واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در همايش سراسري تشكلها و فعالان بخش كشاورزي: وزير جهاد كشاورزي آمار و ارقام داد؛ كشاورزان اعتراض كردند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
همايش سراسري تشكلها و فعالان بخش كشاورزي امروز با حضور رييس جمهوري، وزير جهاد كشاورزي، معاونان و مسوولان مربوطه و نمايندگان كشاورزان، تشكلهاي كشاورزي، كشاورزان و زنان نمونه روستايي امروز در مصلي تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدرضا اسكندري ـ وزير جهاد كشاورزي ـ از تدوين 82 برنامه راهبردي براي محصولات كشاورزي جهت برنامهريزي توليد از ابتداي دولت نهم خبر داد و اظهار كرد: اقدامات دولت نهم در بخش كشاورزي منجر به افزايش توليد و ضريب خودكفايي تا 94درصد شده است. ضمن اينكه ميزان صادرات در سال گذشته نسبت به سال 85 ،22 درصد افزايش يافته است.
وزير جهاد كشاورزي با اشاره به افزايش 36 درصدي صادرات صنايع غذايي در سال گذشته گفت: سال گذشته واردات صنايع غذايي 32 درصد كاهش يافت ضمن اينكه كاهش واردات محصولات كشاورزي از نظر وزني 5/16 درصد بوده است.
اسكندري ادامه داد: در حال حاضر ميزان توليد ذرت 40 درصد، برنج و جو30 درصد و دانههاي روغني 15 درصد نسبت به اولين سال آغاز دولت نهم افزايش يافته و در اين مدت ميزان توليد محصولات شيلاتي و پروتئيني و باقي به ترتيب 30 ، 15 و 20 درصد رشد داشته است.
وي با اشاره به دسترسي 25 درصد عشاير به راه در دولت نهم اظهار كرد: از زمان تشكيل سازمان امور عشاير 89 درصد عشاير از راه برخوردار شدهاند كه 25 درصد اين ميزان در دولت نهم محقق شده است. ضمن اينكه 40 درصد عشاير از آب برخوردارند كه 11 درصد آن در دولت نهم انجام شده است.
وزير جهاد كشاورزي با اشاره به جايگزيني سوخت فسيلي براي 54 درصد عشاير در دولت نهم افزود: تاكنون 63 درصد عشاير از سوخت فسيلي بهرهمند شدهاند.
وي خاطرنشان كرد: در دولت نهم 20 واحد توليد كنستانتره خوراك دام با ظرفيت پنج تا 50 هزار تن افتتاح شده و به مناسبت هفته جهاد كشاورزي نيز چهار هزار و 400 پروژه با اعتبار 300 ميليارد تومان و اشتغالزايي 17 هزار نفر افتتاح خواهد شد.
اسكندري با اشاره به كاهش 50 درصدي مصرف سموم در بخش كشاورزي طي دولت نهم، گفت: در سال گذشته بيش از 10 عامل بيولوژيك براي مبارزه با آفات در بخش كشاورزي معرفي شده است.
وزير جهاد كشاورزي همچنين با اشاره به اعلام رسمي سازمانهاي بينالمللي مبني بر نبود بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در ايران، تصريح كرد: طبق اعلام سازمان بهداشت جهاني كشور ايران عاري از بيماري طاعون گاوي است.
اسكندري با تاكيد بر بازمهندسي شركتهاي تعاوني روستايي اظهار كرد: در دولت نهم 82 برنامه راهبردي براي محصولات مختلف كشاورزي با تلاش دو ساله محققان وزارت جهاد كشاورزي تدوين شده كه نتيجه آن برنامهريزي در زمينه خشكسالي است كه نتايج آن وارد عرصههاي توليد شده است.
وزير جهاد كشاورزي با اشاره به تحقق آبياري تحت فشار در 700 هزار هكتار از اراضي كشور طي بيست سال اخير كه 200 هزار هكتار آن در دولت نهم انجام شده است، افزود: ميزان اعتبارات در سال جاري در مقايسه با سال گذشته 114 درصد افزايش يافته است.
