تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك حديث بفهمى بهتر است از آن كه هزار حديث [نفهميده] نقل كنى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838099836




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

*بسته‌ پيشنهادي 1+5 از نگاه كارشناسان و نمايندگان مجلس* * تعليق مورد پذيرش مردم ايران نيست * نقاط مشترك بسته‌هاي دو طرف مي‌تواند موضوع مذاكرات باشد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *بسته‌ پيشنهادي 1+5 از نگاه كارشناسان و نمايندگان مجلس* * تعليق مورد پذيرش مردم ايران نيست * نقاط مشترك بسته‌هاي دو طرف مي‌تواند موضوع مذاكرات باشد


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هسته‌يي

بسته‌ي پيشنهادي 1+5 روز گذشته توسط خاوير سولانا و مديران كل وزارت خارجه كشورهاي عضو 1+5 به غير از آمريكا تحويل ايران شد. اين بسته با توجه به مفاد قطعنامه‌ي 1803 تنظيم شده كه طبيعتا تقاضاي غيرقانوني تعليق غني‌سازي در آن منظور شده است.

نماينده‌ي مردم شاهرود در خانه ملت درباره اين بسته و سفر سولانا به تهران گفت: آمدن سولانا به ايران نشانگر آن است كه بايد بر مبناي مذاكره حركت كرد و آن شتابزدگي‌هايي كه آمريكا در مقوله‌ي پرونده‌ي هسته‌يي پي‌گيري مي‌كرد عملا نتوانست به ثمر بنشيند.

كاظم جلالي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، افزود: طبيعي است كه نفس حضور سولانا و نمايندگاني از كشورهاي 1+5 نشانگر آن است كه اساس مذاكره مورد توجه باشد و با مذاكره مي‌توان پرونده‌ي ايران را پيش برد.

سخنگوي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هفتم در مورد اين‌كه پاسخ ايران به اين كشورها چه خواهد بود؟ گفت: پاسخ ايران مرتبط است با محتواي پيشنهادهايي كه از طرف سولانا مطرح مي‌شود و يا بسته‌ي پيشنهادي كه كشورهاي اروپايي به همراه آورده‌اند. بنابراين از اين ناحيه مسوولان ما بايد به مساله توجه كرده و بدون شتابزدگي به پيشنهادهاي آن‌ها پاسخ دهند.

وي ابراز كرد: از گذشته نيز ما گفتيم كه اميدواريم مقولات مندرس و كهنه‌ي گذشته مانند تعليق كه مورد پذيرش مردم ايران نيست در پيشنهادها مجددا مطرح نشود.

وي با بيان اين‌كه اگر برخي كشورها از جمله آمريكا به همراه 5 كشور ديگر و سولانا به ايران نيامده‌اند مساله‌ي خيلي مهمي براي ما نيست، گفت: زيرا سياست‌هاي ايالات متحده آمريكا براي ما سياست‌هاي روشني است و مي‌دانيم كه آمريكا اساسا به دنبال حل و فصل موضوع هسته‌يي ايران نيست و تنها براي پيچيده‌تر كردن موضوع هسته‌يي همت گمارده است و تلاش خود را براي آن انجام مي‌دهد و سعي مي‌كند با پيشنهادهاي خود به گونه‌اي يك نوع بن‌بست را به ظن خود در پرونده‌ي هسته‌يي ما ايجاد كند.

جلالي افزود: همه در جريان هستند كه حتي آمريكا نسبت به بسته‌ي پيشنهادي ما قبل از اين‌كه اين بسته به دست كشورهاي اروپايي برسد اظهارنظرهاي بسيار بدي داشت و پيش‌قضاوت‌هايي انجام داد كه اينها نشان مي‌دهد اساسا آمريكا اراده‌اش بر حل و فصل صحيح موضوع هسته‌يي نيست و نگاهش به موضوع هسته‌يي جمهوري اسلامي ايران يك نگاه كاملا سياسي است و سعي در برخورد با آن دارد كه تا كنون هم موفقيتي در اين زمينه به دست نياورده است.

وي در مورد بسته‌ي پيشنهادي غرب و بسته‌ي پيشنهادي ايران گفت: اين بسته‌ها كه غرب و ايران به يكديگر ارايه مي‌دهند نشانگر اراده‌ي دوطرف براي حل و فصل موضوع از طريق مذاكره است. اگرچه متاسفانه برخي از قدرت‌هاي بزرگ از جمله آمريكا چنين اراده‌اي را ترغيب نمي‌كنند.

وي ادامه داد: اما همين ارايه كردن بسته‌ها مي‌تواند حكايت از اين بكند كه با مذاكره و گفت‌وگو مي‌توان موضوع را حل و فصل كرد.

وي درباره‌ي بسته‌ي پيشنهادي ايران گفت: پيشنهادهاي ايران طبيعتا يك پيشنهادهاي فراجانبه‌اي بوده است كه مي‌تواند مبناي خوبي براي مذاكرات قرار گيرد. هم‌چنين در مورد پيشنهادهاي غرب نيز نبايد شتابزده اظهارنظر كرد.

يك كارشناس مسائل سياسي و بين الملل تصريح كرد: كشورهاي 1+5 از طريق تشويق‌هايي كه به زعم خودشان جديد است سعي مي كنند راه جديدي در بن بست هسته‌يي كه خودشان به وجود آوردند ايجاد كنند.

حسين علايي، كارشناس مسائل سياسي و بين الملل در گفت وگو با ايسنا، با اشاره به سفر روز گذشته خاوير سولانا، مسوول سياست خارجي اتحاديه‌ي اروپا در ديدار با مقامات كشورمان و نيز ارائه بسته پيشنهادي از جانب 1+5 به جمهوري اسلامي ايران خاطر نشان كرد: سولانا كه در اين سفر وي را مديران 1+5 همراهي مي كردند به اين دليل صورت مي گيرد كه اين كشورها در تلاش‌اند با ارائه طرح هاي تشويقي كه به زعم خودشان جديد است راهي جديد در بن بست هسته يي كه به وجود آ‌وردند ايجاد كنند.

وي ادامه داد: محتواي بسته پيشنهاد شده بر محور تعليق تنظيم شده است؛ در حالي كه ايران پس از چند سال مقاومت و پرداخت هزينه بعيد است كه چنين چيزي را بپذيرد.

وي با تاكيد بر اينكه بسته پيشنهادي اروپا تا حدي مخالف با بسته‌ها و طرح هاي قبلي ارائه شده است و مي تواند مورد بررسي ايران قرار گيرد با اشاره به بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران نيز گفت: ايران هم در اين زمينه بسته اي را ارائه داده كه بايد آنها نيز بسته را بررسي كنند و نظرشان را در اين خصوص اعلام نمايند.

علايي در عين حال تاكيد كرد: نفس سفر سولانا و ارائه بسته پيشنهادي به اين دليل است كه به نوعي فضا را تلطيف كند.

رييس سابق ستاد مشترك سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در ادامه در پاسخ به پرسشي در مورد دلايل مخالفت غرب با بحث غني سازي اورانيوم در ايران گفت:‌ مشكل غرب اين است كه ايران با رسيدن به غني سازي اورانيوم در حوزه هسته يي پيشرفت‌هايي را خواهد داشت كه اين مساله با سياست تضعيف ايران توسط آمريكا همخواني ندارد.

وي ادامه داد: آمريكا در منطقه خاورميانه با نفوذ ايران در آن مواجه است كه آن را خلاف منافع خود تصور مي كند . آنها در منطقه ضعف هايي دارند كه افزايش قدرت ايران مي تواند ضعف هاي آنها را آشكار كند؛ لذا هدف‌شان از اين قبيل اقدامات تضعيف قدرت منطقه‌يي كشورمان مي باشد.

علايي با تاكيد بر اينكه غني سازي اورانيوم به افزايش قدرت منطقه‌اي ايران منجر مي‌شود گفت: آمريكا و غرب تمايل ندارند كشورهاي داراي قدرت انرژي و نفوذ ژئوپولوتيك به قدرت هسته يي مجهز شوند؛ چرا كه تركيب آنها مانع انجام اهداف اين كشورها در منطقه مي شود.

