واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كنترل مواد مخدر نيازمند بسيج همگاني در كشور است
بيرجند - خبرگزاري مهر: مدير درمان دانشگاه علوم پزشكي بيرجند گفت: كنترل مواد مخدر در كشور نيازمند بسيج همگاني و اجرايي شدن برنامه هاي استراتژيك از سوي مسئولان امر است.
به گزارش خبرنگار مهر در بيرجند، غلامرضا ارجمندي صبح امروز در گردهمايي تخصصي ائمه جماعات مركز خراسان جنوبي به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر با تاكيد بر امر پيشگيري از شروع مصرف مواد مخدر در جامعه، افزود: پديده اعتياد و مهار مواد مخدر در كشور تنها بر عهده نيروي انتظامي و پليس مبارزه با مواد مخدر نيست و بسياري از دستگاه هاي فرهنگي و اجتماعي نقش مهم و تاثير گذاري در اين زمينه دارند.
وي با بيان اينكه متاسفانه سن شروع مصرف اعتياد در كشور بين 20 تا 30 سال است، اظهار داشت: همه افراد جامعه به خصوص نسل نوجوان و جوان در معرض پديده شوم اعتياد قرار دارند كه انتظار مي رود خانواده ها در اين زمينه با ارتقاء آگاهي هاي خود هوشيار باشند.
مسئول پيشگيري و درمان اعتياد دانشگاه علوم پزشكي بيرجند خاطرنشان كرد: مسئولان بايد براي مهارتهاي زندگي در بين آحاد مختلف مردم به خصوص خانواده هايي كه راه و روش برخورد با مشكلات را نمي دانند و به سمت و سوي اعتياد كشيده مي شوند، برنامه ريزي كنند.
ارجمندي از اجراي برنامه هاي مختلف در سطح استان در سال پيشگيري از اعتياد به مواد مخدر خبر داد و خاطرنشان كرد: همه مردم جامعه در راستاي امر پيشگيري از اعتياد به مواد مخدر بايد پليس را ياري كنند.
وي با اشاره به اينكه خراسان جنوبي در اولين خاكريز جبهه توليد مواد مخدر از جهت نزديكي به مرز افغانستان است، اظهار داشت: با اين وجود اين استان نسبت به ساير استانها از وضعيت خوبي برخودار است.
به گفته وي بايد براي جوانان فرهنگ سازي شود گرچه دولت مسئوليت سرمايه گذاري هاي كلان را برععهده دارد اما جوانان مسئول سلامت خود هستند.
وي در خصوص شناخت و مضرات انواع مواد مخدر يادآور شد: حجم مواد مخدر در گذشته زياد اما كم خطر تر بود و كشف آن نيز به سهولت انجام مي گرفت اما در حال حاضر روز به روز از حجم آن كاسته و پر خطرتر مي شود كه اين امر وظيفه پليس را سنگين تر مي كند.
ارجمندي از فعاليت 15 درمانگاه متادون و مركز دي. آي. سي در سطح استان خبر داد و افزود: اين مراكز تعداد چهار هزار و 31 نفر مددجو را تحت پوشش دارند و تاكنون در درمانگاه هاي تحت نظارت دانشگاه علوم پزشكي بيرجند و قاين تعداد 200 نفر به طور كامل مصرف مواد مخدر را ترك كرده اند.
وي با بيان اين كه 50 درصد معتادين تحت پوشش در اين مراكز كراك و كريستال مصرف مي كنند، بيان داشت: هدف از پذيرش افراد معتاد در اين مراكز در مرحله اول پايين آوردن مصرف و به ثبات رسيدن رفتار و آسيبهاي ناشي از مواد بر آنان و سپس ترك مصرف است.
مدير درمان دانشگاه علوم پزشكي بيرجند خاطرنشان كرد: 806 مددجو در واحدهاي متادون بيمارستان امام رضاي بيرجند، 276 نفر در واحد متادون بيمارستان شهداي قاين، 423 نفر در واحد متادون بيمارستان نهبندان، 338 نفر در مركز گذري سلامت دانشگاه علوم پزشكي بيرجند تحت پوشش درمان هستند.
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]