تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837553399




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آسيب‌شناسي فلسفه اسلامي (7)تجربه فلسفي را از تجارب عرفاني و ديني متمايز نكرده‌ايم


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آسيب‌شناسي فلسفه اسلامي (7)تجربه فلسفي را از تجارب عرفاني و ديني متمايز نكرده‌ايم
دكتر فرامرز قرا ملكي معتقد است يكي از آسيبهايي كه فراروي رويكرد ما نسبت به فلسفه اسلامي وجود دارد آن است كه ميان تجربه فلسفي با تجربه‌هاي عرفاني و ديني و عرفي تمايز قايل نشده‌ايم.

استاد دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگارمهر پيرامون مسئله بحران در فلسفه اسلامي گفت: واژه بحران از واژه‌هاي تفسيرپذير است. ما مي‌توانيم از بحران روش‌شناسي، بحران در مبنا و غيره صحبت كنيم ، بنابراين اين واژه را بايد باز كرد تا مشخص شود منظور از بحران چيست. به نظر من بهتر است به جاي بحران از آسيب‌شناسي فلسفه اسلامي به عنوان يك گستره صحبت كنيم.

وي در ادامه افزود: آسيبهاي مختلفي را در فلسفه اسلامي مي‌توان رصد كرد.يكي از آنها اين است كه فلسفه ما بايد مبتني بر تجارب فلسفي باشد واكنون بين فلسفه‌نگاري‌هاي معاصر وتجارب فلسفي رخنه وجود دارد و اگر اين روند تداوم پيدا كند فلسفه اسلامي از محتوا تهي خواهد شد. فلسفه‌نگاري در تداوم فلسفه‌خواني نيست، بلكه بايد تكميل‌كننده و ادامه فلسفه‌هاي قبلي باشد. از ديگرسو ما هنوز تجربه فلسفي را از تجارب عرفاني، ديني و عرفي متمايز نكرده‌ايم.

اين پژوهشگر فلسفه ادامه داد: فلسفه بايد مبتني بر منطق باشد نه تجارب شخصي. اكنون ما آن طور كه بايد از مهارتهاي منطقي براي فلسفه استفاده نمي‌كنيم. بسياري منطق را ياد مي‌گيرند كه چيزي ياد بگيرند نه اينكه از آن در فلسفه استفاده كنند.

آسيب ديگر مربوط به جهت‌گيري مطالعات فلسفي است. نگاهها هنوز معطوف به مسئله‌گشائي براي مسائل نظري و تكراري است. اكنون توقع از فيلسوفان ابعاد گسترده‌تري پيدا كرده است. انتظار مي‌رود فيلسوف بتواند به مسائل فلسفي عملي هم پاسخ بدهد. در حال حاضرفيلسوفان ما چه سهمي در پاسخگوئي به نيازهاي جامعه پيرامون مسائل وجود شناسي دارند؟ ما اكنون مي‌بينيم كه مسائل خودشناسي، جايگاه انسان در هستي و آزادي در كتب منتشره فلسفه سهم اندكي دارند.

قراملكي اظهار داشت: ما در يك چارچوب سنتي گرفتار شده‌ايم و نوآوريي رخ نمي‌دهد. فيلسوفان بايد نقاط جديدي را براي فلسفه اسلامي نشانه بروند. اولين گام براي ما مي‌تواند گشودن قلمروهاي جديد در فلسفه اسلامي باشد. اكنون در جهان، فلسفه در زمينه تسكين درماني بسيار فعال است. به‌خصوص پيرامون مسائل مربوط به مرگ. مسئله مرگ از مواردي است كه در دين ما بسيار به آن توجه شده است اما در فلسفه به هيچ عنوان به اين امر پرداخته نمي‌شود. از فيلسوف توقع نمي‌رود به ساماندهي اقتصاد بپردازد اما تا مباني فلسفي اقتصاد مشخص نشود سامان دادن اقتصاد كار دشواري است.

دكتر قرا ملكي در پاسخ به اين سئوال كه آيا فلسفه اسلامي مي‌تواند با مسائل روز ارتباط برقرار كند بيان كرد: بدون ترديد بله. چون آزادمنشي فلسفي در سنت ما وجود دارد. ما انديشمنداني داريم كه در راه فلسفه شهيد شده‌اند. از طرف ديگر فلسفه اسلامي مبتني بر منابع ديني است و ميراث قوي‌اي دارد همچنين درطول تاريخ نشان داده است در رقابت با فلسفه‌هاي ديگر مي‌تواند شكوفا شود. به عنوان مثال در مسئله "فلسفه براي كودكان" ميراث ادبي و فلسفي خوبي داريم.، بسياري از داستانهاي حكيمانه عطار، سعدي و سنائي مي‌توانند الگوي ما براي اين مسئله قرار بگيرند.

اين استاد فلسفه در خصوص وضعيت تدريس فلسفه اسلامي در دانشگاهها افزود: اين بحث مستلزم مطالعه تجربي گسترده‌اي است تا بتوانيم به طور كلي وضعيت موجود را با وضعيت مطلوب بسنجيم. اما به صورت كيفي چندان مطلوب نيست. صرفاً با ملاحظه پايان‌نامه ها وجزوه‌هاي درسي مي‌بينيم هنوز مسئله اصالت وجود يا ماهيت مطرح است و كسي از خود نمي‌پرسد آيا مسائل جديد نمي‌توانند مورد توجه قرار بگيرند؟
 دوشنبه 27 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن