واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گيلآبادي در گفتگو با مهر ـ 2:مديران راديو و تلويزيون هرگز از گفتگو منع نشدهاند
مدير پيشين راديو جوان و مدير فعلي اداره كل نمايش راديو در بخش دوم گفتگو با مهر درباره حضور خود در دو مراسم توديع و تقدير و برنامههايش براي ايجاد تحول در حوزه نمايشهاي راديويي سخن گفته است.
* خبرگزاري مهر ـ گروه فرهنگ و هنر: مراسم توديع شما و معارفه مسعود احمدي افزايي مدير جديد راديو جوان چرا بدون حضور خبرنگاران و اطلاعرساني و تنها با حضور معاون صدا و ديگر مديران برگزار شد؟ چرا شما در آن مراسم حضور نداشتيد؟
ـ شهرام گيلآبادي، مدير كل نمايش راديو: يك گرفتاري كاملاً شخصي داشتم و قبل از مراسم هم اعلام كرد بودم كه مادرم بيمار است و حتماً بايد بالاي سرش باشم. اين را واجب تر از هر كاري ميدانستم و آقاي خجسته هم در جريان اين مسئله بود. البته سعي كردم خودم را به مراسم برسانم و پنج دقيقه آخر حضور داشتم.
* اما دوستان شما گفته بودند به دليل ناراحتي در اين مراسم شركت نكردهايد؟
ـ نه، چنين چيزي نيست، حتي اصحاب رسانه براي برگزاري مراسم تقدير در فرهنگسراي رسانه زحمت كشيده بودند، اما به دليل بيماري مادرم يكروز قبل اعلام كردم نميتوانم در مراسم شركت كنم.
* ولي برخي ميگفتند شما اجازه شركت در اين مراسم را نداريد؟
ـ نه، اتفاقاً آن زمان آقاي خجسته خارج كشور بودند، به همين دليل من با دفتر آقاي ضرغامي هماهنگ كردم. چون ما مكلف هستيم كارهايمان را هماهنگ كنيم. دفتر ايشان هم به من تاكيد كرد در اين مراسم شركت كنم، اما من دو روز قبل از مراسم بايد به شهرستان ميرفتم تا جوياي حال مادرم باشم.
* چرا اصحاب رسانه مراسم دوم را در آمفيتئاتر راديو برگزار كردند؟ البته برگزاري مراسم در اين سالن حرف و حديثهاي زيادي داشت.
ـ دوستان رسانه زحمت كشيدند و من در جريان جزئيات نيستم. به نظرم اين سالن خوبي بود و همخواني بيشتري با فضا داشت. از سوي ديگر رفت و آمد دوستان رسانه هم كه اين مراسم را برگزار كردند در اين سالن راحتتر بود.
* گفته ميشد دكتر خجسته معاون صدا به دليل داشتن دو جلسه عذرخواهي كرده و گفته در اين مراسم شركت نميكند، ولي در انتهاي مراسم خود را رساند. برخي مديران هم بعد از آمدن ايشان به سالن آمدند و قبل از آن در جلسه نبودند.
ـ به نظرم اين تحليل بدبينانه است. اتفاقاً همان روز آقاي خجسته را ديدم و گفتند دو جلسه دارند، اما سعي ميكنند خود را برسانند. از قرار ايشان خيلي دير متوجه اين مراسم شده بود و آقاي خجسته را براي جلسات ديگر دعوت كرده بودند. شايد برنامهريزي اصحاب رسانه مشكل داشت. برخي مديران هم از اين مراسم اطلاع نداشتند و بعد از مراسم از من عذرخواهي كردند.
* اما برخي شنيدهها حاكي از آن است كه مديران اجازه ورود به اين مراسم را نداشتند و بعد از آمدن دكتر خجسته اجازه صادر شده است؟
ـ نه، اينطور آدمهاي رسانهاي را نگاه نكنيد. اگر كسي شجاع و اهل نظر نباشد، هيچوقت رسانهاي نميشود. من برخي مواقع تعجب ميكنم در سازمانهاي ديگر متوجه ميشوم فلاني نميتواند مصاحبه كند، اما هرگز اين اتفاق در سازمان صدا و سيما نيفتاده و آقايان ضرغامي و خجسته به من يا مديران ديگر نگفتهاند مصاحبه نكنيم.
ما وظايف خود را ميشناسيم و ميدانيم بايد در چارچوب وظايف صحبت كنيم. اگر شما سئوالي خارج از وظيفهام بپرسيد، پاسخ نميدهم. به عنوان نمونه اگر درباره وضعيت الان راديو جوان بپرسيد، ميگويم به من مربوط نيست و اطلاعي ندارم، چرا كه حوزه مسئوليت من نيست.
* يعني الان راديو جوان را گوش نميكنيد؟
ـ آنطور كه قبلاً مسئوليتم بود، گوش نميدهم.
* به عنوان يك شنونده برنامههاي الان راديو جوان را چطور ارزيابي ميكنيد؟
ـ قطعاً توان ارزيابي ندارم. امروز رسانه به روز حركت ميكند و نقد من كه يكماه از راديو جوان دور بودم، عالمانه نيست. نفوذ راديو امروز خيلي متفاوت است. امروز راديو شنيده ميشود و مهمترين دستاورد جمهوري اسلامي ايران است. به نظر ميرسد اين قدرت، استراتژي مديريت سازمان صدا و سيماست كه توانست عرصهاي جديد در اين باره باز كند.
