واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نمايشنامه "سكوت" مسأله نسل جديد ماست
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: كارگردان نمايشنامه "سكوت" گفت: مسأله نمايشنامه "سكوت" دغدغه درون يك خانواده نيست بلكه مسأله نسل جديد جامعه است كه با نسل ايثارگر جنگ ارتباط درستي برقرار نكرده است.
به گزارش روز دوشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، به نقل از روابط عمومي مجموعه تئاترشهر، سپيده نظريپور در پايان جلسه نمايشنامهخواني "سكوت" نوشته مهرداد رايانيمخصوص كه روز گذشته در سالن كنفرانس تئاترشهر روخواني شد، با بيان اين مطلب افزود: به نظر من انگيزه اصلي نويسنده متن بيان خواستههاي جامعه در قالب يك خانواده ايراني درگير مقوله جنگ است و اين نمادگرايي در طول اثر كاملاً مشخص است.
وي در خصوص نام نمايشنامه و ارتباط آن با كليت اثر گفت: نمايشنامه "سكوت" نمايشنامهاي است كه تنها در فضا رخ ميدهد و آنچنان مبتني بر ديالوگ و گفتوگو نيست. بنابراين عنصر "سكوت" يكي از مهمترين عواملي است كه ما را در پيشبرد نمايش هدايت ميكند، حتي اين "سكوت" در قسمتهايي از نمايشنامه دربرگيرنده همان قطع نسلهاست كه در خانواده بين پدر و پسر اتفاق ميافتد.
نظريپور در ادامه خاطرنشان كرد: تئاتر از نظر من فقط يك عمل فيزيكي نيست بلكه ما، در بسياري از نمايشنامهها حركتهايي داريم كه بين دو نگاه اتفاق ميافتد و بازيگري در فضا به وجود ميآيد كه اين مسأله در نمايشنامه سكوت فراوان است و به طور حتم در اجراي نمايش، اين قواعد رعايت خواهد شد. نوع بازي بازيگران هم در اين نوع آثار بسيار دشوار خواهد بود.
اين كارگردان و بازيگر تئاتر در بخش ديگري از صحبتهاي خود تصريح كرد: كمبود اطلاعات و نگاه آرمانگرايانه به مقوله جنگ، متأسفانه باعث جدايي نسل جوان امروز با رشادتها و ايثارگريهاي نسل رزمندگان شده است. اين قضيه را ميتوان در ساخت فيلمهاي ساخته شده بعد از پايان جنگ مشاهده كرد كه تكرار آن موجب شد نسل جوان ارتباط چنداني با جنگ نداشته باشد. البته در اين بين استثنايي مانند "آژانس شيشهاي" و "ليلي با من است" وجود داشت كه موجب شد نسل جوان استقبال زيادي از مقوله جنگ كند. چرا كه وقتي نقد و انتقاد منصفانه به وجود بيايد، نسل جوان نيز ارتباط بهتري برقرار خواهد كرد.
بهزاد صديقي عضو هيأت مديره انجمن نمايشنامهنويسان خانه تئاتر و عضو كانون ملي منتقدان تئاتر ايران هم در اين جلسه گفت: اين نمايشنامه از جمله متوني بود كه مسايل بعد از جنگ را به چالش درآورده و آن را از متون ديگري كه به ورطه تكرار كشانده، جدا كرده است.
وي افزود: خوشبختانه در سالهاي اخير تعدادي از نويسندگان ما به اين قضيه پي بردهاند كه مسايل دوران جنگ و مطرح كردن آنها به صورت مداوم ديگر براي مخاطبان جذابيت ندارد. بنابراين دست به خلق آثاري زدند كه دوران و اتفاقات پس از جنگ را دربر بگيرد، زيرا به اين نتيجه رسيدهاند كه بيان مسايل جنگ از اين زاويه براي مخاطبان جذابيت بيشتري دارد. نمايشنامه "سكوت" مهرداد رايانيمخصوص نيز از همين دسته نمايشنامههاست.
صديقي گفت: به طور حتم نگارش اين متون بدون تحقيق و پژوهش امري غيرممكن و در عين حال دشوار به نظر ميآيد. اما در اين اثر نمايشي نويسنده كوشيده است با نگاهي به جامعه امروز و نسل حاضر در جنگ، اتفاقاتي را پديد آورد كه متأثر از جامعه و اثرات جنگ در آن باشد. جنگي كه مانند جنگهاي ديگر اثراتش تا سالها در ذهن مردمان مواجه با آن باقي مانده است.
اين منتقد تئاتر در ادامه با اشاره به ويژگيهاي ديگر اين اثر نمايشي گفت: در اين نمايشنامه به غير از سنتشكنيهايي كه وجود دارد موقعيتهاي سادهاي به وجود آمده كه در عين سادگي توانسته مسايل پيچيده روابط بين پدر و پسر نمايشنامه و اختلاف آنها را بيان كند. در واقع ديالوگها نه آنچنان پيچيده بودو نه آنقدر سطحي كه نمايشنامه را از حالت عادي خود خارج كند. اين جلسه با پرسشهاي تماشاگران ادامه يافت./01/120
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 417]