وي ادامه داد: غربي‌ها كشورهاي ديگر را به عنوان مصرف كننده فناوري مي خواهند نه توليد كننده آن و با همه كشورهاي هم پيمان نيز اين برخورد را دارند و فناوري را براي مصرف در اختيار آنها مي گذارند و اجازه نمي دهند داراي فناوري‌هاي پيشرفته شوند.

به گفته علايي آمريكايي‌ها مجموعا ملاحظه امنيتي ديگري در منطقه خاورميانه دارند و معتقدند كه بايد قدرت برتر در اختيار رژيم صهيونيستي باشد.

علايي اين رويكرد را مخالف ديدگاه‌هاي ايران برشمرد كه به نوعي كشوري مستقل است و مشكل خاورميانه را ناشي از اشغال و كنترل منابع نفتي و نيز حضور اسراييل در منطقه مي داند.

اين كارشناس مسائل بين الملل سپس بسته پيشنهادي ايران را داراي نقاط قوتي نه تنها در حوزه هسته يي و بلكه در حوزه‌هاي امنيتي، اقتصادي، روابط منطقه‌يي توصيف كرد و گفت:‌ اين در حالي است كه بسته پيشنهادي اروپا بر روي تعليق و متمركز بر روي مسائل هسته‌يي است.

وي ادامه داد: به لحاظ ماهوي مشتركات دو بسته در حد زيادي نيست و جهت گيري آنها متفاوت است اما چنانچه طرفين تمايل داشته باشند راهي براي حداقل تفاهمات پيدا كنند مي توانند در اين مسير حركت كرد.

به اعتقاد علايي ايران راه مذاكره را در بسته پيشنهادي ارائه شده به غرب باز گذاشته و علاقمند است از تمامي ظرفيت‌ها برخوردار باشد .

وي افزود: قانع ساختن سولانا و 1+5 به اينكه ايران در مسير درستي حركت مي كند، مي تواند فرصتي را به ايران بدهد كه هم به توانمندي‌هاي صنعتي غني سازي دست پيدا كند و هم ديدگاه‌هاي 1+5 را با ديدگاه‌هاي خودش همسوتر كند.

رييس سابق ستاد مشترك سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با بيان اينكه صدور قطعنامه‌هاي شوراي امنيت هيچ مبناي حقوقي و قانوني ندارد با اشاره به درخواست‌ها و تاكيدات ايران مبني بر بازگشت پرونده هسته يي از شوراي امنيت به آژانس بين المللي انرژي اتمي اظهار داشت: مبناي رسيدگي به پرونده هسته يي ايران شوراي امنيت نمي تواند باشد چون آژانس به عنوان بازوي سازمان ملل مي تواند در اين زمينه نظارت خود را اعمال كند و ايران به درستي تاكيد مي كند كه موضوع هسته‌يي ايران بايد در اين مرجع مورد رسيدگي قرار بگيرد.

وي ادامه داد: بايد موضوع هسته‌يي ايران در قالب فني و حقوقي دنبال شود و ايران نيز بتواند نگراني هاي آژانس را برطرف كند. وگرنه طرح مساله در شوراي امنيت موضوعي سياسي است و ربطي به فعاليت‌هاي صلح آميز ندارد.

به اعتقاد علايي براي رسيدن به نتيجه ثمربخش بايد مسائل سياسي را از مسائل فني و حقوقي جدا كرد تا ايران در مسير قانوني خود گام بردارد.

وي در خاتمه گفت:‌ همگان بر اين مساله تاكيد دارند كه موضوع هسته‌يي ايران بهانه‌اي براي فشار به ايران است و مساله‌ي اصلي مساله‌ي آمريكا با ايران است و چنانچه مسائل كلان ايران و آمريكا حل شود بحث هسته‌يي نيز حل خواهد شد.

معاون بين‌الملل حزب موتلفه‌ي اسلامي گفت: سولانا در سفر به ايران حامل پيشنهاد اروپايي‌هاست، نه آمريكا.

