغانستان پيامدهاي مثبت و منفي را در برداشته گفت: مسئولان نبايد از پيامدهاي منفي مرزها غفلت كنند.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" وبه نقل از پايگاه اطلاع رساني پليس استان سيستان و بلوچستان از لحاظ آماري جوانترين استان كشور محسوب مي شود اما فقر فرهنگي و كمبود امكانات تفريحي و فرهنگي و ورزشي در استان و شهر زاهدان بيداد مي كندو هم مرز بودن استان با دو كشور پاكستان و افغانستان پيامدهاي مثبت و منفي را در برداشته و مسئولان نبايد از پيامدهاي منفي مرزها غفلت كنند .
مردم و جوانان استان در تيررس تهاجم فرهنگي قرار گرفته اند و اگر براي مسايل فرهنگي و تفريحي جوانان برنامه ريزي اصولي و سرمايه گذاري صورت نگيرد بر اثر تهاجم فرهنگي بيگانگان، شهروندان به آسيب ديدگان اجتماعي مبدل خواهند شد.
جوانان حاشيه شهر زاهدان به دليل مشكلات مالي و عدم توانايي مالي خانواده ها از برنامه هاي اوقات فراغت بي نصيبند و خطر آسيب هاي اجتماعي و معضلات فرهنگي آنها را تهديد مي كند و براي پيشگيري از اين خطر بزرگ نياز است تا همه نهادها و سازمانهاي دولتي ذيربط و همه سازمانهاي مردم نهاد در جهت كاهش فقر فرهنگي در جامعه و هدايت جوانان به سمت برنامه هاي فرهنگي و تفريحي و آموزشي با تعامل و هماهنگي حركت نمايند.
يكي از عوامل عمده رجوع جوانان در حاشيه شهر به معضلات اجتماعي، عدم سرمايه گذاري در حاشيه شهر و نبود برنامه هاي فرهنگي، آموزشي و تفريحي سالم است.
مشكل اصلي استان در بحث معضلات فرهنگي را خلاء مديريت فرهنگي است. همين خلاء فرهنگي باعث شده تا استان سيستان و بلوچستان به عنوان جوانترين استان در كشور از كمترين امكانات فرهنگي، تفريحي، ورزشي و رفاهي براي جوانان و نوجوانان محروم باشند و زير ساختهاي لازم در زمينه هاي فرهنگي، ورزشي در مناطق حاشيه شهر به هيچ عنوان ايجاد نشود و جوانان و نوجوانان اين مناطق علي رغم استعدادهاي قابل توجه شان حتي در داشتن يك سالن ورزشي محرومند به همين علت حاشيه شهر زاهدان به منطقه جرم خيزي تبديل شده و تحقيقات اجتماعي نشان مي دهد يكي از عوامل مهم بزهكاري در نوجوانان و جوانان خالي بودن اوقات فراغت آنهاست كه زمينه هاي بزهكاري اجتماعي در آن شكل مي گيرد.
سازمان ها و ارگان هاي كه در بحث اوقات فراغت فعاليت دارند بايد در بحث ساماندهي اوقات فراغت از نظريات كارشناسان و صاحب نظران دانشگاهي استفاده و از امكانات فرهنگي، ورزشي، تفريحي ساير ادارات سازمانها و دانشگاهها در جهت اوقات فراغت و حركت در جهت نوآوري و خلاقيت با توجه به نيازمنديها و علايق نسل جديد براساس نام گذاري سال 87 از سوي رهبر معظم انقلاب به سال نوآوري و شكوفايي استفاده شود .
پس ضروري است، مسئولين و متوليان فرهنگي ،تفريحي،آموزشي و ورزشي امكانات لازم را جهت پر كردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان فراهم كرده تا جوانان حاشيه شهرهاي اين استان به سمت آسيب هاي اجتماعي كشانده نشوند./146/125
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 615]