اي كاش در كسوت معلمي دانشگاه بودم و برخي نكات را در اين باره ميگفتم و مينوشتم. به نظرم آقاي خجسته رفرمي در فضاي رسانه به وجود آوردند. الان محيط بينالملل كشور متفاوت از چند سال گذشته و دوره آقاي لاريجاني است. دوره ايشان ارزشهاي خاص خود را داشت و دوره آقاي ضرغامي ارزشهاي ديگري دارد.
آقايان ضرغامي و خجسته فرصتي جديد در اختيار فضاي رسانهاي كشور قرار دادند و اين فرصت بايد يك زمان تشريح شود. به نظرم راديو فوقالعاده است. الان وقتم را در فضاي نمايش ميگذارم. در حال حاضر راديو نمايش ميخواهد راه بيفتد و اين قدرت را در فضاي رسانه نشان ميدهد. بايد عملكرد آقايان ضرغامي و خجسته و بركات اين عملكرد به شكل علمي بررسي شود.
* چرا اين نكات را الان تشريح نميكنيد؟
ـ بايد در كسوت معلمي باشم. البته سر كلاس به دانشجويانم ميگويم، اما در شكل وسيع چون جزو پرسنل سازمان هستم ممكن است حرفهايم بوي دفاع بدهد. نميخواهم شكل ژورناليستي بگيرد، بلكه علاقمندم مسائل علمي باشد. امروز شاهد تضارب آرا در رسانه جمهوري اسلامي ايران هستيم و اين كاري است كه آقاي ضرغامي انجام داد.
امروز با شكلگيري راديو گفتگو فرصتي فراهم كرديم گفتگوها داخل نظام باشد و اين گامي بزرگ براي آقايان ضرغامي و خجسته است. اگر امروز راديو نمايش راه بيفتد، ما پشتوانه عميق و اساسي براي پيشبرد اهداف نظام در حوزه ادبيات نمايشي خواهيم داشت. راديو تجارت تحقق اصل 44 قانون اساسي است و اين حركات در دوره آقاي ضرغامي و خجسته اتفاق افتاد.
* اداره كل نمايش چه زماني به شبكه نمايش تبديل ميشود؟ معاون صدا قول اين مسئله را تا اول تابستان دادند و وقت كمي تا آغاز تابستان مانده است.
ـ راديو نمايش مستلزم فرستنده مجزاست و آقاي خجسته هم در اين رابطه تلاش ميكند و اين پروسه نياز به زمان دارد. در كنار راديو نمايش وي خبر داد راديو فرهنگ دو ساعت نمايش خواهد داشت و اين برنامه از اول تابستان راه ميافتد. اكنون اولويتها و استراتژيها را براي راديو نمايش تدوين ميكنيم. بهتر است زمان راهاندازي راديو نمايش را آقاي خجسته اعلام كند.
* شما به عنوان مدير راديو نمايش نميتوانيد اعلام كنيد؟
ـ ما در حاضر مشغول تدارك اين شبكه هستيم و زماني كه فرستنده بگيريم، حتماً راهاندازي ميشود.
* امسال؟
ـ بله، طبق فرمايش آقاي خجسته امسال چهار شبكه راديويي راهاندازي ميشود.
* در صورت گرفتن فرستنده باز هم براي شبكههاي ديگر نمايش توليد ميكنيد يا نه؟
ـ بله، يكي از ماموريتهاي ما براي شبكه نمايش اين است كه مردم نمايش شبكههاي مختلف را جزو اولويتهاي شنيداري خود بدانند.
* تا چه حد نگاههاي انتقادي مردم را در ساختار نمايشها ارائه ميدهيد؟
ـ در تمام دنيا نمايش به مردم نزديك ميشود. نمايش پوياترين، مردميترين و نزديكترين بيان به مردم است. بنابراين بايد به يك تعريف درست برسيم.
* در حال حاضر تعداد جوانان در اداره كل نمايش كم است، آيا برنامهاي براي جوانان داريد؟
ـ بله، قصد دارم يك گروه جوان دانشجويي تشكيل بدهم تا معبري براي ورود به كارهاي حرفهاي باشد. برگزاري جشنواره نمايشهاي قرآني جزو برنامههاي اداره كل نمايش است. همچنين قصد داريم استوديو نمايش شهر را هم راهاندازي كنيم. در حال حاضر توافقات اوليه صورت گرفته و به دنبال توافقات بعدي هستيم تا يك مرجع نمايشي در كشور داشته باشيم.
اداره كل نمايش راديو يقيناً فراگيرترين و مردميترين مركز نمايشي كشور است و آن هم به دليل پيوند جدي است كه با رسانه دارد. رسانه باعث شده نمايش در اين حوزه قرار بگيرد. شعار ما هم "نمايش براي مردم، نمايش با مردم" است.
* يكي از مشكلات در حال حاضر نمايشهاي راديويي، تنظيم راديويي است. در اين باره چه اقدامهايي انجام ميدهيد؟
ـ اين مجموعه حرفهايترين و با انديشهترين آدمهاي نمايش را دارد. البته برخي مواقع مشكلات فني داريم، اما به طور طبيعي اداره كل نمايش اين پتانسيل را دارد كه تحول جديد در نمايش ايران به وجود آورد و اين تحول در نمايش كشور سرآهنگ شود.
تغييرات شروع شده و زيرساختهاي لازم را ايجاد ميكنيم. جلسات هفتگي با سردبيران داريم و اولين گردهمايي هنرمندان اداره كل نمايش را داشتيم. تا يكي دو ماه آيند هم نتايج برخي حركتهاي خوبي را كه انجام شده، خواهيد ديد.
ــ ــ ــ ــ ــ
گفتگو از فاطمه عودباشي
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]