حميدرضا ترقي، عضو حزب موتلفه‌ي اسلامي در گفت‌وگو با ايسنا افزود: خاوير سولانا حامل پيشنهادي است كه عمدتا اروپايي‌ها براي حل مساله‌ي هسته‌يي ايران ارايه مي‌كنند و از موضع آمريكا مستقل و جداست.

وي با اشاره به حضور نداشتن نماينده‌ي آمريكا در اين سفر گفت: طبيعي است كه نماينده‌ي آمريكا در كنار سولانا حضور نداشته باشد و البته معلوم نبود كه اگر از سوي آمريكا تمايلي وجود داشت، ايران آن را مي‌پذيرفت.

ترقي تصريح كرد: پنج كشور انگليس، فرانسه، آلمان، چين و روسيه راهي جدا از آمريكا را دنبال مي‌كنند. بنابراين سولانا حامل عمدتا نظرات 5 كشور مذكور است. از اين رو مي‌توان اميدوار بود كه سولانا منعطف‌تر از گذشته به ايران آمده باشد.

او درباره نقاط مشترك بسته‌ي پيشنهادي ايران و 1+5 اظهار كرد: نقاط اشتراك بين بسته‌ي ايران و اروپا با چين و روسيه وجود دارد و مي‌توان نسبت به اين‌كه اين نقاط مشترك موضوع مذاكرات ايران و سولانا باشد اميدوار بود.

اين عضو حزب موتلفه‌ي اسلامي با اشاره به بيانيه‌ي اخير اتحاديه اروپا درباره‌ي ايران گفت: اين بيانيه حاكي از درخواست اروپا براي انتقال پرونده‌ي هسته‌يي ايران به آژانس بين‌المللي انرژي اتمي بود و به نوعي چراغ سبز ديگري از سوي اتحاديه اروپا بود.

وي درباره پيش‌شرط تعليق در پيشنهاد 1+5 به ايران اظهار كرد: در بسته‌ي پيشنهادي ايران شايد مواردي باشد كه مورد نظر اروپا و ديگر كشورها نباشد و همين رويكرد در بسته‌ي 1+5 مي‌تواند وجود داشته باشد؛ مسلما نقاط افتراق دو پيشهاد قابل طرح و بررسي نيست.

ترقي گفت: مساله‌ي تعليق براي 1+5 به موضوعي حيثيتي در صحنه‌ي بين‌الملل تبديل شده است و در صورت كنار گذاشتن آن تمام سياست‌ها و اقدامات عليه ايران در نزد افكار عمومي جهان از بين مي‌رود. همان‌گونه كه تعليق خط قرمز ايران موضوعي مهم است كه قابل مذاكره نيست.

جواد جهانگيرزاده با اشاره به سفر سولانا به تهران، گفت: اينگونه سفرها مي‌تواند تا حدودي به تعديل روابط و تنظيم پرونده هسته اي ايران كمك كند، اما اگر قرار باشد با همان انسداد ديدگاه و جمودي كه در ديدگاه اروپا راجع به انرژي هسته‌يي ايران تحت تاثير آمريكا و رژيم صهيونيستي وجود دارد، اين سفرها را انجام داده باشند، به نظر نمي‌رسد كه در گره‌گشايي پرونده ايران تاثيري داشته باشد.

نماينده‌ي مردم اروميه در خانه‌ي ملت، در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهارداشت: ديدگاه جمهوري اسلامي ايران نسبت به آقاي سولانا از ابتدا مثبت بود، اما به مرور نتيجه‌گيري مي‌شد كه اگر چه ايشان سياستمدار برجسته‌اي در جهان است، اما گويي روند مدنظر آمريكايي‌ها را در پرونده هسته‌يي ايران طي مي‌كند. بنابراين اگر بدون پيشنهاد جديد و موثري اين سفر انجام شده باشد، در واقع همان روال سابق تكرار خواهد شد.

وي تاكيد كرد: اگر آقاي سولانا با همان الزام‌هاي پيشين به تهران آمده باشد، روال گذشته طي خواهد شد.

