واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان بازرگاني استان تهران: فرش تهران را احيا ميكنيم
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان بازرگاني استان تهران در تشريح اهداف جشنواره فرش دستباف تهران گفت: نقوش فرش تهران به فراموشي سپرده شده و ما سعي ميكنيم تا فرش تهران را احيا كنيم.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس عباس قلي زاده در نخستين نشست خبري فرش دستباف تهران گفت: بعد از نفت دومين كالاي صادراتي، فرش بوده است و در واقع اولين كالاي صادرات غيرنفتي فرش بوده كه بايد با برگزاري جشنوارهها و كارگاههاي مختلف سعي كنيم تا دوباره سيطره خود را به بازار فرش احيا كنيم.
وي با اشاره به پيدايش مشكلات خاصي در زمينه فرش گفت: رقباي ما از ترفندهايي نظير طراحيهاي مشابه قالي ايراني، كارگران ارزان و توليد انبوه سعي در كم جلوه دادن فرش ايراني داشتهاند.
وي ضمن بيان اينكه بايد رفتارهاي سنتي در توليد و صادرات فرش را كنار بگذاريم گفت: بايد با تمام سعي خود مشكلات فرش را مرتفع كرده و توانمنديهاي فرش دستباف را احيا كنيم تا بتوانيم به جايگاه اصلي خود بازگرديم.
قليزاده گفت: بايد تمام استانها در اين حركت همسو شوند چرا كه قدمت و تاريخچه فرش برخي استانها نظير اصفهان، مشهد و تبريز زياد بوده و بطوريكه در بازارهاي جهاني اسم استانها به عنوان برند فرشها مطرح ميشود.
وي افزود: ما بايد سعي كنيم نقوش اصلي فرش تهران كه شامل طرح طالقان، طرح ورامين و طرح تهران است را احيا كرده و به جايگاه اصلي آن بازگردانيم در همين خصوص است كه اولين جشنواره فرش تهران فردا افتتاح خواهد شد.
* طرح برگزاري جشنواره فرش دستباف
در ادامه بهمن حاج علي گفت : فرش دستباف ايران از محصولاتي است كه طي قرن ها علاوه بر ابعاد اقتصادي با هنر ملي و ميراث فرهنگي كشور در آميخته به طوريكه ايران را با فرش و فرش را با نام ايران ميشناسد و جدا كردن اين دو از يكديگر امكانپذير نيست و حفظ و حراست از آن يك وظيفه ملي براي تمامي بخشهاي فرهنگي و اقتصادي به شمار ميرود و فرش به عنوان چكيده هنر ايراني و سرآمد صنايع دستي جهان مطرح ميباشد. بنابراين برگزاري جشنواره با توجه به فراگيري آن در تجليل از دستاندركاران هنر _ صنعت فرش، معرفي بهتر ويژگيهاي فرش دستباف و كاربري آن ميتواند بسيار موثر بوده و باعث تثبيت و ماندگاري فر در بازارهاي داخلي و خارجي و ايجاد تقاضا در نسل جديد گردد.
* ضرورت طرح:
معاون بازرگاني داخلي سازمان بازرگاني استان تهران با بيان اينكه هماكنون به لحاظ تغيير در روش زندگي، تغيير در الگوي مصرف و عدم تبليغ و توجه كافي به ويژگيهاي فرش دستباف به كارگيري آن در زندگي روزمره و دكوراسيون داخلي كاهش يافته كه بالطبع تقاضاي استفاده از آن با توجه به جايگزينهاي مختلف كمتر شده است اظهار داشت:ميبايست در اين زمينه فرهنگسازي مناسب صورت گيرد و با توجه به ضرورتهاي پيش گفته جايگاه تاريخي، هنري، فرهنگي و اقتصادي فرش دستباف ايران در داخل و خارج از كشور حفظ و صيانت شود.