وي اعلام كرد: در سال جاري ميزان توليدات شيلاتي به 600 تن رسيده كه اين رقم در سال آينده به 800 هزار تن افزايش خواهد يافت. همچنين ميزان توليد گوشت مرغ يك ميليون و 450 هزار تن، تخممرغ 700 هزار تن، گوشت قرمز800 هزار تن در دولت نهم است.
اين مراسم حاشيههايي نيز داشت:
1- در پايان اعلام آمارها و ارقام اين بخش از سوي وزير جهاد كشاورزي يكي از كشاورزان با اعتراض به گفتههاي اسكندري مبني بر اينكه چرا فقط آمار و ارقام بيان ميشود، گفت: به جاي اعلام آمار و ارقام بايد در اين مراسم وضعيت كشاورزان، مشكلات تامين نهادهها، مشكلات و خسارات خشكسالي عنوان و رسيدگي شود كه اين گفته با تشويق و حمايت كشاورزان و بهرهبرداران حاضر همراه شد.
وزير جهاد كشاورزي نيز پس از شنيدن اين صحبتها با اعلام صلوات قصد ادامه صحبتهاي خود را داشت كه دوباره با اعتراض حاضران همراه شد و اسكندري اظهار كرد: آمارها و ارقامي كه من اعلام ميكنم نتايج تلاشهاي شماست و ما فقط حمايت كرديم. البته اين مراسم و گردهمايي با هدف عنوان كردن مشكلات و همكاري براي رفع آن برگزار ميشود.
2- تعدادي از شركتهاي تعاوني روستايي و زنان در راستاي اجراي فاز اول طرح ارزشگذاري و واگذاري سهام در سطح سه هزار و 86 شركت، تعاوني روستايي و زنان برگههاي سهام خود را به صورت نمادين از دست رياست جمهور دريافت كردند.
3- نماينده كشاورزان و زنان روستايي سطح كشور از رييس جمهوري رسيدگي به نامههاي كشاورزان كه در اين مراسم ارائه شده است را خواستار شدند.
4-در پايان اين مراسم احمدينژاد از30 طرح كشاورزي و تمبر يادبود سنگرسازان بيسنگر رونمايي و از 86 كشاورز و توليدكننده زنان روستايي و تشكلهاي نمونه كشاورزي تجليل به عمل آورد.
5- رييس جمهوري نيز در سخنراني خود با تشكر از محبت و فداكاري كشاورزان كشور كه به عشق ايران و خدا، توليد ميكنند به تصميمگيران نصيحت كرد هر مشكلي و تحولي كه ايجاد ميشود بر سر جامعه كشاورزي خراب نكنند و اگر بناست هزينهها را كنترل كنيم چرا اول از بخش كشاورزي آغاز ميشود. همچنين در بخش بانكي نيز اين همه معوقه وجود دارد كه جاي سوال است كه چرا اول سراغ كشاورزان ميروند. همچنين از يارانه اين بخش نبايد بريده و به جاي ديگر اختصاص يابد.
6- احمدينژاد تاكيد كرد: برگزاري اين جلسات فقط اين نباشد كه حرف بزنيم و خداحافظ ؛ اين جلسات بايد منجر به تصميمگيري و اصلاح منش و تصميمگيريها شود. وي همچنين از وزير نيز خواستار شد فرصت كافي براي مطرح شدن مشكلات كشاورزان و توليدكنندگان درنظر گيرد.
7- رييس جمهوري نيز اظهار كرد: لايحه دو فوريتي خشكسالي نيز انشاءالله در مجلس تصويب ميشود. اگر اين لايحه نيايد خدا شاهد است من و اعضاي هيات دولت به تمامي روستاهاي كشور راه ميافتيم و اگر بتوانيم بيل هم ميزنيم.
انتهاي پيام
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]