به اعتقاد اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هفتم، بخش قابل توجهي از اين سفرها، جنبه‌ي تبليغاتي و تشريفاتي دارد تا اثبات كنند كه به جمهوري اسلامي سفر هم كردند، نظر خود را منتقل كردند، ولي بعضا در پرونده هيچ نقطه مثبتي ايجاد نشد و يا اين‌كه صرفا به عنوان رفع تكليف و براي پاسخگويي به افكار عمومي جهان اين كار را مي‌كنند.

جهانگيرزاده همچنين درباره‌ي حضور نيافتن نماينده‌ي آمريكا در اين سفر، با بيان اين‌كه آفتاب آمد دليل آفتاب، اظهارداشت: اين امر نشان مي‌دهد كه آنها به هيچ وجه خواهان ايجاد فضاي جديد در پرونده هسته‌يي ايران نيستند و شديدا دنبال اين هستند كه بتوانند پرونده را تحت تاثير لابي آمريكايي – اسرائيلي قرار دهند تا پرونده مسيري را كه مدنظر آنهاست طي كند.

نماينده‌ي مردم اروميه در خانه‌ي ملت، گفت: در اين سفرها بايد با دست پر آمده و دغدغه‌ها يك اقدام موثر براي آينده باشد و در غير اين صورت مطمئنا جز خستگي راه چيزي براي آنها نخواهد داشت.

وي معتقد است كه بايد استدلال ارايه مي‌شد كه چرا بسته پيشنهادي ايران را نپذيرفتند و اساسا چرا با مفاد آن با سردي برخورد مي‌كنند و اگر الزامي نمي‌بينند كه در مورد اين بسته اظهارنظر كنند، طبيعي است ما هم هيچ الزامي براي پاسخگويي به درخواست‌هاي غير منطقي غرب نخواهيم داشت.

عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هفتم، يادآور شد: بيش از چهار سال است كه غرب يك رويه را دنبال كرده و به هيچوجه قصد تغيير رويه ندارد و اين رويه مغاير با مفاد مقررات بين‌المللي است فقط از عصبيت، زور و فشار قدرت‌هاي بزرگ جهان تبعيت مي‌كند، بنابراين ما الزامي نداريم كه به بسته پيشنهادي آنها جواب دهيم.

علت اصرار غرب بر تعليق غني سازي فعاليت هاي هسته‌يي ايران فشار سياسي‌اي است كه از سوي برخي كشور مثل آمريكا وارد مي شود.

علي عباسپور تهراني‌فرد، نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي، درگفت‌وگو با ايسنا، اظهارداشت: مساله ما در سطح جهاني به صورت يك مساله تكنيكي مطرح نشده و در واقع موضوع از حالت تخصصي به مساله سياسي تبديل شده، بر اين اساس اولين گام در حل مشكل داشتن ديدگاه تخصصي نسبت به موضوع فناوري هسته يي ايران است و در اين صورت مطرح كردن پرونده ايران در سازمان ملل جايگاهي ندارد و بايد به مرجع تخصصي خود يعني آژانس بين المللي انرژي هسته‌يي باز گردد و با ديد تخصصي روي آن مطالعه صورت گيرد.

به گفته وي مساله انرژي هسته‌يي و رفتن به سمت ساخت راكتور اتمي و تامين سوخت در شرايط فعلي جهاني ضرورتي اجتناب ناپذير براي كشورها از جمله كشور رو به توسعه ماست و بايد براي رو به زوال رفتن سوخت هاي فسيلي و مبحث انرژي چاره انديشي انجام شود.

وي همچنين با تاكيد بر اين كه بازرسي هاي آژانس و تعهد ما به پايبندي به NPT كاملا نشان داده شده ، گفت: ما براساس مفاد منشور آژانس و دارابودن فناوري صلح جويانه هسته‌يي حركت مي كنيم و اين جزء حقوق مسلم كشورها و ملت‌ها شناخته شده و هيچ مرجعي نمي تواند كشوري را از حق بين المللي شناخته شده خود باز دارد.

وي با تاكيد بر اين كه ما عضو آژانس هستيم و با آن همكاري كرده ايم ،افزود: اين كه هر چيزي را منوط به تعليق غني سازي كنند، قابل قبول نيست. اما اين كه مذاكره در مورد اعمال نظارت كافي در چارچوب آژانس انجام شود، قابل پذيرش است.

عباسپور خاطرنشان كرد: اصولا اين كشورها با پيشنهادي جلو مي آيند كه تيتر آن نمي تواند براي كشور ما قابل پذيرش باشد. اميدواريم بسته هاي پيشنهادي به نحوي باشد كه حقوق مسلم كشورها و ملت ها را در چارچوب قوانين بين المللي خدشه دار نكند.

رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس هفتم افزود: اگر قرار باشد هر موضوعي منوط به تعليق غني سازي باشد آن هم تعليقي كه پايانش مشخص نيست، براي ما پذيرفته نيست.

به گفته وي بسته پيشنهادي بايد حقوق ملت ايران را نسبت به داشتن فناوري هسته‌يي طبق مفاد NPT و مقررات بين المللي به رسميت بشناسد.

پرويز سروري با اشاره به سفر سولانا و ارايه‌ي بسته‌ي پيشنهادي 1 + 5 در اين سفر، خطاب به سولانا و اتحاديه‌ي اروپا، گفت: دست از اين اتلاف وقت و طولاني كردن مذاكرات و روند اين پرونده بردارند، زيرا مخاطرات اين موضوع جامعه جهاني را گرفته و قطعا يكي از مشكلاتي كه اقتصاد بين‌الملل امروز از آن رنج مي‌برد، بازي كردن با بحث انرژي هسته‌يي ايران بوده است.

نماينده‌ي مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي، در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران، اظهارداشت: با همه انتظاراتي كه ما از اتحاديه‌ي اروپا به ويژه آقاي سولانا داشتيم كه با دست پر به تهران بيايند و در اظهارات نيز اينطور عنوان شده بود كه اين بسته پيشنهادي حاوي مطالب جديد و قابل اعتنايي است، متاسفانه با انتشار مطالب داخل بسته، مشخص شد كه همچنان اروپايي‌ها به دنبال وقت‌كشي و مطول كردن مذاكرات بي‌خاصيت و ادامه‌ي وضعيت برد – باخت، تحكيم وضعيت خود و جبران خساراتي كه در پرونده‌ي هسته‌يي ايران متحمل شدند، هستند.

وي افزود: برخلاف آنچه سولانا عنوان كرده و نتيجه را برد – برد دانسته، ادامه اين روند قطعا اگر باخت – برد نباشد، باخت – باخت است و حتما آثار آن مي‌تواند اقتصاد بين‌المللي را متاثر كند.

سروري با بيان اين‌كه اين روند، روند قابل ادامه‌اي نيست، تصريح كرد: حتما جمهوري اسلامي مجبور است كه به تصميمات جديدي دست بزند كه ممكن است اين تصميمات مورد رضايت آقايان نباشد، از اين جهت توصيه ايران اين است كه دست از اين روند كسل‌كننده بردارند و پرونده را به صورت شفاف به آژانس برگردانند و روند پيگيري پرونده را به جاي سياسي، كارشناسي كنند.

به گفته‌ي وي، بدين ترتيب هم غرب به خواسته خود، كه عدم دستيابي ما به سلاح هسته‌يي است و هم ما به خواسته قانوني خود كه دسترسي آزاد به فناوري صلح‌آميز هسته‌اي است، مي‌رسيم.

اين عضو كميسيون فرهنگي مجلس هفتم، معتقد است كه غرب پس از يك هم آورد طولاني، عملا بعد از اظهارات البرادعي، در جامعه‌ي جهاني منزوي شد و سياست‌هاي غرب و 1 + 5 با شكست مواجه شد و اين يك خسارت سياسي بزرگي براي غرب در دنيا بود و قطعا آنها به دنبال اعاده حيثيت خود هستند تا به نوعي چهره‌ي خسارت‌ديده ‌شان را ترميم كنند.

