تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  بنر تستی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827672171




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حدادعادل: «چيتيك» امكان ارزشمندي براي معرفي اسلام و ايران به غرب است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: حدادعادل: «چيتيك» امكان ارزشمندي براي معرفي اسلام و ايران به غرب است
گروه انديشه: آشنايي دكتر چيتيك نسبت به عرفان و خصوصا عرفان ابن‌عربي و مولانا زياد است و اين زوج دانشمند خدمتگزار، براي اسلام و ايران سرمايه و امكان ارزشمندي براي معرفي اسلام و ايران به غرب خصوصا امريكا هستند.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، دكتر «غلامعلي حداد عادل»، مدير عامل بنياد دائر‌ة‌المعارف اسلامي، شب گذشته 25 خرداد‌ماه سال جاري در مراسم بزرگداشت «ويليام چيتيك»، اسلام‌شناس و عرفان‌پژوه آمريكايي ضمن بيان مطلب فوق گفت: در دو سه ‌هفته‌اي كه مسئوليت اداره مجلس از دوش ما برداشته شده، نخستين باري است كه در جمعي صحبت مي‌كنم و اين از بابت علاقه به چيتيك و همسرشان بوده است.

مترجم كتاب «تمهيدات كانت» اظهار كرد: با دعوت دكتر «محقق» خاطرات 40 سال پيش در من زنده شد. سابقه آشنايي من با دكتر چيتيك به سال 1351 در دانشگاه صنعتي شريف باز مي‌گردد كه با ورود دكتر «نصر» به آن‌جا مركز مطالعات علوم انساني افتتاح شد. در آن‌جا با دكتر چيتيك به مدت هفت سال همكار بوديم. ما در آن‌جا در هياهو و جذب بي‌حد و حصر دانشجويان و اساتيد به صنعتي‌شدن و مدرنيسم و تجددگرايي، سعي مي‌كرديم سنت را زنده نگه داريم و دانشجويان و اساتيد با دكتر چيتيك روبه‌رو مي‌شدند كه برخلاف تفكر آن‌ها، عكس جهت حركت آب شنا كرده بود و به ايران، اسلام و عرفان توجه نشان داده بود.

مدير عامل بنياد دائرة‌المعارف اسلامي در ادامه سخنانش اظهار كرد: اصولا در ايران نسبت به برخي خاورشناسان و اسلام‌شناسان غربي ديد خوبي وجود ندارد و اين ريشه در دو نگرش دارد كه يكي شك سياسي نسبت به آن‌ها و ديگري در مورد درجه علمي و دانش آن‌هاست كه در هر دو مورد نيز مصداق‌هايي وجود دارد، اما در مورد دكتر چيتيك هيچ‌كدام از اين شك‌ها صدق نمي‌كند.

عضو هيئت علمي دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به كتاب منتشر شده انجمن در بزرگداشت چيتيك، به اظهارنظر دكتر «سيدحسين نصر» و «احمد مهدوي‌دامغاني» درباره‌ چيتيك پرداخت و گفت: بنده شهادت دو استاد برجسته دكتر «نصر» و «مهدوي‌دامغاني» را بيان مي‌كنم. دكتر نصر مي‌گويد: «او آن‌چنان در زبان و ادبيات فارسي تبحر يافت كه فكر نمي‌كنم در مغرب زمين كسي به احاطه و تسلط او بر ادبيات محاوره‌اي و متون كهن فارسي برسد.»

وي افزود: اين دو گواهي نشان مي‌دهد كه با چه شخصيتي روبه‌رو هستيم و شناخت ايشان از اسلام و ايران، وسيع و حيرت‌انگيز است و علاوه بر اسلام و ايران، آشنايي‌اش با شرق آسيا به بركت همسري با موراتا و البته كوشش‌هاي خودش بسيار وسيع و ارزشمند است و براي اين‌كه پيوندش را با شرق بيش‌تر كند، همسري از ژاپن اختيار كرد كه هر دو مكمل هم هستند.

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي تأكيد كرد: آشنايي دكتر چيتيك نسبت به عرفان و خصوصا عرفان ابن‌عربي و مولانا زياد است و هم‌چنين تسلط وي بر عرفان شرق آسيا مشهود است و اين زوج دانشمند خدمتگزار، براي اسلام و ايران سرمايه و امكان ارزشمندي براي معرفي اسلام و ايران به غرب خصوصا امريكا هستند.

وي خاطرنشان كرد: كجا مي‌توان كسي را پيدا كرد كه با عشق به معارف اسلامي و ايران، 12 سال در اين كشور زندگي كند و كتابي مانند صحيفه‌ سجاديه‌ را به زبان امروزي ترجمه كند و در اختيار انگليسي‌زبانان قرار دهد و يا دعاي عرفه‌ امام ‌حسين(ع) را ترجمه كند كه كار بسيار مهم و ارزشمندي است و در ترجمه‌اي كه چيتيك به‌دست داده با تسلط وي به زبان‌هاي عربي و فارسي و احاطه به اصطلاحات فلسفي و عرفاني مفاهيم واژگونه نشده‌ است.

وي از چيتيك به‌عنوان فردي پاك، صادق، صريح، پركار، عفيف و دانش‌پژوهي حقيقي ياد كرد و درباره‌ موراتا همسر چيتيك اظهار كرد: من قبل از آشنايي با چيتيك با موراتا آشنا شدم و معتقدم كه تجليل از چيتيك بايد تجليل از ساچيكو موراتا هم باشد. ايشان كسي بود كه قبل از پيروزي انقلاب‌ اسلامي در آن فضاي خاص، كه كسي جرأت نمي‌كرد، درباره‌ مسائل اجتماعي بنويسد، اين كار را در پايان‌نامه‌اش با عنوان «هفت‌پيكر نظامي و نقش زن در آن» دفاع كرد.

در اين مراسم پروفسور «ويليام چيتيك»، عرفان‌پژوه آمريكايي و استاد دانشگاه ايالتي نيويورك، دكتر «ساچيكو موراتا» استاد دانشگاه ايالتي دانشگاه نيويورك، دكتر «مهدي محقق» رئيس هيئت مديره انجمن آثار و مفاخر فرهنگي، دكتر «غلامعلي حداد‌عادل» مدير عامل بنياد دائر‌ة‌المعارف اسلامي، دكتر «غلامرضا اعواني» رئيس مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران، دكتر «احمد احمدي»، دكتر «احمد جلالي»، دكتر «فتح‌الله مجتبائي»، استاد «منوچهر صدوقي‌سها» و جمعي ديگر از اساتيد، دانشجويان و علاقه‌مندان حضور داشتند.

در انتهاي اين مراسم لوح‌هاي تقديري از طرف انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ايران، مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران و هم‌چنين هدايا و لوح‌هاي ديگري به «ساچيكو موراتا» و چيتيك اهدا شد و از مقام علمي اين زوج دانشمند تجليل شد و آن‌ها نيز با سخنراني از مردم و اهداكنندگان تشكر كردند.
 يکشنبه 26 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن