واضح آرشیو وب فارسی:مهر: با سخنراني دكتر لاريجاني/مراسم سالروز شهادت دكتر چمران در حسينيه ارشاد برگزار مي شود
مراسم گراميداشت سالروز شهادت دكتر مصطفي چمران در روز شنبه اول تيرماه با حضور دوستان و ياران وي و سخنراني دكتر علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در حسينيه ارشاد برگزار مي شود.
به گزارش خبرنگار مهر، مهندس مهدي چمران درنشست خبري پيش از ظهر امروز، با اشاره به سالروز شهادت دكتر مصطفي چمران حماسه سازان و اسطوره هاي هر ملتي را از جمله حافظان هويت و تاريخ ملت ها دانست و گفت: شهيد دكتر چمران يكي از كساني است كه به اسطوره هاي تاريخ پيوسته و داستان زندگي و حماسه او مي تواند نمونه اي ارزنده براي الگو شدن به ويژه براي نسل جوان باشد.
وي با اشاه به الگوهاي ديني،علمي وحماسي در طول تاريخ كشور ايران، دكتر چمران را نمونه اي كم نظير اين الگوها دانست و افزود: حضرت امام(ره) الگوهايي را نشان مي دهند و در مورد شهيد چمران جمله هاي بسيار زيبايي دارند و در انتها مي فرمايند مثل چمران بميريد و اين نوع زندگي را يك الگو براي انسانها نشان مي دهند.
رئيس بنياد شهيد چمران با بيان اينكه اگر الگوهاي مناسب را نتوانيم به خوبي بشناسانيم اين خلأ را الگوهاي كاذب پر خواهند كرد ، معرفي اين الگوها را رسالت بزرگي بر دوش رسانه ها و مطبوعات خواند.
وي با اشاره به ارائه الگوهاي متفاوت از قهرمانان انقلاب هاي جهاني نظير انقلاب كوبا و شخصيتي نظير چه گوارا، تأكيد كرد: ما در دفاع مقدس خود نه تنها صدها بلكه هزاران چه گوارا داشتيم؛ شهدا، جانبازان، آزادگان وحتي رزمندگان كنوني در اين زمينه نمونه هاي ارزنده تر و زيباتري هستند كه روي آنها كار نكرده ايم.
مهندس چمران تأكيد كرد: در جامعه خود نسبت به اين شهداي عزيز كه الگوهاي ارزنده اي هستند بسيار بسيار كوتاهي كرده ايم و مي ارزد توان خود را هر چه بيشتر در اين زمينه به كار بنديم كه ان شاء ا... اين نسل و نسل هاي آينده را تضمين كنيم.
وي با يادآوري تأثير الگوهايي از شهداي جنگ تحميلي ايران در خاورميانه و كشورهاي ديگر، خاطر نشان كرد: شاهد بوديم در لبنان و فلسطين تا زماني كه روش هاي ماركسيستي و چپگرايانه به عنوان مبارزه شناخته شده بود به جايي نرسيدند و سالهاي سال سازمان هايي مثل فتح، جبهه التحرير، جبهه الشعبيه و ... در لبنان و نقاط ديگر دنيا مبارزه كردند و جز شكست چيزي عايدشان نشد و حتي از لبنان هم آنها را بيرون كردند اما روش شهداي عزير ما را كه الگوي خود قرار دادند شاهد بزرگ ترين پيروزي هاي بي نظير تاريخ از جمله جنگ 33 روزه بوديم.
وي با گلايه از كوتاهي دستگاه هاي فرهنگي در معرفي شهداي ايران تصريح كرد: در معرفي شهداي عزيز آنگونه كه شايسته بوده كار نكرده ايم به ويژه رسانه ها و سيستم هاي تبليغاتي و سازمان هايي كه اين شهدا به آنها وابسته هستند و از روي اكراه يا اجبار و گاهي رودربايستي خود را به ميدان مي كشند و يك حركت كوچك نه چندان مناسب را انجام مي دهند و اين احساس را ندارند كه زندگي و پست و مقام آنها هديه اي است كه شهداي عزيز با ايثار خون خود هديه كردند و آنها بر سر آن سفره نشستند و نبايد صاحب سفره را فراموش كنند.
مهندس چمران در ادامه اين نشست مطبوعاتي ضمن تشكر از نهادهاي مختلف در برگزاري مراسم گراميداشت سالروز شهادت دكترچمران تصريح كرد: برنامه ها ازمدتها قبل به دليل تقارن اين مراسم با امتحانات دانشگاهي آغاز شده كه علاوه بر برنامه هاي متفاوت در شهرهاي مختلف كشور دو برنامه اصلي در تهران و دهلاويه اجرا خواهد شد.
وي با بيان اينكه نمايشگاه هاي مختلف درفرهنگسراها و پايگاه هاي بسيج در تمام نقاط كشور در قالب برنامه هاي محلي برگزار خواهد شد، افزود: يكي از برنامه هاي ويژه، برگزاري مراسم همراه با قرائت دعاي كميل در محل شهادت دكتر چمران است كه در روز پنجشنبه 30 خرداد در دهلاويه اجرا مي شود.
وي برنامه اصلي را در روز شنبه اول تيرماه اعلام كرد و گفت: چون 31 خرداد روز جمعه است، قبل از خطبه هاي نماز جمعه برنامه اي در تهران و ديگر شهرها خواهيم داشت و در اول تيرماه مراسمي در حسينيه ارشاد از ساعت 6 تا 8 بعد از ظهر با حضور دكتر لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي برگزار مي شود.
رئيس شوراي شهر تهران با انتقاد از رسانه ملي و وزارت ارشاد در خصوص مسكوت ماندن ساخت فيلم يا سريالي از شخصيت دكترچمران، افزود: دراين زمينه تلاشهايي آغاز كردند اما به جايي نرسيده و دوگروه فعاليت جدي كردند يكي "سيد مهدي شجاعي" كه با تحقيق خوبي فيلمنامه را تهيه كردند اما نمي دانم به كجا رسيده و همچنين آقاي "حاتمي كيا" كه تحقيقات خود را شروع كردند و مصر هستند در اين زمينه حركت خوبي را داشته باشند كه ان شاء ا... به عمر اين بنده حقير وفا بكند و شاهد يك چنين نمونه هاي ارزنده هنري در جامعه باشيم.
وي به وجود منابع غني براي ساخت يك برنامه هنري-تصويري در مورد شخصيت دكتر چمران اشاره كرد و وجود 600 كاست سخنراني، هزار قطعه عكس و كارهاي هنري شهيد چمران و دوستان و ياران وي و ... را از جمله آن منابع برشمرد.
مهندس مهدي چمران درباره ترجمه آثار شهيد چمران به زبان هاي ديگر گفت: من با سازمان تبليغات اسلامي كه در اين زمينه توان دارند صحبت كردم و چند كتاب دادم اما هنوز عملي نشده و دوستان امل و حزب ا... كتاب "لبنان" دكتر چمران را هر دو به عربي ترجمه كرده اند اما هنوز به چاپ نرسيده است.
وي ترجمه كتاب نيايش دكتر چمران را مشكل دانست و افزود: متن اين كتاب ادبي-عرفاني است كه مي بايست مترجم شناخت خوبي از ادبيات فارسي و عرب و رموز و اشارات عرفاني شهيد چمران داشته باشد.
مهندس چمران گفت: با توجه به اينكه شهيد چمران آرزو داشت كه موقع رفتن هيچ چيز از اين دنيا نداشته باشد، جز يك لباس بسيجي خونين، يادداشت هاي آخرين و تفنگ خونين كلاشينكف كه در موزه نظامي سعد آباد به وديعت است و يك دست كت و شلوار كه همسر ايشان به يكي از كارمندان نخست وزيري هديه دادند، چند هزار جلد كتاب در بنياد شهيد چمران وجود دارد كه حاوي كتب و جزواتي از دهه بين 20 و 30 است كه به همراه خود به آمريكا، اروپا، مصر و لبنان برد و بعد ما به ايران آورديم.
وي از بازسازي منزل پدري شهيد چمران به عنوان موزه خبر داد و افزود: در روز چهارشنبه 5 تيرماه مصادف با برگزاري مراسم هيأت ماهانه رزمندگان ستاد جنگهاي نامنظم، اين مركز افتتاح خواهد شد كه اين برنامه در منزل پدري شهيد چمران در خيابان 15 خرداد، چهارراه شهيد مصطفي خميني، كوچه سرپولك بعد از نماز مغرب و عشاء اجرا خواهد شد و به عنوان موزه و يا خانه فرهنگ به ارائه خدمات با استفاده از سيستم هاي الكترونيكي خواهد پرداخت.
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 532]