اين نماينده‌ي اصولگراي مجلس، افزود: غربي‌ها مي‌دانند كه بحث تعليق در ايران، خط قرمز است و ما تاكنون هزينه‌هاي زيادي را براي نپذيرفتن اين موضوع پرداخته‌ايم.

وي با بيان اين‌كه قطعا براي ما بسيار كم هزينه بود. اگر مي‌خواستيم تعليق غني‌سازي را چند سال پيش بپذيريم، گفت: آنها مي‌دانند كه ما اين هزينه‌ها را پرداختيم تا زيربار اين برخورد تبعيض‌آميز و ذلت‌بار نرويم و قطعا جمهوري اسلامي تحت هيچ شرايطي نمي‌تواند موضوع تلعيق را بپذيرد و بر اين اساس به نفع اروپايي‌ها هم نيست كه در موضوعي كه نتيجه‌اش مشخص است، تكيه كنند.

به گفته‌ي وي، اروپايي‌ها به اين نتيجه رسيده‌اند كه امكان پذيرش تعليق از سوي ايران نيست، اما مي‌خواهند حتي با تعليق كوتاه‌مدت، حيثيت و آبروي خود را اعاده كنند و به جامعه‌ي جهاني بگويند كه بالاخره اقدامات آنها توانسته تاثيرگذار باشد.

دبير كل اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاههاي كشور در رابطه با سفر سولانا به ايران، گفت: متاسفانه به نظر مي رسد برخي از روزنامه هاي داخلي و جرياناتي كه در ارتباط با سفرهاي سولانا به دنبال مسائل ديگري هستند، تحليل اين سفر را به سمتي كه نبايد، سوق مي‌دهند .

منصوري در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا در ادامه اظهار كرد: نبايد در ارتباط با سفرسولانا به ايران ، ساده لوحانه تحليل كنيم و به آن به طور صرف به عنوان يك فرصت بنگريم، بنابراين بايد سوابق مذاكرات خود را با اتحاديه اروپا، آژانس و شوراي امنيت بررسي كنيم و با پيش زمينه‌اي كه طبيعتا براي ما خوشايند و مثبت نيست، وارد مذاكره شويم.

وي در همين رابطه بيان كرد: براي همگان روشن است كه راهبردهاي اتحاديه اروپا و آمريكا در رابطه با فشارخارجي به ايران جواب نداده است و عدم موفقيت آنها در تعطيلي پايگاههاي معنوي ايران در لبنان، فلسطين، سوريه و عراق باعث شده كه آنها سياست خود را در قبال ايران تغيير دهند و به دنبال برهم زدن فضاي داخلي كشور ما باشند، البته آنها سياست‌ها و فشارهاي ديگري را نيزمانند بهره‌برداري ازتهديدات نظامي و امنيتي عليه ايران، در دستور كار قرار داده بودند .

دبير كل اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاههاي سراسر كشور، تصريح كرد: تصور من اين است كه سفر سولانا با نااميدي يا حداقل كم اميدي نسبت به سياستهاي قبلي و رصد دقيق موقعيت و شرايط داخلي ايران با هدف متفاوتي صورت گرفته است و به طور طبيعي اتفاقاتي كه در چند روز اخير در كشور مي‌افتد، پازلي را تشكيل مي‌دهند كه در نهايت مكمل آن سفر سولانا است.

وي افزود: آنها با رصد دقيق اوضاع ، سنجش بحث گراني ، مشاهده اتفاقات اخير و از جمله گروگان‌گيري كه در حادثه سراوان و تجمعي كه در شهر مشهد اتفاق افتاد و همچنين چراغ سبزي كه بعضي از جريانات داخلي و برخي از افراد خود فروخته نشان دادند، در مجموع پازلي طراحي كرده‌اند كه حاصل آن مي‌تواند ايجاد التهاب و نابساماني در فضاي اجتماعي كشور باشد، بنابراين اگر بخواهيم ماموريت سولانا را به طور مختصر تحليل كنيم، بايد در مرحله اول به اين سوال پاسخ دهيم كه چرا سولانا مي خواهد به طور مستقيم با افكار عمومي ايران ارتباط برقرار كند.

