واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير كل دارو وزارت بهداشت در گفت و گو با فارس: تامين داروي بيماران وظيفه وزارت بهداشت نيست
خبرگزاري فارس: مدير كل دارو وزارت بهداشت گفت: در هيچ قانوني، تامين دارو به عهده وزارت بهداشت گذاشته نشده و به عهده شركتهاي توليدي و وارداتي است كه وزارت بهداشت بر كار آنها نظارت ميكند، با اين حال با كمك وزارت بهداشت اكنون حداكثر 3 قلم دارو در كشور كمبود دارد.
كامبيز امجدي نيك در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: با وجود انتظار جامعه از وزارت بهداشت براي تامين داروهاي مورد نياز بيماران، در هيچ ماده قانوني تامين دارو به عهده وزارت بهداشت گذاشته نشده است، اما وزارت بهداشت با اختياراتي كه براي نظارت بر بازار دارو دارد، براي جلوگيري از كمبود دارو و تامين به موقع دارو در كشور فعاليت ميكند.
وي ادامه داد: به جز داروهايي كه در كشورمان توليد ميشود، در مورد داروهاي وارداتي تامين دارو، تا حد زيادي به شرايط بازار جهاني بستگي دارد و در مواقعي كه كمبود يك دارو در جهان به وجود ميآيد، وزارت بهداشت اختياري براي تامين آن ندارد، اين شرايط براي همه كشورهاست و هيچ كشوري نميتواند ادعا كند كه كمبود دارويي آن صفر است.
مدير كل نظارت بر دارو وزارت بهداشت گفت: در زمان حاضر حداكثر با كمبود 2 يا 3 قلم دارو در كشور مواجه هستيم و تعداد اين داروها از انگشتان دست هم كمتر است آرمان ما اين است كه هيچ دارويي در كشور كمبود نداشته باشد اما كمبود اين داروها به علت شرايط جهاني است.
وي افزود: با اين حال امسال در مورد داروهاي مهم بيماران خاص به خصوص بيماران ام اس، هموفيلي، تالاسمي و پيوندي كمبود نداريم و ميزان داروي اين بيماران كه در كشور وجود دارد از نياز فعلي بيشتر است و كمبودهايي كه در مورد چند قلم محدود وجود دارد نيز به علت مشكلاتي كه در بازار جهاني اين داروها به وجود آمده است.
امجدي نيك گفت: وزارت بهداشت براي مديريت بازار داروهاي بيماران خاص و يارانهاي ميزان مصرف اين داروها و روند افزايش يا كاهش مصرف آنها را از 7 سال پيش در اختيار دارد و ميانگين مصرف هر دارو در هر شهر، استان و كشور را دارد و بر اساس همين ارزيابي و با توجه به بار هر بيماري، جمعيت بيماران نيازمند داروهاي يارانهاي و پزشكان متخصصي كه اين داروها را تجويز ميكنند، توزيع ميشود.
وي افزود: اكنون برآورد نياز هر داروي يارانهاي براي 5 ماه آينده را داريم و ميزان داروي مورد نياز براي كل كشور تامين شده است، البته تامين هر دارو بر اساس پروتكل درماني تائيد شده وزارت بهداشت است و در صورتي كه بيماري خارج از پروتكلهاي تعريف شده براي مصرف يك دارو با تجويز پزشك نيازمند دارو باشد بايد از مراكز تك نسخهاي و خارج از يارانه آن دارو را تهيه كند و از اين نظر نيز كمبودي وجود ندارد.
وي اضافه كرد: براي مديريت بازار دارو در كشور وزارت بهداشت با توجه به آمار و اطلاعات ميانگين مصرف دارو در كشور اعداد و ارقام داروهاي مورد نياز را به شركتهاي توليدكننده يا وارد كننده براي تامين داروي مورد نياز اعلام مي كند و بر كار آنها نظارت دارد.
وي گفت: در صورتي كه در مورد يك داروي توليد داخل در كشور با كمبود مواجه شويم از همه امكانات موجود براي رفع كمبود آن دارو استفاده مي كنيم، ممكن است اين كمبود به خاطر نبود مواد اوليه لازم در كشور باشد كه تلاش ميكنيم، كمبود آن را بر طرف كنيم و اگر نشد، براي كوتاه مدت نسبت به وارد كردن آن دارو از خارج تا رفع مشكل مواد اوليه با همكاري شركتهاي وارد كننده اقدام ميشود.
انتهاي پيام/ز
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]