* اهداف اصلي طرح
وي در خصوص اهداف اصلي طرح گفت:بسترسازي در ارتقاء منزلت شغلي قاليبافان و دستاندركاران هنر_ صنعت فرش به منظور كمك به توسعه توليد و بازار در اين بخش، ارايه راهكارهاي مناسب توسعه فرش استانها (توليد، تحقيقات، آموزش و تجارت)،شناساندن پيشينه تاريخي، ابعاد و ويژگيهاي منحصر به فرد فرش دستباف به نسل جديد و ايجاد اگيزه استفاده در زندگي روزمره و افزايش تقاضا،ايجاد فضاي رقابتي سالم و بسترسازي جهت شكوفايي استعدادها و خلاقيتها در بين دستاندركاران عرضه هنر _ صنعت فرش دستباف در استانها از اهداف برگزاري اين جشنواره است.
وي افزود : فراهم نمودن زمينه مساعد براي برقراري ارتباط دستاندركاران فرش دستباف با مسئولين و مقامات استاني و كشوري، معرفي توانمنديهاي فرش استان و معطوف كردن افكار عمومي و بسترسازي در انتشار و ترويج يافتهها و تبادل تجربيات و سوق دادن فعالان اين عرصه در راستاي طرحهاي شاخص و محوري توسعه فرش دستباف در برنامه چهارم توسعه از ديگر اهداف اين طرح مي باشد.
* اهداف جانبي طرح:
حاج علي در بيان اهداف جانبي گفت : جذب گردشگر از داخل و خارج كشور و معرفي ايران در قالب جشنواره ، كمك در اجرا توسعه سرمايهگذاري و ماندگاري فرش در بازارهاي هدف (داخلي و خارجي) و ارتقاء توان رقابت پذيري فرش ايران در بازارهاي جهاني از اهداف جانبي اين طرح مي باشد.
* شناسايي قالي بافان استان تهران
در ادامه فروغ اسماعيلي كارشناس فرش سازمان بازرگاني استان تهران گفت: تا پيش از سال 83، 15 ارگان مسئوليت فرش دستباف را بر عهده داشتهاند ولي با مصوبه هيات دولت كليه مسئوليتهاي فرش دستباف به وزارت بازرگاني و مركز ملي فرش سپرده شد و در استانها اين وظيفه به عهده سازمان بازرگاني استانها واگذار شد.
وي با بيان اينكه تا پيش از سال 83 هيچ آماري در خصوص فرش وجود نداشته، گفت: در حال حاضر 14 هزار نفر قاليباف در استان تهران شناسايي شدهاند كه بيش از 6 هزار نفر آنها تحت پوشش بيمه قرار گرفتهاند و اين در حالي است كه تا قبل از سال 83 فقط 167 نفر تحت پوشش بيمه بودهاند.
اسماعيلي افزود: در حال حاضر 100 كارگاه قاليبافي با حداقل هر كارگاه 5 دار قالي شناسايي شده كه در آنها تمام نقوش و سبكهاي مختلف فرشهاي ايراني بافته ميشود.
* تشكيل اتحاديههاي صنفي قاليبافان
اسماعيلي گفت: در شهرستانهاي كرج، ساوجبلاغ، فيروزكوه و شهريار اتحاديههاي صنفي قاليبافان تشكيل شده و انتخابات ساير شهرستانها هم تا پايان تيرماه انجام خواهد شد.
وي افزود: انتخابات اتحاديه صنف قاليبافان در 30 تيرماه برگزار ميشود كه در واقع كليه فعالان قاليبافي اعم از طراحان رنگرزان و مرمت كاران ميتوانند عضو اين اتحاديه باشند.
* كارگاههاي آموزشي
اسماعيلي در ادامه گفت: با برگزاري كارگاههاي آموزشي قاليبافي بهداشتي كردن محيط كار، روشهاي بافت و شناخت بازار را به صورت رايگان و در مدت يك هفته آموزش دادهايم.
وي افزود: 40 هنرستان كار و دانش در رشته فرش زيرنظر سازمان بازرگاني فعاليت ميكنند كه طي سال گذشته 5 هنرستان ديگر اضافه شده است.
* توسعه صادرات فرش دستباف
اسماعيلي گفت: 350 عدد كارت بازرگاني براي صادركنندگان فرش صادر و يا تمديد شده است.
وي افزود: يك سوم جوايز صادراتي استان تهران به فرش، اختصاص دارد و موضوع صادرات فرش هميشه در كار گروه توسعه صادرات فرش مطرح بوده است.
انتهاي پيام/
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]