منصوري، ادامه داد: طبيعي است كه آنها به دنبال اين هستند كه بسته پيشنهادي را مناسب براي حل تمام مشكلات ما جلوه دهند و از نارضايتي‌هاي اقتصادي مردم و موج مشكلاتي كه ايجاد شده است، موج سواري كرده و افكار عمومي را به سمتي ببرند كه در قبال بسته پيشنهادي، مطالبه عمومي ايجاد كنند و در نتيجه آن دولت را به سمت پذيرش بسته پيشنهادي حركت دهند و طبيعي است كه حاصل اين فعل و انفعالات تشديد و تشتت در افكار عمومي خواهد بود و مطالبه عمومي در قبال بسته پوچ پيشنهادي باعث خواهد شد كه بحث هايي ميان دولت و مطالبه مردمي پيش آيد.

وي افزود: بايد هوشيارانه عمل كنيم، چرا كه احساس مي كنم بسته پيشنهادي بيشتر از اينكه محتوا داشته باشد، بسته‌اي تبليغاتي و فشارآور خواهد بود و طبيعي است بعد از بازگشت سولانا، رسانه‌هاي غرب و بسياري از صاحبان خود فروخته تريبون‌هاي داخلي به غناي بسته پوچ پيشنهادي خواهند افزود و آن را در نظر عوام پرذوق و برق جلوه مي‌دهند و اذهان عمومي را به سمتي هدايت مي كنند كه در صورت عدم پذيرش بسته پيشنهادي، دولت در مظان اتهام قرار گيرد، كه اين مسئله به ايجاد گسل عظيم ميان دولت و ملت منجر خواهد شد.

اين فعال دانشجويي اظهار كرد: بايد با چند سوال اذهان عمومي را شفاف كرد، اينكه چرا سولانا مي‌خواهد مستقيم با مردم ارتباط برقرار كند؟ آيا اين به منزله دور زدن دستگاه ديپلماسي كشور ما نيست و اگر واقعا اتحاديه اروپا و كشورهاي 1+5 و غيره بسته پيشنهادي داشتند، چرا پيش از اين پاسخ بسته پيشنهادي ايران را نداده بودند؟ چراكه ادب ديپلماتيك حكم مي‌كرد كه آنها پاسخ بسته پيشنهادي ايران را بدهند. بنابراين با توجه به اينكه پاسخي در يافت نشد، اينكه ايران نيز پاسخ بسته پيشنهادي را ندهد، بسيار محتمل است.

وي تصريح كرد: بنابراين آنها از اين فعل و انفعالات به دنبال ايجاد گسل ميان دولت و ملت هستند و شايد چشم‌انداز حركتي كه در اين مسير پيش‌بيني مي‌كنند، اين باشد كه بدبيني ، ناتواني و ناكارآمدي نسبت به جريان اصول گرا در ذهن مردم ايجاد كنند، بنابراين بايد از هزينه‌هاي سياسي داخلي و خارجي و تقابل جناحهاي داخلي كه ممكن است در جريان اين قضايا اتفاق افتد، مراقبت كنيم.

منصوري افزود: جريانات ما بايد هوشيار باشند كه با يك سفر و يك حضور، درگير منازعات داخلي نشوند و منافع كشور را به دقت توسط همه جناحها مديريت كنند، بنابراين بايد با برخورد فعال و روشن‌گرانه‌اي در ارتباط با اين رخداد به دنبال سوزاندن برگه‌هاي برنده كشورهاي غربي باشيم كه راهكار آن نقشه‌خواني به موقع است؛ پس بايد پيشاپيش نقشه‌هاي آنها را بشناسيم و اعلام كنيم تدبيري كه شما براي زمين زدن بعضي از جريانات مثبت در نظام ما در نظر گرفته‌ايد، پيش‌خواني و راهكار لازم براي آنها پيش‌بيني شده است .

انتهاي پيام
 يکشنبه 26 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن